Tinejdzeri i Bog!!

Ja stvarno ne kapiram sto ste vi postali ateisti...mislim, ponasate se isto kao i vernici, gotovo sve radite isto, neki cesto cak i poste i gotovo sve isto rade kao i vernici, ali su ipak ateisti.:confused:

Msm, hocete umreti ako verujete u boga? Sta vam skodi? Samo ce vas neki ljudi smatrati cudacima, idete protiv vere svog narode, protiv vere koja je odrzavana mnogo vremena...zasto? Zbog vaseg malog uverenja. Pfff...nemate ni dokaze da bog ne postoji, nemate ni dokaze da bog postoji...to sto nesto ne vidite, ne znaci da ne postoji... A posto ja nisam bas video mnogo dokaza da bog ne postoji, ja cu da verujem onim ljudima koji kazu da su imali susret sa bogom, i onim ljudimaa koji su obisli rkve i manastire i na kraju ozdravili...drzacu se za te male price do kraja zivota.

blago tebi ako ti zato verujes u Boga...

blago tebi ako ti zato verujes u Boga...

Pa hvala bogu. Verujem zto sto sam tako naucen, necu da verujem zato sto sam ga upoznao, a ni necu da ne verujem zato sto ga nisam upoznao.

Da se nadovežem...Vaši preci su sigurno bili vernici(možda ne Pravoslavni,ali ipak vernici),i čemu sad ispravljanje krive Drine?Ni oni nisu videli Boga ali su ipak verovali,i kao što znate pomagao im je.E sad,dolazak j**enog Komunizma koji toliko veličate je u bivšoj Jugoslaviji s**bao celo Pravoslavlje zarad para i samo para!Vidite li šta je od tog bogatstva ostalo?!Ništa...

P.S.Očekujem kako ćete reći da su vaše Pravoslavne prababe i pradede bili"kaljavi seljaci i glupani".:roll:

Bravo Mico.:ok:

Ja stvarno ne kapiram sto ste vi postali ateisti...mislim, ponasate se isto kao i vernici, gotovo sve radite isto, neki cesto cak i poste i gotovo sve isto rade kao i vernici, ali su ipak ateisti.:confused:
Ja sam rodjeni nevernik, mada sam ranije ubedjivala sebe u to da sam vernik zbog nekog straha ne znam ni sama zashto...

Msm, hocete umreti ako verujete u boga? Sta vam skodi?
Netjemo umreti ni ako ne verujemo... A shta mi godi ako verujem u bajke koje tje mi crkva uvaliti? Dobitjemo igrachke pa verovali il' ne u deda mraza...

Samo ce vas neki ljudi smatrati cudacima, idete protiv vere svog narode, protiv vere koja je odrzavana mnogo vremena...zasto?
Chudaci? Zashto? Samo zato shto ne verujemo u Boga? Uostalom ne zanima mene shta o meni misli neko na osnovu religije.
Zbog vaseg malog uverenja. Pfff...nemate ni dokaze da bog ne postoji, nemate ni dokaze da bog postoji...to sto nesto ne vidite, ne znaci da ne postoji...
Mozda razum?:think::whistling:
Inache, i da dokazhu da ima nechega, netju verovati, ne da netju, ne mogu...

Netjemo umreti ni ako ne verujemo... A shta mi godi ako verujem u bajke koje tje mi crkva uvaliti? Dobitjemo igrachke pa verovali il' ne u deda mraza...

Chudaci? Zashto? Samo zato shto ne verujemo u Boga? Uostalom ne zanima mene shta o meni misli neko na osnovu religije.

Mozda razum?:think::whistling:
Inache, i da dokazhu da ima nechega, netju verovati, ne da netju, ne mogu...

Dobro, dobices ti sigurno nesto od boga, verovala ili ne, on prasta. A i ako ne verujes u dedu, nece ti on donositi igracke vec roditelji. Necete umreti, ali ne znam da li vam udoban krevet nad vatrom predstoji..hmmm...:think:Pa sad ne verujes u dedicu, zar ne? A i deda ne postoji otkad postoji verovanje u boga. Raspitaj se kako je nastala prica o dedi, nije bas ni mnogo zanimljiva.

Da, cudaci. Ja kad bih rekao nekome napolju da ne verujem u boga...ko zna sta bi mi rekli i sta bi pomislili.

