Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cime cetkate mace? Moj ima dlaku srednje duzine. Kupila sam gustu cetku kojoj strce duze plasticne cevcice (nedostaje mi prava rec), ali ga ona cupa a ne skuplja bas najbolje dlake jer od tih plasticnih dlaka ne naleze gusti deo na krzno. Nije losa somotska cetka za skupljanje dlaka sa odela ali je ne voli a i ona skupi samo one dlake koje su vec po krznu a ne izvlaci iz krzna.

Cime cetkate mace? Moj ima dlaku srednje duzine. Kupila sam gustu cetku kojoj strce duze plasticne cevcice (nedostaje mi prava rec), ali ga ona cupa a ne skuplja bas najbolje dlake jer od tih plasticnih dlaka ne naleze gusti deo na krzno. Nije losa somotska cetka za skupljanje dlaka sa odela ali je ne voli a i ona skupi samo one dlake koje su vec po krznu a ne izvlaci iz krzna.

Od skoro imam ovakvu četku:

hu_4265.jpg
Dobro izvlači dlake, a i jedina je koju hoće da trpi, valjda ga lepo češkaju ovi metalni zubci. Pre je baš bojkotovao češljanje, sad se čak i sam namešta, posebno kad dođemo do stomaka. Onda višak skinem ovom rukavicom:

Fellpflege-Handschuh.jpg
Lepo skupi sve ono što prva izvuče, ali nju nikako ne trpi, tako da njome pređem samo dva tri puta dok ne počne da se otima.

Nije baš sjajno rešenje, verujem da bi svakako bilo bolje sa furminatorom (da ga mogu priuštiti trenutno), ali od svega što sam probala ovo je još najbolje. A sve što ja ne uspem da skinem, to Laza sam lepo obavi valjajući se po nameštaju i tepihu, pa onda usisivač i selotejp traku u ruke i tako u krug... :)

Poslednja izmena:
Баш сам јутрос четкао мачка. Немојте двосмислено :lol: Имамо сличну четку као са прве фотке, без тих гумених и пластичних завршетака. Воли да се четка, скочи кад га зовем у лавабо и преде.
Срећом, није превише длакав иначе бисмо купили фурминатор, а и чини ми се да пролази код њега пролећна сезона лињања..

Баш сам јутрос четкао мачка. Немојте двосмислено :lol: Имамо сличну четку као са прве фотке, без тих гумених и пластичних завршетака. Воли да се четка, скочи кад га зовем у лавабо и преде.
Срећом, није превише длакав иначе бисмо купили фурминатор, а и чини ми се да пролази код њега пролећна сезона лињања..

Joj, moj Bili je obožavao Gizmovu četku, kad hoću da prestanem da ga četkam, on se tako strašno ljutio... :lol:

Sta je to furminator?

Vidi na Oglašavanju, super češalj. :worth:

Od skoro imam ovakvu četku:

hu_4265.jpg
Dobro izvlači dlake, a i jedina je koju hoće da trpi, valjda ga lepo češkaju ovi metalni zubci. Pre je baš bojkotovao češljanje, sad se čak i sam namešta, posebno kad dođemo do stomaka. Onda višak skinem ovom rukavicom:

Fellpflege-Handschuh.jpg
Lepo skupi sve ono što prva izvuče, ali nju nikako ne trpi, tako da njome pređem samo dva tri puta dok ne počne da se otima.

Nije baš sjajno rešenje, verujem da bi svakako bilo bolje sa furminatorom (da ga mogu priuštiti trenutno), ali od svega što sam probala ovo je još najbolje. A sve što ja ne uspem da skinem, to Laza sam lepo obavi valjajući se po nameštaju i tepihu, pa onda usisivač i selotejp traku u ruke i tako u krug... :)

Vidi, nabavi umesto rukavice mekanu četku, onu kao za bebe. Postavljala sam na Psima, na temi o frizerima sliku Gizmove dvostrane četke, jedna strana je takva, druga mekana za skupljanje onoga što pretekne, Bili je obožavao. I pokušaj da nabaviš onaj plišani nastavak za usisivač, ima ga u beogradskom TV šopu, sa tim ti ne treba lepljiva traka, imam još takvu ručnu četku. :worth:

Treba mi savet, moja maca se užasno plaši vetra. Ne znam kako da je smirim, prestravi se i uvek se zavuče negde dok sve ne prođe. Kad izađe, dugo posle toga preplašeno gleda u prozor, da bi videla da li je sve gotovo ...

