Tajland

Odmah pored pijace je Chatuchak park. Savršeno mesto da se dođe sebi kada jednom uspete da izađete iz lavirinta tezgi. samo zgrabite neko piće po izboru i uživajte...lep park.

DSC_0218.jpg

DSC_0225.jpg

DSC_0220.jpg

DSC_0217.jpg

nastaviće se.....

Prilozi

• DSC_0221.jpg
    DSC_0221.jpg
    47,6 KB · Pregleda: 18
Poslednja izmena:
kakv ti je bio hotel? da li ga preporucujes?
fotke su super, samo nastavi :cmok2:

Dobar hotel,čist,moderan,pogled na grad...pod uslovima i ceni koje sam ja dobio da.

DSC_0160.jpg

Ali ja sam sam bio solo, meni je standardna dvokrevetna bila ok mada se ne bih žalio da je bila veća koji m2. Kupatilo moderno,fen,pegla i daska,mini bar,kuvalo sa besplatnim čajem i kafom i pribor za iste.klima se podrazumeva,wi-fi dobar. Ima neki kafe restoran koji nisam probao ali lepo izgleda. Ima bazen i koktel bar ili lounge na 8 spratu čini mi se, i teretanu i masažu.

https://www.booking.com/hotel/th/ra...i:dec:dm;sid=42a556d9fcc3276b70e1721c8a2ff44b

Vidi u recenzijama ako ti treba 4 krevetna...ja sam generalno zadovoljan. Oko 45 evra za dvokrevetnu tj dve osobe.,za te pare 4* teško da sam mogao bolje u Sukhumvitu oko Asoka i Nane.

Poslednja izmena:
Put do Pataje

Iz Bangkoka do Pataje vodi direktan autoput,udaljenost je oko 150km. Ko voli max udobnost može uzeti taxi koji košta oko 1300-1500 thb-a(stvar pregovora). Druga opcija su autobusi koji kreću sa autobuskih stanica Ekamai i Mo Chit i cena je oko 130 thb-a, direktno sa aerodroma preko raznih agencija koje se nalaze na oko 250 thb-a,ili javnog 389 busa koji ide do jomtiena(deo pataje jug) sa aerodroma. U principu kada se ide prvi put najbolje je uzabrati opciju koja vas dovozi do samog hotela jer ako ne poznajete Pataju malo vam znači da vas ostavi na stanici. Pataja je grad od skoro 150.000 stanovnika i lutanje sa stvarima bez ideje kuda idete nikako nije preporučljivo.

Ja sam koristio door to door uslugu preko Bell Service koji je imao najbolje recenzije i nisam se pokajao.
http://www.belltravelservice.com/
Karte se kupuju isključivo online i ako se odabere opcija aerodrom do hotela u Pattaji cena je 250 thb-a a ako se ide iz grada cena raste za stotinjak thb-a. Odmah pri rezervaciji vam kažu kada će vas pokupiti,zaista su bili tačni onda vas mini kombijem dovezu do njihove centrale odakle vas prebacuju u autobus koji kada se pokupe svi putnici kreće i u Pataji vas dovoze do tamošnje centrale a onda uđete u kombi sa imenom vašeg hotela koji vas dovozi do vrata..

Sam put nije toliko zanimljiv,manje više nemate osećaj da ste izašli iz grada...kuće,magacini,prodavnice....i posle otprilike dva sata vožnje ulazite u Pataju.

Poslednja izmena:
E sada...snalaženje u Pataji. Prvo grad se suštinski deli na Central Pattaya koja je poznata po onome po čemu je poznata :lol:, North Pattaya(naklua) i Jomtien tj južna Pataja. Ja ću se ograničiti na ovu prvu pošto sam samo tu bio.
Prvo što mora da znate je sistem javnog prevoza. Svbe se svodi na Bahtbus ili Songthaew odnosno veći pick-up sa otvorenim zadnjim delom u suštini.Ovo:

Pogledajte prilog 416216

Cena vožnje je 10 thb-a išli 50m ili pola grada. Ne postoje stanice. jednostavno idete gradom i kada zatreba mahnete nekom od njih(ima ih zaista mnogo u svakom trenutku),on stane vi uđete i vozite se.

