Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ako se odlucis za unosenje unutra, prebrisi je vlaznom krpom samo. ja kitty nikad nisam kupala jer mrzi vodu, a i mnogi iskusni mackari su mi rekli da se macke nikako ne kupaju osim ako je to bas neophodno, tipa da bi se sprao neki otrov, farba isl, a sto se bolesti tice, mislim da bi siva vec pokupila nesto da je ova maca bolesna.
ne znam samo dal bi bilo dobro da joj das sad tebleticu protiv glista i neke vitamine...m?

a mi smo u fazi svakodnevnog kupanja sto u kadi sto ulavabou, sto pod slavinom, non stop je u vodi, tj pije vodu sa cesme i onda se igra i non stop je mokar pa me strah da se ne prehladi.... inace kada se nisam slogirala pre neki dan kada mi je uleteo u kadu dok sam se tusirala.... show od macke...

a mi smo u fazi svakodnevnog kupanja sto u kadi sto ulavabou, sto pod slavinom, non stop je u vodi, tj pije vodu sa cesme i onda se igra i non stop je mokar pa me strah da se ne prehladi.... inace kada se nisam slogirala pre neki dan kada mi je uleteo u kadu dok sam se tusirala.... show od macke...

Shiva voli da se kupa. :D Ali ne u kadi, to joj je previse. Voli da joj pustim vodu iz cesme u kuhinji i onda pokusava da je uhvati, pa stavi glavu pod mlaz vode i tako pije. Igra se i napravi mi haos.

9. novembar (12).jpg
9. novembar (8).jpg

Pa nije samo tvoja maca luda, ima ih još... Čini mi se da sve mačkice dok su mlade prođu kroz taj period kada su fascinirane vodom

Sad više ne voli ni on, ali je par meseci bio prosto lud. Zajedno smo prali sudove, ribali kupatilo, uskakao je u kadu, u wc šolju, i pod crevo kad zalivam baštu.
Jedan drugi mačak je čak spavao u kadi sve u nadi da će uhvatiti kap vode kad otpadne sa slavine.
Dok je Maja bila živa nismo smeli da puštamo pred njom vodu u wc-u jer je odmah naglavačke uskakala u šolju.
Svaka mačka koju smo imali je volela da sedi na ivici kade dok se neko kupa, a onda love penu na vodi - pa se i strmeknu.
Jedan je upao u kantu sa bojom jer je hteo da vidi kakva je to tečnost.
Ma ne mogu svega ni sa se setim!
avgust 15.jpg

da, da, cisto sivo... muskarci i sive macke, nije mi jasan taj fenomen o.O
a ovo je jole, ili nole... njih necu da predlazem da neko ne dodje u iskusenje da ih razdvoji, jer pise da se dozivaju cim nisu zajedno, a da su preslatki - jesu xD
i ne znam zasto u poslednje vreme niko nece kravice :( ja sam zbog kitty postala slaba na njih uzasno, svaku bih uzela za sebe x))

Ovo je moj macak, ne znam da li sam mogla da nadjem macku ruznije boje. :lol:
Mada ni on uopste nije bio planiran, posto nikako nisam mogla da ubedim decka da uzmemo kucnog ljubimca. Samo je akvarijum sa ribicama dolazio u obzir. Nije uopste podnosio zivotinje u kuci, kad bi osetio miris zivotinje odmah bi dobio nagon za povracanjem.
Njega smo nasli u parku, uzeli samo da ga nahranimo. Medjutim ispostavilo se da je bolestan. Pa daj da ozdravi, pa da ga pustim u dvoriste, pa da prodje zima, i osta kod nas. :)

jaooo, napravila si gremlina od njega u opisu, a mackicu nista ne fali xD i lepo pajki, boli ga uvo, a ova moja rospija ne voli u krilu da bude pa to ti je x))
ja sam trazila crnu macu, ali sam "naletela" na ovu, tj.komsinica ode kod prijateljice, vidi macu koja treba da se udomi, seti se da ja hocu i odmh zove, iste veceri stize kitty... sto je najjace - da sam birala ne bih nasla macku koja vise lici na mene, to svi kazu xD

