Sve što vas zanima u vezi s vizama!

• Začetnik teme Začetnik teme Kalamity Jane
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ju..! Nemoj da me plasis,ocekuje me put istom marsutom i prevoznicima..:(

P.S.Ima li na tom aerodromu neki pusacki kutak?

Doletela iz Ženeve pre nedelju dana- preko Frankfurta. Za dva sata (koliko smo čekali na konekciju za Beograd)- neke moje kolege otekoše od traženja "staklenog kaveza za pušenje". I jok- nema!!!
(Na Minhenskom aerodromu smo takve videli!! I mnogo smešno deluje- unutra desetak ljudi čurnja ko parna lokomotiva! :-))

KUŠNER: NA INICIJATIVU FRANCUSKE, BESPLATNE VIZE EU ZA SRBE

PARIZ , 6. maja (Tanjug) - Sedamnaest članica Evropske unije odlučilo je danas, na inicijativu Francuske, da proširi režim besplatnih viza za srpske građane, saopštio je, na konferenciji za štampu u Parizu, francuski ministar inostranih poslova Bernar Kušner.

Reč je, kako je rekao Kušner, o Francuskoj, Sloveniji, Austriji, Češkoj, Danskoj, Estoniji, Grčkoj, Italiji, Litvaniji, Luksemburgu, Kipru, Mađarskoj, Norveškoj, Nemačkoj, Slovačkoj, Španiji i Švedskoj.

Sad sam zvala ambasadu. Cim sam zinula zena me prekinula kaze ima vec 1000000 poziva....
Nemaju nikakvo zvanicno saopstenje i ne moze to tako preko noci da se uradi. Ono sto jeste vec ucinjeno je:
Besplatne vize za decu do 6 godina
Besplatne vize za penzionere
Besplatne vize za roditelje nasih ljudi koji rade u Grckoj

Za ostalo nemaju nikakve informacije

Како да најлакше организујем визу за УСА? Имам јако доброг пријатеља, који још увек није 100% легалан тамо, да би ми послао све папире. Могу ли ја да гарантујем сам себи својим послом, потврда - годишњи одмор, банковни рачун и остало, па да ја сам себи то средим. Отишао бих у Мајами 10 дана и назад. Може ли један Србин да се, такорећи, спакује, оде, види и врати се?

Oni vise ne traze pozivno pismo-ja sam imala samo potvrdu o poslu i zaradi,kao i izvode da se vidi da imam muza i decu.Ali ostavila sam,u zahtevu, podatke kod koga idem,a ta osoba je sada americki drzavljanin,ne znam da li je bitno to-nisu me ni pitali nista osim-svrha posete-a ja rekoh da posetim prijateljicu...I dadose na 3 godine...:roll:Ispalo je jako jednostavno...

Hvala ti,Vesna!Nadam se da cu imati srece...Nije mi samo jasno kakve bankovne racune pominju ovi koji vec imaju neka iskustva sa apliciranjem za americke vize?Sta da kazem kad me pitaju odakle mi novac za to putovanje?

:) Pa, neće te pitati ODAKLE ti novac, ali hoće da znaju da li uopšte imaš novca. To dokazuješ tako što im pokažeš izvod sa svog računa gde držiš lovu ili ako imaš, iskopiraš svoje kreditne kartice. Da doneseš čarapu sa parama... to ne pomaže :)

Poželjno je da imaš neki dokaz da imaš dovoljno para za boravak tamo (npr. hiljadu-dve dolara za mesec dana boravka) ILI npr. da osoba kod koje ideš pismeno izjavi da će snositi sve tvoje troškove za vreme boravka. Napiše i overi kod javnog beležnika (public notary).

Ja nisam nosila nikakve izvode,stanja na racunima(na kojima je inace saldo:()niti su me sta pitali-dovoljo je valjda bilo da vide potvrdu o plati i profesiji).Ali mislim da je sve ovo ovako jer sam ja ipak matora za neke "nove pocetke"(he,he-to oni misle;)),a mlade malo bolje procesljaju.Ali danas je nas 100-ak dobilo vize i tako svaki dan...nisu zaguljeni uopste(ono sto sam videla je da je odbijena Albanka srednjih godina koja nema posao,nije udata,nema dece a htela je da ide kod brata)

Malo sam dosadna,al' prvi put apliciram za vizu uopste,svi me drugacije savetuju,no nije na odmet cuti jos neko misljenje nekog ko je vec imao iskustva...Da li da pominjem da ja, u stvari, idem da posetim momka, ili ono standardno:da upoznam kulturu,nacin zivota,jezik,bla,bla,bla...?Meni pozivno pismo salje gdja u cijoj firmi radi moj momak...I da li ce da me pitaju odakle poznajem tu zenu...(a ne znam je)?!

Back