Taksa za "opasne" pse

• Začetnik teme Začetnik teme gajda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imao sam engleskog bulterijera i koliko smo ga vaspitali i smirili na kraju su nam ga ukrali.

Ali bez obzira na to tim psima treba cvrsta ruka i stalno vaspitanje i nadzor.

Protiv sam te takse ali zbog neodgovornih budala koje imaju pit bulove treba se nesto uraditi po to ptanju.

Ljudi koji se ne razumeju u pse tvrde da Ne po stoje opasni psi sto nije tacno,

odredjene rase su po difoltu i bekgraundu opasnije od drugih.

Poslednja izmena:
A da li su trenutno pravednici potencijalni kriminalci?

Сви имају потенцијала да буду криминалци, јер сви имају физичку способност да то ураде, али смо почели да пишемо о људима који желе да се баве борбама паса, али то не смеју јер их закон спречава. Они своји потенцијал и усмеравају у том правцу, али га надјачава страх од казне.

Зато бих ја увео порезе на све псе који нису радни, тј. потребни човеку да обави неки посао.

Poslednja izmena:
onda imas lose zapazanje..
ili si imao nesrecu da imas kontakt sa strokavim ljudima koji usput drze i pse..
kad udjes u autobus, jel mislis da je svako pored koga mora da zadrzis vazduh vlasnik ljubimca u kucnim uslovima?
ajde da se kladimo da nije..
ljudi se dele na one kojima je higijena bitna i kojima nije..
na zalost ima i onih koji imaju kucne ljubimce i ne vode racuna o njima..
kao sto imas i one cija deca naokolo idu prljava i musava..a ne drze ljubimce..
ja ne mogu da se druzim sa osobama koje su pusaci..
ne zato sto mislim da su oni losi ljudi, nego zato sto mi miris duvana smeta..
tako da ti ta teorija ne pije vodu..
u nju bi se uverio kada bi dosao kod mene ili bilo kog mog prijatelja koji ima ljubimce u kuci..
samo na zalost, ne mozes..
mi se druzimo samo sa ljudima koji su stvarno ljudi..
sorry..

Nemoj da se ljutis ali i pusaci duvana se bas osecaju. Smrdi im i odeca i stan.
Samo sto to oni ne osecaju. ..kao verovatno i ti.
Nisam ovim hteo nikoga da uvredim. Samo iznosim fakticko stanje.
Priroda mog posla je bila takva da sam posecivao mnoge stanove, i bogatih i siromasnih.
Ima ljudi koji vise vode racuna. Ima i onih koji bas ne vode...Ipak...
Za zivotinju su potrebni uslovi koje mnogi "ljubitelji" ne ispunjavaju.

Priroda mog posla je bila takva da sam posecivao mnoge stanove, i bogatih i siromasnih.

Duvan smrdi. Pas smrdi.
Ali pošto je to nešto što su korisnici prihvatili, to je njihova stvar.
I možda bi idealno bilo da se taksa naplaćuje samo za iznošenje psa, tj. šetnju. A za one koji pse drže samo u stanu, ništa.
Naravno da je to nehumano prema životinjama, ali je humano prema ostatku stanovništva koje ne želi opasne pse na ulicama.

Duvan smrdi. Pas smrdi.
Ali pošto je to nešto što su korisnici prihvatili, to je njihova stvar.
I možda bi idealno bilo da se taksa naplaćuje samo za iznošenje psa, tj. šetnju. A za one koji pse drže samo u stanu, ništa.
Naravno da je to nehumano prema životinjama, ali je humano prema ostatku stanovništva koje ne želi opasne pse na ulicama.

a sta cemo sa onima koji svojim mentalnim smradom unistavaju covekovu okolinu i nekako su se samo zato sto imaju dve noge kategorisali u tu rasu,m?

ja ti pricam o tome da zivotinje koje se drze u higijenskim uslovima se ne osecaju..
da se osecaju onoliko koliko se osecas ti u svom stanu..
isto kao sto postoje stanovi u kojima zive ljudi sa malom decom, a koji se osecaju na sve samo ne na cistu sredinu u kojoj dete treba odgajati..
nehigijena i smrad nisu u vezi sa zivotinjom u stanu nego sa necijim smanjenim kriterijumom za higijenu..
kome smrdi stan u kome su mu pas ili macka isto mu smrdi i ako u njemu podize dete..
ne daj boze da takva osoba ima invalida sa dijagnozom kvadriplegije ili uznapredovale faze ms..

