Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi, da li je moguce da je maca imala teranje samo jednom??? Negde krajem aprila sam prvi put primetila teranje, potpuno isto kako ste opisivali na forumu, posle toga vise ni jednom nije imala takve simptome, ili ih ja nisam primatila???

Tara, imaš sličice i nove i "stare" mace na temi "predstavite svoje mace" na 21-voj strani. Tu je tek stigao kod nas i bio je mali, malecki. Sada ima već 6 nedelja kako smo ga udomili i prilično je porastao. Imam opet par sličica pa ću ovih dana opet da vam ga pokažem. (ime mu još nismo dali, sramota:roll:!). Pogledaj ga Tara pa pomozi oko imena.:hvala:

Pitanje za veterinara, hitno!
Juče sam iz Dunava izvadila jedno mače koje su deca bacila da se udavi (neka bolesna igra). Na obali sam našla još jedno, ali to se nije uspelo pokvasiti. Kada smo došli kući, mali davljenik se potpuno oporavio. Igrao se, pio mleko i čak je jeo malo kuvane piletine. Njegov brat je samo kunjao i tek predveče, liznuo malo mleka. Pošo mu je oko krmeljavo i zatvoreno,ispirala sam ga bornim rastvorom i mazala sa masti za oči, Hloramfenikol.
Jutros je situacija bila potpuno drugačija. Mali krmeljavko je do pola otvorio oko, nema krmelja, jede kao lud i igra se, ali je davljenik skroz klonuo. Vidim da je povratio piletinu (čvrsto, nesvareno) i kada je hteo da kaki, počeo se grčiti kao da će da povrati. Ništa od toga nije uradio, ali je ceo dan prespavao i ništa nije jeo. Vidim da je malo povratio, kao žućkastu penu. Da li je u pitanju prehlada, jer je bio u hladnom Dunavu ili prejedanje, da li je moguće da ima zapetljaj creva ili nešto slično?
Ako je maca prehlađena, šta da joj dam da je izlečim. Živim u gradu gde se veterinari bave svinjama, kravama i dr. korisnim domaćim životinjama, a psi i naročito, mačke, mislim da nisu u opisu posla (zato Vam se i obraćam). Pošto su u pitanju jako male mace (mogu same da se hrane imaju oko 1 mesec), interesuje me doziranje leka.

Maca mi od jutros ima proliv, toliko cesto da me je probudila u 5 ujutro kopanjem po pesku. Medjutim, brine me jer nije "klasican" proliv, vec kaki nesto sluzavo, providno, pa mi se ucinilo da cak ima i malo krvi u stolici. Ciscena je od parazita krajem aprila, normalno mi je jela ovih dana i to uglavnom granulice. Sta mislite da je i da li da idem kod veterinara?

Maca mi od jutros ima proliv, toliko cesto da me je probudila u 5 ujutro kopanjem po pesku. Medjutim, brine me jer nije "klasican" proliv, vec kaki nesto sluzavo, providno, pa mi se ucinilo da cak ima i malo krvi u stolici. Ciscena je od parazita krajem aprila, normalno mi je jela ovih dana i to uglavnom granulice. Sta mislite da je i da li da idem kod veterinara?

Ja stvarno ne znam kako da pomognem,pokusaj sa ovim sto ti je Tara rekla i sigurno ce biti boolje,nadam se da ce sve biti dobro,:zag::heart:

ja moje mace ne kupam, ne idu napolje, same se kupaju i ne gnjavim ih dodatnim kupanje tako da nemam pojma
udju nekada sami u kadu, malo se pokvase i to je to : )

ljudi, mi 17. idemo na more, na 12 dana i nikada tako dugo nisam ostavila mace nikome, ali dolazi ista drugarica koje je bila i prošli put pa mi je malo lakše, uigrana je, već ih poznaje i ne bi trebalo da bude većih problema, ali opet sam malo čudnjikava: )
a inače tada bi gaši trebalo da bude 2 meseca bez napada, dva meseca, pa ja sam presrećna : D

tako se sekiram, na poslu sam i ne znam kako je ona, ostala kući tužna i bolesna... :( jedva čekam da stignem i vidim kako je...