DSC03673.jpg

licenca

Kada poželite da izađete pritisnate taster koji je negde oko vaše glave:

DSC03677.jpg

Izađete,dođete do suvozačkog prozora i date kovanicu od 10 thb-a.

E sad caka je u tome da postoje grubo određene linije kojima ovi bahtbusevi idu,tj na njima ne piše odredište,ako pitate vozača on će smatrati da hoćete taxi prevoz i tako će vam naplatiti...dakle ćutite i vozite se i ako skrene negde gde vam ne odgovara pritisnete taster i izađete pa pređete na drugi koji skreće tamo gde vama treba. srećom pa je jeftino tako da možete da se igrate a i nije loše za upoznavanje grada :lol:

Drugi način je preko moto taxija,jednostawvno priđete nekom od hiljada onih sa narandžastim prslucima sa brojevima i kažete gde želite,oni vam kažu cenu,ako vam odgovara sednete iza njih na motor i idete.Ko nije lud za dvotočkašima kao ja i nije baš prijatno iskustvo,niti vam nude kacigu niti ih je briga da li ste spremni,oni kreću a ti se drži...sa druge strane za njih nema gužve.

nastaviće se....

Prilozi

• DSC03678.jpg
    DSC03678.jpg
    27,7 KB · Pregleda: 14
Poslednja izmena:
Treba vremena da se fotke sortiraju,a i mogao bih malo do posla da svratim da me ne zaborave potpuno :lol:...biće svaki dan po nešto ovih dana :)

Drago mi je da čujem...i cilj je da približim ljudima ovu destinaciju i da pomognem ako mogu,volim kada vidim da zaista nekome znači :hvala:

Hotel

KTK Royal Residence

https://www.booking.com/hotel/th/kt...i:dec:dm;sid=c932aa28ab50a6694bcb5936674d7767

Superior soba sa king size krevetom oko 40-ak kvadrata,sa frižiderom,kuvalom,mikrotalasnom rernom,posuđem,terasom,stolom na terasi i u trepezariji....

Oduševljen sam sobom,pre svega veličinom i komforom. Malo je uvučen između većih saobraćajnica Pattaya 2'nd Road i Pattaya Central Road gde idu bahtbusevi ali shuttle service radi po želji do ove dve tačke odakle možete dalje...u okolini nekoliko 7eleven prodavnica,neki barovi, masaža(regularna) je odmah pored i dostupna je i kao room service, isto važi i za restoran u sklopu hotela sa thai i internacionalnom kuhinjom. Imaju teretanu,zatvoreni bazenčić,saunu valjda,loundry...
A najlepše od svega dobijen je sa popustom od 50% kao tajna ponuda na taj dan booking.com-a (drugovi članovi znaju šta je :) ) po ceni od 38 evra za noć :cool:

Apsolutna preporuka ko voli prostor da se širi :mrgreen:

DSC_0254.jpg

DSC_0255.jpg

DSC_0257.jpg

Cao! Interesuje me da li ovde neko ima iskustva sa obnavljanjem one entry vize na aerodromu? Da li je tesko? Bicu u Bangkoku od 4 januara do pocetka aprila ali moram da idem od 14-22 januara u Kuala Lumpur. Jel nece biti problema kad se budedm vracala u Bangkok, sta mislite :) Hvala!

Super soba i cena, bravo.Nego kad smo kod cena, kad usporedis Phuket(januar) i ovo sad....trebalo bi ti biti ovo sad jeftinije,mislim na masazu,hranu,pice?

Treba pratiti njihove akcije umeju fenomenalne ponude da izbace ;)

Sezona je vec pocela u principu,cene u Pataji definitivno jesu povoljnije nego na Phuketu skoro u svakom pogledu. Na Koh Changu je opet skuplje. Od vode koja je 3 thb vise,pivo 10 thb, masaza 100+...dakle slicno kao ba Phuketu. Isto vazi i za smestaj.

