Tinejdzeri i Bog!!

Bog postoji,samo mozda nije nama prikazan onako kako treba

sa ovim bih se u neku ruku složio... sigurno svako ima nekog svog boga koji upravlja njime, ali mi je debilno što bi crkve, svaka da "izmisli" svog boga i ti moraš u njega da veruješ... pa zamisli, Srbin a nije pravoslavc, bože sačuvaj! gde je tu logika?! valjda je smiso religije da ti utre neka osnovna životna načela, šta je dobro šta loše, šta vredi šta ne... Pa zar postoju univerzalan recept za to?! Dal je moguće da to biše BAŠ u Bibliji ili Kuranu ?! Ma ajte, to piše u tvojoj glavi, pa ume da koristi - ume...

Bog postoji,samo mozda nije nama prikazan onako kako treba

sa ovim bih se u neku ruku složio... sigurno svako ima nekog svog boga koji upravlja njime, ali mi je debilno što bi crkve, svaka da "izmisli" svog boga i ti moraš u njega da veruješ... pa zamisli, Srbin a nije pravoslavc, bože sačuvaj! gde je tu logika?! valjda je smiso religije da ti utre neka osnovna životna načela, šta je dobro šta loše, šta vredi šta ne... Pa zar postoju univerzalan recept za to?! Dal je moguće da to biše BAŠ u Bibliji ili Kuranu ?! Ma ajte, to piše u tvojoj glavi, pa ume da koristi - ume...

Crkva normalno namece svog boga,svaka religija namece svoje a ne misli sta s ovim drugim religijama koji isto rade...zato i ima dosta ateista..kao sto sam rekla,smatram da Bog postoji ,jedan,samo od zavisnosti gde smo,sta smo zavisi religija,a to po meni odredjuje samo obicaje!

Da nemam ovako cvrsto misljenje,mozda bih se slozila sa tobom...korist je prosto da se pronadjes..jednostavno.sta fali ako si naucen iz porodice?pa odnekud trebas biti naucen ..odnekud se pocinje..cim su oni nauceni i to nesto znaci!

Okej ali ja samo postavljam pitanje KO je taj koji treba da nas nauči, bilo čemu?! Valjda treba da od svih informacijama koje dobijamo u životu, sami da zaklučimo sa ćime se slažemo i šta mislimo da je dobro?! A sve se svodi na to da ti neko kaže (naročito u religiji) - e to je tako i drgačije ne može biti! Il je ovaj svet načisto krivo postavljen, il sam ja...

Kad me već vučete za jezik...U Boga verujem od kad mi je produžio život za valjda nekoliko desetina godina.Čoveče,mene je kombi zviznuo i preživeo sam udarac glavom o ivičnjak koji se našao na nekoliko metara odatle.:eek:Mnogi su pokojnoci zato što ih je auto pokosio,a ja i dalje živ i zdrav...Tada sam imao 9 godina i ne verujem da su"jake kosti"bile u pitanju.

pa baš nisam čitao Kuran, al to je činjenica da se dešava... u svakom slučaju, vera je definitivno slepa ili veruješ ili ne veruješ... I ja sam imao iskustvo da sam BUKVALNO preživeo za dlaku, pa opet nisam zaslugu za to pripisao Bogu... razni smo ljudi... good night !

pa dobro... mozda sam uzeo glupe primere...
sta sad ako moj bog kaze da treba da sklopim ruke i zatvorim oci i molim se, a tvoj bog kaze da treba da kleknes i molis se? i koji je sad pravi??? ili ako postoji SAMO 1 bog, otkud toliko vrsta "molenja" (ako se tako kaze):)

Moras razumeti da postoji vise vera. Nemaju svi isto misljenje, a nekoliko bogova je nastalo tako sto se nekad smatralo da za sve postoji jedan bog. Bog vatre, bog ljubavi, prirode i sl...tako su nastale i razlicite vere...:)

Ti trebas uraditi ono sto ti tvoj bog tj. vera nalaze...:D

"A eto recimo islam baš proapigra sveti rat, ubistvo i samobistvo radi vere?! Kako da znam dal su u pravu oni bombaši samoubice što se raznesu radi Alaha ili mi što ćutimo i ponizno i mirno živimo radi Hrista?!"

