TORTE: recepti, saveti, ideje...

attachment.php

Za nedelju sam pravila MILKA TORTU po ovom receptu, znam da je Minica pitala za nju jednom, a cini mi se da je i Una pisala da po njemu pravi

MILKA TORTA

Sastojci za više od 10 porcija
Kora :
7 belanaca
200 g šećera
100 g samlevenih lešnika
1 kašika brašna
Fil:
1 l mleka
3 pudinga od vanile
6 kašika brašna
100 g šećera
21 žumance
250 g margarina
2 šlaga
300 g Milke
300 g Milke bele

Priprema
Kora:
Ulupati 7 belanaca, 200 g šećera, 100 g samlevenih prethodno prepečenih lešnika i 1 kašika brašna. Peći 15 min. na 170°C u zagrejanoj rerni.
Tako ukupno 3 kore
Fil:
Skuvati u 1 L mleka 3 pudinga od vanile, 6 kašika brašna, 100 g šećera i 21 žumance. Kada se ohladi dodati 250 g margarina i 2 šlaga.
Fil podeliti na II dela.
U jedan deo staviti 300 g otopljene čokolade ´MILKA´sa lešnicima, a u drugi deo 300 g bele ´MILKA´ čokolade.
Filovati ovim redom:kora, crni fil, beli fil, kora...

Torta je trebala da bude cetvrtasta i da sa dekoracijom ima 4kg.
Nije mi prvi put da je pravim, radila sam jednom u obliku srca sto budu oko 2,5kg teske sa dekoracijom, ali ova sad me izludila NACISTO :besna:
Pekla sam 3 kore u srednjem plehu od rerne da bi dobila 4 koje budu oko 23x33cm. I sve sam radila po receptu, nista nisam smanjivala. Kad sam je tako nafilovanu stavila na vagu ona je imala vec 4,4kg, PRETESKA za tu dimenziju. Dok sam malo izrezala krajeve da bi je fino poravnala ona dosla nista veca od A4 formata obicnog papira, ma nemas je sta vidjeti.
Kad sam je dekorisala ona je imala skoro punih 5kg. Nije meni problem sto sam je naplatila kao da ima 4kg, nego sto je ona mala i za tu kilazu, ma prcmasta skroz na skroz, bas me to iznerviralo :dash:
Htjela sam da malo promjenim, da milku pravim nekad i drugaciju, a ne stalno Zlatne Koke, ali ne znam hocu li vise, a ova mi se cini i skuplja varijanta, nisam se jos preracunala. Nisam imala kuci toliko ljesnika koliko treba za ovu koju uvijek pravim, pa kao hajde ovu cu, ali sljedeci put ne znam kako uopste da je nudim kad je teska, skupa, a malena

Poslednja izmena:
pazi kod mene u porodici nema pusaca,ja nikad nisam ni pocinjala dok je muz prestao pre par godina...ali ne treba suditi drugima i osudjivati ih...meni ne smeta da je pravim,pogotovo sto nije stetna torta koliko i cigare..

Ma zeno, ja sam pusac, nazalost, ali ne volim da vidim punu pepeljaru, a kamoli tortu u takvom izdanju....no, o ukusima se ne raspravlja...istina, ova torta je bila apsolutni hit i medju pusacima i nepusacima i to na decijem rodjendanu...o decijoj torti nisu toliko pricali, a bila je prelepa!! Cak su i konobari par puta krenuli da je ISPRAZNE, a svi gosti vrisnu NEEEEEE.....hahahahaha....

Ma zeno, ja sam pusac, nazalost, ali ne volim da vidim punu pepeljaru, a kamoli tortu u takvom izdanju....no, o ukusima se ne raspravlja...istina, ova torta je bila apsolutni hit i medju pusacima i nepusacima i to na decijem rodjendanu...o decijoj torti nisu toliko pricali, a bila je prelepa!! Cak su i konobari par puta krenuli da je ISPRAZNE, a svi gosti vrisnu NEEEEEE.....hahahahaha....

e to je uspeh kad su je pomesali sa pravom pepeljarom...a radimo i radicemo dosta torti koje nisu po nasim ukusima a koje ce izmamiti osmeh i priciniti radost onima koji su ih porucili...a obradovati nekog i izmamiti mu osmeh...e to je neprocenljivo

znaci ukupno si potrosila 21 jaje? pa naravno da ce da bude teska....jos 600g cokolade, 1 l mleka....
da ja je pravim slicno....tj kolicina cokolade je ista 600g ukupno...ali smanjujem secer, ne stavljam brasno, a kolicinu belanaca prilagodjavam po potrebi tj u zavisnosti od broja korica koje pecem...

