Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imamo i mi razne igracke i grebalicu, ali vise volimo nekonvencionale igracke poput resetkica za kadu. Upravo sam videla da vise nemam zavesu za tusiranje, pretvorena je u froncle. :mrgreen:

Biljke su nam ljuti neprijatelji pa smo ih unistili.

Najveca je zabava kutija na kojoj sam izbusila tri otvora. Aktuelna je vec dve nedelje ali nece jos dugo jer je pre dve nedelje bila komforna za igranje a sada se guza jedva provlaci kroz otvore.

Pa prosiri otvore! :lol:

Elen, mozda su poceli hormoni, ne bi me cudilo. I ovi moji su poceli da se svadjaju i ne mogu zajedno, a bojim se da ce mimi`s dad da odnese Marinka-stetocinka negde, da ga pokloni nekome, vrata od kancelarije su sva izgrebana jer dasa voli da viri koga ima i sta se radi unutra. :zroll:

Juce mi je macan glockao palmu (one od urme) i jutros je imao neku krvavu sluz u stolici. Pomislila sam prvo da nema parazite ali mi gospodja od koje sam uzela mace kaze da ga je ocistila i da normalno ne bi imalo potrebe da se cisti jos mesec dana i tako sa njom kroz propitivanje, da li ima dijareju, da li jede normalno ... da nije jeo neku biljku, dodjosmo da zakljucka da je to verovatno zbog palme. Da li se vasim macama desilo da pojedu tako nesto? I kako uopste znate da li imaju parazite?

Vecina biljaka je otrovna za macke, u principu lakse je napraviti listu biljaka koje nisu otrovne i onda drzati samo njih u kuci. Ako je to cikas palma (ne znam kako se jos zove), ona je definitivno otrovna. Suprotno uvrezenom misljenju, macke jedu stvari otrovne za njih, tako da je jedino resenje da izbacis palmu ili da je drzis u prostoriji gde macka ne ulazi.

Da li macka ima parazite moze se utvrditi jedino veterinarskim pregledom stolice.

ja kupila neku biljku...psenicu valjda u kutiji...vidim,pomesana sa sitnim kamencicima....kad/ako poraste-eto macanu poslastica (a nije bs jeftino...ta kutija 230 dindzi

To ti je macina trava, u stvari ne zove se tako biljka ali je svakako trava za mačke.... samo stavi u posudicu i zalivaj (ne moraš ko ja sivolja svaki dan da natapaš pa da ti se ubuđa :roll: ), i nećeš verovati kako će brzo porasti!

170 :eek: Ja sam u Pet centru uzimala neki Biograss za 109 dinara, brze i gusce nikne od ostalih koje sam probala a i najjeftiniji je bio. Sad ga nema vec neko vreme pa se sve nadam da ce ga ponovo nabaviti :zroll:

Можда сам се и зезнуо за цену, ал далеко је испод 250 ситурно и није био најскупљи..
Не знам да ли ћу добро да напишем, али је сигурно Trixie (мислим да је се зове Katzengrass). Куповао сам и успевао је, трајао је, још сам га и подшишавао јер је фино растао.

hmm, ja sam kod mene u pet sopu (star pet) videla tu travu u kesici za manje od 100 din. (necu sad da lupim cenu, ali bilo je nesto bas jeftino), mada ova moja jede psenicu tako da joj nisam kupovala tu sto je bas za macke.
inace, ko i svaku drugu saksiju, ni ovu ne smam da drzim na podu jer krene da se igra s njom, kopa zemlju, lovi grumencice i cupa travu, nego joj ja to isecem pa joj tako dam da jede x)

evo sad mi je opusteno legla na ruku i boli je uvo sto ja ovde kao nesto radim, vazno da je ona namestila svoju tibu kako joj odgovara x)))

Oko trave za mace - ma kupite jednostavno malo pšenice belije, natopite je vodom i pustite da odstoji preko noći.
Zatim je procedite, ali ostavite je da bude malo vlažna, i stavite je da stoji na nekom koliko-toliko toplom mestu.
I raširite zrna, neka ne budu u gomili (da e ne ubuđa). Za dva-tri dana će početi da klijaju klice, a za jedno nedelju dana imaćete i travicu koja prija macama :D.

videla sam jednu sto je usvojila zeku, a ova sad prasence xD :heart:

a drugari, ajde mi detaljno napisite kako da znam da macka ima teranje, ako vas ne mrzi. citala sam sta ste pre pisali o tome, ali ne znam da li je ovo to, ili su samo neki novi momenti (mada, i teranje je za nas nov momenat) :S
od juce, kad je moj drug nesto gnjavio, pa je htela da zbrise iz sobe, kiti samo mjauce da joj se otvore vrata na sobama, pa onda otvara orman, pa se smiri i onda o5 cim hoce nesto, ili joj nesto smeta "mjaaau, mjaaau", tako me je i probudila jutros, a bila je do tad poprilicno tiha maca.
inace, ne lize se vise nego ranije, malo se vise vrzma oko mene (samo), ali to traje vec nekoliko dana, a mjaukanje je pocelo juce, znaci, samo kad trazi nesto, ne bez razloga o.O

i ako je teranje, jel sme da primi vakcinu protiv besnila?

Poslednja izmena:
videla sam jednu sto je usvojila zeku, a ova sad prasence xD :heart:

a drugari, ajde mi detaljno napisite kako da znam da macka ima teranje, ako vas ne mrzi. citala sam sta ste pre pisali o tome, ali ne znam da li je ovo to, ili su samo neki novi momenti (mada, i teranje je za nas nov momenat) :S
od juce, kad je moj drug nesto gnjavio, pa je htela da zbrise iz sobe, kiti samo mjauce da joj se otvore vrata na sobama, pa onda otvara orman, pa se smiri i onda o5 cim hoce nesto, ili joj nesto smeta "mjaaau, mjaaau", tako me je i probudila jutros, a bila je do tad poprilicno tiha maca.
inace, ne lize se vise nego ranije, malo se vise vrzma oko mene (samo), ali to traje vec nekoliko dana, a mjaukanje je pocelo juce, znaci, samo kad trazi nesto, ne bez razloga o.O

i ako je teranje, jel sme da primi vakcinu protiv besnila?

Najizrazitiji simptomi kada je maca u teranju su: glasno, promuklo mjaukanje (ne kao uobičajeno), valjanje po podu, okretanje na leđa, umiljatije su i maznije nego inače, i - što je najvažnije - zauzima sledeći položaj: u potpunosti se priljubi podu, i samo guzu podiže na gore, a rep sklanja u stranu. I dok je u teranju, svaki put kada pokušaš da je pomaziš po leđima ili pri korenu repa, ona će zauzeti takav položaj! Videćeš, vrlo su jasni znaci, i nema šanse da to promašiš i propustiš! ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back