Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

to je mačorčina

ejoj mene..pa da vam ispricam dogadjaj od pre mwsec dana...nisam to pominjao ...

Setih se sada kad videh ovu sa ovom "kapom"

budi me u pola tri noću lupetanje ispred kuće. Izlazim i ispred vrata imam sta videti...Tu mi stoji kanta za smeće i bacio u toku dana istu ovakvu konzervu sa slike Milevine.
Ostalo iza Gigija. Macka je dosla..uvukla glavu i ne moye da izvuce i sve udara u ulazna vrata. Ja je dohvatim...pokusavam da skinem, NE MOŽE I GOTOVO.

Ona jadna urla iz sve snage. Vucem na silu, bojim se povredicu je...Pitam se dal je moguće da je uspela da uvuče veliku glavu u ovako usku konzrvu...
Pri kraju skidanja toliko je zajaukala i celu ruku mi iskasapila sa kandyama. Trgnuo sam konzervu i skinuo joj. Nestala je u mraku. Ruka krvava al je bar nesretnica ostala živa.

od tada konzerve prvo spljostim pa tek onda bacam....

I VI TAKO..OVO MOŽE DA BUDE VEOMA BOLNO ZA MACKE...i smrtno

a ovaj MILEVIN "delija" lovi u mutnom, na kvarno :hahaha:

San za svaku mačku jeste da živi u stanu, po mom mišljenju...zbog neuslova na ulicama na kojima žive, svaki dan im preti opasnost, pogotovo sad kad je zima i hladno.
Ma koliko maca bila stara, od 1mesec ili nekoliko godina, ona će oberučke prihvatiti da uživa u stanu koji će doživeti kao svoj dvorac. Navići će se za jedan dan:heart:. "Vlasnici" koji imaju kućne ljubimce u stanu imaju drugačiji odnos prema njima, tretiraju ih maltene kao članove porodice, dele krevet sa njima itd. Nekima zvuči ovako ili onako, ali ljudima koji razumeju i vole životinje zvuči prijatno.
Flpflp :), ako se spremaš da usvojiš macu sa ulice, to je DIVNO, ona će ti pričiniti veliko zadovoljstvo...svaki dan će te oduševljavati svojim mjaufazonima.
Još je plemenitije usvojiti malo veću macu, da nije mače, koja je gluva...
U kom smislu je invalid? Da li može sama da hoda....moraš se konsultovati sa veterinarom...mogu ti dati preporuke gda i kako..
Ako može sama da hoda, onda će sama naći put do wc. Mačke su najčistije životinjice na svetu i ako imašu čistu nošu sa peskom za mace, ona nikad neće promašiti svoj wc.

Moji prijatelji imaju macu koja ima 21godinu i dibidus je ogluvela...najnormalnije funkcioniše...jedino što se ja sama sebi smejem, jer i pored tog saznanja da me ne čuje, ja joj pričam i tepa i šaljem poljupce itd.
Javi šta je bilo sa macanom.

Poslednja izmena:
imam sivo belog macora vec godinu dana i jako me zanima koliko puta macka sme da se kupa ? :mrgreen: kupila sam mu bas onaj sampon za macke i presladak je kada ga sestra i ja okupamo.. jeste on u stanu al se izlezava i na terasi itd a i dlaka mu bas zasija posle kupanja i pude preeeeelep :)

Ja sam moje mace kupala samo kada je bilo neophodno, tj. kada sam ih usvojila sa ulice i to sam radila vrlo spretno i pažljivo. Ne bih da dajem savete pa da neko zloupotrebi, svesno ili nesvesno, nemaju svi ljudi osećaj. moje mace žive isključivo u stanu i ja njih ne kupam, četkanjem se poštiže izuzetno sjajna dlaka, kvalitetnom ishranom takodje.
Ne bi smelo više od par puta u toku godine, i to mora da se vodi računa koliko je stepeni napolju, da temperatura u stanu bude oko 25stepeni plus peškirom sušenje, plus fenom, plus da je neka peć koja greje...maca će se obavezno uplašiti, jer nije navikla na vodu...neke mace budu mirnije-neke zapomažu:sad2:.
Mačke se kupaju same, lizu se po 5-6puta na dan.

Mislim da nema potrebe za kupanjem maca koje žive u čistom.;)

zato sto se valja po terasi ( ja sam na prvom spratu ) i silazi u dvoriste ... pa se setka po krovu, zato sto se zavlaci stvarno svuda .. ok, ja imam parket po celom stanu koji se redovno odrzava ali stvarno ne volim da mi posle svih tih akcija legne u krevet :/

nemam pojma :( zato vas i pitam da vidim dal postoji sansa da mu se nesto ne daj Boze lose desi... hvala :)

Poslednja izmena:
Možeš da ga briskaš vlažnom rukavicom ili tako nečim, plus redovno četkanje i biće čist:heart:...mada je moje mišljenje da ako izlazi, desi će mu se nešto pre ili kasnije:(.
Moja perporuka bi bila da ga kastriraš, a za kupanje može ako - ti se čini da mačor dobro podnosi....mada na ovu hladnoću ne bi trebalo da izlazi čitav jedan dan nakon kupanja....
Srećno, pomazi mačka;).

