Tajland

Da, i ja se tešim da kiša znači sat-dva pljuska pa sunce...:)

Jesi li išao na Similian Islands kada si bio u Khao Laku? Vredi li taj izlet.

Da isao sam na Similan Islands ali ne iz Khao Laka nego iz Karona. Mislim da ces bolje (jeftinije) proci ako ides iz Patonga.
Zato sto te i iz Khao Laka i iz Patonga voze do jedne "luke" i svi odatle idu za Similan.Zaboravio sam ime "luke"....ali bukvalno
luka je na pola puta izmedju Khao Laka i Patonga.Predpostavljam da je stvar cene zato sto je u Patongu veca ponuda agencija pa obaraju cene.

Organizacija je ok.Vozis se sat vremena brzim brodom....posjete 2,3 ostrva, a dobijes masku i peraje i mozes roniti i rucak bude uracunat u cenu.
Moras se samo dobro cenkati...I ja sam bio zadovoljan.

Iz Khao Laka sam isao na James Bond Island...isti slucaj...to je bio raznovrsni izlet,voznja kajakom,posjeta budi i neko mesto sa dugorepim majmunima.

Iz Khao Laka sam jos isao na voznju i kupanje sa slonovima. To je blizu Khao Laka i ne traje dugo ali je bas ok.

Poslednja izmena:
Da isao sam na Similan Islands ali ne iz Khao Laka nego iz Karona. Mislim da ces bolje (jeftinije) proci ako ides iz Patonga.
Zato sto te i iz Khao Laka i iz Patonga voze do jedne "luke" i svi odatle idu za Similan.Zaboravio sam ime "luke"....ali bukvalno
luka je na pola puta izmedju Khao Laka i Patonga.Predpostavljam da je stvar cene zato sto je u Patongu veca ponuda agencija pa obaraju cene.

Organizacija je ok.Vozis se sat vremena brzim brodom....posjete 2,3 ostrva, a dobijes masku i peraje i mozes roniti i rucak bude uracunat u cenu.
Moras se samo dobro cenkati...I ja sam bio zadovoljan.

Iz Khao Laka sam isao na James Bond Island...isti slucaj...to je bio raznovrsni izlet,voznja kajakom,posjeta budi i neko mesto sa dugorepim majmunima.

Iz Khao Laka sam jos isao na voznju i kupanje sa slonovima. To je blizu Khao Laka i ne traje dugo ali je bas ok.

Ne sećam se iz Patonga te ponude...JB Island da ali Similian ne :think:
Hvala na informaciji u svakom slučaju, bio sam ubeđen da se ide iz khao Laka :lol: a i deluje bliže od Patonga .

flydubai ima fantasticu promociju za bangkok jer od 29. novembra otvaraju liniju. ja sam saznala za akciju 4 dana nakon pocetka, sasvim dovoljno da se rasprodaju moji datumi :(
a mogla sam da kupim karte za 310 evra po osobi, povratna
izgleda da nam nije zapisan tajland u zvezdama ove zime

flydubai ima fantasticu promociju za bangkok jer od 29. novembra otvaraju liniju. ja sam saznala za akciju 4 dana nakon pocetka, sasvim dovoljno da se rasprodaju moji datumi :(
a mogla sam da kupim karte za 310 evra po osobi, povratna
izgleda da nam nije zapisan tajland u zvezdama ove zime

Pokušaj i iz Budimpešte da vidiš,realno dodatni trošak od 30-ak evra po osobi za voz ili kombi i dodatni sati cimanja ali može da se možda nađu povoljnije karte ispod 400€. Ako baš jako želite i nije neka žrtva. Mada ti datumi koje vi želite su baš udarni..to je problem.

Poslednja izmena:
Još 19 dana...:mrgreen:

Vremenska prognoza i dalje ne sjajna za zapadnu obalu, od 19-25-og , tako da su za sada ti dani rezervisani za Bangkok i Pataju...ostalih 9 još uvek nisam odlučio. Koh Chang što više gledam sve mi sve manje sviđa,Khao Lak sve više ali budžet veći značajno...agonija izbora :aha:
Neću verovatno znati do pred sam put...

Poslednja izmena:
zavidim ti. ja uplatila stru planinu juce, na odmor moram negde da odem. ali, zato mi tajland nece pbeci sledece zime, ima karte jos u julu da kupim kad se vratim s mora

Situacija sa vremenskom prognozom je sve gora i gora kako se približiva moj boravak naročito na Phuketu i tom delu Krabi,Khao Lak....Smanjiću rizik najverovatnije i definitivno otkazati Khao Lak i ostaviti za neki drugi put, napraviću neku turu na istoku kako sada stvari stoje.