imala sam skolsku drugaricu u osnovnoj skoli koja je imala stan na mom putu do skole..i cesto sam svracala do nje da je pokupim da zajedno idemo..kad god bih usla u stan u kojem je zivela sa roditeljima i bratom, zapahnuo bi me miris ustajalog neprovetrenog vazduha pomesan sa mirisom starih novina i jos kojecega sto kao dete nisam umela da definisem..
od malena imam izrazeno culo mirisa i to ne smatratam svojom vrlinom nego manom..namirisem hlor u vodi, o ostalom da ne pricam..
jednom sam na povratku iz skole svrtaila kod nje da uzmem neku knjigu koju sam joj pozajmila..s vrata je jurnula pravo na kupatilo jer joj se piskilo..unutra joj je bio brat..dok je on izasao i ona uletela, nije mogla da izdrzi nego se neznatno upiskila u farmerke..
to ne bi bilo nista strasno, desilo se svima nama nekada..
ono sto je strasno je sto je ona takve farmerke iznela neoprane i stavila na radijator da se prosuse..
na moj zabezeknut pogled rekla je samo - pa necu valjda zbog toga da ih perem..ionako ce da se osuse..
hoce,ali ces ti da se osecas kao pokretantoalet :roll:
mogu da zamislim samo kakav bi joj stan bio da je imala i ljubimce..
srecom pa nije, dovoljno je smrdelo bez njih..

Poslednja izmena:
Сви имају потенцијала да буду криминалци, јер сви имају физичку способност да то ураде, али смо почели да пишемо о људима који желе да се баве борбама паса, али то не смеју јер их закон спречава. Они своји потенцијал и усмеравају у том правцу, али га надјачава страх од казне.

Da li svi psi imaju potencijal da budu opasni?

Da li svi psi imaju potencijal da budu opasni?

mogu biti,ukoliko brane teritorij, vlasnika, kucu...pre nekoliko godina sam nasao psa mesanca...divan pas,po izgledu.
smestio ga u dvoriste kuce ...proveo sam u kuci 2 meseca tokom leta i za to vreme je stalno branio dvoriste od prolaznika
vrlo agresivno ,do te mere da je zubima hvatao tanke gelendere kao ukras na ogradi....taj pas je od malena bio beskucnik
,ali eto skrasio se pored moje ograde. sta to znaci!? da nema potencijal biti opasan? ima i te kako...vlasnika nije imao da bi neko rekao
''pa da vlasnik je kriv za ponasanje psa''....jednostavno takav mu je karakter od rodjenja ,tj...genetika .

pitanje : dal svi vukovi imaju potencijal biti opasni?

pitanje : dal svi vukovi imaju potencijal biti opasni?

Naravno, jer da nema tog potencijala, niti bi bio to što jeste.
Inače, te mešane džukelice su zakon za čuvanje dvorišta, imao sam jednu.
Ali su i mač sa dve oštrice, pa hoće da odlutaju u provod, ali se uvek vrate.

Nego, kada prestane opasnost od pasa, šta je sledeće, možda opasnost od golubova?

Naravno, jer da nema tog potencijala, niti bi bio to što jeste.
Inače, te mešane džukelice su zakon za čuvanje dvorišta, imao sam jednu.
Ali su i mač sa dve oštrice, pa hoće da odlutaju u provod, ali se uvek vrate.

Nego, kada prestane opasnost od pasa, šta je sledeće, možda opasnost od golubova?

pa normalno je i da ima potencijala da bude opasan ,ali je nenormalno da takve pse furaju gde su ljudi i deca.
bilo bi glupo da psi ne brane ,sto moraju braniti i sto im je zapisano u DNK...a, isto to vazi i za vuka u divljini ,samo sto ljudi ne razumeju da su geni -geni,nema veze sto je mesan sa 1im kerom ...zapis je ostao tamo negde

pa da, qrve z:mrgreen:

golubovi vec prave opasnost po spomenike i zgrade ...na olucima i drvenim gredama ...zbog velike kolicine amonijaka iz njihovih shitova
a, tu ima i zaraze ...

Poslednja izmena:
Ne razumem.

