Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stvarno, miss.millie, mogla bi gospođu da uputiš i na neku drugu macu sa foruma?

Znaš kako, mimi's, ona je meni rekla da bi možda uzela još jednu macu pošto je njen mačor bolestan pa da ima društvo, a i misli da će joj tako biti lakše ako njega, ne daj bože, ne budu mogli da izleče... Samo mora da porazgovara sa mužem i decom da vidi šta oni misle o tome. A mi ćemo večeras da zasedamo da vidimo šta će biti sa macom - da li ide ili ostaje. Ja ću je svakako nazvati sutra posle podne i uputiti je na Krstaricu, bez obzira na to da li uzima moju macu ili ne. To je sve što mogu da uradim jer je ja ipak ne poznajem, danas sam je prvi put videla.

Kod mene je većanje završeno i odluka je pala - maca ostaje kod nas. :heart: U slučaju problema (u vidu razmaženog Laze koji je počeo da je mlati i ne znamo da li će prestati :roll:) uzeće je moja baba, tako da će svakako biti u porodici. Moj drug je predložio da se zove Dina, nama se sviđa, tako da sada imamo ime. :) Eto.

A onu ženu sam zvala juče posle podne i bila je nedostupna, da bi me jutros nazvala da kaže kako je razgovarala sa mužem i on joj je rekao "videćemo" i na tome je ostalo, pa sada ona ne bi da navaljuje nego polako da ga obrađuje. Kao, možda bi je uzela za mesec dana ako ga ubedi. Onda sam joj rekla da smo mi odlučili da je zadržimo i uputila je na Krstaricu ako ipak odluče da uzmu macu, mada... Znate i sami... :roll:

Dina je sada dobro, lepo jede, polako se popravlja (mada je još mršavica), skače, igra se, a i buva smo se rešili u velikoj meri.
Kao što rekoh, Laza koristi svaku priliku da je udari šapom po glavi ili gurne. Ume i ona da izaziva, al' to ipak nije razlog da bude tako zao.
Au, udavih. :rumenka:

Hej Mili, i meni je drago :heart:
Nego sad se prisećam kako je izgledalo kad smo počeli da pripitomljavamo Micu a Beli mačak je bio ''naš''... izgledalo je tako da čim neko pruži ruku da je pomazi on se zaleti, izlupa je po glavi i zbriše... A završilo se tako što je ona na kraju bila glavna u kući i maltretirala ga, ćuškala i mlatila a na kraju su imali bebe :heart: Mada je on mnogo manje vremena provodio u kući a ona je bila glavna...

milie, super, sreća, sreća radost, mnogo se obradovah sada : ))
maca je preslatka :heart:

Hvala, Tara. :heart:

Hej Mili, i meni je drago :heart:
Nego sad se prisećam kako je izgledalo kad smo počeli da pripitomljavamo Micu a Beli mačak je bio ''naš''... izgledalo je tako da čim neko pruži ruku da je pomazi on se zaleti, izlupa je po glavi i zbriše... A završilo se tako što je ona na kraju bila glavna u kući i maltretirala ga, ćuškala i mlatila a na kraju su imali bebe :heart: Mada je on mnogo manje vremena provodio u kući a ona je bila glavna...

E, vidiš, ja se toga plašim. Od macinog dolaska Laza sve više vremena napolju provodi. Dođe da jede i uveče kad mu se prispava, a pre nje je baš dosta bio unutra. Plašim se da će prosto da ode negde, da neće više dolaziti uopšte. :confused:

Ali kako Laza i Dina liče, ko da su u srodstvu :lol: .
:heart:

Al' se mlate kao najljući neprijatelji, kakvo srodstvo! :lol: Dobila sam tikove više od gledanja gde su, da li ruše nešto, da l' će maca da padne il' će Laza oko da joj iskopa. :roll:

Kod mene je većanje završeno i odluka je pala - maca ostaje kod nas. :heart: U slučaju problema (u vidu razmaženog Laze koji je počeo da je mlati i ne znamo da li će prestati :roll:) uzeće je moja baba, tako da će svakako biti u porodici. Moj drug je predložio da se zove Dina, nama se sviđa, tako da sada imamo ime. :) Eto.

A onu ženu sam zvala juče posle podne i bila je nedostupna, da bi me jutros nazvala da kaže kako je razgovarala sa mužem i on joj je rekao "videćemo" i na tome je ostalo, pa sada ona ne bi da navaljuje nego polako da ga obrađuje. Kao, možda bi je uzela za mesec dana ako ga ubedi. Onda sam joj rekla da smo mi odlučili da je zadržimo i uputila je na Krstaricu ako ipak odluče da uzmu macu, mada... Znate i sami... :roll:

Dina je sada dobro, lepo jede, polako se popravlja (mada je još mršavica), skače, igra se, a i buva smo se rešili u velikoj meri.
Kao što rekoh, Laza koristi svaku priliku da je udari šapom po glavi ili gurne. Ume i ona da izaziva, al' to ipak nije razlog da bude tako zao.