Molim te, razum. Sta ti je razum pomogao da ne verujes u boga? Ajde da si neki brilijantni naucnik pa da pomislim kakok bi ti mogla naci neke odgovore, ali nisi. Tako da...ne spominji mi razum.

Dobro, dobices ti sigurno nesto od boga, verovala ili ne, on prasta. A i ako ne verujes u dedu, nece ti on donositi igracke vec roditelji. Necete umreti, ali ne znam da li vam udoban krevet nad vatrom predstoji..hmmm...:think:Pa sad ne verujes u dedicu, zar ne? A i deda ne postoji otkad postoji verovanej u boga. Raspitaj se kako je nastala prica o dedi, nije bas ni mnogo zanimljiva.

Da, cudaci. Ja kad bih rekao nekome napolju da ne verujem u boga...ko zna sta bi mi rekli i sta bi pomislili.

Molim te, razum. Sta ti je razum pomogao da ne verujes u boga? Ajde da si neki brilijantni naucnik pa da pomislim kakok bi ti mogla naci neke odgovore, ali nisi. Tako da...ne spominji mi razum.

ovaj forum je jedini forum na kome su skoro svi razumni i najpametniji i ako neko nesto suprotno kaze odmah ga linciju..pitam se zasto bas na ovom forumu.. pa vi cete umreti ubedjeni u sva vasa sranja,kako samo vi znate nesto I NE VIDITE DALJE OD SVOG NOSA!:thumbdown:

[/COLOR]
ovaj forum je jedini forum na kome su skoro svi razumni i najpametniji i ako neko nesto suprotno kaze odmah ga linciju..pitam se zasto bas na ovom forumu.. pa vi cete umreti ubedjeni u sva vasa sranja,kako samo vi znate nesto I NE VIDITE DALJE OD SVOG NOSA!:thumbdown:

Ja ne spadam medju te, ja sam dosta puta rekao ovo sto i ti, mada na drugaciji nacin...:lol:
A neka, ja sam samo rekao da im je zivot isti kao i vernicima, ali ce ipak umreti ne verujuci u boga...voleo bih da znam da li postoji kazna za to...

Ja ne spadam medju te, ja sam dosta puta rekao ovo sto i ti, mada na drugaciji nacin...:lol:
A neka, ja sam samo rekao da im je zivot isti kao i vernicima, ali ce ipak umreti ne verujuci u boga...voleo bih da znam da li postoji kazna za to...

Nisam i rekla da pripadas njima,bas zbog toga sam i citirala tvoj post!
neka umru kao nevernici,njima nece nista faliti jer oni smatraju da je to ok i tu se zavrsava cela prica jer sam uvek za to da svako radi ono sto mu se svidja onako kako misli da je ok!samo mi je pun ***** oni svih pametnih koji mi popuju sta je tacno a sta netacno..ne kazem da ja sve verujem 100 posto,ali sta bih ja bila da niusta ne verujem?to necu ni da zamislim...prazna!

verujes zato sto si tako naucen? i ti sebe smatras vernikom? ti sebe smatras hriscaninom? auuu

a ti -Rocket_Queen- i ti ga malo pretera :P

Da su me kao malog ucili da postoje leteci prasici, i da postoji vera velika kao hriscanstvo za to. Verovao bih.

J.bt, kome ces ti verovati ako ne svojim roditeljima i ostatku sveta? Sebi? Neka hvala, za neke stvari treba verovati samo sebi, ali za neke ne...

Neka, ona neka povezuje deda mraza sa bogom...njena stvar.

ja mnogoooo verujem u boga... ne prodje dan, a da ga ne spomenem bar 10x (***** ti boze mater!!!; **** te bog:P...)
uglavnom... niti verujem u boga, niti ne verujem, prosto radim sve po svom principu, ono znam sta valja, sta ne...
msm... ja gledam moju babu, koja posti svakog petka i nedelje, cini mi se, i crkava gladna, samo sto se ne srusi, oce li to zadovoljiti "boga"???
pa **** mu ja mater ako je to vas bog...
e da... i gledo ja pre neki film o bogu i nekom covi... i sad on mora da zakolje i spali jadne zivotinje da bi njegova volja bila u korist tog ko ubija jadnu zivotinju. tj. vase "zrtvovanje"
i u kom je on fazonu? pre ako si jeo meso u petak, ides u pakao 100%, a danas je to sasvim normalno, znaci, ljudi odredjuju "bogovska" pravila... nema smisla... ali ako taj cova postoji, onda nek izvine:worth:
nema teorije, da postoji bog... msm to je stari naziv za amere:hahaha:

