Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, kod nas ja mislim da malo vode racuna o tome... http://en.wikipedia.org/wiki/Vaccine-associated_sarcoma
Uglavnom su to vakcine sa mrtvim virusima, posto ih onda pune raznim dodacima koji izazivaju upalu na mestu uboda da bi bile efikasne. Merial PureVax Feline Rabies nema te dodatke ali koliko sam videla ne uvozi se u Srbiju, pisala sam distributeru da ih pitam ima li nade za to. Evo pisite i vi, sto vece interesovanje ozbiljnije ce razmisliti o tome:
http://www.royalvet.co.rs/kontakt/

Ja sam sad na oprezu sto se tice svih injekcija, htela sam da cipujem macke ali ni to necu uraditi, a ovu protiv macjih bolesti ce dobiti sad, posle godinu dana i onda na svake tri godine... a mozda i redje, ali ono sto je definitivno utvrdjeno je da ne mora da se daje cesce od tri godine.

Obavili smo i prvu sterilizaciju, konačno! Kao da mi je pao teret s leđa, da vam iskreno kažem! Još samo Miica da dođe na red, i onda "mirna Bačka"... (Mama Milica je opet u teranju! Nemoguća je, trći se i guzi po kući, umiljava i mjauče.... Poludeću! A u međuvremenu doji bebe :zroll: )

Inače, promenila sam veterinara, i pronašla na preporuku jako dobre doktore, koji su pre svega veterniari i ljudi koji vole životinje, a ne trgovci, kakvih je mnogo među današnjim vetovima ali i lekarima za ljude.

Sve je prošlo ok, odveli su je u ordinaciju oko pola 12h, a vet. me zvala oko 17h da dodjem po nju,kaže da je dobro podnela i anesteziju, i da je sve proteko kako treba. Danas idemo na kontrolu. Inače, Bubi se juče malo teturala kad je izašla iz transportera, ručkala i išla na wc, i spavala do jutros. A danas, vidim, da je već pokretnija, ali i dalje usporena. Kupila sam joj i onu kragnu, ali kaže vet da joj ne stavljam. Konce skidamo za 7 - 10 dana. Trudim se da je odvojim od ostalih mačaka, ali nisu agresivne i ne napadaju je... Pa ona je njihova..

Veliki pozdrv!

Srećan Božić svima koji slave, Hristos se rodi!!!

Poslednja izmena:
@pozitivno, sad sam zbunjena sto se vakcine tice... setih se, kad sam psa vakcinisala protiv besnila u jednoj ordinaciji u zemunu, uvek su mi nudili da biram koju cu vakcinu i ta druga nije bila bas toliko skuplja (otprilike je cena bila kao 1,5 ove druge), ali kad sam prestala da je vodim u tu ordinaciju vise me niko nije to pitao, mislim da su svi davali ovu s mrtvim virusom o.O
bas cu da pisem ovamo da pitam ima li ove druge kod nas...

Mozda je izbor bio izmedju dve mrtve vakcine razlicitih proizvodjaca? Nije mi poznato da za pse postoji vakcina sa zivim virusom, tj. ranije su ih pravili ali je bilo previse rizicno jer su ponekad zivotinje dobijale besnilo od njih. Ovo sad je nova tehnologija gde se koristi ziv virus ali nema opasnosti od dobijanja besnila, i koliko znam jos nema takve vakcine za pse, samo ova jedna za macke.

ne mogu uopste da se setim o kakvoj se vakcini radilo, to je bilo pre 10 godina, znam samo da su postojale neke 2 vakcine i razlika medju njima je bila u sastavu... toga se secam, ali necu sad da lupam pa da nagadjam o kakvoj razlici se tacno radilo...

Verovatno je ta skuplja bila mrtva a jeftinija ziva. Sad i nema zivih, ne zbog rizika od besnila koliko od obaranja imuniteta na drugim poljima i usporava fizicki porast kod mladih zivotinja. Prvi put cujem to za mrtve vakcine ali nije mi ni toliko neobicno, ni prici koliko ne vidim vezu izmedju mikrocipa i tumora na mozgu, i pored toga sto je moj pas imao oboje.

