Jeste licemerno, vodimo racuna o zivotinjama tako sto bolesne ubijemo. Meni je podatak da se cak 50% ,,zbrinutih'' pasa i macaka eutanizira prilicno diskutabilan. Da li su bas svi oni morali da budu uspavani?!
Ali nisam vise sigurna ni da je resenje da se zivotinje vracaju na ulicu, gde su prepusteni sami sebi. Ja sam mog macka na kraju resila da vise ne pustam napolju. Previse je opasno i kad sam videla jos jednog lepog macka pregazenog na ulici ispred moje zgrade, a to je cetvrti koji je stradao za godinu dana, da sam ja videla, tada sam prelomila. A sta ceka ove mace i kuce kad dodje zima, to samo one znaju.
Nije mali ni problem stvaranja copora pasa, to vise nije sladak i umiljat pas, vec jedna sasvim druga psihologija. Mene je samo jednom pojurio copor pasa kada sam u kasno uvece resila da idem precicom, znala sam sta treba da radim, a sta ne. Pa sam opet sve pogresno uradila i probudila ceo kraj.

Stvarno ne znam kako resiti problem, a da bude izvodljivo i stvarno za njihovo dobro.
Vodu nesto u poslednje vreme slabo pije. U meso mu uvek sipam vode, tako popije. Ne znam sta moze da bude razlog? A granule cim se ukvase, nece da jede uopste. Cak i kad izbalavi po njima dok jede a ne pojede sve odmah, mora sve da se menja i pere.
A za ovo si u pravu.
p.s.jel se i vama cini da mackari imaju mnogo vise osecaja za pse nego ovi sa psima za macke, ili sam to samo ja istripovala? xD
Mnogi ne vole macke, zato sto nisu poslusne, dodje u krilo kad njoj to odgovara. Onda zbog raznih dezinformacija koje kruze, da su opasne po zdravlje, ako progutas maciju dlaku gotov si...
Mene su sokirali ovi tekstovi u kojima su tako nabacane gluposti, toksoplazma se prenosi kad milujes macku, onda neka istrazivnja sve vrlo ozbiljno radjena. Ko ne zna vise, sto ne bi poverovao?
Mnogo mi vise nisu jasni oni koji imaju pse, redovno one koje se vode kao opasni psi, i onda ih dresiraju tako sto ih pustaju da napadnu izgladnelog ulicnog psa, ili macku. Prave od toga anegdotu...

Kako kad ima psa u kuci, ne razvije empatiju prema psima bar, ako ne i prema mackama?!