Citam temu od pocetka pa bih i ja da se pridruzim kao neko ko treba 24.januara 2017 da ide na Tajland,tacnije u Bangkok pa na Puket. :)

Nasao sam karte za 450 evra plus neka taksa 10 e. Kompanija kojom letim je Fly Dubai i let traje sve ukupno sa jednim presedanjem oko 15,16 sati sto je sasvim ok po meni. Sve ovo pisem zbog ljudi koji hoce da i idu i jure povoljne karte. Bilo ij je i preko Air Srbie za nekih 418 evra ali su brzo rasprodate.

Imam par pitanja za sve ljude dobre volje koji su bili da mi objasne samo gde da gledam smestaj tj u kom Soji-u :)
Imam rezervisanih par varijanti preko Booking-a pa bih da proberem i izaberem najbolju pa me interesuje da li je neko voljan da mi kucka malo i opse iskustva. :)
Narocito me interesuje Puket jer cu tamo biti 9 dana pa bih rentao kola ili skuter. Koje su plaze dobre na kojoj strani itd. Inace sam tamo rezervisao smestaj na Patong beach-u.
Hvala Vam svima unapred i j edva cekam dalji opis putopisa. :)

Citam temu od pocetka pa bih i ja da se pridruzim kao neko ko treba 24.januara 2017 da ide na Tajland,tacnije u Bangkok pa na Puket. :)

Nasao sam karte za 450 evra plus neka taksa 10 e. Kompanija kojom letim je Fly Dubai i let traje sve ukupno sa jednim presedanjem oko 15,16 sati sto je sasvim ok po meni. Sve ovo pisem zbog ljudi koji hoce da i idu i jure povoljne karte. Bilo ij je i preko Air Srbie za nekih 418 evra ali su brzo rasprodate.

Imam par pitanja za sve ljude dobre volje koji su bili da mi objasne samo gde da gledam smestaj tj u kom Soji-u :)
Imam rezervisanih par varijanti preko Booking-a pa bih da proberem i izaberem najbolju pa me interesuje da li je neko voljan da mi kucka malo i opse iskustva. :)
Narocito me interesuje Puket jer cu tamo biti 9 dana pa bih rentao kola ili skuter. Koje su plaze dobre na kojoj strani itd. Inace sam tamo rezervisao smestaj na Patong beach-u.

nikola, pre dva meseca karte preko fly dubai su bile 312 evra, pisala sam ja bas na temi. samo treba biti u toku i proveravati akcije i promo periode i moze vrlo jeftino da se nadje. na zalost, meni su te promakle za par dana

Kvinsi/Nikola...

Uzeo sam tri povratne,u oktobru, 23.01-09.02.2017....110.000 rsd.... sinoć proverih na Fly Dubai isti datumi, također tri povratne.....950,00 eur, jedina razlika pay to change.
Nisam se udubljivao ali vreme leta 15, 16 sati...pa ako nekoga zanima
Leteli smo već za Šri Lanku 2012, Fly Dubai, sve pohvale....

Nikola,

imaš na početku putopisa baš tu kombinaciju Bangkok-Patong Beack i objašnjenje za smeštaj u Bangkoku. Moja preporuka je sa ideš blizu BTS i MRT sistema zbog logistike, ali opet zavisi od tvojih ambicija šta i koliko želiš da vidiš i da li želiš opušteni odmor ili malo zabavnije aktivnosti...Javi mi otprilike da bih mogao konkretnije da te uputim u neki soi :lol:
Na Phuketu u principu gledaj varijantu bliže plaži i ne predaleko od centra za koji se otprilike uzima Jungceylon tržni centar. Takođe imaš gradsku plažu u Patongu na slikama koja je sasvim ok za svakodnevne potrebe, ali ako već rentiraš moped onda svakako obiđi Kata Beach i Surin...uz naravno obavezne izlete gliserom na Phi-Phi i/ili Ao nang (Krabi), i neku kombinaciju za okolne plažice oko Patonga (Freedom i Paradise) verovatno ima i kopnena veza pa motorom otiđi.

- - - - - - - - - -

Cao! Interesuje me da li ovde neko ima iskustva sa obnavljanjem one entry vize na aerodromu? Da li je tesko? Bicu u Bangkoku od 4 januara do pocetka aprila ali moram da idem od 14-22 januara u Kuala Lumpur. Jel nece biti problema kad se budedm vracala u Bangkok, sta mislite :) Hvala!