Kako su se poklopili praznici, ranije zatvaranje i Milicine "goginje", macori su mi eRMigirali u komsiluk, sad sam se ubila od dranja i nema ih da dodju, bagra maceca. A i nije nesto bilo mesa za pregled pa su dobijali supicu, pavlaku, sunkicu... ali sve to ne moze da se meri sa sirovom svinjetinom, noako prosaranom, a miseve su utamanili, nemaju cime ni da se zabavljaju... Ej, da, nasle smo pre neki dan kod Kineza praporce, dva na stipaljci za 20 dinara, dodale smo pertlu i mislim da ce da se oduseve novom igrackom cim se dovuku i naklopaju. :lol:

vodila sam kiti na revakcinaciju i rekli su da je mladja nego sto sam mislila, tj.da sad nema vise od 5 meseci. pitala sam dal prvo sterilizacija, ili vakcina protiv besnila, vet.je rekao da moze slobodno prvo vakcina za 7-10 dana, pa posle nekih 20 sterilizacija. doduse, nisam pricala s magasom (to je onaj covek s kosicom, jel da?) jer je bio prezauzet, nego sam onim drugim vetom.
e sad, ne znam dal obojica rade sterilizacije, ili ne?

valjda cemo uspeti xD a pozitivno, jel dobar i taj drugi? (jesam dosadna s pitanjima, izvini :S )

nego, da ste videli sou dok smo se vozile basom (ona, drugarica i ja)... drala se ko alarm! x))) jos kad smo se vracale, sela sam s njom pored neke zene koja ocigledno ne voli zivuljke, jer se sva skupila iako je kiti bila zatvorena u korpi, a onda nas je uhvatila i kontrola... sreca pa je kontrolor bio neki zajebant inace bismo nagrabusile xD

Kao u filmu :lol: Ja mastam da moje macke pocnu da kuliraju voznju i da mogu recimo da sednem u bus i da ih ponesem sa sobom kad posecujem roditelje vikendom, ali sumnjam da ce se to desiti!
Pretpostavljam da si pricala sa Ristom, tamo radi jos jedan decko Boris ali mislim da on ne radi operacije, samo priprema zivotinje za operacije i verovatno asistira. Nisam nista lose cula ni za koga iz te ordinacije, ne znam, mozda jos neko ima iskustva sa njima pa da ih podeli sa nama!

valjda cemo uspeti xD a pozitivno, jel dobar i taj drugi? (jesam dosadna s pitanjima, izvini :S )

nego, da ste videli sou dok smo se vozile basom (ona, drugarica i ja)... drala se ko alarm! x))) jos kad smo se vracale, sela sam s njom pored neke zene koja ocigledno ne voli zivuljke, jer se sva skupila iako je kiti bila zatvorena u korpi, a onda nas je uhvatila i kontrola... sreca pa je kontrolor bio neki zajebant inace bismo nagrabusile xD

ako je macka bila u transporteru ne bi trebalo da imate problema
u prijevozu...mada, ovo je suluda zemlja... : (

bila je u plasticnoj korpi, kao za piknik, skroz zatvorena, samo ima rupice za vazduh... jos manja je nego transporter, ali sta znam kakvi su ovi nasi kondukteri, mada, ovaj je bio neki zaj***nt pa je bilo sve ok x)))

epa, moja nasrce na marker kad podvlacim nesto -.-
pre nekoliko dana je bila sva u drecavo roze crticama jer je zaskakivala marker brzinom svetlosti, nije bilo sanse da ga sklonim na vreme. medjutim, posto mi se njena nova frizura nije svidela, smarala sam je i brisala "farbu" sa nje, pa je onda odustala od tih akcija... videla da joj se ne isplati xD
sad me samo "smara" sto voli da mi tumba po knjizi (nekad je celu razlista i razbaca po sobi) i da skoci na tus kabinu, a odatle na bojler, ili na ormaric u kupatilu... tad se vec cimam da ce da se razbije kad krene da silazi z:hm:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back