Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moj macor je uvek imao ceo stan na raspolaganju, i to smo ga ostavljali samog radnim danima po 8-10 sati, a on bi za to vreme uglavnom spavao. Jedino smo vodili racuna da mu nijedan bitan papir ne stoji na dohvat, jer je obozavao da iscepa sve sto se moglo iscepati od papira ili kartona. A posip mu stoji u kupatilu.
Ako se plasis da ce ti maca nesto vazno unistiti onda mozes da ga ostavis na terasi (samo pazi da mu ne bude prevruce), ionako 4-5 sati nije toliko puno.

Ja macke obozavam,odrasla sam uz jednu prelijepu ANGORKU,zivela je u kuci,i svi koji navodno nisu voljeli macke, od nas su uzeli macice,mi smo ih poklanjali...kasnije su ih svi cuvali u kuci,i oni su im bili pravi mezimci,da ne poverujete.Na zalost o mackama i dalje kolaju predrasude.A one mnogo lakse za cuvanje pogotovo u stanovima,od pasa.Macke su nezavisne,one pokazu kad ste dosadni,dok kuce sve istrpe.Ja ne mogu reci koga vise volim,jer sad imamo mladog retrivera,ali voljela bih i macku.MACKIC u tome ima iskustva,ne znam kad bih mogla uzeti mace,a ja bi opet neku ANGORKU. :) :) :)

Ako hoces da uzmes macu onda je bolje da to uradis sto pre, dok je Hogar jos uvek mali. Cisto da bi se lakse navikli jedno na drugo. Mada on bi je verovatno prihvatio i kao veliki, jer retriveri obicno nemaju problema sa sitnim zivotinjama.

Ja nebih macu ostavljala na terasi stana. Prvo, može pasti kiša ili biti pretoplo. Drugo, terase imaju ogradu a mace vole da se penju i istražuju, a još ako je stan na spratu... Treće, može je nešto poplašiti: galama, pucnjava (naš običaj), grmljavina, gradska buka, komšijski pas, ili neko sa susednih terasa koji nema drugog posla. Radije je ostavi u stanu a wc i hranu joj stavi u kupatilo, na balkon i prozor stavi mrežu za komarce i otvori joj stakla da ima vazduha. Onda će ona posmatrati i njuškati kroz mrežu, a ti ćeš biti bez brige.

pre neki dan idem mojom ulicom i cujem mnjauuuuu mnjauuuu kad pogledam 5-oro slatkih ma preslatkih macica virka ispod stepenista zgrade joj sto su slatki al nazalost nisam ni jedno ponela kuci jer bi me majka ubila al juce sam primetila da je ostalo samo jedno pretpostavljam da su ostali udomljeni...

Ево још једне прелепе расе мачака!

666ae6.jpg

Сибирска мачка

Art Diler:
Planiram da kupim britanskog macka. Interesuje me koliko kosta i gde moze da se kupi?
Da li se manje linja od ostalih posto je kratkodlaka?

Пре него што се дефинитивно одлучиш, погледај ову мацу! 8-)

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=4818408&postcount=182

У принципу су лакше за одржавање краткодлаке мачке, јер им се

не замрси длака, односно не морају да се чешљају, али лињају се

и једне и друге. Кад држиш мачке, помири се да са чињеницом да

ћеш редовно морати да чистиш длаке, што са тепиха, што са фотеља... :wink:

Супееер су сад слике!
И твоја маца ме подсећа на једног мог, кога сам поклонила. Био је прелеп, бео са сивим репом и сивом флекицом на глави. Нажалост, није више на овом свету.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back