Vidi, nabavi umesto rukavice mekanu četku, onu kao za bebe. Postavljala sam na Psima, na temi o frizerima sliku Gizmove dvostrane četke, jedna strana je takva, druga mekana za skupljanje onoga što pretekne, Bili je obožavao. I pokušaj da nabaviš onaj plišani nastavak za usisivač, ima ga u beogradskom TV šopu, sa tim ti ne treba lepljiva traka, imam još takvu ručnu četku. :worth:

Našla sam temu. I ova moja prva je dvostrana, sa druge strane je to kao za bebe, samo što se na slici ne vidi (na netu nije bilo druge, a mrzelo me da slikam sama :) ). Koristim i taj deo, mada mi nekako rukavica bolja jer više mogu da obuhvatim. Neka istrpi malo. :mrgreen: A taj nastavak za usisivač ću baš da potražim, svakako je bolje nego selotejp. Tražila sam i tu plišanu ručnu četku, ali nigde nisam našla...

Treba mi savet, moja maca se užasno plaši vetra. Ne znam kako da je smirim, prestravi se i uvek se zavuče negde dok sve ne prođe. Kad izađe, dugo posle toga preplašeno gleda u prozor, da bi videla da li je sve gotovo ...

Joj, mukica. :( Neznam šta da ti kažem, baš nemam ideju, i ja bih mog da sprijateljim sa psima ali nekako, on neće da sarađuje, oni bi ga prihvatili.

Našla sam temu. I ova moja prva je dvostrana, sa druge strane je to kao za bebe, samo što se na slici ne vidi (na netu nije bilo druge, a mrzelo me da slikam sama :) ). Koristim i taj deo, mada mi nekako rukavica bolja jer više mogu da obuhvatim. Neka istrpi malo. :mrgreen: A taj nastavak za usisivač ću baš da potražim, svakako je bolje nego selotejp. Tražila sam i tu plišanu ručnu četku, ali nigde nisam našla...

Četku sam kupila na Bulevaru, malo iznad depoa još pre 8-9 godina a ovaj nastavak sam viđala u to vreme u Beograđanki, bila je ona radnja u podrumu sa stvarima iz TV šopova, u to vreme, studentarija, nisam mogla ni ja da je priuštim. A moj Gizmo je baš imao nezgodnu dlaku, trebalo mi je nešto što može da je savlada i na jednom CACIBu na sajmu su me vlasnici jednog samojeda očistili takvom plišanom četkom, crne pantalone, beli pas, prvom prilikom sam je kupila. :worth::worth::worth:

Sad gledam, nema dodatka za usisivač ali pogledaj ovo: http://www.tv-shop.tv/Rotaciona-cetka-za-odecu-24-328-prod.htm

srecan uskrs ljudovi! xD
@latisa, meni ima ko da cuva kiti i baba je tu uglavnom, ali ja ne zelim da je ostavljam nikako, mnogo se vezujem. i psa kad sam imala, gde god da sam otisla jedva sam cekala da se vratim kuci zbog nje, sad je tako zbog kiti, jos ovaj mali bucko... juce sam pocela da cmizdrim ko deriste najgore jer mi se javila devojka da ce danas da dodje po njega, al dogovorismo se da bude do sutra bar, moram da ga dam kad znam da je babi i jedna zivuljka mnogo :S
inace, bas mi je cudno da niko nije ni uz naknadu hteo da ih pricuva o.O
p.s.ovo dvoje su se zgotivili xD jurcaju se po sobi, mada kiti malo proganja macorcica, hiperaktivna je, a on leeenj... x)))

У вези са чувањем маце за новац. Нипошто немојте то да радите, мислим да ангажујете "професионалца". Како можете да будете сигурни да ће маца да добије храну, па чак и воду, а камо ли осталу негу? Платићете неку бабу која ће да иштрика џемпер док је ви плаћате, а маца ће да гладује и жедни поред ње, а можда ће притом бакута све време да је погледава попреко. Знате у оном "фазону": "Џукело мачија, ја немам честито за 'леба, а беснара баца паре за твоје чување!" Нађите, ако можете, некога ко ће да чува из љубави, јер му је жао маце, па му на крају дајте новац, макар на силу ако одбија да прими. Знам, јер сам и ја тражио и тражио "професионалца", али од свакога с' ким сам разговарао дизала ми се коса на глави. Како би тек мацама било?

to je tacno, bas sam i ja razmisljala o tome kako bi bilo moguce odabrati osobu za to, a da znas da nece samo uzeti pare i iskulirati macu i nakanadno placanje je jedino resenje. kad bi platio unapred, ta osoba moze opusteno vise i da se ne pojavi...