Par dana pred put stvari su jasne. Bangkok-Pataja-Koh Chang i ostavljeno još nekoliko dana na kraju u zavisnosti koliko mi se gde svidi. Očekujte,bože zdravlja, novi putopis tamo negde u decembru :D

Napravi jedan osvrt na Walking Street u Pattayi i ne zaboravi da posetish diskoteku Marine i klub Peppermint ...

Iskreno...nista apsurdnije nisam video od te ulice. Sa jedne strane kao simbol grada greha a sa druge porodicna turisticka atrakcija :lol:
Evo veceras scena,barem 4 puna autobusa staje ispred ulaza i izlazi boga pjtaj koliko kineza ili koreanaca sta li su vec...i bakice od 70-ak minimum, vodici sa nekim zastavicama ih okupljaju i samo vidis kako coporativno ulaze u go-go :rotf:

Mislim jbt. sto je mnogo mnogo je. Inace usao u Baccaru cisto da uporedim sa Bangkokom...ma kakav walking street...pataja je sada u soi6 pre svega,7,8,soi honey, metro....ne znam koliko cu o ovome moci na ovom pdf-u ali ima materijala da se nasiroko i dugo prica...

Pozdrav iz Pataje,sutra krecem na Koh Chang, a ovde se vracam u povratku sigurno dan-dva. Kisa me je sprecila da vidim koralno ostrvo,vidikovac,park cveca i sve ostalo....prakticno sam bio primoran da se skoncetrisem na nocni zivot :whistling:

Poslednja izmena:
Iskreno...nista apsurdnije nisam video od te ulice. Sa jedne strane kao simbol grada greha a sa druge porodicna turisticka atrakcija :lol:
Evo veceras scena,barem 4 puna autobusa staje ispred ulaza i izlazi boga pjtaj koliko kineza ili koreanaca sta li su vec...i bakice od 70-ak minimum, vodici sa nekim zastavicama ih okupljaju i samo vidis kako coporativno ulaze u go-go :rotf:

Mislim jbt. sto je mnogo mnogo je. Inace usao u Baccaru cisto da uporedim sa Bangkokom...ma kakav walking street...pataja je sada u soi6 pre svega,7,8,soi honey, metro....ne znam koliko cu o ovome moci na ovom pdf-u ali ima materijala da se nasiroko i dugo prica...

Pozdrav iz Pataje,sutra krecem na Koh Chang, a ovde se vracam u povratku sigurno dan-dva. Kisa me je sprecila da vidim koralno ostrvo,vidikovac,park cveca i sve ostalo....prakticno sam bio primoran da se skoncetrisem na nocni zivot :whistling:

ma sve mozes na ovom pdfu, ja jedva cekam materijal za citanje :lol:
ili napisi u blogu, sta god. publiku imas :cmok2:

Drago nam je što se "zlopatiš" tamo, po kiši i čudnovatim ulicama... :D

Ovo je nesto slicno kao kad mechka nema shta da jede , pa mora da jede meda ...

ma sve mozes na ovom pdfu, ja jedva cekam materijal za citanje :lol:
ili napisi u blogu, sta god. publiku imas :cmok2:

Dogovoreno...za publiku :cmok:

Drago nam je što se "zlopatiš" tamo, po kiši i čudnovatim ulicama... :D

Ne koliko meni ;)...vracam se u tu "agoniju" za koji dan ne bi li utvrdio gradivo... :D

A do tada malo "dosadjivanja" :p

DSC_3147.jpg

[/B]

Ovo je nesto slicno kao kad mechka nema shta da jede , pa mora da jede meda ...

Teske su to muke...:lol:

Evo vratio sam se...nekako... :lol:

Potrudiću se da narednih dana kako vreme bude dozvoljavalu ovde iznesem utiske potkrepljene fotografijama iz Bangkoka,Koh Čanga i Pataje sa mog puta od skoro tri nedelje na ovim destinacijama. Pošto je Bangkok bio više samo u prolazu a i vreme me nije služilo samo ću dopuniti ono od zimus sa Čatučak pijacom a onda više o Koh Čangu i naročito Pataji.

Sada sam siguran da sam zaljubljen u ovu zemlju,a toliko toga je još ostalo da se vidi.

Sledi....

