Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 104.988
А шта је у твом случају проблем!? Лоша намера или здравствени проблем!?
Ja sam u početku mislio da je reč samo o malicioznosti.
Ali izgleda da je ipak oba.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
А шта је у твом случају проблем!? Лоша намера или здравствени проблем!?
A komentar da li moze, molicu lepo, sve u skladu sa temom. Dakle sta su raske zemlje?Па што одмах тако не напишеш него мора да лајеш!?
Неретва је јасно, али на који Бистрицу мисли?Ову земљу наводњавају две велике реке, односно Неретва и Бистрица.“
„Наиме, ово краљевство, односно Рашко краљевство, има два дела: први је главни и зове се Рашка, а тако се назива по реци која је наводњава, а која се зове Рашка. Наиме, овај део у себи садржи три провинције, односно Хум, Дукљу, где се родио цар Диоклецијан, и Приморску област. Ова последња провинција се, наиме, назива Приморска зато што су градови и утврђења смештени или непосредно на обали, или су доста близу мора, и ова област је веома пријатна и богата.“
„Други део овог краљевства назива се Србија. Име је добила по приликама у којима се налази народ, јер су скоро сви у ропском положају.“-
„Ову земљу наводњавају две велике реке, односно Неретва и Бистрица.“
Neretva je u Srbiji da ti skrenem paznju ako slucajno nisi primetio.
A Srbija (Bosna) je deo raskog kraljevstva.
Ајде, ако ти није тешко постави, пошто не знам да ли ћу успети да пронађем.
А ово 'ако то није тешко' се не важи!?A komentar da li moze, molicu lepo, sve u skladu sa temom. Dakle sta su raske zemlje?
Неретва је јасно, али на који Бистрицу мисли?
Pusti Bistricu, znamo valjda gde je Neretva. Takodje poznajemo i znacenje glagola "navodnjavati"Неретва је јасно, али на који Бистрицу мисли?
Imamo Gorde i drugi izvor iz identicnog perioda, mletački, Mario Sanuto je u pitanju a godina je 1330. Taj covek je nabrajao evropske vladare a srpski kralj je prema njegovim saznanjima držao 400km jadranske obale
The eighth is the King of Servia, who holds lands in the marina of the Adriatic Gulf, which extends for about 250 miles, which is under the obedience of the Roman Church; but all the other peoples among the earth, which are most together with the said King, follow the Greek Sect and the Rictum.
Pusti Bistricu, znamo valjda gde je Neretva. Takodje poznajemo i znacenje glagola "navodnjavati"
Не мора да значи да у народном смислу нису Срби, а на основу приложеног, очигледно да у политичком смислу нису.@АнаиванГорд u vezi sa diskusijom koju vodimo, evo imamo i mišljenje velikog maga kritičke istoriografije Jirečeka, koji je konsultovao ova dva izvora ali je i našao objašnjenje kako i kada su teritorije oko Neretve prestale da budu srpske. Kaže čovek da su ih osvojili Bosanci u vreme Dečanskog
Северозапад je био најслабија страна Србије стога, што је Захумље била несигурна својина и што су Босанци постепено продирали према мору. Око 1305 спадала је средња долина Неретве, као и Броћно и Невесиње, у државу Уроша II.,34 али су, 20 година доцније, Босанци истиснули Србе из читаве долине Неретвине, те се Срби одржаше само у Травунији и Конавлима, тако да се Дубровник нашао на српско-босанској граници.
Dakle ako su Bosanci pobedili Srbe, to bi značilo da tadašnji Bosanci nisu bili Srbi?
Не мора да значи да у народном смислу нису Срби, а на основу приложеног, очигледно да у политичком смислу нису.
Kako nisu kada je Bosna deo Srbije?Не мора да значи да у народном смислу нису Срби, а на основу приложеног, очигледно да у политичком смислу нису.
Dobro je da se smejes.
Tragikomedija, nije lepo smejati se nekom ko nije zdrav, ali postoji mogucnost da si samo bezobrazan, ja u to verujem, zato se smejem.da li se smeješ od muke
Tragikomedija, nije lepo smejati se nekom ko nije zdrav, ali postoji mogucnost da si samo bezobrazan, ja u to verujem, zato se smejem.
Hmmm, dakle zaista idemo u smeru bolesti, odsustva paznje, koncentracije. Vise mi deluje tako, ali konsultovacu se sa kolegama...Znači, ti misliš da je bezobrazno pitati te za izvor kada postaviš citat ovde,
Hmmm, dakle zaista idemo u smeru bolesti, odsustva paznje, koncentracije. Vise mi deluje tako, ali konsultovacu se sa kolegama...
Kako o sebi? Ja sam zdrav, istrazivac, duhom slobodan.Da li govoriš o samom sebi, ili po svom starom običaju, samo troluješ malo forum?