Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma znam, nego me je iznerviralo sto prodaju tako. Realno, trebalo je neki popust bar da daju.
Sad ne znam da li mu je delovala na gliste. Malo mu je manji stomacic danas, ali jos je okruglast. Na buve sam videla da je delovala i to jako brzo... pfff

P.S.Ako znate nekog ko hoce da udomi crno musko maculence neka mi se javi, obezbedjujem jos jednu ampulu protiv parazita i kastraciju kad bude vreme za nju.

Svejedno, ako je pri kraju roka trajanja trebalo bi da ide neki popust, a ako vec istekne, bas nema smisla da prodaju i to po punoj ceni. Sto bi sad ti trebala da razmisljas kako deluje ampula.
Da vas pitam, zna li neko da li se ona pasta Vitaminthe daje i nakon tri nedelje ponovo. Uputstvo mi je skroz nejasno, kaze lek se daje jednokratno i da se macke i kuje tretiraju tri puta godisnje: tokom teranja, pred partitus i 3-4 nedelje osle partitusa. :confused:

Ma znam, nego me je iznerviralo sto prodaju tako. Realno, trebalo je neki popust bar da daju.
Sad ne znam da li mu je delovala na gliste. Malo mu je manji stomacic danas, ali jos je okruglast. Na buve sam videla da je delovala i to jako brzo... pfff

P.S.Ako znate nekog ko hoce da udomi crno musko maculence neka mi se javi, obezbedjujem jos jednu ampulu protiv parazita i kastraciju kad bude vreme za nju.

Za mače, pitaću veštice, možda nekoj treba familijar-to mi zvuči kao sigurica i fin tretman. Mada je moj familijar (iako tvrdim da nisam veštica) crno-beo, a Val ima plavog tabby-ja... Imaš slike na fb? Tako će lakše ići.

Svejedno, ako je pri kraju roka trajanja trebalo bi da ide neki popust, a ako vec istekne, bas nema smisla da prodaju i to po punoj ceni. Sto bi sad ti trebala da razmisljas kako deluje ampula.
Da vas pitam, zna li neko da li se ona pasta Vitaminthe daje i nakon tri nedelje ponovo. Uputstvo mi je skroz nejasno, kaze lek se daje jednokratno i da se macke i kuje tretiraju tri puta godisnje: tokom teranja, pred partitus i 3-4 nedelje osle partitusa. :confused:

Slažem se sa obema da treba naznačiti skor istek roka i sniziti cenu, neke stvari, priznajem, samo tako i kupujem (Alnatura, pa posmrzavam...).

Uzela si pastu za mačku? Ženku, odraslu? Ako sam dobro shvatila uputstvo, to je nešto na kratko, na po mesec ipo, da bi se sprečilo da se mladunci zaraze valjkastim glistama. Ako ih oni već imaju, svakako treba ponoviti tretman, i to posle dve nedelje, u stvari, ponavljati na dve nedelje 3-4 puta, ili sve dok se ne završi imunizacija tj. dok ne prime i revakcinu. Jer vakcine slabije deluju i ne razvija se imunitet kako bi trebalo ako pacijent ima gliste, pa ih zato treba redovno čistiti, a posle toga može da se nastavi kao kod odraslih. Inače, razvojni ciklus valjkastih crva iz roda Ascaris traje oko 20 dana, pa ponovljena terapija posle tri nedelje može da bude i okasnela, bolje uraditi trokratno na po dve nedelje nekim blažim sredstvom pogodnim i za mladunce-ovog mog sam čistila prvi put Soltrik sirupom iz humane apoteke (pošto ovde ne mogu da nabavim paste), drugi put, kad je izašao na kilo "žive vage", podelila sam njemu i Mirku Stronghold, sad treba da mu dam Soltrik opet.

To je pasta za mog macka i ove miroljubive ulicne, koje me nece ogrebati kada im budem davala, dakle nema zenki trudnica, ni mama, ni macica. Samo sam napisala sta je pislao u uputstvu, preskocila sam upustvo za male macice, pa mi nije jasno zato nisu napisali da treba ponoviti postupak, vec da se daje jednokratno, sto uopste nema logike.

