Sve što vas zanima u vezi s vizama!

• Začetnik teme Začetnik teme Kalamity Jane
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li neko zna moze li se dobiti viza na 31 dan jer sam uzela arnzman u trajanju od tri smene i takav cu vaucer dobiti 3X10 nocenja, ukupno 31 dan? Platicu toliko i osiguranje. Ako zatrazim 31 dan, da li je moguce da me odbiju zbog onog jednog dana viska? Ili ce mi oni sami smanjiti broj dana na 30 i toliko odobriti vizu. Ili da odmah zatrazim 30 dana?

Pozdrav svima, e ovako, ja sam prosle godine u novembru dobila vizu za Nemacku u trajanju od mesec dana,tamo je produzila na jos dva meseca i vratila se kuci u februaru. I sad,kako je proslo tih tri meseca sedenja i cekanja da bih ponovo mogla da podnesem zahtev, trenutno cekam pozivno pismo,ali me brine sledece: vizu sam bila dobila kao student,ali kako sam bila preko nisam isla na predavanja,nemam ocena ni potpisa, i to me sad jako brine, sto mi je indeks za ovu godinu prazan, da li ce to uticati na dobijanje/odbijanje vize.Neki mi kazu da to nije bitno,da je vaznije to sto sam vec isla i vratila se,ali mene jako brine,jer mi je jako jako vazno da otputujem,sto pre,naime,tamo mi zivi decko.Naravno da nesmem to da spomenem ovima u ambasadi,kao idem kod drugarice,kao i prosli put... Zanima me kakve su mi sad sanse za dobijanje vize, pa molim sve koji znaju nesto ili su imali slicno iskustvo za neki savet... Hvala puno... Pozdrav...

nema veze s vizama, al' ima sa... ma, nema veze ni sa čim, pogotovo ne sa zdravim mozgom :twisted:

Poskupele aerodromske takse pred letovanje
Aerodrom „Nikola Tesla” obavestio je sve turističke agencije da od 14. jula aerodromska taksa poskupljuje za 4,5 evra, sa dosadašnjih 16,5 na 21. Poskupljenje od 4,5 evra znači da će četvoročlana porodica dodatno platiti 18 evra. Najviše turista putuje u julu i avgustu. Avioni „Jata” u špicu nedeljno imaju po 50 čarter-letova. Ukoliko se uzme u obzir da u njima ima 66, 126 odnosno 144 mesta, to znači da će 400.000 turista samo na čarter-letovima dodatnom taksom aerodromu dati dva miliona evra :eek:. Ovoj cifri tek treba dodati još 200.000 putnika na redovnim linijama (što je još milion evra).

kad sam ovo pročitala, sve mi je još manje jasno. al sam zato još više :mad:
aer. taksa za grčku je sad... 75 evra?. a ovde piše 16,5. pa kome je dosad išla razlika od 58,5 evra?!?

nema veze s vizama, al' ima sa... ma, nema veze ni sa čim, pogotovo ne sa zdravim mozgom :twisted:

Poskupele aerodromske takse pred letovanje
Aerodrom „Nikola Tesla” obavestio je sve turističke agencije da od 14. jula aerodromska taksa poskupljuje za 4,5 evra, sa dosadašnjih 16,5 na 21. Poskupljenje od 4,5 evra znači da će četvoročlana porodica dodatno platiti 18 evra. Najviše turista putuje u julu i avgustu. Avioni „Jata” u špicu nedeljno imaju po 50 čarter-letova. Ukoliko se uzme u obzir da u njima ima 66, 126 odnosno 144 mesta, to znači da će 400.000 turista samo na čarter-letovima dodatnom taksom aerodromu dati dva miliona evra :eek:. Ovoj cifri tek treba dodati još 200.000 putnika na redovnim linijama (što je još milion evra).

kad sam ovo pročitala, sve mi je još manje jasno. al sam zato još više :mad:
aer. taksa za grčku je sad... 75 evra?. a ovde piše 16,5. pa kome je dosad išla razlika od 58,5 evra?!?

Lepa racunica. Ono sto mi, putnici, placama kao aerodromsku taksu je :
1. Aerodromska taksa, i
2. Osiguranje,
3. ..............
4. ..............
itd.
i to cini ukupnu sumu.
Po mom skromnom misljenju tvrdi se pazar, povecava se iznos aerosromske takse jer aerodrom "Nilkola tesla" ide na prodaju, pa ce mu na taj nacin biti veca "cena". Cena pod navodnicima jer nije uvek u novcu. Culi ste za "arazman" sa Aeroflotom? Ali to je druga tema. Ali to je druga tuzna prica.

UPOZORENJE!!!!!!!!!!!!!!
Za vreme, a i par dana pre, odrzavanja fudbalskog prvenstva u Auistriji i Svajcarskoj PONOVO se uvodi kontrola na madjarsko austrijskoj granici. Ko bude imao madjarsku (sengensku) vizu NECE moci da udje u Austriju.