IMG_2016-12-04 12-27-08.jpg

Ispostavilo se da je dobro što sam taktizirao sa vremenskom prognozom pred polazak jer me je na Koh Čangu pratilo sunce kao i poslednjih par dana u Pataji,ali zato početak je bio jako mokar.
Bangkok...na istom mestu gde sam ga ostavio zimus :lol:...

THB je nešto ojačao pa se sada menja uglavnom za 37,5 za evro u proseku. Preskočio sam taxi i krenuo airlinkom(opisano prošli put) do stanice Makkasan a odatle na metro i stanicu od Phetchaburi(nastavlja se od Makkasan )do Sukhumvita iznad koje je BTS Asok i Terminal 21. Hotel je bio u Soi 10(Galleria 10 Sukhumvit) između Nana i Asok stanice,izabran upravo zbog toga a i činjenici da je sa 4* a opet na akciji,pa me je noć koštala ispod 50€,što je odlično za taj kvalitet i lokaciju. Jedino što je malo dublje uvučen u soi ali ima shuttle tuk-tuk servis koji dovodi do glavne ulice kada god zatreba koga mrzi da šeta.
Vlaga je bila nesnosna i ovaj put,mislio sam da ću lakše podneti sada ali ne...kišno vreme kombinovano sa 30+ stepeni nikako ne poboljšava situaciju...naprotiv. Kiša kada ovde pada ona baš pada,pravi tropski pljuskovi koji vas onemogućavaju da mrdnete iz hotela osim taxijem,šetnja i razgledanje su isključeni. Na taj način izgubljeno je par dana(srećom ne i noći :lol: ) tako da sam morao da čekam bukvalno poslednji da bih obišao Čatučak(Chatuchak) pijacu koja je najveći buvljak na svetu i radi isključivo subotom i nedeljom. Khao-San i kineska četvrt ostaju za neki drugi put.

Chatuchak pijaca se prostire na preko 110.000 m2 i lako se nalazi pošto je na poslednjoj stanici centralne Sukhumvit BTS linije, Mo Chit. Odatle ćete je već videti usput i postati lagano svesni njene veličine. Preporuka je da se obavezno nabavi mapa jer je negde daju ili prodaju na početku,naročito ako tražite nešto konkretno,jer je pijaca izdeljena po sektorima čije granice i obeležja i nisu baš jasna. Koliko sam ja primetio ionako je sve izmešano, pa se prepliću tezge sa farmerkama,ulične tezge sa hranom čiji je miris neutralisan cvećarom pored a opet malo dalje je tezga sa sušenim morskim plodovima a pored tezga sa esencijalnim uljima,aromama i sapunima,mirisnim štapićima i ostalim aroma therapy i relax proizvodima. Takođe tezge idu nekom svojom logikom pa u principu ostaje vam osećaj za orijentaciju i google maps kao najbolja oružja za snalaženje. Ljudi je mnogo,prostora je malo,vlaga je velika...šta da vam kažem...srećom svuda okolo su prodavci smutija,sladoleda,ceđenog voća a i ima restorana da se sedne na pivo i prezalogiji nešto...pa zato natenane i iskoristite ovo za kupovinu jeftinog plažnog inventara,poklona i suvenira,marama,majica,mirisnih sveća i štapića,cveća,voća....čak i egzotičnih kućnih ljubimaca(mada teško da ćete izneti tarantulu ili pitona :lol: )...jer povoljnije od ovoga nema nigde...cenkanje se podrazumeva pa možete uzeti tri majice za 6-7 evra na kraju i sl. Ovo je buvlja pijaca pa kvalitet je očekivan u skladu sa tim...:)

DSC_0163.jpg

gužva...

DSC_0191.jpg

DSC_0174.jpg

mirisi :aha:

DSC_0178.jpg

DSC_0196.jpg

malo drugačiji mirisi...

vratio si se :cmok2:
ja strpljivo cekam :ceka:
dopuni bangkok cime se god setis, prosli putopis je bio sjajan, bas za turiste pocetnike :D

u medjuvremenu, welcome na minus temperature :P

aaa, pa ti si bas vredan, super super :zaljubljena:

DSC_0198.jpg

DSC_0194.jpg

DSC_0176.jpg

- - - - - - - - - -

vratio si se :cmok2:
ja strpljivo cekam :ceka:
dopuni bangkok cime se god setis, prosli putopis je bio sjajan, bas za turiste pocetnike :D

u medjuvremenu, welcome na minus temperature :P

aaa, pa ti si bas vredan, super super :zaljubljena:

Nekako mi teško da kažem "hvala" na ovaj welcome...:lol:

:cmok:

Back