Mackic
Iskusan
- Poruka
- 5.350
E samo da vam kazem da ona teorija o tome da su sve ridje tj zute macke obavezno muzjaci nije tacna. Videla sam na animal planet-u jednu cica macu tipicne tigraste ridje boje koja je bila trudna 
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mackic:E samo da vam kazem da ona teorija o tome da su sve ridje tj zute macke obavezno muzjaci nije tacna. Videla sam na animal planet-u jednu cica macu tipicne tigraste ridje boje koja je bila trudna![]()
K aja:U jednoj knjizi o rasnim mačkama dočitala sam da samo ženke mogu imati više od dve boje, a samo mačori mogu biti žuti. Od tada posmatram i ove naše mace (rasa "seoski mišolovac"), i izgleda da to vredi i za njih. Da li neko ima drugačije iskustvo? Tj.: ima li neko žutu mačku ili trobojnog mačora?
Panoncoon:Pozdrav!
Ja sam novi clan foruma, ali se bavim uzgojem maca. Naime, mislite verovatno na ridju macku, oznaka u felinologiji ''d'', koja moze biti osarana klasicno, tigrasto, tackasto....
D gen je dominantan gen i prenosi se najcesce na muske potomke, ali ne mora da znaci.
Ridji macori su cesci od ridjih zenki, ali i one postoje, cak i ja imam jednu u uzgojnom programu. Kod zenki se ridja boja cesce ispoljava kao kornjacevina, mesavina crne i ridje, plave i ridje, sa dodatkom srebra ili bez...
Ako je muzjak kornjacevina, znaci da je prisutna genetska mutacija i obavezno se vrsi kastracija, nikako se ne moze uvrstiti u uzgoj. Ova pojava je dosta retka.
Mackic:@Strela
Odusevljena sam!!!!![]()
Gde moze da se nabavi takva maca?

Naravno ako se macka vidno isprlja onda je teba okupati, postoje samponi za njih po pet shopovima.

treba tog monstruma na dozivotnu!