Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa to ti i kaže, da mu ne ponavljaš odmah.

Joj, kako sam se sinoć ismejala! Sravnjujem ja kasu, sedeći, i Mirko mi je u krilu, stoji, vrti se u krug, mazi se. Ona mala dosada uskače, da mu nešto ne promakne, a Mirko, iznerviran jer je to naše vreme, sedne na njega! :zcepanje:

Joj, kako je genijalna! :zcepanje:

b5ed992f3f020a5c209129d50a5f6d82.jpg

Mislis da nista od te paste nije zadrzao u organizmu?Plasim se da ne bude previse ako mu opet dam.
A zašto se mučiš sa pastama i tabletama? Ja sam definitivno prešla na spot ampule, uzimam kombinovane (za ekto i endo parazite) i nisam primetila ni jednu nuspojvu iako mi je Sivko alergičan na tablete za gliste. Dok mačke spavaju ja ih lepo izmazim, razgrnem krzno na kičmi i utapkam ampulu, one nastave da predu i nemaju pojma ni šta se desilo. Sve prođe bez svađe, grebanja, guranja tableta u grlo, povraćanja, pljuvanja i ljutnje. Jedini je uslov da maca ima više od 1kg težine, ali ne znam da li je za sve ampule isto. Cena je oko 1200 dinara.

Imaju sad i Stronghold ampule (kombinovane) koje su pogodne i za macice, 700+ din su, a Advocate za mace do 4 kg je 800+, za ove preko 4 su 900+ (kupovala sam skoro pa sam zapamtila cene, ali ne bas u dinar).
Vec neko vreme samo njih koristim jer je poslednje davanje tablete bilo katastofa ziva, ja sam htela da povratim koliko smrde, a mogu samo da zamisljam kako je macki da to proguta :/

Mm, najjaci su mi kad ciste guze pa sloze onu zgadjenu facu xD

Mozda je i povratio gliste, desava se i to, zato ja nikad nisam htela da koristim paste. Ponovis samo posle nekih 15 dana ciscenje ako nisi sigurna da je ovo odradilo posao.

Ahahahahahahah, mm, pa on je liiik totalni! xD

Nemam pojma,u povracki ih nije bilo,a ni generalno ih nema u stolici.Ja to njemu vise preventivno dajem,posto je u stanu,pa nema odakle ni da pokupi.Od tablete sam odustala,jer svaki put kad mu udrobim u hrani,oseti je i nece da jede.

- - - - - - - - - -

hahaha sjajno

- - - - - - - - - -

A zašto se mučiš sa pastama i tabletama? Ja sam definitivno prešla na spot ampule, uzimam kombinovane (za ekto i endo parazite) i nisam primetila ni jednu nuspojvu iako mi je Sivko alergičan na tablete za gliste. Dok mačke spavaju ja ih lepo izmazim, razgrnem krzno na kičmi i utapkam ampulu, one nastave da predu i nemaju pojma ni šta se desilo. Sve prođe bez svađe, grebanja, guranja tableta u grlo, povraćanja, pljuvanja i ljutnje. Jedini je uslov da maca ima više od 1kg težine, ali ne znam da li je za sve ampule isto. Cena je oko 1200 dinara.

A na koliko se ona daje?Ja nisam cula za to,zato sam pokusavala sa pastama i tabletama.

- - - - - - - - - -

Imaju sad i Stronghold ampule (kombinovane) koje su pogodne i za macice, 700+ din su, a Advocate za mace do 4 kg je 800+, za ove preko 4 su 900+ (kupovala sam skoro pa sam zapamtila cene, ali ne bas u dinar).
Vec neko vreme samo njih koristim jer je poslednje davanje tablete bilo katastofa ziva, ja sam htela da povratim koliko smrde, a mogu samo da zamisljam kako je macki da to proguta :/

Mm, najjaci su mi kad ciste guze pa sloze onu zgadjenu facu xD

Jel su efikasne??? :) hahahaha meni su najjace kad im das nesto kiselo da pomirisu,tipa pomorandzu,limun,pa naprave facu kao da mirisu da izvinete ***** :D

Efikasne su, ja sam bas zadovoljna. Doduse, Kitty nema ni buve ni gliste, samo joj preventivno stavljam to, ali drug je stavljao svom macku koji ima alergiju na buve i bas je brzo pomoglo, kao i za unutrasnje parazite jer je kao mali imao glistace kad je bio bebac.

I ja sam zadovoljna efikasnišću ampula a još više lakoćom davanja a neželjene posledice su retke. Kod nas je Advokat za mace preko 4 kile 1200 din, ali se isplati jer im dajem na svaka 3 meseca. Zimi čak i ređe jer slabije izlaze. Oni plen ulove ali ne pojedu pa nemaju baš puno šanse da zakače gliste, a buve retko dobiju jer ne spavaju sa tuđim mačkama. Svejedno, pošto mi se muvaju svugde po kući čistim ih preventivno a ako slučajno negde pazare buvu to je za njih obojicu toliki šok da na svaki ujed skaču kao opareni, pa ja odmah intervenišem. Takođe ih preko leta stalno kontrolišem na krpelje jer se muvaju po travnjaku i živoj ogradi i stvarno su ampule dobra zaštita od svih parazita za mačke, a indirektno i za nas ljude.

Moji jedu plen, i mačori (čak i ovaj majušni od 800g) i kuja. :aha: I to Mrvica ima jake vilice, ali su joj zubi istrošeni, pa ne može da probije kožu plenu, nego podmetne Mirku da načne za nju. pa ga otera. :mrgreen: A skoro su se Mirko i Ginger jurili po celom dvorištu, magacinu i parkingu oko neke pacovčine koju je Mirko dovukao odnekud.

