Trebamo li zaboraviti Narodne Heroje NOB-a?

Pa to je ubica i srpski krvnik, a ne neka nesrecna zaludjena uciteljica koja su streljale Svabe. Krcun je jedna od najnegativnijih i najmracnijih pojava u celoj toj tragediji. Bolje sto puta da se dom zove po Titu nego po njemu.

Tu zver treba pod hitno zaboraviti, a ne makar i simbolicno i inerciono afirmisati.

ал је воло ЗВЕЗДУ ЦРВЕНУ и помого да се направи МАРАКАНА

КРЦУНУ ДЕЛИЈОООООООООООО:worth::worth::worth:
 
Kolega, 'el tebi poznato da se po tom smrdljusu Krcunu valjda jos zove neki studentski dom?

Da i ne samo on nego i svi gore nabrojani osim Rankoviča,ili su imali ili imaju "svoje" studentske domove.Zaboravio sam da spomenem Veljka Vlahoviča ,Patris Lumumbu,Veru Blagojević ,Ribar Ivana
Studentski domovi dobijali imena po teroristima i masovnim ubicama.
 
I osnivač Zvezde, ne zaboravi. :D Pa samo to mu je dovoljno za trajni ban. :D

Što se tiče toga koliki je on krvnik, ja sam lično pomalo skeptičan, iz sličnog razloga kao što je slučaj sa Rankovićem. Kad su Leku syebali onda su njega krivili za sve što nije valjalo u državi, po sistemu: ''Eto, do sad je bilo sranje, ali srećom, sad kad smo odstranili remetilačke faktore, sad će biti bolje.'' Hteli su njemu i srboćetništvo da zalepe, kao i svima koji su im smetali u to vreme, ali je on bio poznat kao veći komunista od Marksa pa su znali da to ne bi pilo vodu. Zbog toga su mu i namestili ono, kao, prisluškivanje Tita. Mada ih to nije mnogo omelo da mu par decenija kasnije, kad su ljudi mnogo toga već zaboravili, između ostalog zalepe i pomenuto srboćetništvo. Uglavnom, sve mi se nešto čini da bi takav slučaj mogao biti i sa Krcunom. Napraviš sranje, on ti zasmeta, syebeš ga, i onda ga optužiš za to sranje koje si napravio.

Mada, pazi, ne kažem da sve to za njega nije istina, samo da sam pomalo skeptičan.
 
Nh_penezic_krcun.jpg


isti moj profa matematike!
samo da je celav
znachi bio je sotona
garant
 
Spomenici mog pradjede, Nikole Miljanovića Karaule, pa čak i grobnica su uništeni sa ciljem da se zaboravi sve šta je taj čovjek uradio za antifašističku Hrvatsku? Da li je to primjer kojim svi trebamo ići....trebamo li zaboraviti te ljude....i glavno pitanje ako njih zaboravimo šta ćemo onda pamtiti.....Ovo je odgovor Ureda Predsjednika R.Hrvatske na moje pismo:

REPUBLIKA HRVATSKA
Ured Predsjednika

KLASA: 053-02/09-04/06
urbroj:71-02-02/1-09-68
Zagreb, 3.srpnja 2009.


Poštovana gosp.

Predsjednik Republike Hrvatske gosp. Stjepan Mesić primio je Vaš dopis, u kojemu ste se zauzeli za obnovu spomenika Vašem pradjedu Nikoli Miljanoviću Karauli u Slatini, njegove spomen-grobnice u Lisičinama i spomen-kuće.
Kao što vam je poznato, Predsjednik Republike Hrvatske gosp. Mesić više je puta u raznim prigodama osudio rušenje ili oštećenje spomenika osobama i događajima iz NOB-a, zauzevši se za njihovu obnovu. Mjerodavna tijela, prije svega gradovi i općine, imaju obavezu u skladu s odgovarajućim zakonima pristupiti njihovoj obnovi. Imam obvezu uputiti Vas da se u vezi sa spomenutom obnovom i zaštitom spomenika Nikoli Miljanoviću Karauli obratite tijelima vlasti Grada Slatine.


S poštovanjem,


PREDSTOJNIK

mr.sc. Amir Muharemi
svako ko je dao zivot za zemlju,tada jugoslaviju ne sme da bude zaboravljen
 
Karaula je bio Srbin, i na samom početku rata formirao je svoju grupu koja je čuvala Lisičine i okolna sela od napada ustaša, spasio je 50 srpskih civila od ustaša koji su ih poveli na streljanje i to fenomenalnom taktikom, pročitaj više o njemu na Wikipediji. Njegov cilj bio je prije svega da ne dozvoli bilo kakav genocid koji se počeo sprovoditi i pri tom nije štedio sebe, Poginuo je ili je čak bio ubijen 1944. jer je imao principe od kojih nije odustajao....totalno si neobavješten........A on nije jedini Heroj koji se želi baciti u zaborav...ako nemamo ništa sa tim sa čim imamo...radi se o pravim vrijednostima koje se žele zaboraviti.....o ljudima koji su primjer hrabrosti i kako ne dozvoliti da te neko gazi......ako to zaboravimo krećemo putem koji vodi kuda.....koje vrijednosti onda slijedimo.......

Podržavam tvoju inicijativu za obnovu spomenika.
Stvarno je bilo idiotski što su devedesetih rušili spomenike ljudima bez kojih današnja Hrvatska nebi bila moguća!
Hvala Bogu, pa sve dođe na svoje mjesto, pa tako i takve anomalije.
 
Podržavam tvoju inicijativu za obnovu spomenika.
Stvarno je bilo idiotski što su devedesetih rušili spomenike ljudima bez kojih današnja Hrvatska nebi bila moguća!
Hvala Bogu, pa sve dođe na svoje mjesto, pa tako i takve anomalije.

Ljubo, Srbine brate, koliko je ustasa pobio doticni gospodin Karaula? Ima li takve informacije negde?

Mnim da bi hrvatska javnost trebala da zna ovu cifru kako bi ga jos vise zavolela.
 

Back
Top