Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Blago tebi... moj jede samo jednu vrstu granula i to je to... ne voli nesto te sosice... ali ne daj boze nesto drugo da mu dam... ima da urlice i da me izujeda ali on ce svoje isterati....
ovaj moj voli sve od Hills i sada kada je na dijetalnom programu i kada je na obicnom kome god programu samo da je Hills i njihove sosice povremeno olize, sve ostali ni da pomirise... po nekada dva zalogaja piletine i to je to.... tako da je on jedna razmazena maza... a mi mu se prilagodjavamo :)

Hehe,ovaj moj mali je zderonja.Mada sam primetila da najvise voli granule koje su sa piletinom i druge jede,ali bilo koje koje imaju piletineu sebi te najvise voli.A sto se tecne hrane tice,davala sam mu i Tomi i Friskies i Kit Kat i Whiskas i definitivno najvise voli Whiskas,njih smlati u sekundi,dok ove ostale jede sporije,ali pojede.Isto urlice kad vidi da mu nosim hranu ili da ja jedem,ali me ne gricka nikada zbog toga,samo skace tu gde je hrana ili pokusava da je sapom dohvati,ali najvise mjauce kao lud,kao da ga neko tuce.E Hills nisam nikad kupila,mada mislim da sam cula da su super :) A oni su svi na svoj nacin razmazeni,svima moramo da udovoljavamo na neki nacin :) A inace je smesan bio,jeo tecnu hranu i jedno parcence mu je bilo na vrhu cinije,sa strane,on je sapom spustio taj delic na dno cinije i pojeo :D Ne daj Boze da mu ostane nesto nepojedeno :)

Naucili smo da otvaramo vrata od spavace sobe :)
Do pre dva tri meseca mackov je spavao sa nama a onda je krenuo da vileni kada mi krenemo na spavanje i maca je spavala u dnevnona sobi (samo bi ga uzela i rekla ajde ti maco napolje)... To je sve bilo ok jedno dva meseca dok se jednu noc nisam probudila sa necim teskim na nogama.... Pogadjte mackov je otvorio vrata i usao u sobu...
Pomerim ga ja on krene da vileni i ja ga izbacim iz sobe a on krece na kvaku jedva sam se izborila sa njime... opsti haos :)

да пријавим своје одушевљење Royal Canin HAIR&SKIN гранулама:
http://www.royalcanin.co.uk/products/products/cat-products/feline-care-nutrition/hair-skin-33

после прве кесе од 400гр која је трајала пар дана, нисам приметила никакву разлику. Али већ са другом јесам. Длака јој је постала тако лепа, сјајна и некако паперјаста.
Не знам како да опишем, рецимо као да сам је тек окупала и осушила феном, е таква јој је длака. Види се промена у квалитету, што нисам само ја приметила.

Такође јој дајем неке витамине, које купујем на комад, па узмем рецимо 100 комада, 3 врсте, па јој убацим та 3 комада у грануле и она то поједе.
Сада сам узела ове грануле http://www.petmarket.rs/macke/hrana...-macke/advance-hairball-curetina-pirinac.html
чисто да променим, да јој не досади Ројал, али ћу свакако наставити да купујем Ројал на меру у ветеринарској апотеци, убудуће ћу јој комбиновати HAIR&SKIN са HAIRBALL.

:klap:

a621759a-f4c8-493d-ae5c-ab3103789f29.jpg

Sta mislite,moze li macka ziveti,ili neka odredjena rasa.ovde?Mislim na bez ulaska u kucu..
Za mene je ok,ako ima dovoljno igracaka i ako je vlasnik posecuje.

http://home.btconnect.com/grahammusto/newcattery.JPG

http://felixcatrescue.tripod.com/Cattery_4.jpg

http://www.crooklandscattery.co.uk/gfx/4_cattery_12_large.jpg

- - - - - - - - - -

Sta mislite,moze li macka ziveti,ili neka odredjena rasa.ovde?Mislim na bez ulaska u kucu..
Za mene je ok,ako ima dovoljno igracaka i ako je vlasnik posecuje.

http://home.btconnect.com/grahammusto/newcattery.JPG

http://felixcatrescue.tripod.com/Cattery_4.jpg

http://www.crooklandscattery.co.uk/gfx/4_cattery_12_large.jpg

Mačka živi sa ljudima, nema posebnu kuću niti bi htela da bude sama. Njoj igračke ništa ne znače već hoće da sedi gazdi u krilu i drema, to im je vrlo bitno fizičko prisustvo..
Ta slika je više za neke azile i prihvatilišta.....ali za gazdu sa jednom mačkom nije.

Čak i oni koji drže uzgaivačnice mačke drže u kući jer moraju ostati čiste i negovane. Ne treba da razmišljaš o mački u nekom kavezu......kao prvo pobegla bi ti prvi dan jer nedoživljava kao svoj dom a i novopridošla mačka mora biti u kući sa gazdom u kući najmanje mesec dana kako bi se navikla. Pokušavao sam pre više godina da u dvorištu napravim neku kućicu, medjutim nisu je zarezivali ni dva posto.....samo sam se džabe mučio da pravim.....nisu se smirili dok nisu ušli u kuću. Mačka je jednostavno takva životinja. Ukoliko imaš uslove da držiš mačku u kući to je uredu ali ako nemaš bolje ne uzimaj.
Dok ovo pišem mačka mi sedi u krilu i gleda u ekran, ljuti se ako hoću da je pomerim, čisto kao ilustracija kakava je mačka životinja.

