Taksa za "opasne" pse

• Začetnik teme Začetnik teme gajda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Никакве. Одакле ти сад да је то повезано.

Vidi šta si rekao, pa proceni sam.

Читам. Каже да ће затворске казне обесхрабрити друге да се тиме баве. Значи неће ни почети. А ако још нису почели, не можеш да их законски гониш.

Da Te pitam, da li bi se Ti bavio time, da to nije kažnjivo?

Да се бавим борбама паса? Нисам ја садиста и тако нешто ми никад не би пало на памет. Ко год да тако нешто легализује, тај је болестан.

Onda kada kažeš zatvorske kazne će obeshrabriti druge da se bave, kakve veze to ima sa time što se Ti time ne baviš?

Никакве. Одакле ти сад да је то повезано.

Poslednja izmena:
Vidi šta si rekao, pa proceni sam.

Ако имаш нешто, лепо напиши. Немај да ме тераш да се враћам по 30 постова уназад и да гледам у пасуљ шта ти мислиш да сам ја мислио. Мени је јасно шта сам писао, јер да није не бих ни писао.

То што се ја тиме не бих бавио нема никакве везе са онима који би се тиме бавили, али су кажњавањем других одвраћени од тога.
Ови као ја што се никад не би бавили борбама паса не треба да се боје казни које су предвиђене за оне који се тиме баве.
Ваљда је ово довољно јасно. Али још увек не знам што мене мешаш са криминалцима.

Poslednja izmena:
Jedino čime će ovaj zakon (?) rezultirati, jeste veći broj pasa izbačenih na ulicu i budala koje će smatrati da šetaš "opasnog kera" ako je dotični (ker) iole veći od pekinezera.

Šta koji moj najveći broj ljudi zna o "opasnim rasama?" I, nek me zaobiđu svi oni (nesrazmerne hiljade i hiljade) koje svaka tri dana ujedaju besne i zle pudle. Za trijest i kusur godina života nijedan me ulični šetač nije ni popreko pogledo, a živim u naselju u kojem ordinira jedno tri čopora, cirka. Možda sam, šta znam, u posedu sretne okolnosti da živim s nekolko kereći čopora specijalno i ekskluzivno pitome naravi; ili, ne znam, koje su prethodni vlasnici ili prolaznici tretirali bez frustracija koje vuku iz pelena i koje se, inače, leče - ali koji god da je odgovor, živim međ nekoliko čopora koji ne snose posledice ljudskih gadosti.

Jer, mada je ovakav napis pre za pdf zaštita životinja; ne postoji zlo pseto. Postoji zao čovek, za držanje i postojanje kojeg niko (još) nije uveo taksu. Ili šta primerenije. Zlom čoveku, mislim.

Verovatno sam sasma slepa i budalasta i luda i imam više sreće nego pameti; ali stvarno ne razumem, niti ću ikada; ovu raspravu. Svi znaju da zakoni i takse ne sprečavaju nikoga i ko god tvrdi drugačije ili je navan, ili budala, ili kvaran. Svi znaju da će ovakav jedan zakon naprosto poslužit ko izgovor manijacima i ološu da sopstvena ( i dotad ) zlostavljana pseta izbace na ulicu, pod izgovorom kako za njih ne mogu plaćat tolke takse - a i to jede ko provalija, ***... Na nekom drugom mestu, u nekoj drugoj realnosti, možda ne, ali ovde, itekako. To neće proredit broj ujeda po ulici, štaviše.

I onda šta je sledeće? Oćemo odlikovat vazdušne puške kojima se s terasa u dokolici gađaju ulični šetači?

Znam da nećemo uvest zakonsku odgovornost za takvu vrst sadizma. Svaki sadista koji plaća porez je primeren sadista.

Porez je sam sebi uzrok i smisao, i svi mi što penimo i za i protiv, ortodoksne smo budale i slepci. Jadnici.

То што се ја тиме не бих бавио нема никакве везе са онима који би се тиме бавили, али су кажњавањем других одвраћени од тога.
Ови као ја што се никад не би бавили борбама паса не треба да се боје казни које су предвиђене за оне који се тиме баве.
Ваљда је ово довољно јасно. Али још увек не знам што мене мешаш са криминалцима.

Zar u kriminalce računaš one, koji se time ne bave, a bavili bi se da nije kazni?

Ја бих увео таксу на све псе, зависно од "кубикаже".
Једино не бих на радне псе. Они који нечему заправо служе. Они би били регистровани као такви, а регистрација би била знатно мања од такси на псе кућне љубимце.

po toj tvojoj kubikazi ja bih za svog kavkazca trebao da platim 5000evraz:)

Pravite i negujte decu a ne đukele po kućama da držite.
To što radi većina to je mučenje životinja.Đukele su za napolje a deca u kući.