Ja uzimam jos jednu macu bas zbog ostavljanja. Ne zelim da macana traumiram odnosenjem kod nekog dok nismo tu a ne mogu ni da ga ostavljam samog danima bez obzira sto bi ga neko obilazio dva puta dnevno. Ja sam mislila da ga vodim svuda sa nama, ali ta ideja je pala u vodu nakon petnaestominutne voznje koju nije mogao da podnese.
Da se vratim na skidanje dlaka. Tzv magicna krpa odlicno skuplja povrsinske dlake.
Da li neko ima furminator? Volela bih da cujem licno iskustvo.

Mislite da znate sve o mačkama?
25. april 2011. 16:34 > 16:41

v204280p0.jpg

Pozdrav "nosom o nos" je u mačjem svetu neuobičajen, pošto macu to čini ranjivom jer je na dohvat kandži druge mačke. Ipak, mačke koje se poznaju od ranije, a neko vreme se nisu srele pozdraviće se njuškicama, što će im preneti i informaciju o tome šta je ona druga radila i gde je sve bila od njihovog prethodnog susreta.
Mačke obično predu kad su zadovoljne, ipak, duboko predenje može biti i znak da vašu ljubimicu nešto boli. Ako dobro poznajete svoju mačku, znaćete da procenite da li je u pitanju uživancija, ili joj nešto fali.
Mačići počinju da predu čim napune nedelju dana, a i tako mali mogu da predu u kontinuitetu dosta dugo, udišući i izdišući vazduh.
Mačići predu u jednom tonu, dok se u predenju odraslih mačaka mogu razlikovati i dva ili tri različita tona. Naučnici nisu sigurni kako uopšte mačke proizvode taj zvuk, ali izgleda da predenje ima više veze sa kardiovaskularnim sistemom nego sa grlom.
U komunikaciji sa vlasnicima, mačke zadržavaju repertoar zvukova koji su koristile kao mačići. Ipak, čim se u okruženju pojavi još neka odrasla mačka, mačke se odmah uozbilje i prelaze na "odrasle" zvukove.
Kao i psi, i mačke mogu ozbiljno da se razbole ako im dajete da jedu čokoladu.
Iako se često može čuti da mačke većinu vremena u toku dana provedu spavajući, one zapravo uglavnom dremaju. A kada su stvarno opuštene i u dubokom snu, njihov EEG pokazuje isti tip moždanih talasa koji se registruju kod ljudi dok sanjaju.
Kada slučajno "uhvati pogled" druge mačke, maca će trepnuti i suziti oči (kao da žmirka). Ako želite da se sprijateljite sa nepoznatom mačkom, pogledajte je u oči, trepnite i skrenite pogled.
Mačkama je puls obično između 160 i 240 otkucaja u minutu, što zavisi od uzrasta mačke. Što je maca mlađa, puls je brži.
Mačke sistem kažnjavanja ne razumeju baš najbolje (ili ne žele da ga razumeju). Dakle, ako želite da vaspitate mačku, mnogo bolje rezultate ćete postići ako je pohvalite kad uradi nešto dobro, nego ako je kažnjavate kad pogreši.

http://www.mondo.rs/s204280/Lifestyle/Vesti/Mislite_da_znate_sve_o_mackama.html

У вези са чувањем маце за новац. Нипошто немојте то да радите, мислим да ангажујете "професионалца". Како можете да будете сигурни да ће маца да добије храну, па чак и воду, а камо ли осталу негу? Платићете неку бабу која ће да иштрика џемпер док је ви плаћате, а маца ће да гладује и жедни поред ње, а можда ће притом бакута све време да је погледава попреко. Знате у оном "фазону": "Џукело мачија, ја немам честито за 'леба, а беснара баца паре за твоје чување!" Нађите, ако можете, некога ко ће да чува из љубави, јер му је жао маце, па му на крају дајте новац, макар на силу ако одбија да прими. Знам, јер сам и ја тражио и тражио "професионалца", али од свакога с' ким сам разговарао дизала ми се коса на глави. Како би тек мацама било?

