TORTE: recepti, saveti, ideje...

mali savet trebam: kad tortu u obliku lopte ukrasavate fondanom, a da bude fudbalska lopta, da li secete sestougaone delove pa lepite jedan do drugog ili...?

Ja sam radila. Sečeš na primer jedan crni ptougao pa oko njega poredjaš bele šestouglove, pa opet crne petouglove... Evo i sličice.

attachment.php

Verovatno negde piše, ali ja nemam vremena sad da čitam :rumenko: Zato vas molim za pomoć
Pravim ćerkici tortu za rodjendan i mnogo mi se dopada ova tarabica od čokolade kojom ukrašavate torte. Odlučila sam da tako pravim. Naravno, neće ispasti kao kod vas, ali ni ne pretendujem na to :)
Elem, otopila sam čokoladu na pari, dodala malo ulja i vode, kao i uvek za glazuru i razlila sam je na pek-papir. Ostavila sam polako da se steže. Dalje sam planirala da, kada se dovoljno stegne da to bude moguće, a opet da ne puca, da pek papir sa čokoladom jednostavno isečem na nešto što liči na pravougaonike... nije oblik ni toliko bitan... smatrajte me slobodnim umetnikom sa apstraktnim oblicima na torti :lol::lol::lol:
Jel može ovako kako sam zamislila, ili?
Hvala vam na odgovoru :)

Hvala vam :D
Nisam vode puno dodala, otprilike kašiku, ili kašiku i po, i ulja sam malko, odoka. Ali dobro, znaću za ubuduće.
Naravno, nemam pribor nikakav, a i onaj plastični špric mi se polomio. Pa sam mislila da kesu za zamrzivač napunim šlagom i malko recnem ćošak, čisto da napravim neke bućkice od šlaga. jel može tako?

Ja moram da se složim sa Mardž, i odmah da kažem da to nema veze sa Maštaonicom, ali ko je ta osoba koja je poželela da jede ovu bebu sa torte? :sad2: Kada sam se ja učlanila na ovaj Forum, isto sam se tako zgrozila nad nekim kalupom za pravljenje bebe, koji je toliko detaljan do degutantnosti. :( Valjda je ova gornja torta (figura) mogla da bude Miki Maus, i li Vini pu, ili helo kiti, ili ne znam šta već, a ne bebeća figura...

Lepo rekla Jaca, svega ima u božijoj bašti...

Slične teme

Back