Poslednja izmena:
Ono, nije da mora, moji su dvorišno/šumski ali strepim svaki put kad nisu tu, šta sve može da im se desi. I bitan im je kontakt sa čovekom, moji Mirko i Blondi svaki trenutak (kad su oni raspoloženi) grabe da mi se ugnezde u krilo. Pritom Mirko uopšte nije suptilan, pre neko jutro mi je skočio na leđa dok sam nešto radila, zadubljena u kompjuter... Blondi je, istina, pitala sme li, pa mi se uvalila u šolju sa kafom na stolu čim je ugrabila. :histericna:

Ljudi, jel' ima negde beše muško žuto mače za udomljavanje?

Nas macak je dosetao kod nas , i u pocetku je spavao u garazi , u kutiji , ali ne sam vec sa macetom od komsiija koje je tu vec ponekad prespavao , pa kad je dobio drustvo stalno su bili zajedno preko noci...Bio je slobodan , dvorisni macak , dok ga nismo pustili u kucu preko dana , pa kad je zahladnelo i bilo nevreme preko noci , pa kad smo videli da nemamo problema s njim u kuci -tu je kad god on to hoce, i kad ima ko da ga pusti unutra , jer ne vrsi nuzdu u kuci iako smo mu postavili i posip da ne moramo da brinemo da li trpi dok mi ne ustanemo ujutru da ga pustimo napolje.A spava sam u dnevnoj sobi. on ponekad voli da bude sam, ponekad vooli da se prući pored mog muza , zagrli mu nogu i ujede ga :) srećica :) Inace ne voli kucicu koju sam napravila od stirodura napolju vec ponekad spava na uglju i vrati se crn ...Bice da ponekad dremne i u stali sa kozama kod komsije , jer se vratio i smrdljiv , na jarca :( Gde sve prespava nismo otkrili .. On jeste slobodan , ali zna gde je bezbedan ... dvoriste je dobro ogradjeno , ne moze ni jedan pas da udje.
A macka hranim granulama , sirom , giricama, mlekom , i svime sto iskamci da proba i hoce da pojede sto mi jedemo ( posto ne jedemo meso sem ribe - to je bas svasta , pre neki dan je pojeo parce pecene bundeve , a pije i supu od karfiola )

Ljudi da vas pitam za savet,naime uskoro kitim jelku ( a ovo je prva godina kako imam macku ) i opet imam problem da se mali penje policu,pa na orman i stalno strepim da ne padne s ormana kad ja nisam tu,pa me zanima da li postoji neko sredstvo koje funkcionise da poprskam oko jelke i na policu,da mi ne unisti jelku i da se ne penje na policu,da ne bi pao?Cula sam da postoje neke tecnosti gde kao naprskas i to ih odbija,ali em ne znam koja je,em nisam sigurna jel provereno dobro,a trebace mi zaista?!

Ljudi da vas pitam za savet,naime uskoro kitim jelku ( a ovo je prva godina kako imam macku ) i opet imam problem da se mali penje policu,pa na orman i stalno strepim da ne padne s ormana kad ja nisam tu,pa me zanima da li postoji neko sredstvo koje funkcionise da poprskam oko jelke i na policu,da mi ne unisti jelku i da se ne penje na policu,da ne bi pao?Cula sam da postoje neke tecnosti gde kao naprskas i to ih odbija,ali em ne znam koja je,em nisam sigurna jel provereno dobro,a trebace mi zaista?!
Ja ne bih uopste brinula na tvom mestu oko tog skakanja na orman. Kitty je skakala sa tus kabine na bojler sto i sad radi, a skakala je i na ormaric u kupatilu koji je poprilicno udaljen od tus k. i posle je najopustenije skakala s njega na pod i nikad joj nista nije bilo. Sad je otezala pa ne skace vise toliko u dalj. Nisam nikad zelela da je sputavam u takvim akcijama jer smatram da je za nju bolje da sto bolje zna da skace za svaki slucaj.
Ako ti to bas smeta, mozes da lepis na policu izvrnuti selotejp (da ono lepljivo bude gore) ako nisi probala tu varijantu.
Sto se spreja tice, i ja sam cula da postoji tako nesto, ali ne i sta i kako deluje, meni bi koristilo za namestaj u dnevnoj sobi koji smo letos kupili i vec je unakazila neke coskove...

A jelka... ne mora da znaci da ce se pentrati po njoj, Kitty to ne radi, samo cacka ukrase i ako uspe neki da otkaci, on joj postaje igracka xD

ROYAL C. je поскупео.

Ја сам отишла до ветеринарске апотеке да купим ону акцију - 2 кесе гранула од 400гр, и добија се нека лепа лимена кутија, што ми је јако практично, јер не волим да држим храну у кесама.

И имала сам одличне среће - пошто су имали само 1 кесу хране која ми треба, жена ми је дала кутију уз једну кесу, јер људима који су куповали акцију није требала кутија (?!!) па им је остало вишка
и та последња кеса је била по старој цени - 455, не знам које су нове, нисам ни питала, не занима ме, али ето чисто да знате.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back