Tema za one koji žele da smršaju

Treba da jedes najmanje 2 sata pre trcanja, da se ne bi ispovracao. Tesko da ces uspeti da izdrzis 1h trcanja ako ranije nisi praktikovao nista slicno.

trcao sam pre vise od godinu dva puta po nesto manje od 2km i treci put nesto krace sa maksimalno napora izmenju pauze i sve zajedno dodje bar preko 30-40 min

sad sam pre 2-3 nedelje poceo isto tako i sad zadnji put u jednom cugu 1h, presao sam nesto malo vise od 8.5km, cini mi se malo brze od hodanja, posle mi nije bilo bas dobro cc

nego sta je bolje glutamin ili BCAA??? pre trcanja da se ne gubi misicna masa i jel dovoljno oko 12g na mojih 88-92kg i 194cm?

Poslednja izmena:
Generalno,za sve koji zele sa smrsaju...
evo moje iskustvo...
Od malena sam bila gojazna,malo genetski,a i jela sam da se ne lazemo.kad sam usla u 17.postala sam tek svesna svoje kilaze,
dajte bre dete od 17 god...,imala sam 84 kg,na mojih 170cm,UZASSS,nisam bila ni svesna,kad sam videla brojku na vagi,pomislila sam nesto nije u redu sa mnom...
odlucila sam da smrsam,pod hitno.Za otprilike pola godine sa 84kg,dosla sam na 57kg,to mi je i sadasnja kilaza posle gotovo 2 godine...
S toga,hocu da kazem da je bitno da priznate sebi!Imam problem,onda je sve lakse...za to vreme nisam uopste vecerala,sok,slatkise i hleb sam zaboravila,plus trening svaki dan.ni sad ih mnogo ne konzumiram...
Nebitno koja je dijeta,bitno da imate vere u sebe...

trcao sam pre vise od godinu dva puta po nesto manje od 2km i treci put nesto krace sa maksimalno napora izmenju pauze i sve zajedno dodje bar preko 30-40 min

sad sam pre 2-3 nedelje poceo isto tako i sad zadnji put u jednom cugu 1h, presao sam nesto malo vise od 8.5km, cini mi se malo brze od hodanja, posle mi nije bilo bas dobro cc

nego sta je bolje glutamin ili BCAA??? pre trcanja da se ne gubi misicna masa i jel dovoljno oko 12g na mojih 88-92kg i 194cm?

Koliko ja znam da bi se sprecio katabolizam(gubitak misicne mase) potrebno je unosenje pre i posle(pogotovo posle) treninga. Ja sam jedno vreme koristio protein iz surutke, 10-15g pre i 25g posle... Inace pre trcanja treba telu obezbediti i energiju(ugljene hidrate), banana, bonzita... kao i posle

Koliko ja znam da bi se sprecio katabolizam(gubitak misicne mase) potrebno je unosenje pre i posle(pogotovo posle) treninga. Ja sam jedno vreme koristio protein iz surutke, 10-15g pre i 25g posle... Inace pre trcanja treba telu obezbediti i energiju(ugljene hidrate), banana, bonzita... kao i posle
To zavisi od svrhe trčanja tj. od cilja vežbanja. Po naslovu teme, ne bih se složio sa tobom. A za obnovu energije banana i pogotovo bonžita, i nisu neko rešenje. Previše prostog šećera koji će samo bez potrebe da podigne insulin i da napravi haos. Neki složeniji UH sa manjim GI/GL su poželjniji, opet kažem da za one koji žele smršati nema potrebe uzimati pre trčanja. O uzimanju posle, se može polemisati. Jer je i po prestanku trčanja organizam i dalje u "fat burn" režimu, koji se "gasi" po unosu UH.

