Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudosiii moji,izvinite sto sam se izgubila,vec sam vam rekla da nemam internet trenutno u stanu a i nisam u Nisu,idem na more sutra,ali svakako se svaki dan setim vas,nadam se da su vam mace okej,meni ga Beban nema vec 2 dana kuci,mama je ostala da ga cuva i malopre mi je tek rekla to i bas sam tuzna,drzite mi palceve da se vrati,bas se lose osecam i sve mislim da g amozda nema zato sto ja nisam tu :(,ali ne gubim nadu,docicu...ako budem mogla,prelistacu prethodne stranice da vidim sta se desava,ljubim i vas i vase mace...

Ehehej Saška, lep provod na moru ti želim.... Uživaj i iskupaj se za sve nas!
Nadam se da će se Beban vratiti.Piši nam čim budeš mogla!

Super što ste to završili! Nisam znala da ima kod nas ta vakcina...
Kako su ti mace, da li im se povratio apetit?
Šta se dešava sa Herom?
Moja MIca neće da jede, jako slabo, ali zato mala Bubica nadoknadi za tri mačke!

U suštini nema, naš vet ju je prošvercovao iz inostranstva :lol: .
Zato je tako skupa. Još mu je samo nekoliko ostalo.
Apetit im se vratio, oboje su povratili nakon čišćenja od glista i od tad jedu bolje..istina, samo noću, preko dana im je očito baš baš vruće.

Hera je dobro :), navikla se i da je čistim, čak sam joj ugurala i tableticu protiv glista.. fina je..al i dalje nema šanse da je spojim s ovom dvojicom :(.
E da, ja sam mislila da je njena zvanična gazdarica umrla, kad ono baba živa :eek: .. izašla pre neki dan iz stana po račune :eek: . Ladno sam umrlicu pobrkala s nekom drugom babom.

Mica je ljubomorna znaš...a i vruće je sada, i to dosta utiče. A ova malecka je gladovala, pa zato sad nadoknađuje, a i njoj dosta hrane treba zbog razvoja :heart: .

POMOZITE MI!
Neko je u moje dvoriste ubecio mace koje mozda ima svega 1-2 dana odkako se omacilo.Prvo sam mislila da je neko od mojih macaka ali nije.Prvo sam posumnjala na Miciku ali kad sam je unela u supu gde je mace jadno kmekalo ona je pobegla glavom bez obzira.Onda sam unela Minicu ona je samo onjusila i izasla.Pokusavala sam da dovucem Minicu do maceta i uspela sam ona je dala macetu da sisa ali je ubrzo otisla i posle se uopste nije vracala.Pet puta smo pokusavali da je opet odvucemo ali ona samo udje i izadje.Stvarno ne znam vise sta bih mogla da uradim da mi mace ne ugine.Mace je ocigledno gledno jer stalno mjauce.Jadno malo nije jelo jos od 10 sati ujutro.Molim vas pomozite mi!:besna::sad2::sad2::sad2:

POMOZITE MI!
Neko je u moje dvoriste ubecio mace koje mozda ima svega 1-2 dana odkako se omacilo.Prvo sam mislila da je neko od mojih macaka ali nije.Prvo sam posumnjala na Miciku ali kad sam je unela u supu gde je mace jadno kmekalo ona je pobegla glavom bez obzira.Onda sam unela Minicu ona je samo onjusila i izasla.Pokusavala sam da dovucem Minicu do maceta i uspela sam ona je dala macetu da sisa ali je ubrzo otisla i posle se uopste nije vracala.Pet puta smo pokusavali da je opet odvucemo ali ona samo udje i izadje.Stvarno ne znam vise sta bih mogla da uradim da mi mace ne ugine.Mace je ocigledno gledno jer stalno mjauce.Jadno malo nije jelo jos od 10 sati ujutro.Molim vas pomozite mi!:besna::sad2::sad2::sad2:

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=14305153&postcount=13

Napoj ga na špric zamenom za mleko mame mace.
Imaš gotovu smešu u Pet šopovima. Ako ti je to skupo, pisali smo na forumu kako se pravi ta smeša (ide razblaženo kravljem leko, malo šećera..moram da pretražim postove).

E hvala vam:zag::heart:Procitala sam to na forumu ali ipak nisam bila sigurna pa reko da pitam vas.Nego procitala sam da je mimi negde napisala da je jako tesko da takvi macici prezive,sta mislite koja je mogucnost da ce ovaj moj macic prezivi?:(:sad2:

definitivno je zbog vrućine, gaša i minja su jeli duplo manje, nekada i od toga manje
ali danas žderu : )
ja sam prestala da se tripujem konačno oko gaše i toga da li je danas pojeo 5 grama manje (iz straha da ne izgubi apetit, to je prvi znak fip-a), i manično da vodim računa o tome da li je piškio, mislim da smo sada svi bolje : )
milie, nensika držim vam fige da sa macama sve bude ok, svaka vam čast i divno je to što radite : )
kajo, nadam se da ćeš naći macu, da se negde ušuškala
sada videh da je beban nestao,iskreno se nadam će se vratiti saskica, sa dobrim vestima (i gaša je odlazio kada bih ja otišla od kuće i vraćao se kada se ja vratim, to se desilo dva puta, tako da moguće je da je osetio da odlaziš pa je otišao, ali vratiće se verujem,kao i uvek)

