Koji je razlog za život?

Посао? Вероватно 80 % људи не воли свој посао. Буквално немаш проблема. Кладим се да је бар половина форумаша овде у лошијој животној ситуацији од тебе, па, опет, нико не кука. Ти немаш на шта да се жалиш, имаш сасвим удобан живот и добре полазне основе.
Да ли једнако не воле? Конкретније није ми проблем посао него кад ме праве будалом и мрзим тамо све људе а то сви мешају. Да ли неко ко ћаска, галами, шефује иако није шеф једнако не воли као и неко ко ћути, ради и трпи такве? Разлика не може да се пореди. Сви они имају љубавне везе или су били у везама, ја да имам девојку све бих лако трпео али не могу да трпим ништа јер немам девојку, на ивици сам да им свашта кажем па да останем без посла. Онај ко је екстроверт заслужује стрес од људи јер од људи и добија нешто лепо, али да ли је у реду да неко ко је самац и не дружи се ни са ким да трпи разноразне, било какве људе у окружењу, није у реду, таквом су сви људи само непријатељи. Ја приватно не комуницирам ни са ким, па зашто сам онда дужан да тамо гледам и трпим друге?

Ако не будем радио издржаваће ме родитељи и самим тим трпећу осуде и од родитеља и од других.

Највећи проблем је што немам ништа добро уз шта бих заборавио на све, проблеми постоје али немам ништа што то неутралише, чак и са мањим проблемима коначни биланс је негативан.

Ако ти посао не одговара, живиш у Београду где је најлакше на целом Балкану наћи или променити посао. Какво вређање? Па, свако од нас некада се нађе у некој непријатној или конфликтној ситуацији. Нико није толико заштићен да не доживи увреду.
Други имају и лепе ствари са другим људима а ја не, лако је трпети будале кад имаш неког уз себе, то не може да се пореди.

Kreni ti malo u teretanu, sredi ishranu za pocetak da podignes svoj nivo energije,a i testosteron. Zadaj sebi neke zadatke npr da ucinis nesto cega se bojis da dignes sebi samopouzdanje, radi na sebi.
Већ тренирам, пазим на исхрану и у форми сам. Тестостерон и самопоуздање ми једино могу служити да се свађам и да се због тога уваљујем у проблеме.

Razlog za život je taj što jednostavno nemaš izbora. Život je u suštini gomila govana i ti od njih praviš pitu. Pa je napravi što bolje možeš.

Veliki problem kod mnogih ljudi je taj što previše ozbiljno shvataju sebe i svoje probleme. Tvoji problemi i strahovi su bukvalno samo tvoji i nikoga drugog na kugli zemaljskoj nije briga za njih. Dokle god te zaobilaze bolesti i tragedije, tebe i tvoju porodicu, treba da budeš srećan.
Najbitnija stvar je ne biti peečka. Pomažeš ljudima, budeš dobar lik, da nisi prznica i nadžak. Budeš ljubazan i staložen. Ako imaš neki lep hobi još bolje, neko fino društvo. Posao posmatraš kao nužno zlo koje je samo mali deo tvog života i u koji uopšte ne treba da se uživiš.
S vremena na vreme odeš uveče na neku lepu terasu, sa nekim lepim pogledom, naručiš pićence, dva ili se onako lepo ošuriš od alkohola, zapališ cigaru i posmatraš nebo.

Већ тренирам, пазим на исхрану и у форми сам. Тестостерон и самопоуздање ми једино могу служити да се свађам и да се због тога уваљујем у проблеме.
pusti teretanu, prijavi se u vojsku tamo će ti dati razlog da gineš umesto što tražiš razlog da živiš

Слажем се, само што је људе и те како брига кад треба да осуде. Не би ником било лоше када би свако имао слободу да без угрожавања других ради оно што хоће, негативност је врста правдања јер људи нису стерилни него осуђују.

pusti teretanu, prijavi se u vojsku tamo će ti dati razlog da gineš umesto što tražiš razlog da živiš
Не свиђа ми се идеја да будем са гомилом других мушкараца, нити да гинем по туђој жељи. Да сам у војсци мислим да би ме избацили због конфликата јер не трпим магарце који шире муда, јер никог не дирам али узвраћам 100 пута више.

Слажем се, само што је људе и те како брига кад треба да осуде. Не би ником било лоше када би свако имао слободу да без угрожавања других ради оно што хоће, негативност је врста правдања јер људи нису стерилни него осуђују.
Ma kakve osude, pusti to. Nemoj te ženske fore. Žene se tripuju to nešto da imaju neke dušmane, da im neko stalno zavidi, da im neko stalno smešta, ceo svet je loš samo je ona dobra....
Ništa to ne obraćaš pažnju. Gledaš samo da se kloniš problema i konflikta. Ne uvlačiš dupe u dugove i rizike.