e, tu si u pravu...nema shanse da nasi ostanu s nepoznatim ljudima...
mada, nema shanse ni da ja vise ikad, ikom "cuvam" macku tako da je "obilazim" jednom
ili dva puta dnevno dok je siroce samo u stanu po cijeli dan;
nekako je pregurala do sestog dana, osmog sam vec mislila da ce nacisto poludjeti od samoce...
desetog su se srecom vratili, al nema shanse da na sebe uzimam tu vrstu...obaveze opet...
bilo mi strasno tuzno da je gledam, a prosto ne mogu sat, dva odvojiti za nju... : (((

samo varijanta u kojoj neko...koga zivuljka/e poznaju dolazi u obzir za nase zivuljke;
mi se u takvim situacijama oslanjamo na moju sestru od tetke i jednog druga
oboje imaju macke, nase zivotinje poznaju i vole...
imamo srece po tom pitanju, a raspored odmora uvijek posebno prilagodimo
ostavim sve skuvano, podijeljeno u porcije u zamrzivacu + suvu hranu i pijesak...
+ pun frizider za ljudski dio ekipe... : )

da nemamo srece sto imamo ovakve prijatelje i obitelj vjerojatno bismo isli na odmor naizmjenicno : )))

Mislite da znate sve o mačkama?
25. april 2011. 16:34 > 16:41

... Mačkama je puls obično između 160 i 240 otkucaja u minutu, što zavisi od uzrasta mačke. Što je maca mlađa, puls je brži.

Све ово је лепо и углавном тачно, осим податка о брзини откуцаја срца. Мислим да тај податак, који може да се нађе у већини текстова на интернету који помињу "нормални" пулс мачака, потиче од ветеринара-кардиолога који никада у животу нису имали мачку (а то је, нажалост, већина ветеринара). Пулс који они мере (и знају) мери се у посебним околностима (које нико не узима у обзир), а то је високи стрес због непознатих особа и простора, када адреналин ради то што ради. Стварни пулс мачке износи 120-140 откуцаја у минуту и то 140 откуцаја при лаганом кретању (мада се пулс мери у мировању). Дакле, да би се лакше памтило, може да се каже да срце мачке ради двоструко брже од човечијег срца.

Измерите пулс на неколико опуштених мачака и видећете ко је у праву.

e, tu si u pravu...nema shanse da nasi ostanu s nepoznatim ljudima...
mada, nema shanse ni da ja vise ikad, ikom "cuvam" macku tako da je "obilazim" jednom
ili dva puta dnevno dok je siroce samo u stanu po cijeli dan;
nekako je pregurala do sestog dana, osmog sam vec mislila da ce nacisto poludjeti od samoce...
desetog su se srecom vratili, al nema shanse da na sebe uzimam tu vrstu...obaveze opet...
bilo mi strasno tuzno da je gledam, a prosto ne mogu sat, dva odvojiti za nju... : (((

samo varijanta u kojoj neko...koga zivuljka/e poznaju dolazi u obzir za nase zivuljke;
mi se u takvim situacijama oslanjamo na moju sestru od tetke i jednog druga
oboje imaju macke, nase zivotinje poznaju i vole...
imamo srece po tom pitanju, a raspored odmora uvijek posebno prilagodimo
ostavim sve skuvano, podijeljeno u porcije u zamrzivacu + suvu hranu i pijesak...
+ pun frizider za ljudski dio ekipe... : )

da nemamo srece sto imamo ovakve prijatelje i obitelj vjerojatno bismo isli na odmor naizmjenicno : )))

Ko ja sto zaglavih sama kuci za praznike... Ja sam trazila i ljude da im platim i nudila pun frizider i prazan stan, i trazila i molila, i na kraju ostala sama ovde. Blago tebi sa takvim prijateljima

Ja sam to bukvalno mislila. Isla sam po kuci, usisavala, lepila traku da vidim, ali ova macka koja je dosla se bukvalno ne linja, pa mi nije jasno kako. Nema gusto krzno, doduse, najobicnija macka sa ulice, ali o5 ocekivao bi covek bar nesto dlaka. I stvarno ne znam kako da je ocistim od parazita, macici su rodjeni 7 aprila, ne znam smem li da joj dam nesto (i njima)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back