Lepo, valjda je dovoljno shvatiti da ubijanje nije dobro, a ni samoubistvo. Zar treba svaki covek da se raznese radi vere? Ako vi mislite da je to dobro, onda ne znam sta da vam kazem....

Eh sto volim kad ovako nesto raspravljamo,a onda mi neko skrece paznju na pravopis!!
totalno nepotrebno za mene...nemojte se muciti!
ok,ne kazem da ne bi smela,nego da mozda ne bi trebala jer ne znam sta imas da kazes kad niusta ne verujes?
verujemo,i ako se ispostavi da nije tacno mi ne gubimo nista jer smo imali neki smisao u zivotu!
Pa ochigledno da je potrebno skretati ti paznju na pravopis...
Mislish da ti to netje trebati, e varash se...

Kad me već vučete za jezik...U Boga verujem od kad mi je produžio život za valjda nekoliko desetina godina.Čoveče,mene je kombi zviznuo i preživeo sam udarac glavom o ivičnjak koji se našao na nekoliko metara odatle.Mnogi su pokojnoci zato što ih je auto pokosio,a ja i dalje živ i zdrav...Tada sam imao 9 godina i ne verujem da su"jake kosti"bile u pitanju.

Meni se skro obrushila gvozdena sipka na glavu i nishta mi nije bilo zato shto sam bila u pokretu tj. pruzhala silu otpora, uchi fiziku...
Nego, je l' verujesh i u vile?

A mozda i nisu. Ima istrazivanje Nikole Tesle gde on cak dokazuje da duhovi na neki nacin postoje, tj. postoji sila(energija) koja se oslobadja kad covek umre...ne secam se tacno koliko tezi...

Mislim da nije Tesla, a inače to što bi se moglo nazvati dušom teži sedam grama.

I.. Ova tema, koliko god bilo zanjimljivo diskutovati o ovome je besmislena.
Ateisti su ateisti, i oni će biti ateisti koliko god dokaza za postojanje Boga da im se pruži, jer su odlučili da ne veruju.
Vernici će verovati, jer misle da je tako, iz velikog broja razloga da sad ne navodim. :/

Tj, to dolazi od nas, i kako shvatimo i zaključimo takva su nam i verovanja... Samim tim ubedjivanje je beskorisno, i po meni potpuna glupost. Zašto bilo koga ubedjivati u nešto... Ako nekad i poveruje to će biti na osnovu nekog iskustva, ili razmišljanja (kao recimo Ljevin). Pričanje priča ne doprinosti zaista ničemu...

Mislim da nije Tesla, a inače to što bi se moglo nazvati dušom teži sedam grama.

I.. Ova tema, koliko god bilo zanjimljivo diskutovati o ovome je besmislena.
Ateisti su ateisti, i oni će biti ateisti koliko god dokaza za postojanje Boga da im se pruži, jer su odlučili da ne veruju.
Vernici će verovati, jer misle da je tako, iz velikog broja razloga da sad ne navodim. :/

Tj, to dolazi od nas, i kako shvatimo i zaključimo takva su nam i verovanja... Samim tim ubedjivanje je beskorisno, i po meni potpuna glupost. Zašto bilo koga ubedjivati u nešto... Ako nekad i poveruje to će biti na osnovu nekog iskustva, ili razmišljanja (kao recimo Ljevin). Pričanje priča ne doprinosti zaista ničemu...

nije besmislena,bas zbog toga i treba svako da kaze svoje vidjenje,oduvek me je zanimalo nesto u vezi ateista,sta ,kako,zasto???i dobila sam neke odgovore i shvatila sve!sto vise citam ove vase postove dolazim do zakljucka da vera nije prikazana kako treba!~

Ja od sada verujem u Google.
Dokazi da Google postoji kao božanstvo:

» PROOF #1
Google is the closest thing to an Omniscient (all-knowing) entity in existence, which can be scientifically verified. She indexes over 9.5 billion WebPages, which is more than any other search engine on the web today. Not only is Google the closest known entity to being Omniscient, but She also sorts through this vast amount of knowledge using Her patented PageRank technology, organizing said data and making it easily accessible to us mere mortals.

» PROOF #2
Google is everywhere at once (Omnipresent). Google is virtually everywhere on earth at the same time. Billions of indexed WebPages hosted from every corner of the earth. With the proliferation of Wi-Fi networks, one will eventually be able to access Google from anywhere on earth, truly making Her an omnipresent entity.

