Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I jos jedno pitanje - da li je moguce da se Shiva toliko naljutila na mene da frkce i rezi, jer je videla da mazim i hranim drugu macku? A usput je i na nju to isto uradila, jer maca dolazi ispred vrata, pa je ova snimila i prisla da reaguje. Bas je ljuta, nikad ovakva nije bila. A inace je prgava jako.

Naravno da jeste, moje i između sebe frkću, ako im se učini da neku drugu duže mazim ili joj poklanjam više pažnje, pogotovo ove starije na mlađe ili ako je maca dođoš novi, ali sve se to vremenom smiri i to je za njih potpuno normalna stvar. Samo kad hraniš tu macu, mazi Šivu što više i ona će to prihvatiti, jer će shvatiti da je ona glavna.Eto, moj glavni mačak Gruja obožava mačiće(nije sigurno jesu li njegovi jal nisu svi):mrgreen:i oni spavaju po njemu, čupaju mu rep i uši, ali mu dođe žuta minuta, obično kad ja više mazim druge mačke i ne konstatujem ga, i onda redno krene da ih maklja sve žive, sem malenih, pa se smiri:confused:To im je valjda u prirodi, šta ćeš:)

Pokusala sam da je dozovem, tepam joj, ali imam utisak da se jos vise naljuti. I kad sam zatvorila vrata i pokusala da joj pridjem, ogrebla me je, rezala i frktala. Evo jos je ljuta... A ja u razmisljanjima da joj nabavim drugara. Mnogo se promenila od pada, sad vise gotovo i da se ne mazi, ujutru jedino. I uglavnom pokazuje otpor kad bih da je mazim (rezi, frkce). Mislim, nije ona nikad bila maza, i jos je sada razmazena bas, zbog svega sto se desilo. Dobra je maca, cudne naravi, nadam se da ce vremenom da prihvati drugu macu, ako se odlucim da je uzmem. :)

I jos jedno pitanje - da li je moguce da se Shiva toliko naljutila na mene da frkce i rezi, jer je videla da mazim i hranim drugu macku? A usput je i na nju to isto uradila, jer maca dolazi ispred vrata, pa je ova snimila i prisla da reaguje. Bas je ljuta, nikad ovakva nije bila. A inace je prgava jako.
ljute se, kako ne xD pa pisala sam bas za kitty, cim mazim drugu zivotinju nakostresi se na mene i ne da mi da je mazim, nekad i sisti... dam joj da jede, pojede mi sve iz ruke i ode od mene i o5 je ljuta. nekad to bas potraje, ja se smorim, al sta cu, cekam da prodje x)))

Mimis jesi li videla sliku Đure, liči li na Bilija:)

Aha, nase Frskies dase. :heart::heart: Bas mi nedostaje Bili, sad bi imao oko 3,5 godine, lepi moj opasnik. :(

Pokusala sam da je dozovem, tepam joj, ali imam utisak da se jos vise naljuti. I kad sam zatvorila vrata i pokusala da joj pridjem, ogrebla me je, rezala i frktala. Evo jos je ljuta... A ja u razmisljanjima da joj nabavim drugara. Mnogo se promenila od pada, sad vise gotovo i da se ne mazi, ujutru jedino. I uglavnom pokazuje otpor kad bih da je mazim (rezi, frkce). Mislim, nije ona nikad bila maza, i jos je sada razmazena bas, zbog svega sto se desilo. Dobra je maca, cudne naravi, nadam se da ce vremenom da prihvati drugu macu, ako se odlucim da je uzmem. :)

Presvlaci se posle toga, sve dok mirises na drugu zivotinju, bice ljuta i osecace se iznevereno.

Cao drustvo, imam dilemu;
moj macak ima ok 2,5 godine, veoma je malog rasta (kada smo ga pronasli, bio je u ocajnom stanju) ali je sve sa njim sada ok.
Razmisljamo da ga kastriramo pre svega da se ne bi tukao sa macorima, pa me zanima misljenje.
Jedva cekam odgovor "Procesljaj malo temu.." :super:

aha...veoma korisni saveti, hvala puno..

Moj ti je savet da uradiš to što pre, biće mnogo bolje za njega, pogotovo zato što je sitan, a oni u tuči nanose ozbiljne povrede jedni drugima( on nema osećaj da je slabiji, pa će uletati u tuče, ma koliko batina dobio:().Moje komšije su kastrirale njihovog macana i ništa mu ne fali, smirio se potpuno i uživa, ja imam problem da ubedim muža da odvedemo našeg mačka od 4.god, jer je večito odran od tuča( za ženkice se nikada nije bunio kad ih sterilišemo), ali najzad je i on shvatio da je tako bolje za njega:)

aha...veoma korisni saveti, hvala puno..
trazio si misljenje tipa "za, ili protiv" kastracije, ne savet... ne znam u cemu je problem... sustina je da treba to da uradis pre svega zbog njegovog zdravlja, a ako zivis u gradu tim pre, manje ce lutati, manje ce se tuci, nece obelezavati teritoriju po stanu/kuci i td, jedino sto ti se mozda ne svidi je sto ce vrv biti mirniji, a opsirnije ce ti vec napisati neko ko ima iskustva sa muzjacima, jer ja imam zenku, koja, btw, uopste nije ni mirnija ni deblja, niti bilo sta drugo zato sto je sterilisana.

.. imam pitanje za upućene: da li smem da kupam trudnu macu, pokupio sam, mladu sijamku, sa ulice, mislim da će joj ovo biti prvi okot i još jedno: kako da joj pripremim mesto na kojem bi odgajala mladunce, ako se setim jiš nečega eto mene jope'!!!

Ova maca vam šalje pozdrave iz Nidrija:
macka%252520na%252520skuteru.JPG

.. imam pitanje za upućene: da li smem da kupam trudnu macu, pokupio sam, mladu sijamku, sa ulice, mislim da će joj ovo biti prvi okot i još jedno: kako da joj pripremim mesto na kojem bi odgajala mladunce, ako se setim jiš nečega eto mene jope'!!!

Preporucujem ti da ne izlazes trudnu macu takvom stresu pogotovo sto se nije navikla ni na tebe ni na novu sredinu a kamoli na kupanje. Nakvasi neki peskiric i time je prebrisi. Moji imaju svako svoju magicnu krpu (odovaralo mi je zbog velicine) i time im cistim lice i sapice i prebrisem krzno.

Pozdrav svima!
Nova sam na forumu, tako da ne znam da li ce moje pitanje obuhvatati ova tema, naime, imam macora rase Britanka kratkodlaka, u oktobru puni godinu dan. Za njega ne mogu izvaditi pedigre, jer kod nas ne postoji osoba koja izdaje te vrste papira za macke ( inace sam iz Crne Gore), imam papire njegovog oca i majke. Jel ima neko ko mi moze izdati taj papir u Srbiji?
Unaprijed zahvalna,
Pozdrav!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back