Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ni moja Maza nije jela te miševe koje ulovi, nikad neću prežaliti što su mi je ukrali. A satirala je miševe. Zaza, njena naslednica, čak i mlađa sestra, ako se dobro sećam, je pak tamanila i jela ptice. A Mica, sijamka mog muža je dovlačila golubove, miševe, ribu ukradenu od komšije pecaroša... Podrum je večito bio pun nekog đubreta ma koliko se ja trudila da ga očistim.

Mom drugu je mačka donela kornjačicu, onu malu za terarijum! Čujemo mi ona nešto kotlja po terasi kad pogledamo a ona bacaka kornjačicu šapom :D

Zaista može da bude "kila". Koliko sam shvatila mog veterinara, to je pocepana trbušna maramica kroz koju počinju da izlaze creva, i to se često događa. Vodi je HITNO, jer ako si u pravu, onda je čeka operacija.

jok...ovaj jede sve sto mu dam :lol:
chak se posle jela(sav naduven od hrane) prishunja psu i otera psa(tj.fini pas se sam skloni) i jede psece granule...koje jedva izgricka ali trudi se :lol: a pas jadan stoji i tuzno gleda :lol:

Tako je i moj pok.mačak... a ova gospođa je sva na note, moraš da je juriš sa tanjirićem ako je zacrtala da jede na terasi, ili na simsu... mis'im.... sreća pa moj tata ima strpljenja.. ako joj slučajno kapne malo sosića na glavu - vozdra, okrene se i odeeee... užas šta napravismo! :hahaha:

vidis,takve su bile sve moje predhodne mace :lol: gospoDZe.....
ovaj je...sad ne znam jel zahvalan ili ne....vise bi mi odgovaralo da je snob kao one ranije :lol: jeftinije izadje....
mozda da ga prekrstim u Oskara :lol:

kako se maca oporavlja
koliko traje operacija
i koliko kosta
i jeli opasna po macu
Nisam imala tu "sreću" da mace operišem od toga, ali sam čula od onih koji su morali da nije sama operacija ništa strašno. Maca se baci u totalnu anesteziju, raspori se stomak tamo gde je pukla trbušna duplja, vrate se crevca na mesto i opet sve lepo zašije. Problem je ako se dugo čeka, mogu se creva zapetljati ili pući pa nastaje zaista problem, a mošda maca i ugine. Zato kažem da treba pod hitno otići kod veterinara.
Koliko traje - verovatno zavisi od veštine veterinara.
Koliko košta zavisi od ambulante.

pa ja sam bila kod veterinara
e sada
opitpao je i rekao da to vidi prvi put
kila se nije stvorila tamo gde moze nesto da ode iz stomaka
vec na nekom mestu kod zeludca,,ili sl
uhlavnom
to je od udarca,ili skoka ili necega
i on je ne bi operisao ,kaze da je najbolje da pustimo da se samo od sebe povuce
kao kada je mazimo da na tom mestu je blago masiramo
,,i ako se pogorsa stanje ili poveca
da je dovedemo
,,ja od kada mi je od ovih macica majka umrla,ja nemam poverenja,,samo u jedno misljenje
,,mislim da bih je ja najradije vodila da je snimaju da vide tacno gde je kila
ako to postoji
pa
ima li neko iz beograda da mi preporuci dobrog i pazljivog veterinara ,,koji voli macke...

Inace ,,danas se desila jedna stvar,,
imam dva muska maceta
majka im je umrla
i nisu se razdvajali ,,,,od tada
danas je jedan macor video kako iznosimo ovog drugog iz kuce
,, kada se zatvorila vrata kaze sestra da je taj macor ,poceo da jurca po kuci histericno
i da mjauce ,,kao da mu se piski ,,,a recimo mora da ceka red za wc
ta vrsta histerije
kada smos e vratili,taj macor koji je bio u kuci toliko se razigrao ,,,da nije znao od srece sta radi
vukao mi je pertle na cipelama
skakao na kisobrane ,borio se i kotrljao sa kisobranima,,,ma svasta,,,
:)

Trenutno imam 1 macku,
i prezadovoljna sam sa njim.
Macak je,mesanac PLAVE RUSKE MACKE.
Znaci tata mu je PLAVI RUSKI MACAK,
a mama je CISTO BELA sa NARANDZASTIM REPOM I SAPAMA.
Ime mu je SRECKO,
star je 2 godine.
16_file.jpeg

kako je Srecko slaaaaaaaaadak, lepotan, gospodin :)
al' bi' ga ja razmazila :heart: :kiss:

danas sam u prolazu na sajmu videla dve mace kako sede na betonu na ulazu.cim se sidje niz stepenice od stanice gde prodaju na tezgi parfene..nigde nista oko njih niti sansa da jedu.nisam bila sama nisam mogla da ih uzmem jer nisam ni imala gde sa njima.nijue ni vazno,nisam mogla.
ako je neko voljan da ih spasi tamo su.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back