Sad kad se raskrupnjao nekako mi je lepsi. Kad je bio mali bio je kao gremlin, sav nesrazmeran i neugledan. Izvedemo ga napolje i ne mozemo da verujemo da su sve ulicne macke lepse od njega.
A bio je kenjakav i dosadan, mjaukao je stalno da bude kod nekog u krilima, stalno se peo uz nogavicu da se popne u ruke, da sam ko ludak vezivala maramu oko vrata i tu ga nosila da se ne bi drao i da bih nesto mogla da radim po kuci. Verovatno se radilo o anaksioznosti kod macaka... Da nije bio takav verovatno ne bi ostao sa nama, nemas srca da ga negde ostavis.
A meni su crno-bele bas fensi, elegantne. U rangu sa crnima. Cak mi se cini da ih bas ljudi rado uzimaju. Ne kazu dzabe da macka izabere vlasnika, ne obrnuto. :)

Brankich, bas je lepa cica maca, Ja bas volim te tigraste. Jedino nisam volela zute, ne znam zasto, a otkad je moja mama usvojila bas takvog, odusevljena sam. :) On je predebeo, ima 7 kilograma i samo godinu dana.
A Shivu smo preko fejsbuka usvojili. Trebalo je totalno drugu macu da uzmemo, medjutim dok sam ja pozavrsavala neke silne obaveze, devojka odluci da zadrzi tu macu. Tako samo onda naleteli na Shivu, nije nam bila bitna boja, samo da je zenkica, decko je insistirao i nismo pogresili :) I sad mi se u kucu usunjala jos jedna :D

mozda je sad "nalet" crno belih pa ih zato ne uzimaju, sta znam, ali ceo fb je pun njih...
meni npr.bas te sive/plave nisu nesto interesantne... lepe su mi sve, ali kad bih birala, mislim da je siva poslednja koja bi dosla u obzir, jednostavno me ne privlace...

Meni je dugo bilo zao sto je decko, a ne devojcica. Uvek su mi zenke bile zanimljivije i neznije. Sad sam se i na to navikla, mada kad bih uzela jos jednu macku samo bi zenka dolazila u obzir. :)
Sa njim je redovno tuca kad mu nesto ne dam. Kad spustam roletne dok gleda kroz prozor, ili kad smo kod mojih, pa mu ne dam da se penje na cvece. Samo slepi usi, zaleti se sa da ogrebe i mjauce preteci. Nece da napadne, samo pokusava da se izbori za svoje. :heart: Mukica... Ne znam da li je to specificno za muzjake ili je i kod vas isto?

Ne znam, svakako bih pre usvojila lokalnu zivotinju, to je ipak i najbolja opcija, a boja, sasvim nebitno, mada mi je kornjacevina, nebitno kakva, ostala neostvareni san. Sad imam cak plavo-belu gaduricu, pretpostavljam polu-Ruskinju, Mirkovu stariju sestru. I da, nekako sam najsklonija da usvajam one sa najmanjom sansom za udomljenje, tako je i Mrvica zavrsila kod mene. :lol:

joj, mm, ja isto... prva maca koju sam htela je bez oka, ali baba nije dala, njoj je to gadno, a ja sam mu vec ime dala :( i sad kad gledam oglase, uvek me vuku one teze udomljive, posebno te s nekim fizickim manama, mada sam inace takva, sve sto je mnogo lepo (sto bih ja rekla - manekenski) nije mi privlacno x))

Nece da napadne, samo pokusava da se izbori za svoje. :heart: Mukica... Ne znam da li je to specificno za muzjake ili je i kod vas isto?
Agresivnost nije vezana za pol.
Odgajila sam ih mnogo, i pre bih rekla da su mačkice male gadure jer su mnogo nezavisnije i živahnije.
Mačorčići su nekako više privrženi "mami" i umiljatiji.
To je tvoj mačkić takav karakter - valjda mu je takav horoskop...

Zdravooooo! Samo da se javim svima vama koji delite ljubav prema macama i koji ih cuvate i pazite! Puno vas pozdravljamo moje Milica, Bubica i ja :) ! Moje mazulje su dobro, žive i zdrave, malo se podgojile (idu godine... ) i preselili smo se u Crnu Goru, više nismo u Beogradu! :besna: :( Ali snalazimo se već nekako i u novoj sredini. Za njih je sam put bio više nego stresan, ali sam jako zadovoljna kako su se brzo navikle na novi stan. Jedino mi ih je žao što su sad postale potpuno kućne mačke, više uopšte ne izlaze napolje (u stanu smo), a u BG su imale širinu i slobodu - mogle su da idu napolje jer smo živeli u kući, imali dvorište i miran komšiluk bez mnogo saobraćaja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back