Za nedelju sam pravila MILKA TORTU po ovom receptu, znam da je Minica pitala za nju jednom, a cini mi se da je i Una pisala da po njemu pravi

MILKA TORTA

Sastojci za više od 10 porcija
Kora :
7 belanaca
200 g šećera
100 g samlevenih lešnika
1 kašika brašna
Fil:
1 l mleka
3 pudinga od vanile
6 kašika brašna
100 g šećera
21 žumance
250 g margarina
2 šlaga
300 g Milke
300 g Milke bele

Priprema
Kora:
Ulupati 7 belanaca, 200 g šećera, 100 g samlevenih prethodno prepečenih lešnika i 1 kašika brašna. Peći 15 min. na 170°C u zagrejanoj rerni.
Tako ukupno 3 kore
Fil:
Skuvati u 1 L mleka 3 pudinga od vanile, 6 kašika brašna, 100 g šećera i 21 žumance. Kada se ohladi dodati 250 g margarina i 2 šlaga.
Fil podeliti na II dela.
U jedan deo staviti 300 g otopljene čokolade ´MILKA´sa lešnicima, a u drugi deo 300 g bele ´MILKA´ čokolade.
Filovati ovim redom:kora, crni fil, beli fil, kora...

Torta je trebala da bude cetvrtasta i da sa dekoracijom ima 4kg.
Nije mi prvi put da je pravim, radila sam jednom u obliku srca sto budu oko 2,5kg teske sa dekoracijom, ali ova sad me izludila NACISTO
Pekla sam 3 kore u srednjem plehu od rerne da bi dobila 4 koje budu oko 23x33cm. I sve sam radila po receptu, nista nisam smanjivala. Kad sam je tako nafilovanu stavila na vagu ona je imala vec 4,4kg, PRETESKA za tu dimenziju. Dok sam malo izrezala krajeve da bi je fino poravnala ona dosla nista veca od A4 formata obicnog papira, ma nemas je sta vidjeti.
Kad sam je dekorisala ona je imala skoro punih 5kg. Nije meni problem sto sam je naplatila kao da ima 4kg, nego sto je ona mala i za tu kilazu, ma prcmasta skroz na skroz, bas me to iznerviralo
Htjela sam da malo promjenim, da milku pravim nekad i drugaciju, a ne stalno Zlatne Koke, ali ne znam hocu li vise, a ova mi se cini i skuplja varijanta, nisam se jos preracunala. Nisam imala kuci toliko ljesnika koliko treba za ovu koju uvijek pravim, pa kao hajde ovu cu, ali sljedeci put ne znam kako uopste da je nudim kad je teska, skupa, a malena

Ja ne razumem šta ti hoćeđ da kažeš? Kako ti je bila malena, ako je bila 23x33cm. Moji plehovi su približno toliki, pa su samim tim moje pravougaone kore tih dimenzija. I meni uopšte ne budu male na oko, ako nisu niže od 7cm. Ovo je "milka" po kokinom receptu, po tvojim instrukcijama sam je pravila, i meni je bila baš izgledna, a bila je teška ravno 5kg.

vyyoo.jpg

pa znas sta i nije bas tako sto je tebi veliko,ne mora da znaci da je i njoj,svako ima svoje vidjenje:)
a ima veze i sto se izgleda tice po presecima to su dve sasvim drugacije torte
meni ispisan recept ne znaci nista niti mogu da dajem savet jer ja koristim uvek manje jaja,kad bih na svoje plehove upoterbila 21 jaje za milku morala imala bih najmanje 12 normalnih kora dimenzija koje je navela domacica i morala bih na te kore da dodam bar 3 l mleka za fil i bar 2 kg milke e to bi bilo veliko za moj pojam vidjenja stvari:zper:

ne ni cela dva otprilike jedno ipo SU jaje ta uvek koristim,recept po kom ja pravim je ovaj od gore,umesto slaga nekad slatka pavlaka kako ko voli i nekad fil na fil nekad kora jedan fil kora drugi fil...una je vrlo upoznata sa mojim kasikama secera i odokativnim pomeranjem sastojaka,tako da za mene kolicina jaja u receptu ne igra ulogu za kore.

Slične teme

Back