Poslednja izmena:
To zavisi od svrhe trčanja tj. od cilja vežbanja. Po naslovu teme, ne bih se složio sa tobom. A za obnovu energije banana i pogotovo bonžita, i nisu neko rešenje. Previše prostog šećera koji će samo bez potrebe da podigne insulin i da napravi haos. Neki složeniji UH sa manjim GI/GL su poželjniji, opet kažem da za one koji žele smršati nema potrebe uzimati pre trčanja. O uzimanju posle, se može polemisati. Jer je i po prestanku trčanja organizam i dalje u "fat burn" režimu, koji se "gasi" po unosu UH.

Nikom nece skoditi secer iz banane i bonzite sve dok se kloni rafinisanih secera u bilo kom obliku(sokovi, kolaci, slatkisi...) 1 banana pre i posle sigurno nece skoditi. Iz licnog iskustva znam da je vazno da nivo secera u krvi ne padne za vreme fizicke aktivnosti i da se posle vezbanja nadoknade potrosene rezerve. Posle treninga treba da se oseca ispunjen energijom a ne da se vuce ko prebijen.

- - - - - - - - - -

Bez obzira da li neko želi da smrša ili se ugoji, svako treba da bude pre svega svestan da se dobri, trajni rezultati ne dešavaju preko noći.
Strpljen - spasen.

Ne dajte se zavaravati magičnim pilulicama i napicima koji vas stešu u roku od mesec dana, to i da uspe, prati ga jo-jo efekat i šta? Bacili ste novac i vratili na staro.

Željeni izgled nije efikasno postići mazohističkim teranjem sebe na dijetu, izgladnjivanje i sl. To će imati smisla na duže staze samo ako postane stil života, a ne samoprimoravanje na promene.

Moj savet svima je da pre svega jedu zdravo zbog sebe i osećanja unutar tela, a to će se onda odraziti i na spoljašnji izgled.

Takođe, ne treba preskakati vežbanje, makar to bilo i ono staro školsko fiskulturno razgibavanje.

Oni koji paze na jelovnik izgledaju vitko u odeći, a oni koji se pored toga i rekreiraju su zgodni i kada se skinu.

100% se slazem sa ovim. Moj otac je bio visok 175 i u jednom momentu je nagurao 105kg. Skinuo je 20kg za 1.5god bez ikakvih specijalnih programa i dijeta i ostao je na toj tezini nekih 15god dok nije umro. Samo je smanjio obroke, vise kretanja...

Nikom nece skoditi secer iz banane i bonzite sve dok se kloni rafinisanih secera u bilo kom obliku(sokovi, kolaci, slatkisi...) 1 banana pre i posle sigurno nece skoditi. Iz licnog iskustva znam da je vazno da nivo secera u krvi ne padne za vreme fizicke aktivnosti i da se posle vezbanja nadoknade potrosene rezerve. Posle treninga treba da se oseca ispunjen energijom a ne da se vuce ko prebijen.

Ne znam kakvo iskustvo imaš ali ovde par stvari nije na mestu.
1. Prosti šećeri (banana i ta bonžita) se ne unose nikad pre fizičke aktivosti. Jer će pokrenuti insulin potršiti sav šećer u krvi (koji spominješ) i u kombinaciji sa fizičkom aktivnošću dovesti do sigurne hipoglikemije.
2. Bonžita ne raste na drvetu i takođe sadrži rafinisane šećere.
3. Za obnovu potrošenih resursa nisu nisu dovoljni samo prosti šećeri jer oni nisu u stanju da dopreme glikogen do mišićne stanice.

Banana je ok za posle treninga koji je rađen u nearobnoj zoni, samo sama nije dovoljna.

Uh, ja kasnim, nisam ni video. 2 km se trci za 10 minuta, bas da si apsolutno nespreman pa da trcis 12-14 minuta. Sve preko toga je cista setnja.

I cim ti nije bilo dobro, znaci da nisi radio kako treba. Krenes polako, istrcis koliko mozes, malo prosetas, istegnes se, pa opet okrenes neki krug, i tako dok ne budes spreman da izguras neki malo jaci tempo u cugu. Onda povecas duzinu koju trcis bez stajanja, laganim tepom, pa trcis krace, ali brze, i tako ulazis u formu.