Jesi li siguran u ovo što pišeš ili širiš dezinformacije ? Ovo važi verovatno samo za one koji imaju madjarsku nacionalnu vizu izdatu prošle godine (važi samo za Madjarsku) ili Šengen vizu na samo jedan ulazak.Svi sa Multi C vizama na više ulazaka ne bi smeli imati problema.

da li neko moze da mi odgovori da li moze da mi predstavlja problem za grcku individualnu vizu sto sam zaposlen na odredjeno (produzavaju mi na po 3 meseca-radim u drzavnim organima)? da li uopste gledaju da li je na odredjeno ili na neodredjeno? sve ostalo mi je u redu, isao bih sa garantnim pismom

Jesi li siguran u ovo što pišeš ili širiš dezinformacije ? Ovo važi verovatno samo za one koji imaju madjarsku nacionalnu vizu izdatu prošle godine (važi samo za Madjarsku) ili Šengen vizu na samo jedan ulazak.Svi sa Multi C vizama na više ulazaka ne bi smeli imati problema.
Nesirim dezinformacije. Austrijska policija je saopstila da ce za vreme trajanja Ev. fudbalskog prvenstva ponovo uvesti kontrolu na granici zbog moguceg dolaska navijaca radi sprecavanja dolaska huligana. Apostrofirani su dolasci iz pravaca Srbije, Rumunije, Ukrajine i Bugaske sa zaledjem (Turske). Uostalom proverite ovu informaciju u Austrijskoj ambasadi u Bgd.
Sa madjarskom nacionalnom vizom izdatom prosle godine se NIJE uopste smelo (i nesme) ici dalje od Madjarske! Ako su multi C vize za Madjarsku mislim da se ne moze ici u Austriju i svi koji pokusaju bice vraceni sa madjarsko austrijske granice. Svakako proverite.

Cao, malo sam citao vase poruke ali nista konkretno nisam nasao. Nego, imam nameru da mesec, pa ako moze i dva-tri odem do Slovenije. Imam 21godinu, studiram, ne radim, nikad nisam izlazio iz zemlje... Sad pitanje, uz pomoc kakve vize da odem tamo, ako uopste mogu i da je dobijem, studentske, radne....na koji rok, da li treba neko garantno pismo??? P.S.idem na privatni fax, ne na drzavni.

Covece multi C Sengen vize nisu samo za Madjarsku,one vaze (lepo pise na vizi) za SVE zemlje Sengena.

Nesirim dezinformacije. Austrijska policija je saopstila da ce za vreme trajanja Ev. fudbalskog prvenstva ponovo uvesti kontrolu na granici zbog moguceg dolaska navijaca radi sprecavanja dolaska huligana. Apostrofirani su dolasci iz pravaca Srbije, Rumunije, Ukrajine i Bugaske sa zaledjem (Turske). Uostalom proverite ovu informaciju u Austrijskoj ambasadi u Bgd.
Sa madjarskom nacionalnom vizom izdatom prosle godine se NIJE uopste smelo (i nesme) ici dalje od Madjarske! Ako su multi C vize za Madjarsku mislim da se ne moze ici u Austriju i svi koji pokusaju bice vraceni sa madjarsko austrijske granice. Svakako proverite.

Gulanfer je u pravu.Od 1.januara 2008. Madjarska je usla u Shengen i sa svim multi vizama ( koje ti izdaju Madjari od tada, a pri tom na njima i pise Shengen) mozes ici bilo gde po EU-clanicama shengena. Ova info je 100 % proverena, pitala sam u madjarskom konzulatu!

S obzirom da idem u posetu prijateljima u Cikago, treba mi njihovo pozivno pismo. Medjutim oni to nikad nisu slali, pa me zanima da li postoji neki formular ili oni sami smisljaju sadrzinu? Hvala unapred na odgovoru!

Ne treba nikakvo pozivno pismo-to pise negde i na njihovom site-u,a i licno sam 7.maja dobila multi vizu na 3 godine,takodje idem u posetu.Ono sto je njima bitno jeste da doneses dokumentaciju koja ce pokazati da ces se vratiti ovde(ja sam odnela samo potvrdu da radim,kao i izvode da dokazem da imam muza i troje dece ovde).E,ako ne radis-onda bi mogli da napisu izjavu da ce finansirati tvoj put i boravak tamo

http://belgrade.usembassy.gov/consular/visas_ser.html

Covece multi C Sengen vize nisu samo za Madjarsku,one vaze (lepo pise na vizi) za SVE zemlje Sengena.

Samo da ispricam sta sam video i cuo juce u redu kada sam podizao pasos(dobio sam vizu)
Covek ima multi C vizu za Madjarsku i trazio je grcku vizu.Kada je predavao papire, trazili su da se pismeno odrekne madjarske vize ,sto je i uradio.
Medjutim,ipak je nije dobio, vratili mu novac jer vec ima sengen vizu ALI s njom ne moze u Grcku.
PREDLOZENO RESENJE od strane ambasade:
Da ode u madjarsku ambasadu i trazi ponistenje madjarske vize pa onda se vrati u grcku ambasadu
mozda je problem sto je madjarska viza bila samo za njega a trazio je grcku za sebe i decu koja su upisana u pasos
Ni meni nema logike al grci su to.
Uzgred, coveka poznajem 20 godina .

Poslednja izmena:

Back