Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma obično jastuče 40x40, ili sunđer, ili stoličarka... bilo šta, a navlaka može biti ili jastučnica, ili peškir, ili čak neka tvoja stara majica, bitno je da maca shvati da je to od sad samo njeno.
Nije neki ljubitelj jastuka, samo na tom mom voli da lezi i na njenoj whiskas podlozi, zato kazem, mada ne znam da li je do jastuka, ili samo da bi mi spavala kod glave :think:

Mm, drugarev macak je primer tog lova nogu, ali i ruku, samo sto se uglavnom svi smorimo igrajuci se sa njim, a on bi jos i jos. Inace, njegova omiljena igracka je cupava loptica jer moze da je uhvati u zube i nosa gde hoce kao ulov.

Da, ona bi da bude blizu tebe. :heart:

hehe, njih umoriti i smoriti, nema šanse, prosto ne mogu da verujem da je mali smor konačno zaspao, i to sam. Dala sam mu ćerkin zarezač sa kutijicom, nekog skroz nepravilnog oblika i zaobljenih ivica, ganjao ga je po podu skoro pola sata sad. Slikala bih ga, da imam dokumentovano, ali se bojim, probudiće se.

Evo tužne situacije. :(

Prošle nedelje mom mačoru počeo da odbija hranu i izbivao negde, na sebi je prilepio malo čičke a onda odjednom ga nema pa nema i evo u peti dan je došao polumrtav, prepuno čičke na sebi, da li ga neko zatvorio, ko zna. Pomalo jeo ali vrlo malooooo. Nije povređen, nema krvi, nema buve ni krpelja, jednostavno nema apetit za hranom a pije dosta vode. Na šta to ukazuje?

Na povišenu temperaturu. Slične je simptome imao moj Zloćko, posle su mi rekli da je u pitanju FIP, mačiji infektivni peritonitis za koji se kod nas jako teško nabavlja vakcina. Nadam se da nije to u pitanju, bolje da ga pregleda veterinar, neki koji zna šta radi i ima iskustva sa mačkama.

Jorgovanka, kako je mačak?

Ja danas PONOVO dobih piling. :aha: Zar moraju jezici da im budu tako hrapavi?! :sad2:

Ćao tebi :bye:

Mačak je živ! :D

Evo kreće se u dvorište, dobro jede, malo miruje i malo šeta. :srecan:Onog prvog dana sve nas je uplašio i digao nas na noge, stalno smo mu davali hranu na svaka 3-4 sata pomalo i raznovrsno, obavezno voda pored njega, mazili ga, pričali s njim i to ga je ohrabrilo. Došao je k sebi, koliko smo se odahnuli. Razmišljali smo da li je to bio virus ili nešto drugo, sumnjamo da je bio izgladneo jer ga nije bilo pet dana, obično nestane na tri pa se vrati ali duže ne, pa sumnjamo da ga je neko zatvorio pa ogladneo.Da nije došao ili nas ne bi bilo, kraj priče. :dash:

Kakav piling si dobila? Mačiji jezici jesu hrapavi, i kažu da koža delfina nije glatka nego hrapava pa možeš zamisliti dok plivaš sa delfinom ne možeš ga izgubiti. :D

Pa lepo mesto za kampovanje. :lol:

- - - - - - - - - -

E setih se da te ovo pitam. Mačak mi dalje ima čičkove na sebi, malo smo ih čupali i malo on, koliko može ali dalje su tu, razmišljamo da malo sečemo dlake pa da posle porastu.Neće li mu faliti? :mrgreen:

Ako imate gusti plastični češalj, onaj običan ravan, sa njim pokušaj da skineš čičkove. Ako ne ide, što pre mu to ošišaj jer i njega bode i iritira. Neće mu ništa biti, sad je ionako leto.

:amen: Ili one češagijice, kod Kineza su, mislim, oko 100 dinara u veličini za mačke.

Mm, da im nije tako htapav jezicak, ne bi bio tako dobar piling xD xD xD

Fakat, al' što baš po vratu?! :sad2:

:amen: Ili one češagijice, kod Kineza su, mislim, oko 100 dinara u veličini za mačke.

Fakat, al' što baš po vratu?! :sad2:

Vrat najviše ima krvne žile i krvotoci, sve životinje vole vrat i dobro znaju šta to znači a možda vrat ispušta specifičan miris.
:zper:

- - - - - - - - - -

Ako imate gusti plastični češalj, onaj običan ravan, sa njim pokušaj da skineš čičkove. Ako ne ide, što pre mu to ošišaj jer i njega bode i iritira. Neće mu ništa biti, sad je ionako leto.

Hvala. Dok spava ja mu šišam i kad mu je ugodno i sam mi raširi zadnje noge. :zcepanje:

Devojke, moj mačor malo mi se živnuo :flert: ali sav je prljav :ljuta:...i hoćemo da ga malo 'okupamo', nećemo ga potopiti u vodu jer nije naučen, ali mislimo da ga navlažimo krpom i osušimo ga.

Možda znate koji sapun ili šampon pogodan za mačke? :ceka:

Traži u pet šopu neki za suvo kupanje, s obzirom da nećete da ga potapate. I veruj mi, kupanje mačke je, ako nije od malena naučena, stres i za mačku i za onog ko je kupa. Ili jednostavno mokra magična krpa. Ne znam je li onaj sunđer Vileda miraclean nečim natopljen, ako nije, i on mi pada na pamet. :lol:

Dakle, onaj mali je postao apsolutno nesnosan. Danas mi je seo na glavu i napao mi kosu, kandžama, zubima i onim svojim hrapavim jezičkom. :aha: Valjda da mi vrati što sam ja njega vrtela i zagledala da li mu i dalje deluje onaj spot-on.

Pa on te volE smo :heart: xD
Ja sam se sad uzasno iznervirala. Kupila sam prosle ned. u vet. ambulanti ampulu za ulicno mace i sad se spremam da odem da mu stavim to jer kazu da nece padati kisa, pa taman da mu lepo deluje, pogledam bzvz sta pise na njoj, kad ono - rok istekao pre 2 meseca! Poludela sam! Znam da ce vrv delovati normalno, ali da u vet. ambulanti prodaju takve ampule i to po punoj ceni mi je stvarno jako bezobrazno.
Da sam sacuvala racun, kao sto naravno nisam, otisla bih sad da im vratim to -.-

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back