Taksa za "opasne" pse

• Začetnik teme Začetnik teme gajda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A to što ćeš imati više štete, nego koristi, time što jednom čoveku uništiš život, šaljući ga na robiju, pretpostavljam ne vidiš, jer imaš mišljenje da pas više vredi od čoveka.
Da se razumemo, volim pse, ali kada bih birao da li da spasem psa ili čoveka, uvek bih prvo spasao čoveka.
A ne uništim čoveka, da bih spasao psa.

Pa kakav si ti, zaboga, ljubitelj životinja ako misliš da oni skotovi koji organizuju borbe pasa ne treba da idu u zatvor? Zar nemaš imalo osećanja za te pse? U njihovom slučaju pas više vredi kao ličnost :D

Читам. Каже да ће затворске казне обесхрабрити друге да се тиме баве. Значи неће ни почети. А ако још нису почели, не можеш да их законски гониш.

Da Te pitam, da li bi se Ti bavio time, da to nije kažnjivo?

Naravno, zato se rečeno i nije odnosilo na one, koji se time ne bave.

Opet Ti po matrici opasni psi itd.
Shvataš li da psi postaju opasni, kada su zapostavljeni, tj. kada je nedovoljno Ljubavi prema njima?
Kao i kod svake druge životinje, npr. nemoj brinuti o biku, zlostavljaj ga i slično i videćeš u kakvu zver će da se pretvori.

Па и сам признајеш!
Боли мене за разлог зашто је нечији пас постао опасан! Да ли га тај неко није довољно волео или му украо коску.
Пас постаје опасан и за мене је то довољно да га индентификујем као претњу.
И ја не знам докле ће љубитељи паса да цео терет сваљују на човека. Па то није нормално.
Ја признајем једино грешку човека што је пристао да дели животни простор (а неки и тањир) са таквом животињом.

Da Te pitam, da li bi se Ti bavio time, da to nije kažnjivo?

Naravno, zato se rečeno i nije odnosilo na one, koji se time ne bave.

Да се бавим борбама паса? Нисам ја садиста и тако нешто ми никад не би пало на памет. Ко год да тако нешто легализује, тај је болестан.

Па сваки одлазак у затвор је уништавање живота том човеку. Свеједно да ли је лопов, убица или насилник над животињама.
То је исто као да се залажеш да убица не иде у затвор, јер је његов живот вреднији од леша човека којег је убио.

Zatvor ima smisla jedino ako će pomoći čoveku da postane bolji.
10 godina besmislene robije čoveka može da napravi samo gorim.
To je moje mišljenje.
Već bi u ovom slučaju pravo rešenje bilo npr. da prestupnik provede godinu dana radeći u azilu za pse, što znači pružiti čoveku šansu da vidi bolju stranu života, a ne zatvoriti mu sva vrata i ostaviti ga u mraku.

Ја бих увео таксу на све псе, зависно од "кубикаже".
Једино не бих на радне псе. Они који нечему заправо служе. Они би били регистровани као такви, а регистрација би била знатно мања од такси на псе кућне љубимце.

Ја бих увео таксу на све псе, зависно од "кубикаже".
Једино не бих на радне псе. Они који нечему заправо служе. Они би били регистровани као такви, а регистрација би била знатно мања од такси на псе кућне љубимце.

Možda je bolje uvesti taksu na kubikažu mržnje?

Па и сам признајеш!
Боли мене за разлог зашто је нечији пас постао опасан! Да ли га тај неко није довољно волео или му украо коску.
Пас постаје опасан и за мене је то довољно да га индентификујем као претњу.
И ја не знам докле ће љубитељи паса да цео терет сваљују на човека. Па то није нормално.
Ја признајем једино грешку човека што је пристао да дели животни простор (а неки и тањир) са таквом животињом.
Covek i jeste kriv za agresiju, jer je pas nize bice (tako se barem smatra) i samim tim je taj koji tu zivotinju treba da kontrolise i usmeri ponasanje.
Niko ne spori da psi mogu biti agresivni ali se niko ne slaze da je svaki pas takav.

Zabranjeno je jer se to vodi kao zlostavljanje, jer uslovi u kakvim se ti psi drze su uzasni, ali ti psi se treniraju za napade na druge pse, ne za ljude.

Потпуно нетачно.
Услови у којима ти пси живе су фантастични и ти пси имају посебну дијету и негу. ОНИ ДОНОСЕ НОВАЦ.

Zabranjeno je jer se to vodi kao zlostavljanje, jer uslovi u kakvim se ti psi drze su uzasni, ali ti psi se treniraju za napade na druge pse, ne za ljude.

Pa čekaj sad, ako ne napadaju ljude onda ok, nema veze što živeu tim uslovima i bore se sa drugim psima? I ko tebi garantuje da takav pas neće napasti čoveka? Takvi psi su potencijalna opasnost, isto kao kad neko ide naoružan kroz grad. Može da mu padne na pamet da pripuca odjednom, tako i ker može nekoga da napadne iz čista mira.

Covek i jeste kriv za agresiju, jer je pas nize bice (tako se barem smatra) i samim tim je taj koji tu zivotinju treba da kontrolise i usmeri ponasanje.
Niko ne spori da psi mogu biti agresivni ali se niko ne slaze da je svaki pas takav.

Или ме не разумете или се правите да ме не разумете.
Крив је човек чији је то пас, а не сви остали.
Зашто ја да будем крив што неко не пружа љубав псу? Зашто ја да будем изуједан? То причај онима који држе такве псе, не мени.
Ако ме на улици нападне пас, не занима ме чији, ципела у главу и псу и власнику. Па нека се они расправе ко коме није пружио љубав.

I tuku ih i izgladnjuju da bi postali bešnji.

Не изгладњују их. То се ради кад је потребно да пас буде гладан. Ови пси треба да буду јаки. Туку их контролисано да би пас огуглао на бол. То се зове тренинг. Не ломе им кости и не разбијају мишиће.

Не изгладњују их. То се ради кад је потребно да пас буде гладан. Ови пси треба да буду јаки. Туку их контролисано да би пас огуглао на бол. То се зове тренинг. Не ломе им кости и не разбијају мишиће.

Pa nebitno je koliko ga izgladnjuju ili tuku, to je idiotizam u svakom slučaju. Funkcija psa je da zaštiti vlasnika ili dvorište a ne da ujeda sve oko sebe i da kolje ostale pse.

nisu tema borbe pasa i psi za borbe
malo smo otisli u off

Nisu ali vredi napomenuti, pre svega zato što ima puno usijanih glava koji kupuju takve rase pasa koje se koriste za borbe da bi lečili neke lične komplekse ili samo iz pomodarstva. I ne znaju ni da ih vaspitaju ni ne vode računa da li isti predstavljaju opasnost za ljude i pogotovo decu. Evo moj pametni komšija, klinac od 14 godina ima staforda kojeg pušta da trči pored njega ulicom BEZ povoca i korpe na njušci. Pre nekih godinu dana taj pas mi je prišao dok sam nešto radio na ulici i počeo da mi njuška oko nogu (bio sam u bermudama) i samo sam stajao i gledao ga, iščekujući da mi zagrize cevanicu :D Ali srećom izgleda da je neki miran pas. Takve šabane treba žestoko kažnjavati ubuduće, koji tako neodgovorno vode pse.

Back