Poslednja izmena:
provaljujem da velika većina kvazi-vernika iliti istinskih vernika veruje zato što su tako NAUČENI! dakle u porodicama gde se poštuje ta neka hrišćanska (pravoslavna) tradicija, dogma, ceo život su im infiltrirali u mozak i svest to Bog pa Bog, niko od njih nije SAM našao razloge zbog čega da veruje,da se oseća bolje zbog toga, da je spokojniji, srećniji da ne kažem da ima neko konkretnu korist... Dakle nigde nema, tj. retko gde, tog unutrašnjg elementa i verujem zato što sam JA zaključio da tako treba... Pride što su ... pa 80% kvazi-vernici koji veruju i poštuju tu neko crkveno dogu i pravili kad njima odgovara i kako im se sviđa... Niko ne spori pravoslavnoj srpskoj veri kao kolektivnom opijumu značaj koji je imala na očuvanju duha, kulture, tardicije pa i državnosti kroz vekove, ali danas to ve nema preteranog smisla, tj. crkva bi kao i svaka druga institucija trebala da se prilagođava, napreduje a ova naša (a i skoro sve druge) su ostale na nekom nivou od 13. veka... Pored te statne besmislenosti u dogmi u koju ili verujš ili ne veruješ, fazon je što ništa nisu učinili da se modernizuju, da privuku ljude k sebi odistinski, da pomognu, nego igraju na kartu straha i onog inicijalnog ljudskog bića, kao e ja sam Bog i tu nema diskusije, ako m e ne pratiš pališ u pakao...

Dobro, dobices ti sigurno nesto od boga, verovala ili ne, on prasta. A i ako ne verujes u dedu, nece ti on donositi igracke vec roditelji. Necete umreti, ali ne znam da li vam udoban krevet nad vatrom predstoji..hmmm...:think:Pa sad ne verujes u dedicu, zar ne? A i deda ne postoji otkad postoji verovanje u boga. Raspitaj se kako je nastala prica o dedi, nije bas ni mnogo zanimljiva.
Ma sigurno, 'oce mozda i Djavo da me kuva u kotlu, dok tjesh ti sedeti na oblacima, mnogo gledash crtane filmove...
Jaooo, odveli bi te na lamachu!:eek: 'Ajde molim te...

ovaj forum je jedini forum na kome su skoro svi razumni i najpametniji i ako neko nesto suprotno kaze odmah ga linciju..pitam se zasto bas na ovom forumu.. pa vi cete umreti ubedjeni u sva vasa sranja,kako samo vi znate nesto I NE VIDITE DALJE OD SVOG NOSA!

Mi ne vidimo ispred? Ha... Pre bih rekla da je onaj ko ne vidi taj kome utuvljuju raznorazne prichice kako tje otitji u raj il' u pakao i sl. gluposti...;) A ja samo odgovaram na provokaciju, i ko koga sad izaziva i proziva?:think:
Nisam ja nikakav nauchnik, ne moram ni da budem da bih uvidela neke stvari, mada shto se mene tiche slobodno verujte u svoje, nisam niko ko tje sad da osporava vashe verovanje....

ja mnogoooo verujem u boga... ne prodje dan, a da ga ne spomenem bar 10x (***** ti boze mater!!!; **** te bog:P...)
uglavnom... niti verujem u boga, niti ne verujem, prosto radim sve po svom principu, ono znam sta valja, sta ne...
msm... ja gledam moju babu, koja posti svakog petka i nedelje, cini mi se, i crkava gladna, samo sto se ne srusi, oce li to zadovoljiti "boga"???
pa **** mu ja mater ako je to vas bog...
i u kom je on fazonu? pre ako si jeo meso u petak, ides u pakao 100%, a danas je to sasvim normalno, znaci, ljudi odredjuju "bogovska" pravila... nema smisla... ali ako taj cova postoji, onda nek izvine:worth:
nema teorije, da postoji bog... msm to je stari naziv za amere:hahaha:

Ja smatram da Bog postoji....mislim jer si slusao nekad istinite price koje ljudi pricaju iz svog iskustva!
a sto za post i tvoju babu...mislim sta reci!!Bog postoji,samo mozda nije nama prikazan onako kako treba!..valjda cete me razumeti..a i nije poenta da postis zbog Boga,vec je njima poenta u samom sebi,tako se prociste..oni se tako osecaju!

