Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mrda repom...dosao sad iz nekog zijana i odmah na krku....ima i apetit...

DSCN2161-1.jpg

To sto spominjes da lici na kaku ali nije mene najvise podseca na sadrzaj zlezda koje se nalaze na guzi, kao kod pasa, i kad se prepune to moze mackonji bas da smeta. Mom macoru smo to cedili sami kada su mu se prepunile i izgledalo je kao da mu je guza upaljena. To sto se iscedi izgleda kao tanka kakica, tamno smedje je boje, nije bas da ne smrdi ali se definitivno ne oseca toliko kao pravi izmet. Ako su mu zlezde krenule same da izbacuju to, onda znaci da su se bas bas prepunile.
Pokusaj da ga nahvatas nekako pa pogledaj kako mu izgleda guza, i ako mozes stisni ih onako kao bubuljicu da vidis da li izlazi nesto, samo pazi da tebe posle ne vode na usivanje jer ih to ciscenje bas boli.

To sto spominjes da lici na kaku ali nije mene najvise podseca na sadrzaj zlezda koje se nalaze na guzi, kao kod pasa, i kad se prepune to moze mackonji bas da smeta. Mom macoru smo to cedili sami kada su mu se prepunile i izgledalo je kao da mu je guza upaljena. To sto se iscedi izgleda kao tanka kakica, tamno smedje je boje, nije bas da ne smrdi ali se definitivno ne oseca toliko kao pravi izmet. Ako su mu zlezde krenule same da izbacuju to, onda znaci da su se bas bas prepunile.
Pokusaj da ga nahvatas nekako pa pogledaj kako mu izgleda guza, i ako mozes stisni ih onako kao bubuljicu da vidis da li izlazi nesto, samo pazi da tebe posle ne vode na usivanje jer ih to ciscenje bas boli.

BRAVO......TO JE TO.....

guya mu je crvena...to nimalo...ne smrdi kod Gigija barem, nimalo...ja sam se prvo drao na njega :lol: jer ynam da ne radi to nikada u kuci..tek odjednom primetim ne smrdi i da je nesto sasvim drugo u pitanju. I tacno da ga pomalo tuda boli...

pa koliko se vremena to iybacuje...kako da postupim...I TO MU SAMO IZLETI...I TO SE CUJE KAD SE DESI....

Ja nisam imala da one i kod mačaka mogu da naprave toliko problema, mislila sam da kod njih to mnogo lakše ide nego kod pasa. Dobro, misterija rešena! Bravo za Mačkić! I samo da znaš, Mačkić, htela sam da ti dodam koji poJenčić za ovo al' mi kažu da sam mnogo čačkala žbunove danas. Probaću kasnije opet.

BRAVO......TO JE TO.....

guya mu je crvena...to nimalo...ne smrdi kod Gigija barem, nimalo...ja sam se prvo drao na njega :lol: jer ynam da ne radi to nikada u kuci..tek odjednom primetim ne smrdi i da je nesto sasvim drugo u pitanju. I tacno da ga pomalo tuda boli...

pa koliko se vremena to iybacuje...kako da postupim...I TO MU SAMO IZLETI...I TO SE CUJE KAD SE DESI....

A možda mučenik ima gasove pa ga to tišti? Sin od moje Mice, koga je čuvala moja baka je baš prdeo, doduše nije se čulo al kad zasmrdi brateeeeee... samo se zgledamo ko je!? :)

A možda mučenik ima gasove pa ga to tišti? Sin od moje Mice, koga je čuvala moja baka je baš prdeo, doduše nije se čulo al kad zasmrdi brateeeeee... samo se zgledamo ko je!? :)

i tebi bravooooo.....i ovaj prdi...samo osetis smrad....upravo tako....

pa znači moj GIGI je jedna tempirana bomba puna gasova i čuda...i samo treba da eksplodira....Jadnik....kada li će ga ovo proći

Hvala, drago mi je da mogu da pomognem.:)
Macak verovatno ima gasove zato sto kad su im te zlezde pune one pritiskaju debelo crevo, usled cega imaju problema sa kakenjem i stvaraju im se gasovi.
Mozes slobodno sam, mislim bez veterinara, da mu ocistis to, samo ti je potreban neko da drzi macka. Princip ciscenja je jednostavan, kao da cedis bubuljicu, a ovo ce verovatno jos lakse izlaziti s obzirom da se vec same prazne. Viedeces pored cmara dve crne kao tackice sa leve i desne strane u istoj visini. Pokusaj jednu po jednu da istisnes, mozes i obe istovremeno ali ces temeljnije ocistiti ako budes praznio jednu po jednu. Pritiskaj ih sve dok ima sta da izadje. Posle mu namazi guzu malo flogocidom ako imas, ako ne moze i hidrogen.

Ma daj, sad ispade da stvarno sve znam, a ne bih znala da nisam to prosla sa mojim mackom relativno skoro. Da sam naisla na ovakvo pitanje pre dve godine ne bih znala sta da posavetujem.
Ali hvala na poenu.:D:heart:

Prijateljica me je zamolila da postavim pitanje na furumu. Pre tri mesaca je udomila dve mace , čija je starosna dob otprilike od 4 do 6 meseci. Jedna od maca koja je inače i ranije bila probirljiva po pitanju hrane prestala je pre dva dana da jede, odbija čak i mlako mleko. Mace su dobijale lek protiv glista. Molim za pomoć sve sve ljubitelje životinja za pomoć odnosno bilo kakvu informaciju jer ona ne živi u Beogradu ,a lokalni veterinari uglavnom su orijentisani na lečenje stoke i živine.

Ima li jos neke neuobicajene simptome ?

Pitanje mozes postaviti i u rubrici PITAJTE VETERINARA. Tamo strafta dosta ljudi sa odredjenim iskustvima, pa je veca sansa da dobijes neki savet (potrazi forumasa Mimi's mom).

Mislim da bi bilo dobro da proveris sa drugaricom ima li jos cudnih simptoma kod maceta. Mozda tako prepoznamo nesto kroz sta smo prosli sa svojim ljubimicama.

O veterinarima u unutrasnjosti - ne moras mnogo da nam pricas... :( Cast izuzetcima, naravno.

Dona i Baja,a bogami i svi malinoi koje znam svremena na vreme vuku (ili kako se to ovde kaže vuzgaju) duuupe po travi tako da nikada nemaju probleme sa upalama analnih žlezda.
Superiornost:mrgreen::mrgreen:

A jam islila da to psi rade kad imaju gliste?! :rotf:
Tako je jedno mače od moje Mice imalo tvrđu stolicu pa nije lepo kakilo... izašlo iz lavora i op poče da vuče guzu po tepihu! Fino se obrisala! :otkacio:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back