zato sto se valja po terasi ( ja sam na prvom spratu ) i silazi u dvoriste ... pa se setka po krovu, zato sto se zavlaci stvarno svuda .. ok, ja imam parket po celom stanu koji se redovno odrzava ali stvarno ne volim da mi posle svih tih akcija legne u krevet :/

nemam pojma :( zato vas i pitam da vidim dal postoji sansa da mu se nesto ne daj Boze lose desi... hvala :)

Sve što može da se desi je, pored prehlade, da te mačak mrzi! :P Ne, ozbiljno, ja ne vidim ni jedan razlog za kupanje mačaka kad one same to savršeno rade ali ajde, neću te ja ubeđivati.
A što se kastracije tiče, veći je ''skenj'' mačku da mu rade hormoni a nema cicu drugaricu! Ne zaboravi da on funkcioniše prema instinktima i ne može kao čovek da sublimira sex. želju u nešto društveno prihvatljivo! :lol:

Sve što može da se desi je, pored prehlade, da te mačak mrzi! :P Ne, ozbiljno, ja ne vidim ni jedan razlog za kupanje mačaka kad one same to savršeno rade ali ajde, neću te ja ubeđivati.
A što se kastracije tiče, veći je ''skenj'' mačku da mu rade hormoni a nema cicu drugaricu! Ne zaboravi da on funkcioniše prema instinktima i ne može kao čovek da sublimira sex. želju u nešto društveno prihvatljivo! :lol:

:amen:

Nego, Pussy, imamo jednu malu žutu tabby, baš kao ta tvoja sa avatara i iz profila, u radnji je i mnogo voli da spava iza peći. Milica i ja smo htele da je nazovemo Bili po onom crtaću Billy the cat (može i za ženku, uniseks je po meni) ali se tata i muž ne slažu. Slatka je mnogo i kako je pipneš, počne da prede! :heart:

A ja ti poslala i na pp.
Evo da ponovim macka je invalid, gluva je najverovatnije, i ja nista o mackama ne znam.
Kako da je naucim da piski na jedno mesto i sta da radim sa njom, posto je gluva, akkao da uspostavim konatakt?

Meni su macke fenomenalne :P. Mojima sam 1-2 x pokazala gde ce im biti posuda za nuzdu (odnela sam ih do iste) i to pitanje je bilo reseno.

Na ime su se navikavale brzinom svetlosti. Na pr. od veceras do sutradan ujutru. Nazalost, nemam iskustva sa onima koje ne cuju.

Navikavanje na stan ? Sumnjam da ce joj tesko pasti :D. Napolju je kao na divljem Zapadu, a zivotinje odlicno kapiraju gde im je bolje :).

imam sivo belog macora vec godinu dana i jako me zanima koliko puta macka sme da se kupa ? :mrgreen: kupila sam mu bas onaj sampon za macke i presladak je kada ga sestra i ja okupamo.. jeste on u stanu al se izlezava i na terasi itd a i dlaka mu bas zasija posle kupanja i pude preeeeelep :)

Od jednog veta sam naucila da kupanje moze da se zameni brisanjem vlaznom magicnom krpom. Nisam jos praktikovala.

Svakako pravo kupanje svedi na minimum. Maci to nije pod moranje, moze da se razboli, traumira se i zaista nas mrze bar neko vreme posle kupanja bez obzira sto to ne radimo iz losih razloga...:(

Evo me:)
Maca je gluva skroz na skroz, a moze sama da hoda, ne moze bas da skace na sve strane kao druge macke. Mene je malo uhvatila frka onog dana kad sam postavila post, posto nikada pre nisam imala macku (imala sam pse), pri tom je mace gluvo.
Mislim da cu se snaci vec nekako, nesto da procitam vezano z apsihologiju macaka, da bi je razumela.
Ne znam da li je pametno da je izvodim, ali na povocu za macke (nemojte da se smejete) ili da je povremeno pustim u deo koji ona poznaje bez povoca, ali pri tom bih i ja bila napolju sa njom. I koliko puta da je izvodim?
Ovo izvodjenej ne mislim zbog pis*****, vec zbog toga sto je ona navikla da bude napolju, a i bilo bi mi zao da je stalno drzim zatvorenu u stanu.

Poslednja izmena:
Povodac je odlicna ideja! Kakvo smejanje, pa ovo je 21. vek, to je najbolja opcija za macku-nit je zatvorena nit je napolju nebezdbedna. Pitanje je ako je pustis bez povodca da li ces je uhvatiti posle... Mada ako je pitoma i mislis da nece bezati mozes i tako. Vazno je da je ne ostavljas bez nadzora.

I-svaka cast:)

:amen:

Nego, Pussy, imamo jednu malu žutu tabby, baš kao ta tvoja sa avatara i iz profila, u radnji je i mnogo voli da spava iza peći. Milica i ja smo htele da je nazovemo Bili po onom crtaću Billy the cat (može i za ženku, uniseks je po meni) ali se tata i muž ne slažu. Slatka je mnogo i kako je pipneš, počne da prede! :heart:

Duuuušica mala! :heart::heart::heart: Ova moja razmaženuša traži specijalne uslove da bi počela da prede, njoj se maženje podrazumeva :roll: :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back