Taksa za "opasne" pse

• Začetnik teme Začetnik teme gajda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I sta ce dobiti tim zakonom, da siromasni gradjani puste svoje "opasne pse" na ulicu, jer ne mogu da placaju taksu, a bogatiji sloj nece ni ostetiti... To je porez na budale. I slazem se sa budalom (hahah smesno zvuci,al blesav nick skoz), da li ce pas postati bezopasan ukoliko se plati odredjena svota?!?... kontam da tim porezom skupljaju pare, za one koji se namerno ujedaju lobanjama pasa da bi dobili odstetu. Pas ce biti onakav kakvim ga vaspitas, od rota mozes napraviti mazu, a od retrivera masinu za ubijanje, sve zavisi kako ga vaspitavas... slazem se da psi trebaju da budu vezani, da trebaju da budu vakcinisani,ali ljudi placati porez je smesno.

Кад шинтери буду почели да раде свој посао, то што ће неко да пусти свог пса на улицу неће бити ни најмањи проблем, поготово ако се оствари план о обавезном чиповању паса. Први ко види пса без надзора на улици јавиће комуналцима, који ће позвати шинтере, и пас ће бити ухваћен, очитани подаци у чипу и позван власник да преузме пса и наравно да плати високу казну јер му је пас "побегао". Ово наравно подразумева да на улицама нема паса луталица, јер псима без газде није место на улици.
Што се тиче таксе, она треба да обесхрабри држање одређених раса које имају одређене предиспозиције, и листу треба проширити, такса треба да се плаћа за држање свих врста паса у градској средини, а износ према раси пса.

Кад шинтери буду почели да раде свој посао, то што ће неко да пусти свог пса на улицу неће бити ни најмањи проблем, поготово ако се оствари план о обавезном чиповању паса. Први ко види пса без надзора на улици јавиће комуналцима, који ће позвати шинтере, и пас ће бити ухваћен, очитани подаци у чипу и позван власник да преузме пса и наравно да плати високу казну јер му је пас "побегао". Ово наравно подразумева да на улицама нема паса луталица, јер псима без газде није место на улици.
Што се тиче таксе, она треба да обесхрабри држање одређених раса које имају одређене предиспозиције, и листу треба проширити, такса треба да се плаћа за држање свих врста паса у градској средини, а износ према раси пса.

hoce li se cipovati i psi koji idu sa sakupljacima sekundarnih sirovina?
ili ce i tu da vazi zakon manjine?

znas li koliko u mom kraju ima penzionera koji su usvojili po neku kucu lutalicu sa ulice i dele sa njima crkavicu koju razvlace od 1. do poslednjeg u mesecu..kad takav penzioner podje u prodavnicu i kuca ga ceka ispred dok ne zavrsi kupovinu (i svi idu bez povoca jer su presrecni sto imaju gde da prespavaju i redovan obrok) mislis da ce neko da prijavljuje?
ja mislim da nece.

i onda taj penzioner svoje nista podeli sa nekim kome je to sve..
dok neko ususkan u birokratsku stolicu razmislja na koji nacin da namakne jos neki dinar od taksi i poreza i jos malo koze odere sa ledja svojih stanovnika..

Slazem se da su psi lutalice problem, ali to se treba resiti tako sto ce napraviti azile i pse odvoditi tamo..svi znamo kako pas zavrsi kad ga sinter spazi... Takodje se slazem da postoje psi sa vecom tendencijom ka agresiji, koja u zavisnosti od odgoja i karaktera gazde ne mora nuzno biti ispoljena... Koliko samo poznajem primera "bezopasnih rasa" koji jedva cekaju da napadnu...Drzati brnjicu "agresivnim rasama" je u krajnjem slucaju glupo, jer ukoliko jedan od tih lutalica napadne mog psa on nema cime da se brani... Kada se u nasoj drzavi budu regulisale osnove da bi ovaj zakon mogao da zivi , a to su ulice bez napustenih pasa, revnosni gradjani koji uredno drze svoje ljubimce na lancu i omoguceni parkovi gde mogu slobodno da pustim svog psa da se istrci e onda mozemo pricati o porezu na drzanje, jer u ovom slucaju trazenje poreza je krajnje bezobrazno.

Pa nije ti bas svejedno da ti tvog psa koji nosi brnjicu opkoli sedam lutalica, kojima ne znas nameru... Meni je zao tih pasa, ja bi volela kada bi postojalo jedno veliko mesto , gde bi oni imali hranu,cist prostor, kada bi imali higijenske uslove, a ne da na ulici crkavaju i budu zrtve raznih ljudi i njihovih mentalnih nedostataka... Napusteni psi jesu problem ,koji ne mozes da osporis. Sta podrazumevas pod bludom, kurvarstvom i lukavstvom,kakve to veze ima sa temom... Opet neka teorija zavere,sta?

Nema veze sa teorijom zavere, već sa merom problema i ukazivanjem na skretanje sa koloseka.
Ali pošto vidim da nisi ukapirao poentu, onda je besmisleno dalje diskutovati.

poenta je da posto su nam raz.****** zemlju, doveli stanovnistvo na granicu egzistencije - treba pobiti sve kucne ljubimce jer su oni luksuz!
koliko god uske poglede na svet da imas, jednu stvar ne treba da izbacis iz glave, a to je da pravo da udisu vazduh na ovoj planeti imaju jos neka ziva bica osim ljudi..

poenta je da posto su nam raz.****** zemlju, doveli stanovnistvo na granicu egzistencije - treba pobiti sve kucne ljubimce jer su oni luksuz!
koliko god uske poglede na svet da imas, jednu stvar ne treba da izbacis iz glave, a to je da pravo da udisu vazduh na ovoj planeti imaju jos neka ziva bica osim ljudi..

