Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tara,
trebalo je da vodim macu sad kod veterinara na Vet. fakultetu, ali mi oni rekose da mogu da je donesem samo prepodne, ne znam zasto, valjda zbog vadjenja krvi, i jos nekih analiza koje bi joj radili i to mogu samo prepodne a meni prepodne nikako ne odgovara. Onda sam odustala od njih, i pozvala onog veta ciji si mi ti broj dala, dr Filipovic, i dogovorili smo se da je dovedem sutra posle mog posla. Bas mi se dopada preko telefona, rekao mi je da ne radim nista unapred, dok je ne pogleda i da ne nosim nista na analizu dok on ne kaze na sta treba da se rade nalazi. Tako da cu je sutra nositi tamo, i nadam se da ce sve biti ok. A iz tvojih prica mislim da mogu da imam poverenja u tog doktora.

iz mog iskustva divan veterinar i slobodno ga pozdravi od debelog gaše, znaće o kome je reč baš smo se prekjuče luli : )
iskreno se nadam da će pomoći milici, zaista je predusretljiv, ništa ne radi napamet, strpljiv je, konsultuje se sa drugim veterinarima, temeljan je i stalno prati sve žive seminare i nove stvari, u toku je sa svim dešavanjima i nije preskup... verujem da će sa milicom biti sve ok
ko zna šta bi sa gašom bilo da nismo naleteli na njega...
šaljem ti sada adresu pet šopa, zaboravih malo pre

Pozdrav Nensika za tebe i tvoju Milicu. Nadam se da ce biti dobro. U toku sam, citam povremeno sve sto vam se svima desava sa macama a ja nesto ne stizem. Na poslu haos a kod kuce ne mogu od dece da dodjem do kompjutera. Evo sas su negde odskitali pa ajde da se bar malo ukljucim. Inace nemam puno iskustva sa prolivom kod maca. Ovaj mali je imao proliv ali samo jedan dan. Vodila sam racuna sta je jeo i brzo ga je proslo. A Mici je bio potpuno zdrav do onog kobnog ugriza. Navijam da Milica ozdravi:)

Sta sad moj Bebi polomio zub, mama zvala veta, verovali ili ne 3000 vadjenje zubica. Opet mala pomoc mi treba, mom bratu pravimo svadbu 19. sta sa Bebijem? Bice guzve, od petka pa narednih tri dana,kako ce to uticati na njega,kako postupiti da se ne istraumira i ne pobegne?

Sad smo se vratili od veta... Sta znam.... Ispregledao ju je, merio temperaturu, slusao pluca, pipkao i sve redom, svasta nesto mi ispricao i zakljucak je da je maca, generalno, zdrava, a da problem sa prolivom moze biti bakterijske, virusne prirode, ili mozda od parazita. Dao joj je dve injekcije (antibiotici) i moram i sutra i u nedelju opet da je vodim na jos dve ture injekcija, dao joj je pastu protiv parazita, i rekao da joj za dve nedelje opet dam pastu. Hoce da vidi kako maca reaguje na terapiju pre nego sto se odluci na jos neke analize (mada se ja nadam da nece biti potrebe vise ni za kakvim analizama). Ja sam bila sva nesto nervozna, zurilo mi se zato sto nas je vozio jedan moj drug koji je imao obaveza, pa se nisam setila da pitam kako se zove antibiotik koji joj je dao, ali sutra cu mu traziti da mi napise izvestaj. Ma sva sam bezveze...

kako je ona danas?

Docekala me posuda sa peskom puna, znaci da je i danas, dok sam bila na poslu, imala proliv.... A jutros sam joj cistila od sinoc... :( Inace je mirna ovih dana, veerovatno je muci stomacic... I danas isto tako. A bas joj je tesko palo putovanje do doktora, sirotica, jos ja nemam transporter pa smo jedva nekako stigli. I sad moram da se razmisljam kako sutra i prekosutra da je vodim na injakcije...

