To nisam bila ja...

ti si moja uspomena divna
jos za tobom moje srce pati
dal se secas kad si samnom brla ruze plakala
i rekla mi da me volis kao nikoga
ljuuuuuuuuuuuuuuubavi ziote moj
ne mogu ne mogu bez tebeeeeeeeeeeeee
kahm zagc

Znači, kod njega igra presudnu ulogu prvi utisak i ništa više?

Mozda. Ali to nije ni bitno. Pitanje, tema, nemaju veze sa njim, naveden je samo kao primer.
Ali, svakako da nisam mogla u tom trenutku da okrenem pricu na to kako sam ja u stvari ozbiljna i zelim vezu, posle prvobitnog ponasanja. Mozda vremenom, on to i vidi... (ovo je hipoteticki, jer niko tu vise nije zainteresovan ni za sta vise).

Nisam to radila nikad. Mrzi me.
\najvishe mrzim lazno predstavljanje kod ljudi...ono smishljeno zato shto sam par puta se prevarila.
Posle mi se ti isti ljudi zale da ih ne razumem. E pa ne igra se tako.
Sasvim je neshto drugo kad ljudi deluju npr. preozbiljno kao npr.ja a u stvari se stalno zezaju...pa ti treba neko vreme da ih provalish...ali to je drugo...ili kad momak deluje kao yebivetar a zapravo je mica...

Pa o tome pisem, ne o laganju i kompletnom pretvaranju.
Znaci, samo malo promenis pristup, jer mislis da i toj osobi tako odgovara, nekako procenis da ce vam tako najbolje biti... A u stvari se zeznes.

dano ko ne ume da vidi sta sev ima ispod toga nece videti ni ako mu nacrtas
nema bre tu procena i kalkulacija
e sad cu ovako sad onako da se ponasam,sve je to komplikovano i iscrpljujuce
jednostavno se ponasas, sve si sto si,sta ce prvo da izbije zavisi od niza stvari i desavanja
onda ces non stop morati da se stresiras kako da se postavis

Zenke, zar vam nije lakse da se ne folirate i lepo i otvoreno(kao muskarci) kazete sta zelite?
Sta vas sputava da se postavite normalno?

Ne mogu se postaviti normalno, kad sam nenormalna.
Salim se.

Mene od iskrenosti moze da sputa samo kada ni sama ne znam sta hocu, tj. mislim da hocu nesto, a na kraju se ispostavi da nije tako.

A ovo sto sam navela u primeru, jeste samo mala modifikacija ponasanja, on je znao da sam ja imala pre toga vezu od 3 godine, znaci ozbiljna devojka itd, ali mene je u tom trenutku bilo strah (chuj strah, nego ne znam kako da se izrazim), da ne pomisli da hocu da ga opterecujem, pa da pobegne glavom bez obzira... Ispostavilo se da ga je bas to sto necu da ga "opterecujem" oteralo (ali samo kao momka za vezu, kazem, dobri smo drugari i danas).

dano ko ne ume da vidi sta sev ima ispod toga nece videti ni ako mu nacrtas
nema bre tu procena i kalkulacija
e sad cu ovako sad onako da se ponasam,sve je to komplikovano i iscrpljujuce
jednostavno se ponasas, sve si sto si,sta ce prvo da izbije zavisi od niza stvari i desavanja
onda ces non stop morati da se stresiras kako da se postavis

Strujo, citas me ko knjigu!
Svi koji me znaju, navikli su na moje izjave tipa: "e, sad cu biti ovakva", "e, ma boli me uvo, od danas sam ovakva"...

Tako ljudi daju sebi najceshce autogol...Dva najrasprostranjenija primera su kad zena se pretvara da hoce samo sex pa to i dobije...jer se onda lepe samo yebaci-prolaznici,ili kad se mushkarac pretvara da hoce vezu pa onda kresne i ostavi...
A drugi primer je kada se nezavisno od pola- pretvaramo da smo nezainteresovani,hladnokrvni i da nas nishta ne pogadja....to rade najceshce nezreli emotivci pa onda najvishe stradaju jer svi misle da mogu da "udare" jace...

Bez obzira, zasto ne reci istinu odmah?
Cemu rpetvaranje?
Nada da ces ga zavesti pa kad "oslepi" da se vratis na ono sto si zapravo i htela?
I nije u pitanju nikakva"modifikacija" kako ti nazivas vec totalno drugacije predstavljanje...
Prevelika je razlika ako nekome pokazes da zelis LAT relaciju a u sustini hoces ozbiljnu vezu
Ja izvodim zakljucak da si htela da malo cichish pod njim i da ga na tu foru upecas(kad se mali navadi)

Pipi, bas ti hvala.
I tebi, doco, Strujo i ostali...
Mislim, mogu se procitati dobre stvari jos uvek ovde...

Pipi, jos je i najbolje kad je u pitanju samo autogol, sam si kriv, ali kad uplices druge ljude, tu nastaje problem...

Elem, temu sam i ovako postavila da konacno raskrstim sa nekim demonima. Tenk you ol! :)

Nema na cemu, i tebi hvala sto si sa nama podelila intimniji deo tvog zivota, uvazavamo ukazano poverenje!
Usput, potvrdila si sumnje da uglavnom neiskrene ulazite u relacije, bitno za mladje narastaje, ja sam to vec znao ;)

Jeste, desavalo mi se dok sam bila mladaj i nesigurnija u sebe...
U medjuvremenu, shvatis sav besmisao takvog ponasanja...
Ako se nekome ne dopadas takva kakva si, pa sta ce ti on uopste u zivotu?
Kad sa nekim zelis ozbiljnu vezu, treba to jasno staviti do znanja...
Kad s nekim zelis zezanje, i to treba jasno staviti do znanja...
Kad nisi siguran sta hoces od nekoga, a znas da ti se dopada, zasto i to ne reci?

Zanimljivi su i primeri laznog pretstavljanja na forumu...kad neki pokushavaju da izgrade virtuelnu licnost a ne znaju sva pravila suprotnosti...npr kad se neka zena predstavlja kao iskusna ili momak kao uspeshan...brzo se takve stvari provale,cak i kad nemash ispred sebe tu osobu...
Nesto prenaglashavaju,neshto ne pominju i odmah vidish da tu neshto ne shtima. Prosto.

Zanimljivi su i primeri laznog pretstavljanja na forumu...kad neki pokushavaju da izgrade virtuelnu licnost a ne znaju sva pravila suprotnosti...npr kad se neka zena predstavlja kao iskusna ili momak kao uspeshan...brzo se takve stvari provale,cak i kad nemash ispred sebe tu osobu...
Nesto prenaglashavaju,neshto ne pominju i odmah vidish da tu neshto ne shtima. Prosto.
losi lazovi zaboravljaju da detalji cini jednu laz uspesnom,uglavnom konstruisu globalnu pricu,nekad ih ta laz ne drzi predugo pa se presaltuju na neku drugu i budu zbunjeni sto se ti setis necega bitnog sto su najavljivali(naletis na staru temu npr)
jednom sam slagala decka da sam u smederevu kod mame jer sam htela da izadjem s drugaricama u beogradu(mislim sta da kazem nego da je glupo ali ajde tako je bilo) i pozovem ga na fiksni kao pred spavanje i kazem nesto glupo poput "smedrevo je dosadno,ovde je zabavnije" a on ce meni "mislis tamo je zabavnije?"

Back