Ovo je onako nesto sazeto, nabacano, da ne ulazimo u neke detalje, metodiku treninga itd.

Sto se tice tih suplemenata, nemam pojma, pitaj bildere.

Uh, ja kasnim, nisam ni video. 2 km se trci za 10 minuta, bas da si apsolutno nespreman pa da trcis 12-14 minuta. Sve preko toga je cista setnja.

I cim ti nije bilo dobro, znaci da nisi radio kako treba. Krenes polako, istrcis koliko mozes, malo prosetas, istegnes se, pa opet okrenes neki krug, i tako dok ne budes spreman da izguras neki malo jaci tempo u cugu. Onda povecas duzinu koju trcis bez stajanja, laganim tepom, pa trcis krace, ali brze, i tako ulazis u formu.

Ovo je onako nesto sazeto, nabacano, da ne ulazimo u neke detalje, metodiku treninga itd.

Sto se tice tih suplemenata, nemam pojma, pitaj bildere.

Ko se nikad nije bavio sportom (tu mislim i na rekreativno) treba da zna da je prvih mesec dana vise adaptacija. Organizmu treba vremena da se privikne na nove uslove. Prvi vidniji rezultati dolaze tek posle 3-4 meseca. Znaci u pocetku bolje krenuti lagano, recimo brzo hodanje u kombinaciji sa malo trcanja pa lagano pojacavati. Treba nauciti tehniku disanja, pravilnog trcanja(da ne stradaju zglobovi, za ovo su takodje vazne kvalitetne patike)... Ni rad sa tegovima nije na odmet da se ojacaju ligamenti i tetive.

kako deluje klenbuterol jel zna neko moim vas !

Ne deluje nikako za tebe...Klenbuterol je za ljude koji imaju vec nizak procenat masti ili za one koji su na dijeti i koji znaju kako da ga koriste.Nije za devojke koje nemaju znanja i iskustva sa istim...recimo poremecen ciklus ti je jedna od mogucih nus pojava.

Nauci kako treba da se hranis i smrsaces cas posla.

Naucite da se hranite zdravo i umereno, dosta kretanja u svakodnevnom zivotu(nemojte cekati prevoz za 1-2 stanice, koristite stepenice umesto lifta...) rekreativno bavljenje sportom(2-3x nedeljno je sasvim dovoljno). Nikad necete imati problema sa tezinom i bez tih praskova i pilulica koje stalno spominjete i kojekakvih turbo dijeta od 7 dana.

Jednostavno je, ne treba vam nikakva hemija. Ja sam vec vicna u tome. Ranije sam trenirala Judo i malo wing chun. Sto se tice Judoa nabila sam dosta pozitivne mase ali na tu masu se lepi i salo u neaktivnim danima :manikir: tako da normalan dorucak, neobilan rucak i samo nesto voca posle, bez vecere, resava stvar u bekoliko dana, bar kod mene. Love you :zper:

970388_531928833557466_1936726648_n.jpg

Jedno pitanje, sta mislite o rotaciji UH za skidanje nekih 5,6 kg? Tipa 150g-50g-0g dva puta pa onda punjenje? I teretana 4x nedeljno uz sve to
Rotacija je odličan koncept ishrane za mršavljenje.
Treba da odrediš unose za svih 7 dana, u početku se ne stavljaju "0" (nule) u plan (mesec dana), u rotaciji nema potreba za punjenjem ona ima drugačiji sistem delovanja nego recimo low carb gde je punjnje obavezno. Takođe treba voditi računa pri bilo kojoj restrikciji da se ima optimalan unos masti.

