Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
joj ljudi, ja pre nisam bila neki veliki ljubitelj macaka (mislim, volela sam ih mnogo, ali ja tako volim sve zivotinjice), a od kad imam ovu moju, toliko sam ih zavolela da bih uzela bar jos dva maceta...jos kad bih moglaaa... :S

...zna li neko gde mogu da nabavim mace kao ono sa reklame za whiskas...je li to neka posebna vrsta ili obicna tigrasta maca?

Onaj sa reklame je britanska kratkodlaka ali ima tih plavih tabby, eto ti oglasa nekoliko.

joj ljudi, ja pre nisam bila neki veliki ljubitelj macaka (mislim, volela sam ih mnogo, ali ja tako volim sve zivotinjice), a od kad imam ovu moju, toliko sam ih zavolela da bih uzela bar jos dva maceta...jos kad bih moglaaa... :S

Tako ti to ide sa njima, jednom kad te dobije, nema nazad.

Sada mi neki mali huligan gadjao grudvom prozor, je li moguce da je zato sto je mace tu sedelo i gledalo napolje? Nadam se da nije, koji bi to bolesnik bio, ali zasto bas taj prozor i zasto bas na drugom spratu, imao je toliko drugih prozora da gadja z:(( Jadno mace, bas se prepalo kad je grudva udarila u staklo.

Sada mi neki mali huligan gadjao grudvom prozor, je li moguce da je zato sto je mace tu sedelo i gledalo napolje? Nadam se da nije, koji bi to bolesnik bio, ali zasto bas taj prozor i zasto bas na drugom spratu, imao je toliko drugih prozora da gadja z:(( Jadno mace, bas se prepalo kad je grudva udarila u staklo.

a joj, jadno mace. :/ moje se isprepadaju samo kad vide da grudve vani lete, a mogu zamisliti to.

Zbog maceta,ima svakakvih idiota.

Ja sam mislila da je obicna domaca macka ali sad sam se setila, oni te reklame prave godinama, kako bi mogli uvek da imaju isto mace ako je mesanac u pitanju z:D

Da, Tomi je britanski kratkodlaki. Retko kad i u filmovima jednu ulogu odigra samo jedn zivotinja, recimo u brodvejskim predstavama Eni i Carobnjak iz Oza po dva mesanca/kern terijera glume istog psa a Bejba je glumelo nesto preko 30 prasica samo u prvom delu.

Ljudi, sta znaci kada maca jako cese usi i vrti glavom (to izgleda kao da ima nesto na ili u uvetu i pokusava da ga izbaci)? Pogledala sam joj usi i jako su crvene. Ne znam da li je to od cesanja ili sta je. Juce i danas je ceo dan rovarila po snegu i zabijala glavu u sneg kao da je krtica i tada je pokvasila usi. Ima li neko ideju sta joj je?
Kako bih ja mogla da joj pomognem? Mozda necim da joj ocistim usi? Ne bih da je maltretiram da je vodim kod veta sad.
Hvala unapred!

Juce i danas je ceo dan rovarila po snegu i zabijala glavu u sneg kao da je krtica i tada je pokvasila usi.

To je sigurno bilo jako slatko videti :D Nazalost, kada udje voda u usi onda jako lako dodje do upale, to vazi i za pse i za macke. Moraces joj stavljati kapi u usi, ako je to kod nje moguce, posto jedna moja macka na to reaguje kao da sam uzela noz i pocela da je koljem. Tako da sam njoj kad je imala upalu morala da dajem antibiotik oralno. Posto se radi o upali ipak se moras konsultovati sa veterinarom.

Jeste bilo slatko, ali sam znala da nece izaci na dobro. Mukica ne moze da se smiri nikako. Legne i taman da zaspe i onda krene da se cese i od muke se samo premesta sa mesta na mesto, juri po stanu.... Zvala sam druga koji je na veterini, on kaze da je vodim kod veta da joj vade krv da proverim da nije alergija :eek: ma daj, od toga nema nista. Razmisljam se da je do jutra ne diram ako bude mogla da izdrzi a ako ne onda cu joj obrisati usi iznuta vatom natopljenom u mlaku vodu. Nadam se da ce joj se smiriti jer zaista ne bih da je vodim kod veta i da je mucim kapima. Ja sam joj davala antibiotik ranije oralno (sirup za bebe) ali ne znam da li bi joj sada to pomoglo. Ako bi, lakse mi je da joj to dajem nego da je stavljam u transporter, nosim do veta, tamo da se traumira i jos plus kapi.....

da ali normalno hoda. kod upale srednjeg uha javlja se problem sa hodanjem (naginjanje na jednu pa na drugu stranu) tj gubitak ravnoteze. tih problem nema tako da to iskljucujem ali sve ukazuje na to da ce morati kod veta.. hvala na odgovoru.

Jeste bilo slatko, ali sam znala da nece izaci na dobro. Mukica ne moze da se smiri nikako. Legne i taman da zaspe i onda krene da se cese i od muke se samo premesta sa mesta na mesto, juri po stanu.... Zvala sam druga koji je na veterini, on kaze da je vodim kod veta da joj vade krv da proverim da nije alergija :eek: ma daj, od toga nema nista. Razmisljam se da je do jutra ne diram ako bude mogla da izdrzi a ako ne onda cu joj obrisati usi iznuta vatom natopljenom u mlaku vodu. Nadam se da ce joj se smiriti jer zaista ne bih da je vodim kod veta i da je mucim kapima. Ja sam joj davala antibiotik ranije oralno (sirup za bebe) ali ne znam da li bi joj sada to pomoglo. Ako bi, lakse mi je da joj to dajem nego da je stavljam u transporter, nosim do veta, tamo da se traumira i jos plus kapi.....

Moze do upale da dodje i zbog alergije, ali posto vec ima jedan verovatan uzrok (voda) sumnjam da je to u pitanju. Veterinari obicno daju kapi koje su kombinovani antibiotik i antimikotik, jer upalu moze da izazove i gljivica. Bakterije i gljivice su normalni stanovnici uha ali kada nesto izazove iritaciju (vlaga, sugarac, alergija, neko strano telo) onda se namnoze i izazovu upalu. Koji sirup imas? Moguce je da bi to bilo dovoljno, samo ako se ne uradi bris ne znas da li je u pitanju bakterija ili gljivica, ako je gljivica onda antibiotik na nju nece delovati.

Nemam kod sebe ni jedan sirup ali delim dvoriste sa apotekom pa joj mogu uzeti neki sirup. Sad joj se na levom uhu polako smiruje iritacija a desno joj se malo pogorsalo. Medjutim, do sad je jurcala po dvoristu i izmorila se pa je zaspala. Ako joj sutra ne bude bolje moracu da je odvedem do veta.
A da, pre par sati sam joj vaticom ocistila levo uho i bas joj je prijalo i bila je mirna a desno kad sam probala nije mi dala da je pipnem. Mozda joj se zato na levom uhu povlaci iritacija.

Jadna Cilka :(.
Nadam se da će je uskoro proći mukice :(

Inače..moram da vam se požalim.
Juće mi se Frodo popiškio na utičnicu gde je bila utaknuta uljana peć.. i sve je počelo da šišti :sad2:…nastao je kratak spoj. Srećom, Frodo je dobro, mislila sam da će da ubiti struja. Ali čoveče, gde baš tu da pišne :(.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back