TORTE: recepti, saveti, ideje...

Ja ne razumem šta ti hoćeđ da kažeš? Kako ti je bila malena, ako je bila 23x33cm. Moji plehovi su približno toliki, pa su samim tim moje pravougaone kore tih dimenzija. I meni uopšte ne budu male na oko, ako nisu niže od 7cm. Ovo je "milka" po kokinom receptu, po tvojim instrukcijama sam je pravila, i meni je bila baš izgledna, a bila je teška ravno 5kg.

vyyoo.jpg

Ne, ovo nije milka po Kokinom receptu, ovo je drugacija milka sa topljenom cokoladom i dva razlicita fila, jedan bjeli, drugi crni. A ona koju si ti pravila po Kokinom receptu je sa sjeckanom cokoladom i ljesnicima i plazmom u filu, a onda kad se presjece izgleda skroz drugacije, fil je zut sa svim tim dodacima unutra, jel tako bilo?
E sad, to sto Daca_011 kaze da je ta milka po Kokinom recpetu u stvari grcka torta, moguce da je neko i tako naziva, ali ja sto sam ispregledala recepte, u grcku ide i plazma u kore, i grozdjice u fil, doduse, ti dodaci u fil se razlikuju od recepta do recepta.

I stavrno nije bitno koja je to torta bila i kako je ko naziva, poenta je da je skupa po sastojcima, preteska i mala, jer ako je torta A4 formata papira, znaci 20x30cm i ima skoro 5kg, ne znam
Pa onda ja vjerovatno nesto nisam dobro uradila jer su mi korice bile bas, bas tanke, znaci od ove smjese sam pravila 4 KORE i uopste nisu bile debele, ma kakvi. Tako da ne znam kako bi na ovu dimenziju plehica napravila koru od 1,5 jajeta, proporcionalno smanjujuci i sve ostale sastojke, naravno? :dontunderstand:

A Daco sta onda radis sa tolikim bjelancima kad za fil trebaju samo zumanjca? Jer i sljedeci put kad radis neku drugu tortu i ako tako smanjujes bjelanca za kore, onda opet njih ti ostaje a zumanjaka ti vise treba za filove? Ja volim da za tortu potrosim bjelanca za kore, zumanjca u fil i to je to, onda nigdje nista ne ostaje po frizideru, zamrzivacu ili bilo gdje :super:

A koje su torte? Mogu li odabirom nekih LAKSIH dobiti tezinu 5kg?

Laksa je dobos, Zoja, cokoladna nugat sa ljesnicima, pa raznorazne nugat varijante da li sa bijelom ili crnom cokoladom, a neke vocne, pa milka, grcka, moskva, to su sve teze varijante torti, barem su to moja iskustva, pa mozda neko ima nesto jos da ti kaze, neku tortu i to.
A pitala si za Ana tortu, e ona ti je izdasna i lagana, ali ne znam koliko je zahvalna za krivu tortu, a ni uopste kriva ili ravna ne znam kako da bude donja torta da bi mogla nositi neku na sebi, jedino sa sakrivenim tacnama da ta gornja bude nezavisna od donje

Laksa je dobos, Zoja, cokoladna nugat sa ljesnicima, pa raznorazne nugat varijante da li sa bijelom ili crnom cokoladom, a neke vocne, pa milka, grcka, moskva, to su sve teze varijante torti, barem su to moja iskustva, pa mozda neko ima nesto jos da ti kaze, neku tortu i to.
A pitala si za Ana tortu, e ona ti je izdasna i lagana, ali ne znam koliko je zahvalna za krivu tortu, a ni uopste kriva ili ravna ne znam kako da bude donja torta da bi mogla nositi neku na sebi, jedino sa sakrivenim tacnama da ta gornja bude nezavisna od donje

Ana torta mi treba kao posebna, ali je nisam pravila a vidim da ima dosta njih kojima fil nije uspeo, pa zato pitam po kom receptu da pravim...A Kriva torta treba da bude Milka ili neka cokoladna dole, a gore neka vocna ....i da bude do 5 kg.

Ana torta mi treba kao posebna, ali je nisam pravila a vidim da ima dosta njih kojima fil nije uspeo, pa zato pitam po kom receptu da pravim...A Kriva torta treba da bude Milka ili neka cokoladna dole, a gore neka vocna ....i da bude do 5 kg.

Po meni onda donja da bude Zoja, ona je laksa od milke, ali kazem, to je tako meni. Zalila sam se tamo an temi recepata da mi je milka ali pravougaona za te mjere jako teska a malena, kod okruglih je to drugacije. Uglavnom, ja bih donju pravila Zoju precnik 24cm kakav imam i okrugli kalup, a gornju vocnu kakavu god hoces, ali precnik 15cm, vise od toga ce ti sve biti preko 5kg sigurno

Po meni onda donja da bude Zoja, ona je laksa od milke, ali kazem, to je tako meni. Zalila sam se tamo an temi recepata da mi je milka ali pravougaona za te mjere jako teska a malena, kod okruglih je to drugacije. Uglavnom, ja bih donju pravila Zoju precnik 24cm kakav imam i okrugli kalup, a gornju vocnu kakavu god hoces, ali precnik 15cm, vise od toga ce ti sve biti preko 5kg sigurno

Tako sam i ja mislila. Hvala ti!!

Evo me, tu sam, gledam i divim se kako ti rto fino radis, ali ja to ipak radim u plehicima, ne da mi se sjeci toliki papir. A fil od 28 jaja i 1/kg cokolade, masala!!! Ja to radim po Jacinom receptu, davno pronasla na forumu i ne mrdam dalje od njega, imaju dvije varijante i super mi je. Isto pravim od 16 jaja kore i bude oko 10-12 kora u precniku 28cm, tako da sve je to OK, ali mi to nekako dugo traje pa mi se ne da. A pravo da ti kazem d ami je mnogo lakse sa plehicima, prije sam radila sa papirom, a sad ovako, smao sto mi se nekad neka kora prepece pa me malo zezne mada je poenta samo odmah je skinuti sa plehica, ali kad se to sve nafiluje bude super.
Hvala ti, super sto si postavila ove slike, sigurno ce pomoci drugima koji se ne usudjuju praviti dobosicu jer misle da je extremno komplikovana

Slične teme

Back