Jao kako lepe vesti!!! A mace su divne :zaljubljena: i ne brini, navići će se one već jedno na drugo, videćeš! :cmok2:

Millie drago mi je da ce maca ostati kod tebe ili u tvojoj porodici svejedno:heart:Bas joj stoji ime Dina.Ne brini za Lazu on ce je prihvatiti i pocece da se igra s njom, bar je kod mene tako bilo u pocetku Nina nije podnosila Mocu a sada kad god se vide pocnu da se njuskaju i igraju.Nadam se da ce biti sve ok.:zag:

Poslednja izmena:
Mili, divne vesti, ne brini za Lazu, biće sve u redu, jeste Mica najurila muža al' se zato Gaša i Minja super slažu. :)

Nensika, šta je sa vašom prinovom?

Inače, mimi's dad je poludeo, ne samo da ne može da se reši komšijske mačke koju Milica i ja volimo nego mu je i mače dovela! :zcepanje: Voli mačke ali stvarno nema ni vremena ni živaca da ih uči da se ne penju na stolove, da im kupuje i čisti posip i da razmišlja da li će da poharaju kantu ili da ukradu sa stola uzorak mesa za trihinoskopiju a ona pak ima više poverenja i u njega tako nervoznog nego u komšije kao čija se dvorišna mačka vodi. :heart:

Nensika, Kajo, hvala! :heart:

Mili, divne vesti, ne brini za Lazu, biće sve u redu, jeste Mica najurila muža al' se zato Gaša i Minja super slažu. :)

Nensika, šta je sa vašom prinovom?

Inače, mimi's dad je poludeo, ne samo da ne može da se reši komšijske mačke koju Milica i ja volimo nego mu je i mače dovela! :zcepanje: Voli mačke ali stvarno nema ni vremena ni živaca da ih uči da se ne penju na stolove, da im kupuje i čisti posip i da razmišlja da li će da poharaju kantu ili da ukradu sa stola uzorak mesa za trihinoskopiju a ona pak ima više poverenja i u njega tako nervoznog nego u komšije kao čija se dvorišna mačka vodi. :heart:

I meni su Gaša i Minja stalno na pameti, pa se sve nadam da će i ovi moji tako. :)

Jednom si, čini mi se, napisala da je mimi's dad mačkar. Ako je tako, verujem da će mama i beba maca uskoro biti domaće kod njega, ma koliko on nemao vremena. Što reče Kaja jednom - mačkarstvo je neizlečiva bolest. :lol:

E ne znam da li sam potrefio temu...ali me zanima koji su uzroci neprestanog mjaukanja kod macaka?
Posto ova jedna ne prestaje,kad krene
Nju i jos jednu macu sam nasao kod puta,bacene verovatno..
Inace,stare su otprilike oko 2-3 meseca
Ova jedna mi se stalno penje na prozor i mjauce,sto zna da nervira...
verovatno zeli samo paznju,jer kad je uzmem onda se ucuti..ali ne mogu u gluvo doba noci da se ja igram sa njom

E i da,izigrava spajdermena..kaci se na mrezu :rotf:

bravisimo cogi : )
što sew tiče buvara,mislim da je bubi najsigurniji za mačiće, za ove jače kapsul3 i preparate nisam sigurna ni kada su veće mačke u pitanju
možda da probaš bubi prašak,pa ako ne uspe ondak nešto jače

E ne znam da li sam potrefio temu...ali me zanima koji su uzroci neprestanog mjaukanja kod macaka?
Posto ova jedna ne prestaje,kad krene
Nju i jos jednu macu sam nasao kod puta,bacene verovatno..
Inace,stare su otprilike oko 2-3 meseca
Ova jedna mi se stalno penje na prozor i mjauce,sto zna da nervira...
verovatno zeli samo paznju,jer kad je uzmem onda se ucuti..ali ne mogu u gluvo doba noci da se ja igram sa njom

E i da,izigrava spajdermena..kaci se na mrezu :rotf:

Potrefio si temu, i dobrodošao. :) Traži pažnju ludica. :lol:

ciganče je udomljeno:)

idemo dalje...
koje sredstvo protiv buva preporučujete za mačiće od 2 meseca?

To, Gico! :klap: Mada, za onakvu lepoticu nisam ni sumnjala. Što reče Tara, ima Bubi, a ima i Intox i Scatox, sva tri proverena i kod vašljive dece iz šire familije i/ili komšiluka i na buvljivim mačićima.

Odo' da prebacim malu na Srećno udomljenje! To mi je omiljeni deo moderisanja! :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back