Prvo ovo.. ko da se deca klikeri, pa "skupljajte ih, skupljajte ih".
Ništa lakše, stisni dugme i ispašće dete :mrgreen: .
Tako su razmišljali i oni što ih imaju 10-15 komada, pa sad na TV-u plaču za socijalnu pomoć.

Pravite decu! Živote ovako! Živite onako!
Najviše volim one koji smatraju da ljubav prema životinjama isključuje ljubav prema deci :lol: .. ko da je ljubav i humanost nešto što se može iseckati na deliće i podeliti poput pite.
A moje lično iskustvo je takvo da - oni koji vole, oni vole SVE. koji su humani, humani su prema SVIMA. U njihovoj kući se deli ljubav na sve strane... prema bračnom drugu, deci, bližnjima, životinjama, biljkama..Nije situacija da - ako vole životinje, neće voleti i negovati decu :eek: .
A ko deli ljubav i secka je pod uglovima, uglavnom tu takve parole jedino za šta se drži. NE mislim na tebe, govorim o ličnom iskustvu, na tvoj post sam se samo nadovezala.

Hm, nije mi namera da budem oštra, ali zaista mi je muka (posebno jutros) od parola "Živi ovako! Pravite decu! Radite to i to!"
Al' ajde ti to sad objasni nekome kome je ljubav deljiva poput bureka.

Mislim da je taksa posledica iskompleksiranosti zakonodavaca i njihovih bliznjih. Npr.razmisljanje: Ja sam Guzonja, ovo je moj sincic i on voli da ima opasnog psa i moze da plati da ga ima, a ti Goljo ne mozes.
Onda, kad moj sincic seta svog ''opasnog psa'' , ti i tvoj ''neopasni pas'' bez'te s puta. Plus extra bonus: Za sve one Golje koje nakrpe da plate taksu, te pare idu u neku kasu u koju sam ja vec zavukao ruku.

Jednu stvar sam primetio kod svih koji drze kerove i macke u stanu. Stanovi im uzasno smrde...ali oni to ne osecaju. Navikli su...Ko god dodje sa strane oseca uzasan smrad. Mnogima se taj smrad proteze i na kuloare, stepenice, daleko izvan stana.

Smrad sam po sebi ne bi bio toliko strasan da nije posledica prljavstine.

Evo nam novog nameta koji ćemo morati da plaćamo.
Najgore od svega je što će taksu plaćati vlasnici čipovanih pasa koji svoje pse redovno vode kod veterinara i imaju pasoš za svog psa.
Dok će monstrumi koji svoje pse drže za borbe prolaziti nekažnjeno i neće morati nikom ništa da plaćaju, pošto njihovi psi nisu ni čipovani.
Šta misle da će ovim postići?

P.S.
Ne postoje opasni psi već opasni vlasnici!

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/297745/Taksa-za-opasne-pse-30000-dinara

pas moze biti pod stresom ili nervozan ...po prirodi ,kao i covek...takav se rodi i kraj. tada se psu treba pomoci...pas koji ima u sebi gene za borbu su najcesce oni koji su mesani sa 2im psima...i tako dobijaju osobine psa koju je vlasnik hteo .
to je zivotinja sa instiktima za lov i odbranu-napad...to je isto kao da kazes da vuk nije zivotinja koja ne moze biti opasna ,vec je kriva evolucija...medved koji nije kriv ,ako je gladan.
to sto ljudi pospese kroz agresivan trening odredjenu rasu psa ,za koju se smatra da ima predzispozicije za borbu je okidac koji se ne sme u svakom slucaju povlaciti i u tom pogledu vlasnik jeste kriv...bilo kako bilo opasni psi postoje

Jednu stvar sam primetio kod svih koji drze kerove i macke u stanu. Stanovi im uzasno smrde...ali oni to ne osecaju. Navikli su...Ko god dodje sa strane oseca uzasan smrad. Mnogima se taj smrad proteze i na kuloare, stepenice, daleko izvan stana.

Smrad sam po sebi ne bi bio toliko strasan da nije posledica prljavstine.

onda imas lose zapazanje..
ili si imao nesrecu da imas kontakt sa strokavim ljudima koji usput drze i pse..
kad udjes u autobus, jel mislis da je svako pored koga mora da zadrzis vazduh vlasnik ljubimca u kucnim uslovima?
ajde da se kladimo da nije..
ljudi se dele na one kojima je higijena bitna i kojima nije..
na zalost ima i onih koji imaju kucne ljubimce i ne vode racuna o njima..
kao sto imas i one cija deca naokolo idu prljava i musava..a ne drze ljubimce..
ja ne mogu da se druzim sa osobama koje su pusaci..
ne zato sto mislim da su oni losi ljudi, nego zato sto mi miris duvana smeta..
tako da ti ta teorija ne pije vodu..
u nju bi se uverio kada bi dosao kod mene ili bilo kog mog prijatelja koji ima ljubimce u kuci..
samo na zalost, ne mozes..
mi se druzimo samo sa ljudima koji su stvarno ljudi..
sorry..

Back