Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moji ljubimci: crni mačor i bela mačka. :D

2e0v2ua.jpg

Ehej, pa ja sam imala crnu mačku i belog mačora, sad imam samo crnu mačku (ostade udovica... :)
I imam jednu sliku na kojoj sam uhvatila trenutak gde mu udara šljagu... :hahaha: Moooram to da skeniram :D

Meni je žao što u nekim situacijama nemam aparat 'pri ruci', jer dok ga ja pronađem, mačke prestanu da se igraju... Znaš i sama kako to ide...

Voleo bih da vidim tu fotografiju! :)

Moram priznati da sam veoma nervozan. Prvi put mi je mačka trudna. Imam ih već skoro tri godine, i tek su se nedavno parili. Naravno, on je želeo da se pari dosta ranije, ali ona je na parenje nedavno pristala...
...mislim da ću ih sterilisati posle ovog, novog iskustva...

Moram priznati da sam veoma nervozan. Prvi put mi je mačka trudna. Imam ih već skoro tri godine, i tek su se nedavno parili. Naravno, on je želeo da se pari dosta ranije, ali ona je na parenje nedavno pristala...
...mislim da ću ih sterilisati posle ovog, novog iskustva...

Samo pazi na mačka, umeju da budu agresivni prema mačićima... I ona će biti potpuno drugačija, pitanje da li će mu dozvoliti da prilazi i kako će se slagati...
Moja je imala 2 okota + abortus jer nismo znali da je trudna kad smo je odveli na sterilizaciju :( I ne kajem se ni jednog trenutka, zdrava je, ima 9 godina i baš je vitalna... Ima je negde na prethodnim stranicama...

I evo jedne...''joooj laju kuceeee....'' :D

Lepa je. :)

Samo pazi na mačka, umeju da budu agresivni prema mačićima... I ona će biti potpuno drugačija, pitanje da li će mu dozvoliti da prilazi i kako će se slagati...
Moja je imala 2 okota + abortus jer nismo znali da je trudna kad smo je odveli na sterilizaciju :( I ne kajem se ni jednog trenutka, zdrava je, ima 9 godina i baš je vitalna... Ima je negde na prethodnim stranicama...

Hvala ti na savetima.

Htela bih da kupim rusko plavo mače, samo ne znam da li da uzmem mužijaka iliženku, jer imam dete, pa ne bih volela da mačor obeležava sve što stigne. Ja bih ga kastrirala, ali sam pročitala da i posle toga može da nastavi sa markiranjem teritorije. Koliko je to tačno? Još jedan problem se ogleda u tome što delimo dvorište sa mojima, a oni imaju dve sterilisane ženke, sijamke...da li bi ih mačor napadao?

Sve je počelo pre 15 - dana...ja sam tada i napisao da mi je GIGI loše...ali sam već sutradan video da nesto nije u redu.
Prvo sam pomislio da su gliste...pre 4 dana sam mu dao tabletu za gliste. Situacija je i dalje ista.

Mačak mi se ponaša dakle ovako....Non stop liže ispod repa...S vremena na vreme, što me JAKO zbunjuje ima izmet taman i koji uopste ne smrdi. I to uradi bilo gde...na stolici...na tepihu...ludim. A inače nikada ne radi to u kući...dakle nesto sto je verovatno nekontrolisano. Uveče se uzvrti..ne može da se smiri...ide iz prostorije u prostoriju...pentra se po stolicama pa tu leži sto niakada ranije nije radio. Kada se počne lizati ako pokušam da ga odvratim , ne da se...krmauče i nastavlja. Čudno mjauče , u stvari krmauče.
Još nesto JAKO ZBUNJUJUĆE...kada priđem sudoperi i pustim vodu...prepada se i beži u sobu. Zavlači se u ormar i tu leži. Najednom u kući recimo iz čista mira se kao prepadne...počne se becati i pobegne pod krevet i ovo je sve učestalije. Ponekada me gleda kao da me uopste ne poznaje...nepoverljiv.
Evo ga na slici od pre deset minuta...legao je u moj ormar sa odelom a tu nikada pre nje ulazio. Sada ga ne možes isterati.
Taj izmet me najviše brine...kaop da ga nesto strahovito muči a ja sam zbunjen totalno.

