LAKI LUCIANO
Domaćin
- Poruka
- 4.279
Laki,a šta ako je estrogen u granicama normale ? i ne postoje nikakvi zdravstveni problemi ? Kako onda taj višak se taloži samo eto baš na odredjene delove tela(kao što sam navela) .
Ja sam počela pre 4 dana da držim mesnu dijetujedem samo meso,malo salate,već mi se zgadilo meso.
Jako mi nedostaje šećer u kafi i sava hleb![]()
![]()
![]()
Mene su ubili kolačiprošle godine,tj zime,ja sam pravila kolače sa zadovoljstvom i sa zadovoljstvom ih jela
i prejedala se
![]()
sad ne mogu da obučem više od pola stvarii nosim samo trenerku kao kreten
![]()
Ne mora Estrogen biti iznad granice ako su ostali hormoni nizi nego sto treba.Uglavnom to je razlog za takvu situaciju...Estrogen i Kortizol kod zena su najcesci uzroci gojenja,ali ne u smislu da oni ne rade kako treba pa da imas zdravstvene probleme,vec da tvoj organizam zbog njih ne moze uspesno da obradi prazne kalorije i Junk food,kao sto je slucaj kod Mezomorfa i Ektomorfa.Rad hormona koji ne mora da dovodi do zdravstvenih problema sem gojenja kod ishrane sa namirnicama koje tvoj organizam ne iskoriscava kako treba,to bi bila neka defincija tog problemcica...znaci resenje je u ishrani.
Imas onu pricu o kalorijama koja nije toliko bitna ako su kalorija iz pravih izvora,iako bi bila u suficitu ne bi se gojila,ali kad jedes pogresne namirnice i prazne kalorija onda i ako si na manjem kalorijskom unosu nego sa pozeljnim namirnicama imaces problem sa procentom telesnih masti.
Ne valja ta dijeta,to je takozvana Keto dijeta,brzo skines kg,ali se brzo i vrate.
Treba da rotiras hidrate,unosis zdrave masti kako bi organizam otpustao masti,jer ako samo smanjih unos hidrata a ne povecas unos zdravih masti organizam ce topiti salo do odredjene granice (koja uglavnom nije dovoljna) a onda ce prestati,zato mu dajes zdrave masti i varas ga.
to se radi neki test ili nutricionista na osnovu visine,težine ?