Ma sigurno, 'oce mozda i Djavo da me kuva u kotlu, dok tjesh ti sedeti na oblacima, mnogo gledash crtane filmove...

[COLOR="Purple[COLOR="Red"]"]Mi ne vidimo ispred? Ha... Pre bih rekla da je onaj ko ne vidi taj kome utuvljuju raznorazne prichice kako tje otitji u raj il' u pakao i sl. gluposti...;) A ja samo odgovaram na provokaciju, i ko koga sad izaziva i proziva?:think:[/COLOR]Nisam ja nikakav nauchnik, ne moram ni da budem da bih uvidela neke stvari, mada shto se mene tiche slobodno verujte u svoje, nisam niko ko tje sad da osporava vashe verovanje....[/COLOR]

Pa onda ne mozes da mi pricas o tome kad niusta ne verujes!!!slozicu se s tim jedino ako mi neko dokaze da to nije istina!..ok nije ni dokazano na pravi nacin da jeste..ali u tome je poenta,u tome je smisao da u nesto verujemo...mi to nemoramo da vidimo ali eto verujemo!

a ti verujes roditeljima? pa upravo sebi i treba da verujes bre. ne treba da verujes u boga kog ti roditelji pruze, nego treba svog boga da nadjes....

Verujem majci. Proputovala je vise, prozivela vise, znaci upoznala je zivot bolje nego ja.

Sta sad ja trebam da verujem da bog ne postoji samo zato sto ga nisam video? Necu...verovacu u njega sve dok ne umrem, ako ne postoji onda nista necu izgubiti...

Pa vidis, ti si upravo rekao da treba da verujem u boga kog nadjem, a u koga veruju ateisti?
Kad sam bio manji, ja nisam pricao molitve koje postoje, molio sam se na svoj naccin i "pricao" sa bogom... Znaci ipak nisam radio sve sto rade vecinci...ali u bboga cu da verujem kao i "svi" drugi.

provaljujem da velika većina kvazi-vernika iliti istinskih vernika veruje zato što su tako NAUČENI! dakle u porodicama gde se poštuje ta neka hrišćanska (pravoslavna) tradicija, dogma, ceo život su im infiltrirali u mozak i svest to Bog pa Bog, niko od njih nije SAM našao razloge zbog čega da veruje,da se oseća bolje zbog toga, da je spokojniji, srećniji da ne kažem da ima neko konkretnu korist... Dakle nigde nema, tj. retko gde, tog unutrašnjg elementa i verujem zato što sam JA zaključio da tako treba... Pride što su ... pa 80% kvazi-vernici koji veruju i poštuju tu neko crkveno dogu i pravili kad njima odgovara i kako im se sviđa... Niko ne spori pravoslavnoj srpskoj veri kao kolektivnom opijumu značaj koji je imala na očuvanju duha, kulture, tardicije pa i državnosti kroz vekove, ali danas to ve nema preteranog smisla, tj. crkva bi kao i svaka druga institucija trebala da se prilagođava, napreduje a ova naša (a i skoro sve druge) su ostale na nekom nivou od 13. veka... Pored te statne besmislenosti u dogmi u koju ili verujš ili ne veruješ, fazon je što ništa nisu učinili da se modernizuju, da privuku ljude k sebi odistinski, da pomognu, nego igraju na kartu straha i onog inicijalnog ljudskog bića, kao e ja sam Bog i tu nema diskusije, ako m e ne pratiš pališ u pakao...

Da nemam ovako cvrsto misljenje,mozda bih se slozila sa tobom...korist je prosto da se pronadjes..jednostavno.sta fali ako si naucen iz porodice?pa odnekud trebas biti naucen ..odnekud se pocinje..cim su oni nauceni i to nesto znaci!