definitivno je zbog vrućine, gaša i minja su jeli duplo manje, nekada i od toga manje
ali danas žderu : )
ja sam prestala da se tripujem konačno oko gaše i toga da li je danas pojeo 5 grama manje (iz straha da ne izgubi apetit, to je prvi znak fip-a), i manično da vodim računa o tome da li je piškio, mislim da smo sada svi bolje : )
milie, nensika držim vam fige da sa macama sve bude ok, svaka vam čast i divno je to što radite : )
kajo, nadam se da ćeš naći macu, da se negde ušuškala
sada videh da je beban nestao,iskreno se nadam će se vratiti saskica, sa dobrim vestima (i gaša je odlazio kada bih ja otišla od kuće i vraćao se kada se ja vratim, to se desilo dva puta, tako da moguće je da je osetio da odlaziš pa je otišao, ali vratiće se verujem,kao i uvek)

E super tara, ipak je i za njih i za nas važno da smo opušteni :).
Sve to oni osete :).

Da, i Laza je manje jeo ovih dana, ali danas je nadoknadio sve, samo je jeo i spavao. :lol:
Tara, drago mi je što ste se ti i Gaša ponovo opustili. :)
Kajo, i ja držim palčeve da pronađeš macu.

Mi malo živnuli. Lepo ručkamo, buve tamanimo, igramo se...
img2376c.jpg
Ali imamo dva problema. Izgleda da sam urekla Lazu kada sam ga pohvalila, počeo je da ljubomoriše. Stalno nabija glavu u činije kada hranim macu iako je jeo pre toga, skače mi u krilo čim uzmem macu, a i ostaje duže napolju kada izađe pa ja malo tripujem da se neće vratiti. Sav je smoren, ali je ne napada. Bio je fin dok nije shvatio da maca ne ide nigde. Valjda će se srediti uskoro. Drugi problem je što maca još uvek nije kakila... Tako da ćemo sutra ipak morati kod veta ako ne bude ništa od toga, a nadala sam se da ćemo to preskočiti, jer se sve drugo super odvija - maca je vesela, lepo jede, ništa je ne boli više... :confused:

NIje to skupo, mislim, klistiranje... meni su znali i ništa da mi ne naplate :).
Mislim, za to im treba samo sonda i topla pročišćena voda + malo gela za podmazivanje..ne troši se tu mnogo materijala, pa da bude neka opaka cena, ne brini :).

Drugi problem je što maca još uvek nije kakila... Tako da ćemo sutra ipak morati kod veta ako ne bude ništa od toga, a nadala sam se da ćemo to preskočiti, jer se sve drugo super odvija - maca je vesela, lepo jede, ništa je ne boli više... :confused:

Milice, ni ova moja Bubica (dali smo joj ime Bubica jer je imala mnogo buva al ne ide da je zovemo Buvica!) nije kakila 3 - 4 dana kad je došla kod nas, pa sam se i ja brinula isto kao i ti. Onda je uspela da ode na wc i od tad je sve ok, i ja sam se smirila.... Ne znam tačno koliko je dana kod tebe, daj joj fore još danas.... Možda ode. Pokušaj da je odneseš par puta na pesak, možda će skontati da treba da obavi posao! Javi šta se dešava! :heart:

Danas je već šesti dan kako je kod mene (21. sam je našla), ne smem više da čekam. Ko zna koliko nije kakila pre nego što sam je našla. Stomačić joj je baš tvrd, sva je naduvena, a guza je boli kada je trljam krpicom. Stavljala sam joj i pavlovićevu mast - ne pomaže. Ona pokušava da kaki, vidi se, ali ne može. Za par minuta krećemo kod veta, bolje da je odvedem nego da me grize savest posle.

Vratismo se od veterinara, klistirali macu. Odmah se vidi koliko joj je lakše, evo trčkara po kući od kada smo ušle. Inače, kod veta sam naletela na ženu koja bi je možda uzela. Ima jednu macu, tj. mačora koji je bolestan. Ostavila mi je broj telefona da joj se javim kada budem odlučila da poklonim macu. Ako budem odlučila da je poklonim... Kaže vet da već godinama dovodi svoje mace kod njih i da je ok. Videćemo...

Vratismo se od veterinara, klistirali macu. Odmah se vidi koliko joj je lakše, evo trčkara po kući od kada smo ušle. Inače, kod veta sam naletela na ženu koja bi je možda uzela. Ima jednu macu, tj. mačora koji je bolestan. Ostavila mi je broj telefona da joj se javim kada budem odlučila da poklonim macu. Ako budem odlučila da je poklonim... Kaže vet da već godinama dovodi svoje mace kod njih i da je ok. Videćemo...

Super što je mala maca bolje! Sad će valjda sama ići na wc.... I divno što si naišla na tu ženicu, možda će i uzeti mače, ko zna. Ti bi tad bila mirna i spokojna jer bi znala da je kod nekog ko će zaista brinuti o njoj...

Dve dobre vesti odjednom! :super: Baš mi je laknulo sad. :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back