Sve što vas zanima u vezi s vizama!

• Začetnik teme Začetnik teme Kalamity Jane
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imam Madjarsku multi sengen vizu..koja vazi godinu dana a mogu da se zadrzim 60 dana..Planiram da idem u Grcku sa ovom vizom...Da li postoji mogucnost da se direktno u Grckoj zatrazi njihova viza...da bih produzio boravak...naravno uz neku garanciju ili vec....??

Proveri da li mozes da ostanes svih 60 dana odjednom jer mi se cini da ces morati nakon 30 dana da izadjes na jedan dan pa da se onda opet vratis . Nisam sigurna ali i stranci kod nas moraju to da rade a i kod sengena je bilo tako..... ako nije nesto promenjeno ......

imam jedno pitanje,za koliko se dobija individualna viza za Spaniju?recimo ako ja imam zakazano razgovor u ambasadi 8maja,a na put se krece 21maja,da li ja mogu dobiti vizu do polaska?u agenciji Modena su mi rekli da za da bi za nedelju dana trebalo da dobijem vizu.molim brz odgovor ako neko zna

Proveri da li mozes da ostanes svih 60 dana odjednom jer mi se cini da ces morati nakon 30 dana da izadjes na jedan dan pa da se onda opet vratis . Nisam sigurna ali i stranci kod nas moraju to da rade a i kod sengena je bilo tako..... ako nije nesto promenjeno ......

Mogu samo da kažem: '' J A O ''

Suzdržaću se za sve ostalo .....
Mislim ono ....ja se ne razumem u automobilizam, ali se zato tamo ni ne trpam ....

imam jedno pitanje,za koliko se dobija individualna viza za Spaniju?recimo ako ja imam zakazano razgovor u ambasadi 8maja,a na put se krece 21maja,da li ja mogu dobiti vizu do polaska?u agenciji Modena su mi rekli da za da bi za nedelju dana trebalo da dobijem vizu.molim brz odgovor ako neko zna[/QUOT

Ako ti je sva dokumentacija ok, viza se dobija u principu za tri radna dana. Tako da sticices sigurno, cak i ako potraje sedam dana.

hvala na informaciji,ali moram da te pitam jesi siguran u ovo sto pises?u toj agenciji su mi rekli da cu dobiti za par dana vizu,znaci imam zakazano 8maja a na put se krece 21maja.pitam ovo zato sto sam danas cuo da navodno treba da se ceka i do mesec dana.ja vadim individualnu vizu jer sam zakasnio da se prijavim na vreme za ekskurziju pa sad ja i jos par ljudi moramo da vadimo ovako vizu

imam jedno pitanje,za koliko se dobija individualna viza za Spaniju?recimo ako ja imam zakazano razgovor u ambasadi 8maja,a na put se krece 21maja,da li ja mogu dobiti vizu do polaska?u agenciji Modena su mi rekli da za da bi za nedelju dana trebalo da dobijem vizu.molim brz odgovor ako neko zna

Ja sam letos vadila individualnu vizu za Španiju i bila je gotova za nedelju dana. Skupi sve od papira, predaj i kada predaš reći će ti da dodješ za nedelju dana.

Nedavno sam imala jako neprijatno iskustvo prilikom letenja za USA preko Frankfurta. Naime JAT-ov avion je stigao na vreme i sledeci let je trebao biti za tri sata. Medjutim, zbog kvara na avionu let je odlozen za sledeci dan. Svim putnicima je obezbedjen smestaj i vecera u hotelu, a onima kojima treba tranzitna viza (gde spadam i ja) za ulazak u Nemacku ce viza biti obezbedjena od aerodromske policije. Nakon nekoliko sati cekanja, dolaze sa obavestenjem da nemozemo dobiti vizu. Pored mene, bilo je jos petoro ljudi iz Srbije koji su imali karte za taj let. Nikome od nas nisu dali vizu, ni grupnu, ni pojedinacnu i pritom bili vrlo neljubazni i arogantni i sa najgorim objasnjenjem da su takva pravila.

Da napomenem da je u pitanju bila americka kompanije United Airlines. Dakle proveli smo noc i ukupno osamnaest sati na aerodromskim stolicama dok su se ostali lepo odmarali u hotelu. Pa zaboga, ja imam urednu Americku vizu i to je moja konacna destinacija, neinteresuje me Nemacka, zelim samo krevet da se odmorim. I dali je moguce da onoliki aerodrom nema nekoliko kreveta ili soba za ovakve situacije.

Interesuje me dali je neko imao slicno iskustvo i sta ciniti u ovakvoj situaciji? Dali se isplati traziti neku odstetu jer ipak je u pitanju diskriminacija? Saznala sam za dva slucaja pre par godina kada se dogodilo isto, ali je tranzitna viza na taj jedan dan bez problema bila odobrena, pa u cemu je onda sada problem.