Ja smatram da Bog postoji....mislim jer si slusao nekad istinite price koje ljudi pricaju iz svog iskustva!
a sto za post i tvoju babu...mislim sta reci!!Bog postoji,samo mozda nije nama prikazan onako kako treba!..valjda cete me razumeti..a i nije poenta da postis zbog Boga,vec je njima poenta u samom sebi,tako se prociste..oni se tako osecaju!

pa sad kad si vec spomeno iskustva... mnogi moji poznanici, cak i bliza familija, je imala iskustva, kao razgovor sa mrtvima, ili sa onim ISPOD nas kad udje u nekog, pa ga teraju, i tako to... pa sad po nekoj logici, ako postoje mrtvi i znate onaj od dole, i mozemo da razgovaramo s njim i sa njima, mozemo i sa bogom, ali opet to su mozda samo babske price...:think::dontunderstand:

Mi ne vidimo ispred? Ha... Pre bih rekla da je onaj ko ne vidi taj kome utuvljuju raznorazne prichice kako tje otitji u raj il' u pakao i sl. gluposti...;) A ja samo odgovaram na provokaciju, i ko koga sad izaziva i proziva?:think:
Nisam ja nikakav nauchnik, ne moram ni da budem da bih uvidela neke stvari, mada shto se mene tiche slobodno verujte u svoje, nisam niko ko tje sad da osporava vashe verovanje....

Prvo procitaj sta sam napisao pa onda pametuj!! Ja sam napisao "pitam se da li vam predstoji pakao", a nisam rekao da cete u pakao!

Ne bi na lomacu, ali sigurno ne bi bili onakvi kakvi su bili pre te izjave...;)

Niko nikog nije prozivao.

Kao sto sam rekao, ne vidim zasto morate biti ateisti ako vodite sasvim isti zivot kao i oni koji veruju u boga. Ti mi nisi dala ni priblizan odg. na to vec si samo ponovila ono sto se ponavljalo duz cele teme... Hvala, i ti slobodno ne veruj u nista.

Nego, kad ima koliko zastupljenih religija danas? Islam, budizam, hrshtjanstvo... I sad ispada da je Bog trolichan, chetvorolichan? Izvinite, al' neshto mi to ne ide...

e o tome sam i ja mnogo razmisljala....i sad mi je tesko da ti odgovorim na pravi nacin ali cu pokusati da objasnim neko svoje vidjenje!
Ako sad neko veruje u Boga a neko u alaha?sta sad..ovaj tvrdi da bog postoji a ovaj drugi da njegov bog postoji???e a to se zove razlicita religija!bar ja tako mislim..mozda kad ozrelim s godinama mozda cu imati drugacije razmisljanje!po meni ,bog je jedan,ali ga svi vide na drugaciji nacin,i bez obzira koje si vere bitno je da budes dobar covek..samo sto postoje drugaciji obicaji..a u tim obicajima je smisao!

Pa onda ne mozes da mi pricas o tome kad niusta ne verujes!!!slozicu se s tim jedino ako mi neko dokaze da to nije istina!..ok nije ni dokazano na pravi nacin da jeste..ali u tome je poenta,u tome je smisao da u nesto verujemo...mi to nemoramo da vidimo ali eto verujemo!

A ne morate da verujete ni u to da tje vam pismenost u kasnijem zhvotu trebati?
I zashto ne bih smela da pricham? Hah...

Ak' 'otjete verujete, niko vam ne brani...

pa sad kad si vec spomeno iskustva... mnogi moji poznanici, cak i bliza familija, je imala iskustva, kao razgovor sa mrtvima, ili sa onim ISPOD nas kad udje u nekog, pa ga teraju, i tako to... pa sad po nekoj logici, ako postoje mrtvi i znate onaj od dole, i mozemo da razgovaramo s njim i sa njima, mozemo i sa bogom, ali opet to su mozda samo babske price...:think::dontunderstand:

A mozda i nisu. Ima istrazivanje Nikole Tesle gde on cak dokazuje da duhovi na neki nacin postoje, tj. postoji sila(energija) koja se oslobadja kad covek umre...ne secam se tacno koliko tezi...

Nego, kad ima koliko zastupljenih religija danas? Islam, budizam, hrshtjanstvo... I sad ispada da je Bog trolichan, chetvorolichan? Izvinite, al' neshto mi to ne ide...

pa oni ne veruju u istog boga, nego u razlicitog, tako da ti to da je trolican i cetvrorolican zvuci glupo
sto si tako bre.... :D

Back