Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdravljam Vas sve i nadam se da su Vasi malisani dobro, moj pas i mackice su uglavnom ok. Ne stizem da se pojavim na forumu zbog mnogo obaveza oko fakulteta....
Moram samo da jos jednom pohvalim iskustvo i znanje Deda Zike koji mi je puuuuno pomogao i i dalje mi pomaze i ne znam sta bih bez njega i puno hvala mimi's mom koja me je povezala sa Deda Zikom i naravno svim forumasima koji su uvjek bili tu da daju neki savjet....A Deda Zika je posebna prica, ne samo da mi je pomogao da lijenja crijeva posle dvije operacije kod moje mezimice prorade(imala je velike probleme, posle torzije zeluca i jos nekih komplikacija, zapala je u stanje teskog zatvora koji nikako nisam mogla da rijesim), nego mi se desila jos jedna situacija da je moja malena bez ikakvog izlaganja stresu naprosto pocela da sizi i da skace u vis nakostresena kao u filmovima, bjezala je od mojih ruku, nogu, vristala kao blesava. Deda Zika je malo istrazivao i zakljucio da se takva stanja 'ludila' desavaju kod hipokalcemije, tako da uz davanje tableta kalcijuma i bevipleksa, stanje se normalizovalo za par dana...Zlo ne culo, sad za sad su dobro. Veliki pozdrav i sve najbolje Vama i Vasim malisanima...

Pa drago mi je da je konačno u redu malecka. :) Znaš da ste mi padale na pamet vas dve? I stvarno, ni ja ne znam šta bismo bez Deda Žike i drago mi je što se vratio i ponovo piše.

evo i ja da se javim xD
uzela sam da pricuvam nekog macorcica za vreme praznika (otprilike je starosti kao kiti) i sad mi je sou u stanu x)) to su dve apsolutno razlicite macke i fizicki i po karakteru... ona brza, samostalna, zivac, ljubomorna, spretna, a on mazulja i flagma kakvu jos nisam nikad srela u macijem svetu, plus sto je sav smotan i lenj i mozes da mu radis sta god hoces xD prosto ne znam kako je moguce da se tako ponasa macak koji je do skoro bio na ulici... ona vrv ima neke sijamske gene, a on persijske, ili tako neke (tako izgledaju). polako se smanjuje tenzija medju njima, tj.on bi se, dusa, druzio, a ova rospija samo frkce, mada i nju sad kopka kakav je to dobrocudni mali uljez, pa mu prilazi s ledja i cacka mu repic na kvarno xD taman kad se zgotive, on ce morati da ide, jer baba nece jos jednu macu, a ja bih tako volela da ostane... sad sam se malo i pokajala sto sam pristala da ga cuvam, jer mi je mnogo drag postao, a od preksinoc je tek tu :S

Tako i ova kod mene, isto sa ulice, cini mi se da bi cutala sve da joj cupas dlaku po dlaku. Samo bi se milovala i to je to. Nit skace, nit se igra, bukvalno ne radi nista. I gde bi da pricuvas moje macke, da ne sedim sama za praznike?

epa sto nisi pitala da ih neko cuva x))) i sto sama? pa meni se svaki cas neko uvaljuje, jer su pored mene svi zavoleli macke, pa sad samo dolaze da ih gnjave xD
meni je ovog mackica mnogo zao, nema ni stalan dom, ni nista, samo ga seljakaju, a dobar je mnooogo + sto bih ga ja sa zadovoljstvom zadrzala, taman bi moja baba imala koga da mazi, jer joj se kiti ne svidja jer je divlja, ali ona nece, a ne zna sta propusta -.-
inace, i kiti je s ulice, ali nije uopste kao on... pretpostavljam da je jako rano odvojena od majke pa je naucila da se snalazi kako zna i ume, a nije dovoljno socijalizovana dok je bila mala.