Не свиђа ми се идеја да будем са гомилом других мушкараца, нити да гинем по туђој жељи. Да сам у војсци мислим да би ме избацили због конфликата јер не трпим магарце који шире муда, јер никог не дирам али узвраћам 100 пута више.
takve oni najviše vole
sredili bi te tvoje dileme očas posla.

Zašto otvaraš teme i kada ti ljudi daju savete, ti sve te savete odbijaš?

Немам здравствено осигурање а не могу бесплатно да га добијем. А и шта бих му рекао и шта би он мени рекао кад је живот свеукупно ср*ње, ја немам сам шта да кажем док ми он само не поставља питања, ја не знам да причам у реалу.

Ako si prijavljen na tom poslu koji toliko ne voliš, imaš prava na zdravstveno osiguranje.

Ukoliko si na spisku nezaposlenih, takođe imaš zdravstveno osiguranje, preko Nacionalne službe za zapošljavanje.

Čini mi se da svesno ( nadam se ne namerno ) odbijaš pomoć psihologa, psihijatra.

I ovde, u svakoj temi koju otvoriš dobijaš ok savete, ali tebi ništa od tih saveta ne odgovara..zašto?

Па и немам га баш..

Оно је баш прескупо а нисам ни религиозан.

Немам здравствено осигурање а не могу бесплатно да га добијем. А и шта бих му рекао и шта би он мени рекао кад је живот свеукупно ср*ње, ја немам сам шта да кажем док ми он само не поставља питања, ја не знам да причам у реалу.

Да, мислио сам на страх од умирања.

~~~

Како бити срећан у свету корупције, у свету закона јачег, у свету где трпиш уцене ако хоћеш посао и ако те злостављају на послу и праве бу*алом, свуда уцењују, мораш да имаш образ као ђон и да те не буде срамота грешака ако хоћеш посао али истовремено да будеш бескичмењак да би трпео критике, мораш да будеш непоштен и да тврдиш да знаш нешто да радиш иако не знаш или не знаш савршено. Како бити срећан ако си самац и ако ти друштво чине само непознати људи који су пуни предрасуда..
misliš kao Tesla?

Ljudski život ili uopšte život? Životinje nemaju izbora, razmnožavanje kako je priroda uredila.

Ljudi imaju izbora i u poslu i u školovanju i u seksu, u svakom slučaju izbor postoji, pa makar bio između da li ću da gledam film na TV ili na internetu...

Ако имаш само проблеме и немаш ништа лепо што је довољно јако да ти скреће пажњу са проблема? Да ли је разлог страх од смрти?

Smrti se ne treba plašiti. Jer smrt je jedina stvar koja nam je bukvalno svima zagarantovana. Ali jednostavno, u smrti nema ništa lepo bi zabavno. Sam čin smrti je težak a posle toga sleduje čitava večnost u drvenoj kutiji pod zemljom. Priznaćeš, da to baš i nije mesto gde treba žuriti.
Ja, kao vernik, smatram da smrt nije kraj i da čovekova duša ne skončava tad, ali završava se ovaj život kakvim ga mi poznajemo. I onda, to nam je to, potrudi se da uprkos svemu napraviš što bolju priču.

Da ga živiš, i trudiš se da što bolje i više uživaš u njemu. Da iskoristiš sve benefite, koji ti se pružaju i budeš što je moguće više usredsređen, na ljude koji ti nešto znače. Ima li smisao? Ima. Čim postojimo, iza postojanja se ipak mora skrivati neka zagonetka, koju baš i ne možemo da dokučimo. Što? Verovatno sa razlogom, koji je nama nepojmljiv. Sve ima smisla, a to ćemo saznati, kad dođe vreme. Ima li bilo šta, što te interesuje na ovom svetu, a da ne mračiš i ne komentarišeš negativno? Reci. Ima li? Šta god.

Smrti se ne treba plašiti. Jer smrt je jedina stvar koja nam je bukvalno svima zagarantovana. Ali jednostavno, u smrti nema ništa lepo bi zabavno. Sam čin smrti je težak a posle toga sleduje čitava večnost u drvenoj kutiji pod zemljom. Priznaćeš, da to baš i nije mesto gde treba žuriti.
Ja, kao vernik, smatram da smrt nije kraj i da čovekova duša ne skončava tad, ali završava se ovaj život kakvim ga mi poznajemo. I onda, to nam je to, potrudi se da uprkos svemu napraviš što bolju priču.
Verniče, ja baš danas nešto razmišljam kako bebe kad se rađaju ne plaču nego vrište, urlaju kao da znaju da ih pakao čeka i onda se setim da neki ljudi veruju da se bebe sećaju svog prethodnog života.
Ako smrt nije kraj to znači da ćemo se večno rađati i umirati što je bolno samo po sebi, e pa ja se toga plašim, ono...jbg ako je tako.

Back