Ne bih znao, neko je na početku pisao da se može za 1000 thb-a da se dobije reentry, pa probajte da kontaktirate korisnika

http://forum.krstarica.com/showthread.php/748537-Tajland-2016?p=31844890&viewfull=1#post31844890

Pozz...to je zadnje,ma ni u ludilu, sta bi ja uradio.

Pattaya

Pogledajte prilog 416711

Grad u Tajlandskom zalivu, 150.000 stanovnika, nadaleko poznat kao svetska prestonica greha, je grad koji je od malog ribarskog mestašceta do planetarne popularnosti došao za samo nekoliko decenija. Samim tim grad je relativno nov, posvećem zabavi u svakom smislu ali ipak daleko od toga da ne nudi ništa drugo i za videti ii doživeti.

U centralnoj pataji gde sam ja bio smešten bitno je znati da su glavne ulice jednosmerne. Uz plažu je Beach Road koji ima pravac od Naklue(sever) ka Walking Street(najpoznatija ulica u Pattaji),ako hoćete od juga ka severu onda morate paralelno iznad u 2nd Road,veze sa prevozom između ove dve ulice su central,south i north road mada dosta bahtbuseva skreće u Soi Buakhao koja je paralelna sa 2nd road. Od raskrsnice 2nd i soth iznad walking street skreću busevi za Jomtien (obeleženi belom linijom pri dnu)

https://www.google.com/maps/d/u/0/v...ll=12.931631085433104,100.89134640475459&z=15

Nije toliko sparno kao u Bangkoku, ipak je grad na moru. Gradska plaža je ...pa gradska. Iskreno niko u Pataju ne dolazi zbog ove plaže i nećete puno žaliti ako je propustite. Mnogo glisera,brodova brodića,mali ograđeni prostori za plivače,gomila prosjaka i prodavaca đinđuva,beach road sa svojim intezivnim saobraćajem na par metara od vas...sve u svemu ne gubite vreme ima "rajskih" alternativa jako blizu...o čemu ću kasnije.

DSC_0620.jpg

DSC03632.jpg

DSC_0618.jpg

Sa druge strane predveče i noću ova plažu dobija drugačiji šmek, povetarac,zvuk talasa,pogled na grad, nije loše mesto da uz chang ili breezer kupljen preko puta u nekom 7eleven,malo iskulirate od šetnje i pripremite se večernje akcije...;)

DSC_0280.jpg

DSC_0260.jpg

nastaviće se....

nikola, pre dva meseca karte preko fly dubai su bile 312 evra, pisala sam ja bas na temi. samo treba biti u toku i proveravati akcije i promo periode i moze vrlo jeftino da se nadje. na zalost, meni su te promakle za par dana

Ja se izvinjavam moja je greska karta je placena 340 evra plus 10 evra taxa. :)
Pratio sam redovno od momenta od kad sam odlucio da idem na Tajland ali je u tom trenutku ova cena bila najniza i smatram idealna. Hvala ljudi na brzim odgovorima.

Nikola,

imaš na početku putopisa baš tu kombinaciju Bangkok-Patong Beack i objašnjenje za smeštaj u Bangkoku. Moja preporuka je sa ideš blizu BTS i MRT sistema zbog logistike, ali opet zavisi od tvojih ambicija šta i koliko želiš da vidiš i da li želiš opušteni odmor ili malo zabavnije aktivnosti...Javi mi otprilike da bih mogao konkretnije da te uputim u neki soi :lol:
Na Phuketu u principu gledaj varijantu bliže plaži i ne predaleko od centra za koji se otprilike uzima Jungceylon tržni centar. Takođe imaš gradsku plažu u Patongu na slikama koja je sasvim ok za svakodnevne potrebe, ali ako već rentiraš moped onda svakako obiđi Kata Beach i Surin...uz naravno obavezne izlete gliserom na Phi-Phi i/ili Ao nang (Krabi), i neku kombinaciju za okolne plažice oko Patonga (Freedom i Paradise) verovatno ima i kopnena veza pa motorom otiđi.