Taj rad... samo sto kreatori tih ideja ce jednog dana da uvedu taksu i na ljude...

Tema je ozbiljna i stvarno je tužno da plaćaju vlasnici i ljubitelji pasa plaćaju toliko za svoje ljubimce.
Ali za kraj da vas nasmejem malo istinitom pričom (bilo u novinama)
Pitali Gancija šta misli o kastraciji pasa lutalica.
Ganci ni 5 ni 6 : "Svima da se povadu zubi"
Kad su počeli da mu objašnjavaju pojam, ganci kaže:
Ma znam ja to, ali ne juru oni mene da me je.. nego da me ujedu.

Tema nije o psima lutalicama
Za svako sledece brisanje poruke o psima lutalicama sledi opomena pa na dalje kanjavanje

Odlično si ih opomenula-klasično skretanje teme i proširivanje iste u raspravu do besmislenosti kada se nema argumenata-rotvajleri,pit bul terijeri su opasni psi i može on da ne napadne nikoga pet godina pa se desi da detetu otkine uvo na ulici u sekundi,"došlo mu"..i sada će se voditi rasprava"moj pas nikoga nije napao".Taksa jeste visoka,to je tačno,jedino mi nije jasno kako misle da prevaspitaju psa koji je deset godina star,tako mi se žalila komšinica,moraće da idu na neku dresuru,navodno.

Svaki pas, bez obzira na starosnu dob moze da ide na dresuru, ali je zdravstveno stanje psa od 10 godina, veliko pitanje.
Ja bih uvela obaveznu obuku i testove za sve vlasnike pasa, a taksa, ko ne zna, inace kroz cipovanje i vakcinaciju placaju svi vlasnici, samo sto je manja suma u pitanju.

Svaki pas, bez obzira na starosnu dob moze da ide na dresuru, ali je zdravstveno stanje psa od 10 godina, veliko pitanje.
Ja bih uvela obaveznu obuku i testove za sve vlasnike pasa, a taksa, ko ne zna, inace kroz cipovanje i vakcinaciju placaju svi vlasnici, samo sto je manja suma u pitanju.

Ja radim u jedno j ustanovi za takve stvari i to se zove -Hunde psiholog.Psiholog za kuce.-Za naše uslove smejaće se ljudi jer ni sami ne mogu kod psihijatra a kamo li da vode kucu ali u drugim zemljama normalna stvar jer time i gazda praktično se podvrgava uputstvu psihiloga i on se vlada drugačije i ponaša se drugačije.

Ljudi vole da zive u skladu sa prirodom i to ih fascinira, sama proroda itd. Zivotinje dele na divlje i pitome, i umeju da naprave razliku izmedju lava, pume medveda i svinje, ovce koze itt, ali ne umeju da naprave razliku izmedju psa sa ulice i njegovog prirodnog funkcionisanja i psa koji uzmu sami da vaspitaju, a sve se svodi na jedno. Pas koga sam vaspitavas ili koji je na ulici, razlicit je od bilo koje druge zivotinje koju nazivamo divljom.
I onda mesaju babe i zabe itd
Covek je sve sto je mogao, prolagodio svojim potrebama i to je to. Dalje od toga je civilizovan i glup da razume.

Evo nam novog nameta koji ćemo morati da plaćamo.
Najgore od svega je što će taksu plaćati vlasnici čipovanih pasa koji svoje pse redovno vode kod veterinara i imaju pasoš za svog psa.
Dok će monstrumi koji svoje pse drže za borbe prolaziti nekažnjeno i neće morati nikom ništa da plaćaju, pošto njihovi psi nisu ni čipovani.
Šta misle da će ovim postići?

P.S.
Ne postoje opasni psi već opasni vlasnici!

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/297745/Taksa-za-opasne-pse-30000-dinara

Ne znam samo ko procenjuje koji pas je opasan?!!Zavisno od rase?To je kojestarija.

E ovo mi se jako svidja :) Nije valda da stvarno to postoji iu Srbistanu? Jel dolaze ljudi? Da li znas mozda koja skola se zavrsava da bi se postao Hunde psiholog ?

Šta da ti na to odgovorim .4 god poljoprivredne i 2 god.psihologi u Srbiji i kad nisam mogao dalje a ja hajd u Nemačku i tamo nađem takav posao kod jedne gazdarice i ja to radim a niko me nikada nije pitao niti ja znam dali postoje takve škole za kao psiholog za kuce.Znam samo da mora da se ima na faksu stočarski smer a za dalje ništa neznam.

Ево, да се вратимо на тему:

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/30...snih-pasa-placati-godisnju-taksu-30000-dinara

Од фебруара власницима опасних раса стижу уплатнице од пореске управе, постоји могућност плаћања у ратама.
Наплата ће се вршити као и код пореза, дакле, ко не плати, следи му пленидба имовине..

snik sam dva psa. Sa njima se dosta radi, tako sto su obe završile obuku poslušnoti, asada treniraju Agility u BAT ( beogradski agiliti tim ). Smatram da bi svi vlasnici,bez obzira na to koju rasu pasa imaju morali proći kroz određenu obuku, jer su oni ti koji pse ćine agresivnim ili ne.

Back