Sama, jer zivim 200 km od kuce, ne poznajem nikoga i niko nece doci ni zbog mene ni zbog macaka. Al sta cu, ostala sam ovde. Da znas koliko sam trazila nekog samo da ih obidje 1 dnevno, sipa vodu i mleko i otvori kesicu hrane, ne bi verovala. Msm to je 2 minuta, ja sam nudila 1000 dinara dnevno za toliko. Nema ko. Nema. Ja sam ko student stajala u snegu do kolena da bih zaradila koju kintu. Nema. I samo nek mi neko kaze da sam nudila malo para, kukaju bre svi kako jedva zive, ja radim 5 sati za 1000 dinara, i ladno nece niko. Znaci smorila sam se zivota mi

Poslednja izmena:
imate pansione za mace, ne znam koliko koštaju ni kakvi su ali sam svojevremno videla reklamu

i meni je problem kada negde putujem, uvek jurim nekog da bude u stanu sa njima (gašu zbog epilepsije ne smem da ostavim bez da bude neko u stanu, a zbog toga mi je i pnsion rizičan) i svaki put nam je sve teže i teže da nadjemo nekog da ih čuva : (

<o.O> svaka čast na čuavnju mačka, možda se baka navikne dok ne dodju po mačka pa ipak ostane, ja navijam za vas : )

Ja dok dovedem macke do pansiona, dovela sam ih kuci. Nemam ja problem sa prevozom u smislu da ne znam kako cu. Ali ne mozes macke teske 22 grama da vuces 200 km. Znam kako sam provela ovo i kako je sve ispalo, ako ti zatreba neko, kad god, cuvacu ti ja macke, ne treba nikakva finansijska nadoknada. Meni je sve ovo bas tesko palo

hvala latisa, meni nije problem da čuvam nečije mace,tako da, ako ti bude trebalo -nema nikavih problema, ponuda važi i sa druge strane : )
ja sam imala dogovor sa jednom forumašicom i to mi stvarno nije nikakv problem jer i sama znam koliko je zeznuto naći nekog da ih čuva i da pri tom voli i poznaje mačke

Jeste, to je baš nezgodno.
I svojevremeno sam se jako obradovala kad mi se Tara ponudila da mi pričuva moje mjauze :zag: .
Mnogo to znači kad se čovek može osloniti na nekoga.

Jedino nam preostaje da se oslonimo jedni na druge kad je frka.

Hvala ti, mada se ja nadam da cu sva ova govanjca udomiti za 2 meseca, al ne znam (zelela sam i ja da idem kuci). Malo me cima jer sam se vezala za njih, pa ne znam ni kako da ih dam. Danas me zove baba da me napsuje sto ne dolazim za praznik, a ja drzim sarmicu u ruci i boli me uvo sta ko prica

Poslednja izmena:
U Sapcu sam, al se iskreno nadam da cu sve poudomljavati za koji mesec, pa da mi nece trebati. Iskreno da kazem, tesko mi je samoj kuci za uskrs, al sta da radim... Kad su im progledale oke, samo sto nisam skakutala okolo

Poslednja izmena:
U Sapcu sam, al se iskreno nadam da cu sve poudomljavati za koji mesec, pa da mi nece trebati. Iskreno da kazem, tesko mi je samoj kuci za uskrs, al sta da radim... Kad su im progledale oke, samo sto nisam skakutala okolo

Видим којим путем идеш. Готово је, твој живот више не припада теби. Знам, јер сам прошао то исто. Тако сам и ја причао о удомљавању, чак знао ко ће кога да усвоји, али када је дошло време растанка...

Видим којим путем идеш. Готово је, твој живот више не припада теби. Знам, јер сам прошао то исто. Тако сам и ја причао о удомљавању, чак знао ко ће кога да усвоји, али када је дошло време растанка...

Jao Deda Žiko, ovo je tako tačno! :D
Tako sam ja donela mog Bilba kod mene "samo na udmljavanje", i posle par dana, nije bilo šanse više ikom da ga dam :mrgreen: .

Srecan Uskrs, PC i ostalima, da, blago tebi sa takvom asistentkinjom. :D A "miris" pilica je nesto posebno, nama kad stignu jednodnevni za prodaju, Mirka moram da zakljucam u magacin dok i poslednje pile ne napusti kancelariju, jadni stvor se izbezumljuje od njihovog prisustva. :lol:

easter-greetings-kittens-chick-and-egg.jpg

Srecan Uskrs, PC i ostalima, da, blago tebi sa takvom asistentkinjom. :D A "miris" pilica je nesto posebno, nama kad stignu jednodnevni za prodaju, Mirka moram da zakljucam u magacin dok i poslednje pile ne napusti kancelariju, jadni stvor se izbezumljuje od njihovog prisustva. :lol:

Mnogo joj se sviđaju kartoni, imam i video snimke kako se igra sa nekakvom ptičicom kupljenom kod Kineza :lol: Čak se razmišljam da joj instaliram ove kartone na terasu, možda su dobri za akupresuru :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back