Kad platiš onda tvoj pas prestaje da bude opasan?

Hoću reći ako je nešto opasno to se ne operezuje nego oduzima iz ruku osobe koja nije u stanju da garantuje bezbednost okolini.

Paralela bi bila da se oporezuju automobili bez air bag ova zato što su opasniji nego oni sa njima.

Poslednja izmena:
Evo nam novog nameta koji ćemo morati da plaćamo.
Najgore od svega je što će taksu plaćati vlasnici čipovanih pasa koji svoje pse redovno vode kod veterinara i imaju pasoš za svog psa.
Dok će monstrumi koji svoje pse drže za borbe prolaziti nekažnjeno i neće morati nikom ništa da plaćaju, pošto njihovi psi nisu ni čipovani.
Šta misle da će ovim postići?

P.S.
Ne postoje opasni psi već opasni vlasnici!

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/297745/Taksa-za-opasne-pse-30000-dinara

Glupost. Tko odlučuje tko su opasni psi? Među 2živčanim# psima spadaju biglovi i pekinezeri. Najčešći su ugrizi od tih malih pasmina,ali oni ne pune naslovnice. To nije vijest,nego je vijest napad rotvajlera ili pit bula.

Evo nam novog nameta koji ćemo morati da plaćamo.
Najgore od svega je što će taksu plaćati vlasnici čipovanih pasa koji svoje pse redovno vode kod veterinara i imaju pasoš za svog psa.
Dok će monstrumi koji svoje pse drže za borbe prolaziti nekažnjeno i neće morati nikom ništa da plaćaju, pošto njihovi psi nisu ni čipovani.
Šta misle da će ovim postići?

P.S.
Ne postoje opasni psi već opasni vlasnici!

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/297745/Taksa-za-opasne-pse-30000-dinara

Ja se ne osećam ugodno u blizini bul-terijera primerice čak ni kada je vezan inače obožavam pse. Ovu odluku grada smatram primerenom

Šarplaninci , vučjaci ,dobermani,rotvajleri, šar pei, akita, mastifi, šnauceri, bernardinci,njufaundlenderi, belgijskiovčari,kavkazci,srednjeazijskiovčari,kuvas,komondor,čau čau,retriveri.....

Zašto oni nisu na listi opasnih?

Opasnih rasa nema.

Ima opasnih pasa i treba da ih ima , zato su i uzgajani da budu opasni, ali zato ima i zakonski propisanih uslova za njihovo držanje u ograđenom prostoru kao i izvođenje u javnost.

Ovako ispada da moj opasni pas nije više opasan i nije smetnja gradskim vlastima ako platim 30 000 dinara godišnje.

I sta ce dobiti tim zakonom, da siromasni gradjani puste svoje "opasne pse" na ulicu, jer ne mogu da placaju taksu, a bogatiji sloj nece ni ostetiti... To je porez na budale. I slazem se sa budalom (hahah smesno zvuci,al blesav nick skoz), da li ce pas postati bezopasan ukoliko se plati odredjena svota?!?... kontam da tim porezom skupljaju pare, za one koji se namerno ujedaju lobanjama pasa da bi dobili odstetu. Pas ce biti onakav kakvim ga vaspitas, od rota mozes napraviti mazu, a od retrivera masinu za ubijanje, sve zavisi kako ga vaspitavas... slazem se da psi trebaju da budu vezani, da trebaju da budu vakcinisani,ali ljudi placati porez je smesno.

I sta ce dobiti tim zakonom, da siromasni gradjani puste svoje "opasne pse" na ulicu, jer ne mogu da placaju taksu, a bogatiji sloj nece ni ostetiti... To je porez na budale. I slazem se sa budalom (hahah smesno zvuci,al blesav nick skoz), da li ce pas postati bezopasan ukoliko se plati odredjena svota?!?... kontam da tim porezom skupljaju pare, za one koji se namerno ujedaju lobanjama pasa da bi dobili odstetu. Pas ce biti onakav kakvim ga vaspitas, od rota mozes napraviti mazu, a od retrivera masinu za ubijanje, sve zavisi kako ga vaspitavas... slazem se da psi trebaju da budu vezani, da trebaju da budu vakcinisani,ali ljudi placati porez je smesno.

Ziva istina... imam jednog koji je takav :)

Back