Tinejdzeri i Bog!!

To je generalizacija.

Nije.

Generalizacija je kad kazes da su svi muski stoke,da su sve zene qrve,da su sve prostitutke loshe osobe, da su svi 92,93 godiste ludi i glupi. Nije generalizacija kad kazem da nije Bog ni za shta kriv vec ljudi. Ne stvara Bog krstaske ratove,ne ubija Bog,..Ubijamo mi. I to je cinjenica.Ili mozda Bog silazi s neba sa puskom u ratovima i licno ubija? Kad sam rekla ljudi zli nemoj me shvatati olako i povrsno, ne volim to.Pogotov ako neko okarakterishe neshto shto sam rekla...na losh nacin.Nije Bog kriv za nasha nedaca vec mi. To je generalizacija? Shto se ne krivi Bog za svo zlo na svetu? Adam i Eva uzeli zabranjene plodove i zmija je kriva? Pa jel su imali dve i po godine pa nisu znali shta da rade? Ne moze te niko nagovoriti na neshto shto ne zelish.Mi smo sami sebi najgori neprijatelji. Ne kaze se uzalud '' Gospode zashtiti me od sebe samog.''

Poslednja izmena:
jel se zezas ili stvarno??
ako je stvarno....nije to dobro!nista ti ne vredi sto postis!

Ajde sada još da kupujemo indulgencije.

Kakav bi to Bog bio kada bi se samo gledalo po tome da li je neko kršten ili ne? Ako on veruje, ako želi da posti samo to je dovoljno.
Daleko je, staviću navodnike jer naravno ne može se baš tako reći, licimernije da je neko kršten, i da misli da je, hej, odradio svoj deo posla...

Svačemu se načudim.
Ili sam ja skrenula.

Ajde sada još da kupujemo indulgencije.

Kakav bi to Bog bio kada bi se samo gledalo po tome da li je neko kršten ili ne? Ako on veruje, ako želi da posti samo to je dovoljno.
Daleko je, staviću navodnike jer naravno ne može se baš tako reći, licimernije da je neko kršten, i da misli da je, hej, odradio svoj deo posla...

Svačemu se načudim.
Ili sam ja skrenula.
Koliko ja znam ako neko nije krsten nemora da posti..a da i nije fora u hrani nego u tome svemu..znaci kakav si ti tada i ostalo...

Ја сам крштена.
Родитељи су ми верници.
Ја не знам да ли сам верник.
Има доста мени необјашњивих ствари,за које када питам људе који предају веронауку,они ми кажу неку глупост којом се ни мој деветогодишњи брат не би задовољио.
Опет не желим да се окаркатеришем као атеиста.
Смета ми било која категоризација.

Poslednja izmena:
Ja stvarno ne kapiram sto ste vi postali ateisti...mislim, ponasate se isto kao i vernici, gotovo sve radite isto, neki cesto cak i poste i gotovo sve isto rade kao i vernici, ali su ipak ateisti.:confused:

Msm, hocete umreti ako verujete u boga? Sta vam skodi? Samo ce vas neki ljudi smatrati cudacima, idete protiv vere svog narode, protiv vere koja je odrzavana mnogo vremena...zasto? Zbog vaseg malog uverenja. Pfff...nemate ni dokaze da bog ne postoji, nemate ni dokaze da bog postoji...to sto nesto ne vidite, ne znaci da ne postoji... A posto ja nisam bas video mnogo dokaza da bog ne postoji, ja cu da verujem onim ljudima koji kazu da su imali susret sa bogom, i onim ljudimaa koji su obisli rkve i manastire i na kraju ozdravili...drzacu se za te male price do kraja zivota.

Ja stvarno ne kapiram sto ste vi postali ateisti...mislim, ponasate se isto kao i vernici, gotovo sve radite isto, neki cesto cak i poste i gotovo sve isto rade kao i vernici, ali su ipak ateisti.:confused:

Msm, hocete umreti ako verujete u boga? Sta vam skodi? Samo ce vas neki ljudi smatrati cudacima, idete protiv vere svog narode, protiv vere koja je odrzavana mnogo vremena...zasto? Zbog vaseg malog uverenja. Pfff...nemate ni dokaze da bog ne postoji, nemate ni dokaze da bog postoji...to sto nesto ne vidite, ne znaci da ne postoji... A posto ja nisam bas video mnogo dokaza da bog ne postoji, ja cu da verujem onim ljudima koji kazu da su imali susret sa bogom, i onim ljudimaa koji su obisli rkve i manastire i na kraju ozdravili...drzacu se za te male price do kraja zivota.
Da se nadovežem...Vaši preci su sigurno bili vernici(možda ne Pravoslavni,ali ipak vernici),i čemu sad ispravljanje krive Drine?Ni oni nisu videli Boga ali su ipak verovali,i kao što znate pomagao im je.E sad,dolazak j**enog Komunizma koji toliko veličate je u bivšoj Jugoslaviji s**bao celo Pravoslavlje zarad para i samo para!Vidite li šta je od tog bogatstva ostalo?!Ništa...

P.S.Očekujem kako ćete reći da su vaše Pravoslavne prababe i pradede bili"kaljavi seljaci i glupani".:roll:

Back