Na kraju sam ga vratila napolju. Kod mene je socijalizacija isla toliko ocajno, da je bezao od mene kada sam ga pustila napolju. Ne vredi, stan ima dve prostorije koje su razdvojene samo vratima. U jednoj prostoriji Novica, u drugoj Jovica, pri cemu Jovica samo vreba priliku da uleti kod Novice. A Novicina soba je isto vrlo prometna, uopste nije imao prostora da se opusti i da neki deo stana shvati kao svoju teritoriju i da stekne makar malo samopuzdanja, pa je mucenik stalno bio na oprezu i bezao pod sto ili iza ormara kada neko udje u sobu. Taman ostvarimo neki napredak, nakon toga se nesto preplasi i danima nece da izadje iz ormara. Jedino kada sam uvodila njegovu mamu na par sati, to je ona maca koja je mucila muku sa idiopatskim cistitisom, on bi izmileo iz ormara i trckarao za njom. A i bila je muka da nisam smela ni slucajno da se zadrzavam u gradu ili da otputujem negde i da recimo muza ili bilo koga drugog ostavim na kratko sa Jovicom i Novicom. Na kraju je takvo mucenje postalo da sam nekako mirne savesti bila kada sam ga pustila napolju, bas nije bio srecan kod mene, a napolju je takva uzivancija za njega i daleko vise voli drustvo macaka nego ljudi. Ne napusta dvoriste, ponasa se kao mace, po ceo dan se igra i opet smo se sprijateljili, samo mi se mota oko nogu sad i apsolutno poverenje ima u mene, jer izecem napolje kada cujem da ih neki komsijski macak matletira. To moram narocito zbog ove mace sa idiopatskim cistitsom, ona je bas anaksiozna i mnogo se lako uznemiri i sisti i frkce kada uopse nije ona meta napada. Cim izadjem, Novica se stvori, stane izmedju mojih nogu i osmatra po dvoristu odakle vreba opasnost.
Samo se jedna devojka javila da ga vidi, medjutim kada su dosli, on se toliko prepao, jedva sam ga drzala u krilu, kao da je divlje mace, a ne divni umiljati kucni ljubimac koji jedva ceka neko da ga udomi. Ostala je i ona varijanta sa onom zenom, medjutim kako sam ostala trudna i odrzavam trudnocu, mogla bih samo taksijem da vodim Novicu na vakcinacije i revackinacije, sto znacajno povecava troskove, a i stvarno mi je frka, da ako i ti buduci udomitelji ne uspeju da ga socijalizuju, bi zavrsio negde na ulici u kraju koji uoste ne poznaje. Ipak je drugacije kada macka ima makar malo samopuzdanja ili nema samopuzdanja, ali je maza. Novica nista od toga, bio je maza samo kada je trpeo bolove i kad bas nije imao kud.

Poslednja izmena:
Nekim mačkama je suđeno da ostanu feral. :( I JG kaže da tu treba biti oprezan i dobro proceniti svoje mogućnosti i samu mačku. A ti si uradila više nego što bi bilo ko i pomislio da pokuša. :zag:

I srećan ti divan dan. :kiss:

E, pa super sto je stalno tu u dvoristu, onda nije frka takva sto nema repic, kao sto bi bila kada bi skitao, a i tu mu je mama + ti mozes da ga nadgledas pa bi trebalo da sve bude ok x) Novica bar voli macke, Kitty ne voli ni macke ni ljude (osim nas koje bas poznaje), mislim da nikad ne bi bila udomljena da nije ovde zavrsila, jer mene bas briga sto mi je macka divljak x)))
Sto se trudnoce tice: rakla sam ti! xD

Evo me opet :D

Nakon svega sad njemu boli krsta tj leđa :eek:, malo hramlje i miruje uglavnom. Imam mast BioFreeze na biljnoj bazi mogu li mu dam malo?

Očekujem odgovor popodne kada se vratim sa posla videćemo šta ćemo činiti.

:metla:

Hvala mm. :)
Ja ipak mislim da je moguce pripitomiti svaku macku, makar toliko da te ne dozivljava kao svog mucitelja, pa da posle danima bezi od tebe. :sad2: I bas sam citala razne tekstove kako to treba da izgleda. Ali svakako treba da se za tako nesto ima uslova, da macka ima svoj mir, da sve ide korak po korak, da se ne zuri. On, mukica, nije znao sta ga je snaslo....

Evo me opet :D

Nakon svega sad njemu boli krsta tj leđa :eek:, malo hramlje i miruje uglavnom. Imam mast BioFreeze na biljnoj bazi mogu li mu dam malo?

Očekujem odgovor popodne kada se vratim sa posla videćemo šta ćemo činiti.

:metla:

Olizaće, otrovaće se. Bolje da ga pregleda veterinar.

Hvala mm. :)
Ja ipak mislim da je moguce pripitomiti svaku macku, makar toliko da te ne dozivljava kao svog mucitelja, pa da posle danima bezi od tebe. :sad2: I bas sam citala razne tekstove kako to treba da izgleda. Ali svakako treba da se za tako nesto ima uslova, da macka ima svoj mir, da sve ide korak po korak, da se ne zuri. On, mukica, nije znao sta ga je snaslo....

Pokušala si. :zag: Sad, što njih dvojica nisu našli zajednički jezik...