Zvali smo United Costumer Relations i oni traze da im posaljemo sve u pismu pa da oni razmotre i odgovore u roku od mesec dana.
Dali mogu uciniti jos nesto?

Desilo se i mojoj drugarici Ruskinji slicno, provela je noć na Frankfurtskom aerodromu. S tim što je čekala vezu, nije joj otkazan let, a nije imala šengden da izađe sa aerodroma. I pre par godina mojim rođacima koji su se preko Frankfurta vraćali iz Australije za Srbiju - sestra (imala je tada 17 godina, i australijsko državljanstvo) i brat - 10 godina i naš pasoš. Molili su ih, i nisu ih pustili u taj hotel, odnosno dečaka)
U svakom slučaju, znam da niko od njih nije uradio ništa povodom toga. Ako ti nije teško, napiši nam ovde šta se desilo na kraju, da bi znali i mi šta da radimo ako se nađemo u toj situaciji. :)

E da, od prosle godine na Frankfurtskom aerodromu vise nepostoji nijedno jedino mesto gde je dozvoljeno pusenje. I ja sam pusac i to mi je cak bilo i najgore. Toliko sati nerviranja, mucenja i nespavanja a nema sanse nigde da zapalis cigaru. Ma grozno!
Ljudi kojima netreba viza prolaze carinsku kontrolu i napustaju aerodrom samo da bi mogli da puse.

Javicu sta se odigralo nakon sto im posaljem to pismo!

Nedavno sam imala jako neprijatno iskustvo prilikom letenja za USA preko Frankfurta....

Da napomenem da je u pitanju bila americka kompanije United Airlines....

Moguće je da bi tranzitne vize bile obezbeđene da vam je prevoznik bila Lufthansa. Možda ti deluje smešno, ali veruj da nije. Jer, avioprevoznici su ti koji u takvim slučajevima "intervenišu" a, s druge strane američka viza evropljanima ne znači ništa... to je za njih bezvredan papir.

Autor: Tanjug | 03.05.2008 - 21:33 Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio je večeras u Nišu da će od iduće sedmice vize za zemlje Evropske unije za sve građane biti besplatne.

„To je prvi korak na putu bezviznog režima koji će biti uspostavljen do kraja godine”, rekao je Jeremić gostujući na RTV Belami.

Dal'ce stvarno biti ?!

Poslednja izmena:
Da li neko ima ideju sta bih mogla da ponesem od dokumenata za USA vizu...oni od obaveznog traze samo pasos,zahtev,fotografiju i potvrdu o uplati,a za ostalo kazu-ponesite ono sto ce dokazati da ste vezani ovde i da cete se vratiti.E,ja sam spremila potvrdu da radim ,o plati,godisnjem odmoru,radnu knjizicu.Zatim izvode iz knjige vencanih i decije.Dakle-dokazujem da imam posao i porodicu.Pokazacu im i kartu koju vec imam i na kojoj pise da je kupila osoba kod koje idem za mene.. Obzirom da imam dosta godina i profesiju sa kojim ne bih mogla tamo nikako da radim bez nostrifikacije,ja verujem da nikakvih problema necu imati,ali mozda bih jos nesto korisno mogla da prilozim..? Intervju mi je zakazan za 7.maj.

Da li neko ima ideju sta bih mogla da ponesem od dokumenata za USA vizu...oni od obaveznog traze samo pasos,zahtev,fotografiju i potvrdu o uplati,a za ostalo kazu-ponesite ono sto ce dokazati da ste vezani ovde i da cete se vratiti.E,ja sam spremila potvrdu da radim ,o plati,godisnjem odmoru,radnu knjizicu.Zatim izvode iz knjige vencanih i decije.Dakle-dokazujem da imam posao i porodicu.Pokazacu im i kartu koju vec imam i na kojoj pise da je kupila osoba kod koje idem za mene.. Obzirom da imam dosta godina i profesiju sa kojim ne bih mogla tamo nikako da radim bez nostrifikacije,ja verujem da nikakvih problema necu imati,ali mozda bih jos nesto korisno mogla da prilozim..? Intervju mi je zakazan za 7.maj.

To je dovoljno.Ja sam uplatila novac u banci i dobila potvrdu i sutradan sam ga podigla,ali mi niko u ambasadi nije ni trazio.Mozda ako imate neku nekretninu ili auto da se vodi na vas.Bitno je da imate stalan posao jos i ako deca ostaju u Srbiji nema problema.Na razgovoru u ambasadi samo opusteno,budite prirodni i viza je vasa:D

Back