Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
SOSICE SAMO POLIZE , NISAM PROBALA SA MAJONEZOM DA PRELIJEM GRANULE.SA JOGURTOM NECE. NE SKLANJAM NAMERNO MU OSTAVIM GRANULE CELI DAN, MA GLADUJE.ALI NECE IH.

evo kako ja hranim macu 2 obroka u mesari mi ostavljau govedinu bubrege,dzigericu,neko meso alio sve govedinu posto im skoro niko to ne kupuje i ja lijepo uzmem to psu kuvam dzigericu a macki bubrege i ostalo meso ,,,to ja spakujem u male kesice i u zamrzivac moze mi 10 dana po dva obroka svakog dana za psa i macaka kojih imam vise od 10,,,,mozda i kod vas bacaju to meso pa ih pitaj da ti ostavljaju da ne bacaju nego tebi da daju,,,,a jedan obrok za macora,mamu macu i psa je konzerva hrane kupovne 1/2,,,,,to je toponekad nema konzerve,ponekad sam i ja svorc :-DDD

Poslednja izmena:
Moji forsiraju sirovo meso. Granule imaju stalno (i to Hils za sterilisane mačke) a inače vole svnjski ili goveđi jezik, mleveno, šnicle, srca, pomalo džigerice (osobito pileće), sve iznutrice od praseta ili jagnjeta (nađe se za praznike), pileće belo, filete somovine... i to sve sirovo. Hoće i grlice, miševe i vrapce ali to nabavljaju u sopstvenoj režiji. Golubovi im se gade.
Od kuvanog Meda jede samo meso iz supe a Maja hoće svašta. Njoj se desi da jede i supu, pasulj, kupus, kifle, zelen i svašta nešto, pa i prerađevine. Ona hoće i malo mleka i jogurta a Meda ne. Oboje jako vole krompir pire, ali sa margarinom i dosta mleka tako da bude skoro tečno.

Dobro jutro svima. Hvala na savetima prihvatam sve,tako od danas pocinu probe sa ukusima. Evo vristi od gladi ali nece sad ni ono sa majonezom,ali i ja se izinatila. Salim se kupicu mu meso,ali ste svi u pravu ,finansiski je....

Majonez je majka Mara! :worth: Saškice, probaj još i sa maslinovim uljem, kombinacijom sa bebećim granulama, nalij domaćom supicom... Inače, moj Bili je od svih granula najviše voleo Gizmove superpermium, bilo Hill's ili RC, kad njih ima, Bili čuva fotelju. :lol: I on je majonez brzo izgustirao, poliže njega a granule ostavi, to je palilo možda nedelju-dve.

Sad... Kaodiar S nije ništa drugo nego medicinski ugalj i jeste dobar kod proliva ali je zeolit (Tilly) još bolji. Ostaje još da se komšinica na'vata u samom vršenju krivičnog dela uništavanja mačkinog stomaka i da se najljubaznije zamoli, isključivo za macino dobro, da to više ne radi i da joj se biranim rečima objasni zašto.

E drafi moji ja sam skoro dobila sijamsku macu,zove se Keti...a ja ne znam nista o mackama...:D citala sam ove postove i malo su mi pomogli...a sada mi je najveci problem to sto mi moji ne daju da je drzim u kuci...:( ne bi to bio tako veliki problem da moje komsije nisu zavidne i kako koja komsinka prodje tako je zove i mami...jutros sam saznala da je bila u kuci jedne moje komsinke jer ju je ova namamila...:( plasim se da ce otici od mene?

E drafi moji ja sam skoro dobila sijamsku macu,zove se Keti...a ja ne znam nista o mackama...:D citala sam ove postove i malo su mi pomogli...a sada mi je najveci problem to sto mi moji ne daju da je drzim u kuci...:( ne bi to bio tako veliki problem da moje komsije nisu zavidne i kako koja komsinka prodje tako je zove i mami...jutros sam saznala da je bila u kuci jedne moje komsinke jer ju je ova namamila...:( plasim se da ce otici od mene?

pa dtaga moras macu dobro drzati,tesko je da bude u dvoristu,mozda mozes omoguciti smestaj u podrumu ili podkrovlju,lijepo jjoj smestis kao da je u sobu,maca posoto je to rasna ne vjerujem da je naucila da zivi napolju,preti joj opasnost od automobila,od pasa,moze se desiti da dobijes macice ali to je dobro a onda neznas dje ces ih i onako macu drzis napolju zamisli nekoliko macica onako jadnih od 2 nedelje kako se smrzavaju napolju,ja ti nista lose ne zelim ali posavjetuj se sa roditeljima,,srecno:heart:

pa dtaga moras macu dobro drzati,tesko je da bude u dvoristu,mozda mozes omoguciti smestaj u podrumu ili podkrovlju,lijepo jjoj smestis kao da je u sobu,maca posoto je to rasna ne vjerujem da je naucila da zivi napolju,preti joj opasnost od automobila,od pasa,moze se desiti da dobijes macice ali to je dobro a onda neznas dje ces ih i onako macu drzis napolju zamisli nekoliko macica onako jadnih od 2 nedelje kako se smrzavaju napolju,ja ti nista lose ne zelim ali posavjetuj se sa roditeljima,,srecno:heart:

ne razumes,kada sam ja kuci ona je non stop kod mene u sobi i trudim se da je uvek zadrzim tu,ali cim dodju moji roditelji oni vicu na mene :( i prave mi problem...:( posle pola sata je isteraju napolje...:(ja ne znam sta da preduzmem...:( obezbedila sam joj mesto u mom preuredjenom podrumu i tu spava svako vece...ali moji stalno prete da ce je dati nekome i da macke ne treba da zive u kuci,da se linja i ostalo...:(

Moja maca voli da jede pseću hranu! Ne znam da li je to normalno? Da li može da joj škodi?
Kupujem ja njoj granulice za mace, ali ona i pored njih ipak krade i pseću hranu, čak mi se čini da joj se više sviđa!