Moja dvojica se vole i baš se fino slažu, ali mali je juče bio u komšiluku, da se igra sa vršnjakom. Takmičili su se u pentranju, bili su smešni k'o žvake. :lol: A i Mirko je uživao u pauzi.

U telefonu su mi, foto-aparat nikako da popravim, a nemam usb kabl. Narastao je, sad kad motam slike, ne mogu da verujem da je to isto mače. :lol: Već skoro mesec ipo je kod nas, barabica, i stvarno su mu oči boje đumbira.

Za kratko vreme je doživeo veoma kritične dane, dva put je odlazio od kuće (rođaka mi je objasnila da mačke nikad ne uginu kod kuće, već vani negde :eek:), dva put bio bolestan, a sad najteže - povređen na tri noge, vodim ga svaki dan kod veterinara po injekciju i još ne može da stane na noge :dash: Posle njega koliko god poživi, neću više da čuvam ljubimce! Mnogo je velika obaveza, zbog njega moram da odložim putovanja.:dash:

A zasto uopste pustate macka da izlazi iz kuce i skita kad ocigledno to nije bezbedno za njega? Iskreno, Vasa je krivica, da ste ga drzali u kuci, ili pustali napolje samo pod nadzorom, ne biste morali da odlazete putovanja ...

:zcepanje:Ja vas ništa ne razumem. Nemoj se ljutiti, nismo mi ljudi da držimo životinje pod mikroskopom, kontrolišemo ih strogo i ograničimo im slobodu kretanja kao decu. :D

Mačke za nekoliko godina postaju stariji od vaših godina a što da ih pazite? Ako ih držite stalno zatvoreni one gube osećaj slobode ili su jako depresivne zbog ograničenog prostora. Hoću da kažem da životinje imaju svoje potrebe kao i čovek. I sam čovek se ne pazi u saobraćaju, je li da?

On je ležao na mokru travu i povukla ga je vlaga u kostima i dobio je upale zglobova. Inače kako bismo ga pazili u svom dvorištu?
:pljus:

Poslednja izmena:
Uopšte nije tačno da mačke namerno odlaze da umru izvan kuće.
Uglavnom nisu u stanju da se dovuku kući pa se sklone na najbliže mirno mesto i tamo skončaju.
Meni je mnogo mačaka stradalo pod točkovima kola, ali svaka od njih se trudila da nekako dođe kući. Uglavnom smo ih nalazili mrtve u dvorištu jer nisu imale snage da se popnu na sprat.
Samo jedna mi je umrla od starosti, a preminula je u kući.
Što se tiče čuvanja mačaka u dvorištu - to je zaista neizvodljivo.
Ako žive u kući one će uhvatiti trenutak kada se otvore ulazna vrata i zbrisati. Moje žive na spratu, ali su pocepale mrežu na balkonskim vratima pa izlaze na terasu a odande niz jednu jelku u dvorište. Imaju i alternativni put: kroz prozor spavaće sobe na balkon, onda skoče na dedinu sobu, odatle na zidić i eto ih u bašti.
A kad se jednom nađu u dvorištu - ko će ih sprečiti da ne preskoče zid, ogradu, ne prođu između letvica na kapiji, ne zbrišu dok isterujemo kola iz kuće...
To je kao sačuvati vreću buva!
Kako je moguće zabraniti mački da

Ni ja Vas nista ne razumem, jer Vam je macka bolesna svaki cas, a Vi ne radite nista po pitanju sprecavanja njenih ucestalih problema i jos se zalite sto odlazete putovanja o.O
Macke od mm izlaze napolje pa su dobro i ok mi je da macke u takvoj sredini imaju slobodu, ali to da zavrsavaju pod tockovima, razboljevaju se 3 puta u 10 dana itd. mi nije ok.
Moja macka i jjos xy macaka koje znam ne izlaze napolje, pa nisu depresivne i nista im ne fali. Kitty nece ni da proviri dalje od praga jer je to nepoznata teritorija, ali moze da ide na tersu da se sunca malo, lovi bubice, malo se izvalja, to traje 1h max, pa udje unutra i vise je ne zanima da izlazi.
I sta Vam znaci ovo: "Mačke za nekoliko godina postaju stariji od vaših godina a što da ih pazite?" Jel to znaci da ne pazite starije clanove svoje porodice i da Vas niko ne treba da pazi kad ostarite? o.O

Komšijini štenci su mi kampovali na parkingu i danas su Gingeru slomili nogu. Ne znam kako sam se uzdržala da ih ne ubijem obojicu i ne znam šta će tek da rade kad porastu, kad su sa 4 meseca takvi monstrumi. On je plakao, tekle su mu suze, a Mirko je sve vreme dok smo mu na stolu u ambulanti nameštali nožicu pokušavao da se popne i vidi što mali bata kuka.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back