Inace, rekla sam doktoru da mi ga je preporucila poznanica koja ima debelog Gasu macora, i koja je jako zadovoljna lecenjem kod njega. :D Setio se Gase, rekao je- to je crno-beli macak, sa "fantomskim napadima"! ;)

joj nensika skroz te razumem, em je bolesna em se prepadne živa u prevozu...
stvarno se nadam da će biti sve ok, baš mi je krio što se tako muči, ali hrabrica je ona
a hoće li da jede?
što se prevoza tiče ja sam imala broj tefona dečka koji vozi kućne ljubimce, najjeftiniji je, mene je od kuće do veta i nazad koštalo 500 dinara, njega sam zvala ako baš ne nadjem nikog da me vozi..
ako hoćeš daću ti njegov br na pp

joj nensika skroz te razumem, em je bolesna em se prepadne živa u prevozu...
stvarno se nadam da će biti sve ok, baš mi je krio što se tako muči, ali hrabrica je ona
a hoće li da jede?
što se prevoza tiče ja sam imala broj tefona dečka koji vozi kućne ljubimce, najjeftiniji je, mene je od kuće do veta i nazad koštalo 500 dinara, njega sam zvala ako baš ne nadjem nikog da me vozi..
ako hoćeš daću ti njegov br na pp

Hajde, posalji mi, molim te... A on te saceka tamo dok ne zavrsite sa pregledom?

da,da, on te sačeka uredno dok vi ne završite i vrati te
znam da uglavnom može popodne, kada ga pozoveš pitaj ga za cenu, reci mu relaciju, da ne bude neke zabune, ali i mene je vozio sa konjarnika..

Docekala me posuda sa peskom puna, znaci da je i danas, dok sam bila na poslu, imala proliv.... A jutros sam joj cistila od sinoc... :( Inace je mirna ovih dana, veerovatno je muci stomacic... I danas isto tako. A bas joj je tesko palo putovanje do doktora, sirotica, jos ja nemam transporter pa smo jedva nekako stigli. I sad moram da se razmisljam kako sutra i prekosutra da je vodim na injakcije...

Inace, rekla sam doktoru da mi ga je preporucila poznanica koja ima debelog Gasu macora, i koja je jako zadovoljna lecenjem kod njega. :D Setio se Gase, rekao je- to je crno-beli macak, sa "fantomskim napadima"! ;)

Joj, dušica, nju baš muči stomačić. :( Držim vam palčeve, nadam se da će se sada smiriti proliv i da će sve biti ok. :heart:

Sta sad moj Bebi polomio zub, mama zvala veta, verovali ili ne 3000 vadjenje zubica. Opet mala pomoc mi treba, mom bratu pravimo svadbu 19. sta sa Bebijem? Bice guzve, od petka pa narednih tri dana,kako ce to uticati na njega,kako postupiti da se ne istraumira i ne pobegne?

Beban vragolan! Kako je uspeo da polomi zub? Ma ništa mi ne pričaj za te 3000, kod veta dok kažeš dobar dan ode hiljadarka a kamoli šta drugo.... Ali šta da se radi kad je tako...

Pozdrav Nensika za tebe i tvoju Milicu. Nadam se da ce biti dobro. U toku sam, citam povremeno sve sto vam se svima desava sa macama a ja nesto ne stizem. Na poslu haos a kod kuce ne mogu od dece da dodjem do kompjutera. Evo sas su negde odskitali pa ajde da se bar malo ukljucim. Inace nemam puno iskustva sa prolivom kod maca. Ovaj mali je imao proliv ali samo jedan dan. Vodila sam racuna sta je jeo i brzo ga je proslo. A Mici je bio potpuno zdrav do onog kobnog ugriza. Navijam da Milica ozdravi:)

Hvala! :cmok:

Beban vragolan! Kako je uspeo da polomi zub? Ma ništa mi ne pričaj za te 3000, kod veta dok kažeš dobar dan ode hiljadarka a kamoli šta drugo.... Ali šta da se radi kad je tako...

Ma ja sam primetila jos pre par dana da kad se prozeva nesto mi je cudno,kad je zaspao ja mu otvorim usta i vidim ima samo trecinu zuba...verovatno kad se tukao ili se udario ,ne znam ni ja,ali rucka,jede meso i granulice....

Sad smo se vratili od veta... Sta znam.... Ispregledao ju je, merio temperaturu, slusao pluca, pipkao i sve redom, svasta nesto mi ispricao i zakljucak je da je maca, generalno, zdrava, a da problem sa prolivom moze biti bakterijske, virusne prirode, ili mozda od parazita. Dao joj je dve injekcije (antibiotici) i moram i sutra i u nedelju opet da je vodim na jos dve ture injekcija, dao joj je pastu protiv parazita, i rekao da joj za dve nedelje opet dam pastu. Hoce da vidi kako maca reaguje na terapiju pre nego sto se odluci na jos neke analize (mada se ja nadam da nece biti potrebe vise ni za kakvim analizama). Ja sam bila sva nesto nervozna, zurilo mi se zato sto nas je vozio jedan moj drug koji je imao obaveza, pa se nisam setila da pitam kako se zove antibiotik koji joj je dao, ali sutra cu mu traziti da mi napise izvestaj. Ma sva sam bezveze...