- - - - - - - - - -

Ne bih znao, neko je na početku pisao da se može za 1000 thb-a da se dobije reentry, pa probajte da kontaktirate korisnika

http://forum.krstarica.com/showthread.php/748537-Tajland-2016?p=31844890&viewfull=1#post31844890

@Fortest hvala na detaljnom odgovoru i naravno brzom. :)
E sad ako bi bio voljan da mi pomognes oko skracenica sta su BTS i MRT :) Sto se tice ambicija voleo bih za prvi put da budem negde blize centru , kako bih za 3 dana uspeo sto vise da obidjem a da ne gubim vreme na snalazenje ,ako me razumes. :) Neki soi koji je povezan metroom npr a da nije 20 minuta u pitanju tj da nije neka periferija. Za Patong beach sam od prilike tako nesto i rezervisao na sredini one velike gradske plaze. Kazi mi okvirno koliko su izleti za druga ostrava (posto sam iz tvog teksta prpcotao za Phi Phi da je 40 evra ako se ne varam). Izvini sad na gomili pitanja :)

Duž glavnih ulica Beach Road i 2nd Road, koje su jako duge nešto kao naš Bulevar imate bezbroj barova, restorana, tržnih centar,franšiza brze hrane,štandova sa jeftinim majicama,bazara,lokalnih pijaca hrane,salona za masažu...klasična Thai ulica :)
Kada ih prelazite setite se da pešak na Tajlandu nema nikakvih prava i da pešački nije nikakva garancija da vas niko neće pokupiti sa istog..."srećom" pa su često gužve i zastoji i ne voze brzo ;)
Saobraćaj u špicu zaista ume da zakoči i onda su moto taxiji spas.

DSC03670.jpg
DSC03671.jpg

DSC03640.jpg
DSC03657.jpg

Od mesta za kupovinu i rashlađivanje klimom ako je potrebno,kao i jeftinom klopom jer imaju solidne food corner-e..glavni tržni centar je Central Festival u podnožju hotela Hilton,tu su još Royal Garden plaza u kojem je i Ripley's Belive it or not muzej i Mike Shopping Mall koji je buvljak u zatvorenom u principu na Beach Road
U 2nd road se nalazi Night bazaar sa suvenirima koji radi posle 17h.

Ovde vam slikovito dajem cene za Samsung S7 edge i S7 u Central Festival čisto da uporedite sa našim. Ovo su cene iz legitimnih radnji elektronike i prodavnica Samsung,ne tezga varijante,:

DSC_0557.jpg

Cena na akciji, 1€~37,5 THB dakle oko 580€ pa još povraćaj PDV-a 6% ispašće vas 550€ za S7 edge!, odnosno oko 470 za s7
E sada caka je da su telefoni otključani ali garancija je Thai

Telefoni sa internacionalnom garancijom:

DSC_0555.jpg

DSC_0556.jpg

Ovde su cene redovne,610€ za s7 i 680€ za S7 edge...garancija internacionalna telefoni otključani...opet nekih 200 jeftinije nego kod nas

Sada malo o landmarksim-a

What Pra Yai ili Big Buddha

To je hram na vrhu Pratumnak brda do kojeg se dolazi peške ili taxijem. U principu najbolje je uhvatiti bahtbus na raskrsnici 2nd Road i 3rd Road odnosne neki koji ide ka Jomtienu pa izaći kada vidite ova znak nakon uspinjanja na brdo na sredini raskrsnice:

DSC03972.jpg

Odatle lagano pešaka pratite table sa oznakama. Druga varijanta malo skuplja ali sigurnija je da uzmete moto taxi(ja sam ga uzeo kod Bali Hai pier-a pošto sam se vraćao sa plaže za 100 THB-a)

Atmosfera je zaista smirujuća, monasi okolo, vetrić na vrhu, predivan pogled na Jomtien. Sa strane hrama imate zvona koja treba lupiti za sreću u krug,neke prodavnice i mesta gde se budisti mole,do same statue idu stepenice. Pored velike statue ima i dosta manjih.

DSC_0716.jpg

DSC_0720.jpg

DSC_0721.jpg

DSC_0723.jpg

Poslednja izmena:

Back