DSCN2147-1.jpg

Joj, Pajče, ne znam šta da ti kažem. Jesi li zvao Dula? Pokušaću što vernije da prenesem situaciju mužu večeras pa ti javljam prvom prilikom ako je njemu nešto palo na pamet. Kao što sam ti već napisala, to što mu je stolica tamna najpre može da se poveže sa nekim krvarenjem u želucu ili crevima a to čudno ponašanje na to da se nekako istraumirao i verovatno i da ga boli nešto. Možda ga je neko šutnuo u stomak ili nešto slično, mada se nadam da nisam u pravu. A to što se boji vode i smetaju mu svetlo i zvuci mi liči već na nervne simptome. U svakom slučaju, nisi napisao kakav mu je apetit, da li pije vodu... Kako se ponaša po tom pitanju?

Joj, Pajče, ne znam šta da ti kažem. Jesi li zvao Dula? Pokušaću što vernije da prenesem situaciju mužu večeras pa ti javljam prvom prilikom ako je njemu nešto palo na pamet. Kao što sam ti već napisala, to što mu je stolica tamna najpre može da se poveže sa nekim krvarenjem u želucu ili crevima a to čudno ponašanje na to da se nekako istraumirao i verovatno i da ga boli nešto. Možda ga je neko šutnuo u stomak ili nešto slično, mada se nadam da nisam u pravu. A to što se boji vode i smetaju mu svetlo i zvuci mi liči već na nervne simptome. U svakom slučaju, nisi napisao kakav mu je apetit, da li pije vodu... Kako se ponaša po tom pitanju?

Nije meni kao vama sa VETOM...ovde u Čajetini koja je predstavnik opštine ima 2 veterinara i oni su ZAUZETI lutanjem po terenu...krave...ovce...svinje. Da ja zovnem zbog mačka...ma znaš kada bih došli. A da sednem u auto da ga nosim...ne mogu da ih zateknem...na terenu su. Ima apetit..non stop traži ali neće granule...sad voli parizer i to mu dajem...pije i mleko. Ovo je stvarno čudno...baš tako...kao da je istraumiran...
A taj izmet...to nije pravi mačji izmet..mačiji izmet smrdi...ovo UOPŠTE NE SMRDI...BAŠ NIMALO...

Nije meni kao vama sa VETOM...ovde u Čajetini koja je predstavnik opštine ima 2 veterinara i oni su ZAUZETI lutanjem po terenu...krave...ovce...svinje. Da ja zovnem zbog mačka...ma znaš kada bih došli. A da sednem u auto da ga nosim...ne mogu da ih zateknem...na terenu su. Ima apetit..non stop traži ali neće granule...sad voli parizer i to mu dajem...pije i mleko. Ovo je stvarno čudno...baš tako...kao da je istraumiran...
A taj izmet...to nije pravi mačji izmet..mačiji izmet smrdi...ovo UOPŠTE NE SMRDI...BAŠ NIMALO...

Pa zar nemaju mobilne?! Moj muž je među prvim vetovima u KV nabavio mobilni i nigde ne ide bez njega, kadmu se poslednji put pokvario, dok ga nisu popravili, ja sam mu pozajmila moj. Znam da mačija kaka smrdi užasno, to je jedan od najgorih smradova koje sam osetila u životu. Nego, kako oni skupljaju adrese?! :think: Verovatno sede jutru do nekog remena u ambulanti i ljudi ih zovu na fixni. Kako je Gigi danas?

isto ponasanje...malo sapavao pre podne...noćas u pola dva otisao napolje, dosao oko 10 i spavao do malopre i opet izasao. Sinoc nekad posle ovog sto sam pisao kada je izasao iz ormana samo malo bljucnu na guzu i on se prepade. Dakle definitivno ne kontrolise to i njega samog zbuni. Isto onako ponekad tamnije braon ponekada svetlije. I ne smrdi. Dok je spavao danas ne momente ga čuješ kako mjauče onako bolno a glave ne diže..spava...
Sta je ovo...dakle nemam pojma. Sada je otisao napolje opet

A jel pomera rep? Možda to što ne kontroliše kaku bude od preloma kičme u tom zadnjem delu. Tako je bilo sa jednim mačorom kod mene u komšiluku, još par godina je poživeo tako slomljene kičme, bez nekih većih problema.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back