Ispostavilo se da je dobro što sam taktizirao sa vremenskom prognozom pred polazak jer me je na Koh Čangu pratilo sunce kao i poslednjih par dana u Pataji,ali zato početak je bio jako mokar.
Bangkok...na istom mestu gde sam ga ostavio zimus

...
THB je nešto ojačao pa se sada menja uglavnom za 37,5 za evro u proseku. Preskočio sam taxi i krenuo airlinkom(opisano prošli put) do stanice Makkasan a odatle na metro i stanicu od Phetchaburi(nastavlja se od Makkasan )do Sukhumvita iznad koje je BTS Asok i Terminal 21. Hotel je bio u Soi 10(Galleria 10 Sukhumvit) između Nana i Asok stanice,izabran upravo zbog toga a i činjenici da je sa 4* a opet na akciji,pa me je noć koštala ispod 50€,što je odlično za taj kvalitet i lokaciju. Jedino što je malo dublje uvučen u soi ali ima shuttle tuk-tuk servis koji dovodi do glavne ulice kada god zatreba koga mrzi da šeta.
Vlaga je bila nesnosna i ovaj put,mislio sam da ću lakše podneti sada ali ne...kišno vreme kombinovano sa 30+ stepeni nikako ne poboljšava situaciju...naprotiv. Kiša kada ovde pada ona baš pada,pravi tropski pljuskovi koji vas onemogućavaju da mrdnete iz hotela osim taxijem,šetnja i razgledanje su isključeni. Na taj način izgubljeno je par dana(srećom ne i noći

) tako da sam morao da čekam bukvalno poslednji da bih obišao Čatučak(Chatuchak) pijacu koja je najveći buvljak na svetu i radi isključivo subotom i nedeljom. Khao-San i kineska četvrt ostaju za neki drugi put.
Chatuchak pijaca se prostire na preko 110.000 m2 i lako se nalazi pošto je na poslednjoj stanici centralne Sukhumvit BTS linije, Mo Chit. Odatle ćete je već videti usput i postati lagano svesni njene veličine. Preporuka je da se obavezno nabavi mapa jer je negde daju ili prodaju na početku,naročito ako tražite nešto konkretno,jer je pijaca izdeljena po sektorima čije granice i obeležja i nisu baš jasna. Koliko sam ja primetio ionako je sve izmešano, pa se prepliću tezge sa farmerkama,ulične tezge sa hranom čiji je miris neutralisan cvećarom pored a opet malo dalje je tezga sa sušenim morskim plodovima a pored tezga sa esencijalnim uljima,aromama i sapunima,mirisnim štapićima i ostalim aroma therapy i relax proizvodima. Takođe tezge idu nekom svojom logikom pa u principu ostaje vam osećaj za orijentaciju i google maps kao najbolja oružja za snalaženje. Ljudi je mnogo,prostora je malo,vlaga je velika...šta da vam kažem...srećom svuda okolo su prodavci smutija,sladoleda,ceđenog voća a i ima restorana da se sedne na pivo i prezalogiji nešto...pa zato natenane i iskoristite ovo za kupovinu jeftinog plažnog inventara,poklona i suvenira,marama,majica,mirisnih sveća i štapića,cveća,voća....čak i egzotičnih kućnih ljubimaca(mada teško da ćete izneti tarantulu ili pitona

)...jer povoljnije od ovoga nema nigde...cenkanje se podrazumeva pa možete uzeti tri majice za 6-7 evra na kraju i sl. Ovo je buvlja pijaca pa kvalitet je očekivan u skladu sa tim...
gužva...
mirisi
malo drugačiji mirisi...