ToniDelijeSever
Aktivan član
- Poruka
- 1.122
po kom receptu pravite Interkontinental tortu...??
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
po kom receptu pravite Interkontinental tortu...??
Koji je šlag 250 din/kg? I gde se kupuje? I kristal šećer je 90 din/kg, a za fondan treba mleveni. Za to se valjda potroši neka struja? C šećer u prahu, za koji se svi slažu da je najbolji za home made fondan je mm platio 216 din/kg u Tempu. Nije baš prosta računica kao što se čini na prvi pogled.
Potpisujem ZD, apsolutno nema sanse samljeti kristal secer za fondan tako fine sitne granulacije kao sto je C, on je zaista naj najbolji PRAH secer za fondan u kucnim varijantama. Ja za svaki vikend napravim barem 4kg fondana i sve to zajedno sa zelatinom i ostalim zezancijama ukupno je 1200din. Kod nas je isto u Tempu najpovoljnija cijena, 1/4kg C prah secera je 61din, to je 244din/kg.
Hvala Princess...i ja pravim po ovom, ali ima toliko razlicitih recepata a pod ovim nazivom, pa rekoh da proverim sa vama!![]()
Pravila sam ranije jednoj zeni po nekom receptu gde ide i kokos i bela cik...na njen zahtev...Sada mi musterija kaze KLASICNU INTERKONTINENTAL !!! Ali ne zna da objasni sta pod tim podrazumeva...pa, rekoh, daj da vidim sa vama!!
To je taj recept, samo u ovom mom , u fil se mesa slag, a ne posebno preko fila...ma, musterija trazi bas tu, a ni ja je nisam stavljala pod fondan. Plasim se samo zbog ovoliko cok mleka u korama. Mozda da ga stavim manje, da ih manje natopim.Torta nece biti klasicne visine, vec nekih 5cm.I ja se stvarno izvinjavam sto ja opet odgovaram, ali ako je to nesto u ovom stilu
http://marijaninaknjigarecepata.blogspot.com/2011/06/coko-moko-torta.html
onda sam ja pravila samo je bila manja torta. Moja nije isla pod fondan, nego su bile coko plocice okolo a gore slag. Mislim da bi mogla pod fondan samo cvrsce umutiti slag koji je kao jedan fil, a u krajnjem slucaju jos jednu tanju koricu ispeces pa obljepis okolo, juce cini mi se da se negdje na nekoj temi vodila prica o tome, da se tako sigurno svaka torta koliko god da je kremasta moze staviti pod fondan.
Inace, meni je ta torta nekako praznjikava, pa sam u taj slag stavljala grubo sjeckane cokolade i sjeckane orahe.
To je taj recept, samo u ovom mom , u fil se mesa slag, a ne posebno preko fila...ma, musterija trazi bas tu, a ni ja je nisam stavljala pod fondan. Plasim se samo zbog ovoliko cok mleka u korama. Mozda da ga stavim manje, da ih manje natopim.Torta nece biti klasicne visine, vec nekih 5cm.