Ništa joj neće biti, pseće granule samo sadrže manje mesa nego mačije.
I kod nas dođe kuma iz kupovine, a ove moje da pocepaju kesu sa psećom hranom pa uvek mora da otvori i da im.
Šta ćeš, tuđe - slađe!

Inače, ovo je Hera, ta maca o kojoj sam vam pričala..čiji sam, može se reći, neka vrsta hranitelja sada :D.

A da stavim i ovde, pazite ovu scenu.. mi kupili stolicu za ljuljanje, al od ove dvojice ne možemo da dođemo na red :zcepanje: .

Nema to veze i rasne mace vole da setaju pogotovu ako je od malena na ulici a po slikama mi se cini da je maca mala,kaze da je sama dosla kod nje sto znaci ili da je od rodjenja na ulici ili da je bar neko vreme...

Poslednja izmena:

Prvo pokusas da zadobijes njeno poverenje stani ispred nje i stavi joj ciniju sa hranom pa se odmakni,da vidi da je neces povrediti ali gledaj da si uvek u blizini,pricaj sa njom,to bas pomaze,ljudi misle da sam luda i da je moja mama luda kad izadjemo ispred zgrade i pocnemo da caskamo sa bebanom ali veruj da to mackama prija....A sto se tice roditelja,pokusaj da im objasnis da ti maca znaci i da si je zavolela,meni kad je tesko znam da me on nece izneveriti i sednem pored njega i jadam mu se,kao da mi je drug,zato pokusaj i na taj nacin da im to objasnis,i moji su bili protiv toga da ga cuvamo ali im je usao pod kozu:mrgreen: a to oni vrlo lako rade :)...POkusaj da mu makar napravis mesto za spavanje u nekom cosku makar ispred kuce ili u nekom hodniku ako ti vec za sada ne daju u kuci,nabavi neku korpu,kutiju i stavi unutra neki jastuk ili stare stvari da mu bude mekano i toplo pa ce biti sve ok,to ti je bar moj predlog ali vidi sta drugi kazu,javi kako ide :)

ne razumes,kada sam ja kuci ona je non stop kod mene u sobi i trudim se da je uvek zadrzim tu,ali cim dodju moji roditelji oni vicu na mene :( i prave mi problem...:( posle pola sata je isteraju napolje...:(ja ne znam sta da preduzmem...:( obezbedila sam joj mesto u mom preuredjenom podrumu i tu spava svako vece...ali moji stalno prete da ce je dati nekome i da macke ne treba da zive u kuci,da se linja i ostalo...:(

Pa ti im kazi da ces da je cetkas stalno i da cistis i da treba da ti veruju,da si odgovorna itd.
Mene uvek kad moji napadaju na taj nacin se branim,napad je najbolja odbrana u ovakvim situacijama,sad ce ovo mama da procita i onda sam ga naj***la ali nema veze :)

Da znam to...i jako se plasim toga...:( al sta mogu kad imam takvu porodicu...:(:dash:

Pazi, žao m ije što ću biti iskrena ali za macu je možda i najbolje da je poklonite nekoj porodici u kojoj će svi biti saglasni oko načina njenog držanja. SIajmke itekako umeju same da se brinu o sebi, ne brini za to, moj muž je imao sijamku ranije, ceo komšiluk je obožavao, komšija ribolovac joj je redovno davao ulov ili joj ostavljao da ukrade pošto je to volela, druga komšinica je hranila, ma Miki je živela onako kako je ona htela.

Moja maca voli da jede pseću hranu! Ne znam da li je to normalno? Da li može da joj škodi?
Kupujem ja njoj granulice za mace, ali ona i pored njih ipak krade i pseću hranu, čak mi se čini da joj se više sviđa!

Kao što Kaja kaže, samo ima niži sadržaj proteina i sindrom "tuđe-slađe". Samo pazi da ti malinica ne mazne macine, tu je već obrnuta situacija, mogu bubrezi da joj stradaju.

Inače, ovo je Hera, ta maca o kojoj sam vam pričala..čiji sam, može se reći, neka vrsta hranitelja sada :D.

A da stavim i ovde, pazite ovu scenu.. mi kupili stolicu za ljuljanje, al od ove dvojice ne možemo da dođemo na red :zcepanje: .

:lol: Lepotica i pametnjakovići, biće vam veselo kad se preselite. :sad2: Nego, jeste li pokušali da premestite stolicu? Možda nije toliko do stolice koliko do negativne energije samog mesta? Mada izgledaju slatko. :zaljubljena:

Baš je lepa Hera! :heart:A za stolicu... Najbolje bi bilo da kupite još jednu... Za vas... Od ove, čini mi se, možete da se oprostite... :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back