» PROOF #3
Google answers prayers. One can pray to Google by doing a search for whatever question or problem is plaguing them. As an example, you can quickly find information on alternative cancer treatments, ways to improve your health, new and innovative medical discoveries and generally anything that resembles a typical prayer. Ask Google and She will show you the way, but showing you is all She can do, for you must help yourself from that point on.

» PROOF #4
Google is potentially immortal. She cannot be considered a physical being such as ourselves. Her Algorithms are spread out across many servers; if any of which were taken down or damaged, another would undoubtedly take its place. Google can theoretically last forever.

» PROOF #5
Google is infinite. The Internet can theoretically grow forever, and Google will forever index its infinite growth.

» PROOF #6
Google remembers all. Google caches WebPages regularly and stores them on its massive servers. In fact, by uploading your thoughts and opinions to the internet, you will forever live on in Google's cache, even after you die, in a sort of "Google Afterlife".

» PROOF #7
Google can "do no evil" (Omnibenevolent). Part of Google's corporate philosophy is the belief that a company can make money without being evil.

» PROOF #8
According to Google trends, the term "Google" is searched for more than the terms "God", "Jesus", "Allah", "Buddha", "Christianity", "Islam", "Buddhism" and "Judaism" combined.

God is thought to be an entity in which we mortals can turn to when in a time of need. Google clearly fulfils this to a much larger degree than traditional "gods", as shown in the link below (click to enlarge).

» PROOF #9
Evidence of Google's existence is abundant. There is more evidence for the existence of Google than any other God worshiped today. Extraordinary claims require extraordinary evidence. If seeing is believing, then surf over to www.google.com and experience for yourself Google's awesome power. No faith required.

Ja sam djuture sa burazerom kršćen još davne '95-te.

Ја сам кршћена годину пре тебе.:mrgreen:
Имала сам тек два месеца.:confused::lol:

pa ako si razumeo onda ne vidim mesta tvom pitanju..ali se ipak mi nerazumemo..ovo drugo je!

Господе,(позивам те,ако постојиш,на одговарајућој сам теми за то),помилуј поједине персоне да науче да читају испод аватара пол особа.
Хвала,унапред.

Ја сам кршћена годину пре тебе.:mrgreen:
Имала сам тек два месеца.:confused::lol:

Господе,(позивам те,ако постојиш,на одговарајућој сам теми за то),помилуј поједине персоне да науче да читају испод аватара пол особа.
Хвала,унапред.

xaxa e ***....nema veze desava se.(meni stalno)..sto?jel mozda tako teze razumete ili..??Ne.Onda ok.:)

Ovo je veoma apstraktna tema i mozemo da diskutujemo do sutra i opet se necemo maci od pocetka...
Ja licno verujem u Boga, ali ne verujem u Bibliju...Ne verujem da je bog stvorio Zemlju za jedan dan (iako to nije vremenski period kao danas, npr. taj dan je mogao da traje 4 000 god), ne verujem da je stvorio savrsenog coveka kakav postoji danas (pristalica sam teorije evolucije), ni da je stvorio savrsene zivotinje kakve su danas...
A opet, za Boga postoje samo hriscani (potvrdio nastavnik veronauke)...I dodje smak sveta, a taj "Bog" spase samo hriscane (njihove dusexD), dok na ostale ljude, decu ne obraca paznju. To ne mogu da razumem. Da Bog nema milosti za pripadnike ostalih religija, ma koliko ti ljudi bili dobri, posteni, vredni, skromni, itd...E u to ne zelim da verujem!

A opet, za Boga postoje samo hriscani (potvrdio nastavnik veronauke)...I dodje smak sveta, a taj "Bog" spase samo hriscane (njihove dusexD), dok na ostale ljude, decu ne obraca paznju. To ne mogu da razumem. Da Bog nema milosti za pripadnike ostalih religija, ma koliko ti ljudi bili dobri, posteni, vredni, skromni, itd...E u to ne zelim da verujem!

Mislim da to nije tacno,ali cu pitati strucno lice :)Cula sam da je jedan glumac izjavio da vise nece biti hriscanin,zato sto hriscanstvo kaze da ljudi koji nisu hriscani idu u pakao :evil:

Back