verujem da je milica dobro
javi kako je obavezno, nadam se da će sve biti ok
ja sam minji davala tili pet (ne piše se tako,ali ne mogu da se setim kako se pie), tabletice za mace, protiv proliva, imaš ga u jjednom pet šopu, ako hoćeš poslaću ti pp gde
meni ih je preporučila val, davala sam joj iz 3 navrata jer se proliv vraćao, i sada je sve ok konačno,a bilo je baš strašno

ja moje mace ne kupam, ne idu napolje, same se kupaju i ne gnjavim ih dodatnim kupanje tako da nemam pojma
udju nekada sami u kadu, malo se pokvase i to je to : )

ljudi, mi 17. idemo na more, na 12 dana i nikada tako dugo nisam ostavila mace nikome, ali dolazi ista drugarica koje je bila i prošli put pa mi je malo lakše, uigrana je, već ih poznaje i ne bi trebalo da bude većih problema, ali opet sam malo čudnjikava: )
a inače tada bi gaši trebalo da bude 2 meseca bez napada, dva meseca, pa ja sam presrećna : D

Cuti ,pssssssttt da ne izbaksuziras! Ali da znas da sam i ja srecna zbog toga :heart:,sto se tice mora,malo se opusti,zasluzila si posle svega,kazu da je coveku zivot onakav kakve su mu i misli,zato misli pozitivno :)

Najbolji šampon za mace ??

A nemoj da je kupaš ako se baš baš nije ucmekala... malo maca voli vodu :neutral:
Inače, ja čekam još koji minut da se gospođica smisli da siđe sa oraha ili idem da je skidam :lol: Ja izašla jutros da je zovem i nje nema i nema, meni već bilo malo neprijatno kad u trenutku čujem ona iznad mene oštri kandžice na orahu i nema nameru da silazi :roll:

Pozdrav svima, hvala na interesovanju za Micu...
Juce nisam stigla da je odvedem kod veta, zaglavila na poslu do kasno, a ona u toku dana nije isla na wc (pesak je bio cist). Jutros, opet rano oko 5h, imala je proliv, nije bio kao juce, sad malo mi glupo sto vam ovako detaljisem- ali bio je malo "gusci", zute boje, isto sluzav i opet sam primetila, tu i tamo, krvi. Onda sam pozvala veterinara, kaze da im prvo donesem stolicu na analizu pa posle rezultata da dodjem sa macom. I rece mi da misli da je u pitanju problem sa parazitima. Meni je to, ipak, sumnjivo jer sam je cistila krajem aprila, ali hajde mozda je u pravu, videcemo sta ce nalazi da pokazu. Danas sam ranije izasla s posla, evo me kuci, u pesku nema nista i sad moram da je vrebam kad bude isla na wc da uzmem uzorak za analizu. Ako to bude do veceras, odmah idem u ambulantu, a ako ne bude kakila valjda ce ujutru pa da pre posla ponesem. Bas mi je zao, mukica mala, znate kako me pogleda i mjaukne, kao da hoce nesto da mi kaze, da se pozali...

Tara, da li je Minja imala "normalan" proliv (hm, koliko proliv moze da bude normalan, ali 'ajde tako da kazem jer Milici je bas cudan)? Posalji mi, za svaki slucaj, gde da kupim te tablete i kako se zovu. Hvala! :)

Probaj sa Tilly pet, to je zeolit doziran za mace. O njemu je Tara pisala. Ali to sluzavo, i meni liči na neke crevne parazite. Možda je najobičnija giardia koja, ako se ne sredi, može da napravi lom. A sređuje se običnim Soltrik sirupom, ali svakako je čekaj u zasedi kad čučne na pesak.

Tara,
trebalo je da vodim macu sad kod veterinara na Vet. fakultetu, ali mi oni rekose da mogu da je donesem samo prepodne, ne znam zasto, valjda zbog vadjenja krvi, i jos nekih analiza koje bi joj radili i to mogu samo prepodne a meni prepodne nikako ne odgovara. Onda sam odustala od njih, i pozvala onog veta ciji si mi ti broj dala, dr Filipovic, i dogovorili smo se da je dovedem sutra posle mog posla. Bas mi se dopada preko telefona, rekao mi je da ne radim nista unapred, dok je ne pogleda i da ne nosim nista na analizu dok on ne kaze na sta treba da se rade nalazi. Tako da cu je sutra nositi tamo, i nadam se da ce sve biti ok. A iz tvojih prica mislim da mogu da imam poverenja u tog doktora.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back