Mrvica se odlicno snasla xD
Mi smi stavili komarnike pa Kitty vise nema toliko muva na raspolaganju za lov, samo ako neka uleti kroz vrata od terase, ali to je retkost. Malo mi je zao sto je ostala bez te zanimacije, ali bolje tako nego da mi "poleti" za nekim golubom xD
Inace, juce sam isla kod komsinice da se igram sa macicima. Usvojila je macku sa ulice i mislila je da saceka jos mesec-2 pa da je sterilise jer deluje jako mlado, pa je mislila da nema razloga za zurbu, ali se ispostavilo da je maca trudna, pa sad ima 3 mala crnca i ne zna kako da ih udomi, pa ako znate nekog ko hoce lepo odnegovano crno maculence - javite x)

Joj boze..ja pre neki dan na ulici nasla neku malu macu a vec imam jednu..Mala je mislim da jos nije za cvrstu hranu ali moze sama sve da radi...A ista je moj Dzeri, crna sa zutim okicama...mozda joj je tata hahahha..Jedina razlika je to sto se ova mazi ko luda a Dzeri ni da prede kad ga mazis...A joj jos ja imam i kuce crno...ahahha sva sam u crnom.... ali nece on je dobar... nego sta mislite kad od prilike da probam tvrdu suvu hranu, probacu da joj dam malo iz konzerve da vidim kako ce a to pojede....Ali ne znam kad da dam skroz cvrstu hranu...

Ajoooj, on je bas mazuljak :heart:
Kitty ima foru ovih dana da spava pored moje glave, na jastuku, i ako se probudi nocu i krene da se umiva, obavezno i ja dobijem piling, samo je nezgodno kad mi gurne brkove u nos :/

Probaj da staviš jedno malo jastuče pored tvog, tako da bude samo njeno.
Ja to praktikujem kad Meda reši da spava sa mnom, i baš nam je super - ne guramo se, imamo svako svoje jastuče a ipak spavamo brk uz brk!

Upravo mi je Ginger uradio toaletu pred spavanje. I obožava miris kafe, sad bi mi u usta ušao da može.

Ahahhahaha...Moja prva macka je spavala u mojoj kosi..Kad sam bila mala imala sam strasno dugo kosu..do pocetka zadnjice i kad legnem sve bi me peckalo pa sam stavljala kosu preko jastuka i ona dodje u sred noci i ugnezdi se t..pa ja kad ocu da ustanem....komedija je bilaa

Pre dve godine je mace manje nego moj dlan, nekim slucajem zavrsilo na parkingu moje zgrade i jadno je mnjaukalo celu noc i dan. Komsiluk se organizovao da je nadjemo, kao ludaci smo u tri ujutru klecali oko kola. Na kraju sam izgubila zivce i ostavila posudu sa mlekom ispod kola koja se nikada ne pomeraju. Posle dva dana mleka, komsije i ja smo poceli da joj ostavljamo i sunku i granule. Malisa bi sve pojela. Nedelju dana joj je trebalo da se osili i izadje da jede dok sam tu pored kola. To je trajalo jedno mesec i po. Onda je zenska resila da se samoinicijativno useli kod komsija i tu je dan danas.

Probaj da staviš jedno malo jastuče pored tvog, tako da bude samo njeno.
Ja to praktikujem kad Meda reši da spava sa mnom, i baš nam je super - ne guramo se, imamo svako svoje jastuče a ipak spavamo brk uz brk!
A nemam nijedan tako makan jastucak da joj bude bas udoban kao moj, doduse, ne znam ni dal bi upalilo jer ona voli da se skroz nasloni na mene i da planinari po meni, ali ako iskopam neki adekvatan, pokusacu, jer bi to bilo extra, s obzirom da ovako ona uziva, a ja se krivim kako znam i umem jer mi je zao da je budim i pomeram... klasika xD

Pre dve godine je mace manje nego moj dlan, nekim slucajem zavrsilo na parkingu moje zgrade i jadno je mnjaukalo celu noc i dan. Komsiluk se organizovao da je nadjemo, kao ludaci smo u tri ujutru klecali oko kola. Na kraju sam izgubila zivce i ostavila posudu sa mlekom ispod kola koja se nikada ne pomeraju. Posle dva dana mleka, komsije i ja smo poceli da joj ostavljamo i sunku i granule. Malisa bi sve pojela. Nedelju dana joj je trebalo da se osili i izadje da jede dok sam tu pored kola. To je trajalo jedno mesec i po. Onda je zenska resila da se samoinicijativno useli kod komsija i tu je dan danas.

Divna priča. :) Znaju oni sve.

A nemam nijedan tako makan jastucak da joj bude bas udoban kao moj, doduse, ne znam ni dal bi upalilo jer ona voli da se skroz nasloni na mene i da planinari po meni, ali ako iskopam neki adekvatan, pokusacu, jer bi to bilo extra, s obzirom da ovako ona uziva, a ja se krivim kako znam i umem jer mi je zao da je budim i pomeram... klasika xD

Ima kod Kineza relativno jeftinih jastuka, tipa onih anatomskih, onih sa memorijskom penom isl. A za brkove sve znam, ovaj mali tako golica, da je to strašno.

Ma obično jastuče 40x40, ili sunđer, ili stoličarka... bilo šta, a navlaka može biti ili jastučnica, ili peškir, ili čak neka tvoja stara majica, bitno je da maca shvati da je to od sad samo njeno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back