TORTE: recepti, saveti, ideje...

trebala si sinoc kad se kora prohladila da je okrenes skines papir i ostavis do ujutro,potparilo se,ali nista joj ne fali kad dodje krem lesnici nece mrdati

Daco hvala ti puno na pomoci,od sada obavezno odmah skidam papir... sad sam dodala samo jos malo przenih seckanih lesnika, super su ze zalepili za koru i lesnike, ostavila da se prohladi u frizideru i bilo je super, namazala sam krem bez problema....

meni treba pomoc. Moj sestric je kosarkas, i nista ne dolazi drugo u obzir osim torte u obliku kosarkaske lopte. Nasla sam ja neke tutorijale za loptu, ali ne znam koju tortu mogu napraviti da mi se lopta ne slegne i izgleda kao polu lopta. On voli cokoladne torte. Jel ima neka da mi torta 100% uspe??

meni treba pomoc. Moj sestric je kosarkas, i nista ne dolazi drugo u obzir osim torte u obliku kosarkaske lopte. Nasla sam ja neke tutorijale za loptu, ali ne znam koju tortu mogu napraviti da mi se lopta ne slegne i izgleda kao polu lopta. On voli cokoladne torte. Jel ima neka da mi torta 100% uspe??

imaš kod mene u albumu , u pitanju je plazma torta ( recept od Minjine kuhinjice sa dodatim želeom i čokoladnim bananicama !

Jedno kolektivno bravo za sve vrednice :) Torte su predivne!!

Nešto i od mene
bir1.jpg
za1.jpg

sv1.jpg
kat1.jpg

Da ne mislite da pravim samo još anđele, evo nešto drugo ;)
mir.jpg

Da li su ovo prave konzerve, deluju tako realisticno ?:eek:

Poslednja izmena od moderatora:

ja Te na ćošetu opomenula za tortice a Ti ovde okačila . Super su ! :heart:

Da, da, vidjela sam da si me ruzila, ali eto, preduhitrih te :zcepanje:
Hvala ti an cestitkama i pohvali za tortice, ma nismo nista fondanski htjeli, njemu su samo bile bitne ove yugioh, ili kako li se pise, uglavnom te neke njihove zezancije. A malo me ova cokolada sa rupicama namucila, srecom nadjoh neku ipak ispravnu foliju pa spakovasmo mi to, djeca su bila odusvljena tim coko oblogama, svako je od djecaka uzeo po jednu kartu sa cetvrtaste, a svi su i po jednu sivu coko plocicu sa okrugle :super:

Skoro sam zamolila jednu ženu da mi u Zaječaru kupi neki materijal pošto je baš velika razlika u cenama tamo i u Boljevcu i ona mi je po preporuci prodavca kupila taj šlag. Imala sam isti problem, razvlačio se kao žvaka. Jedina stvar za koju mi je bio odličan jeste trava jer je zbog tog razvlačenja ispala još čupavija. Na svu sreću kupila je samo jednu kesu. C šlag sam probala još pre nego što ih je otkupio Dr. Oetker i prvo sam bila oduševljena kako se namutio i koliko je bio čvrst ali je do ujutru toliko pao da to nije bilo normalno. Sva sreća da je torta bila za nas pa nisam morala da ga skidam i mutim drugi. Torta nije ličila ni na šta, a isto se desilo i nekim komšinicama. I od tad se nisam usudila da ga probam ponovo. Ja već godinama koristim Gold šlag, lepo se namuti, bude čvrst i baš ga lako uglačam. I kod nas je nekih 60 - 70 dinara jeftiniji od C šlaga.

Možeš i "zoju", dovoljno je čvrsta i savršena za oblikovanje.
Ispečeš kore, isečeš ih tako da svaka naredna bude otprilike 1cm manjeg prečnika. Sve doteraš filom.

Inače šlag košta 250 din. kada se umuti sa litrom vode dobije se 2kg. šlaga.Što se tiče pravljenja dekor mase 1kg šećera=90 din, po 50gr.fruktoze i dekstroze,malo glcerin neka bude ukupno 100dinRačunica je jasna poenta je šta ko voli i kako ko može.Po meni je isplatljivije praviti,ali postoje i situacije kada je lakše a i bolje u tom trenutku kupiti.

Slične teme

Back