Mršavljenje zapravo nije teška stvar. Meni su najbolji rezultat dali trčanje i vijača. Može i bajs. Što se ishrane i pića tiče na pivo i gazirane sokove zaboravite i smanjite večeru. To je to.

Ne znam da li je odgovor sarkastičan ili potvrdan ali zaista tu nema neke filozofije, samo odricanja.

Odgovor je sarkastican posto je tvoj komentar koji sam citirao neobrazovan i zasnovan na zastarelim nacelima nutricionizma :mrgreen: Mozes da jedes i sladoled i gazirano i junk food po nekoliko puta nedeljno i da imas vidljive plocice. Jedino je potrebno da pratis unos P/UH/M i ukupan broj kalorija (i micros/vlakna recimo). Znam million primera ljudi koji se tako hrane i izrezani su. Naravno, "odricanje" je u pracenju kolicina i unosenju kalorija ispod nivoa "odrzavanja", ne mozes da uzmes 500 ml sladoleda i pojedes odjednom.

Smanjite veceru? Jos jedan mit.

Ishrana tipa "if it fits your macros" (IIFYM) :)

P.S. Slazem se da je za pocetnike verovatno bolje da se hrane "cisto" dok ne steknu disciplinu (piletina, riba, brokoli, pirinac, bademi, itd :lol:), ali to da MORAS da izbegavas gazirano i smanjis veceru da bi imao maksimalne rezultate je netacno. Sto se tice zdravlja pak, opet je malo bolja ta "cista" opcija, ali nista drasticno s obzirom da IIFYM podrazumeva umereno konzumiranje slatkisa, itd. Nemoguce je pojesti gomilu slatkisa i uneti svega 70 g masti dnevno (primera radi), tako da...

Primer IIFYM ishrane (225 g P, 400 g UH, 75 g M - bulking):

Matt Ogus (IIFYM):

http://4.***************/-ngAvinkUVHo/UNYUyd2xAuI/AAAAAAAAAfQ/VLTiSwoxmvU/s1600/519d666d6a681cd41d987f521c3fe9cf.jpg

Poslednja izmena:
e ljudi pitanjce...

nabacio sam malo stomak poslednjih godinu dana, imam salce malo ne mnogo jedno dve tri kile bih skinuo ali apsolutno ciljano u predelu stomaka samo nigde drugde nema...e sad vratio sam se na treninge jer sam kao mladji to trenirao i davalo je jasne rezultate...medjutim evo treca nedelja i javila se dva problema

prvi problem iako sam secer sveo gotovo na nulu, i umesto sokova i slatkisa kupujem iskljucivo voce i mineralnu vodu, ipak sam nekako uspeo da nabacim cela 4 kg za prve tri nedelje

drugi problem se tice neznanja oko koriscenja pojasa... kupio sam neki pojas za oko stomaka, znaci nista posebno u tempu za 400 kinti, guma unutra spolja neki materijal sintetika...kao greje stomak, brze topis salce itd uzeo na preporuku nekih komsija bildera...nosim ga samo na treningu tokom treninga koji traje 1:40 minuta priblizno 4 puta nedeljno...i da, nosim ga obavezno preko majice znaci ne na golu kozu...e sad jedan momak mi je tamo rekao da je on nosio isto to oko godinu dana na treninge i da mu je salce spalo ali su mu stradali bubrezi....nisam stigao da ga ispitam do kraja zasto a nisam ga video poslednja tri treninga....majica mi je cela mokra svejedno od znojenja ali sam primetio da mi se stvarno u predelu ispod pojasa usija koza od topline...

ko ima iskustva sa time?

palo mi je napamet da je decko mozda isao tako mokar i topao pa ga udarila promaja ili cini mi se da mozda i uzima hemiju ili je uzimao jer i bilduje pored treninga u sali a ima ga bas u masi pa su mu mozda bubrezi i od toga stradali a pripisuje ih koriscenju pojasa

edit. zaboravio sam da kazem, treniram kikboks

Poslednja izmena:

Back