BIce ona dobro....javljaj i na dalje kako je:heart::zag:

BIce ona dobro....javljaj i na dalje kako je:heart::zag:

Hoću, hvala.... Najviše me izluđuje što su paklene vrućine, ni meni nije dobro a ne njoj, i što moram po ovakvom vremenu da je mučim i nosim je tamo. A do veta ima da se vozi, nije baš ni blizu. Danas se istraumirala, toliko je počela da se linja da sam se uplašila, onda me je doktor smirio i rekao da je to prirodna reakcija na stres... A kad joj je davao injekciju, to je trebalo da snimim, koja je ludačka snaga iz nje izbijala, iz nje tako male, jedva smo je smirili. Prvu injekciju je dobila a kod druge ture se toliko borila da nismo mogli da je savladamo.

Hoću, hvala.... Najviše me izluđuje što su paklene vrućine, ni meni nije dobro a ne njoj, i što moram po ovakvom vremenu da je mučim i nosim je tamo. A do veta ima da se vozi, nije baš ni blizu. Danas se istraumirala, toliko je počela da se linja da sam se uplašila, onda me je doktor smirio i rekao da je to prirodna reakcija na stres... A kad joj je davao injekciju, to je trebalo da snimim, koja je ludačka snaga iz nje izbijala, iz nje tako male, jedva smo je smirili. Prvu injekciju je dobila a kod druge ture se toliko borila da nismo mogli da je savladamo.

Znam kako ti je,tako je bilo i nama sa Bebanom,ali kad smo uvideli koliko je tesko da je vodimo tamo placali smo vetu da dodje,tad Beki jos nije bio kastriran i prilicno je bio agresivan,znas vec,pricala sam o tome,vet je reko da nije video agresivnijeg macka,beban ga je izgrebao i izujedao a zvuke koje je ispustao ne mogu da opisem,ja sam preko glave stavljala i jastuk i prekrivac,samo da ne cujem ali ipak sam cula i ...i ja sam bila uplasena koliko i on,ali hvala Bogu je proslo i to,sad samo i ova svadba da prodje i....nadam se da ce biti sve ok!
Sto se tice Milice,logicno je da je uplasena,vidi nepoznate ljude jos je i bockaju....ali prebrodice ona to i bice ona stara :cmok:

Možda ne treba da se vadi. Moj Gandi je imao tako odlomljen deo očnjaka, slomio ga je kad je pao sa kreveta jednom. Vet ga je pregledao, rekao da nije došlo do pulpe i ako mu ne stvara bol i normalno jede, da nema potrebe da se vadi. Pošto je jeo, nismo zub dirali.

Antibiotik je verovatno neki širokog spektra, dobro, je pokrio je oba najverovatnija uzroka proliva, dobro da joj je dao i pasticu. Razumem te potpuno za nervozu, i pored sve stručne "pokrivenosti", što imam muža veta, što sam i sama tehničar, lečenje me košta samo koliko terapija i špricevi i igle, kad mom ljubimcu nešto fali, ja sam se obeznanjivala, najgore moguće dijagnoze su mi padale na pamet. Da me kum, takođe vet, nije uputio na trećeg kolegu koji ima odlično opremljenu apoteku, verovatno bih Gizma uspavala još pre godinu dana, kad mu je uznapredovao artritis, bolelo me je da ga gledam kako ga sve boli i ne može da mrdne.

Zivimo u manjem stanu,a bice mng ljudi,u njoj ce cak spavati 6 osoba :/...ne znam sta cu...osim toga,bicemo odsutni od 10 do 8 uvece toga dana...nije navikao da bude sam:(...sad se jos i za zub brinem...uzas...

Auh, nezgodno. :( Trebalo bi da mu ostaviš opciju da izađe ako hoće, a za zub se ne brini, što kaže Val, ako on jede bez problema, verovatno nije ozbiljno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back