Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Fifty, da li zivite u kuci ili u stanu? Koliko je macka stara, otprilike?

Zivimo u kuci,a macka ne znam koliko je stara jer je pre deset dana nekim cudom dosla kod nas...:D samo se stvorila u dvoristu...:D ma ispocetka su oni nju mazili i pazili...al...moji roditelji su teski ljudi i ne trude se da me razumeju...ja kad pricam sa njima to je kao da pricam sama sa sobom...nijedna moja zelja se ne postuje...:( danas kad sam ovo majci ispricala ona je rekla "pa kakve to veze ima bolje,taman da ostane kod njih..." :evil::( ja stvarno ne znam sta da radim...:(:vudu::poludeo:

ja opet imam problem...bas me hoce u zadnje vreme...:( upravo sam shvatila tj saznala da ja kad god nisam kuci moji roditelji (mrzim ih) izbace Kety napolje...:( danas sam dosla iz skole i nigde je nije bilo...posle pola sata mi je zazvonila komsinica na vrata i rekla "e cao dosla sam da ti vratim macku,znas ona je usla kod nas u kucu i mi smo se malo igrali sa njom mazili i to pa ja sad posla u prodavnicu..." jako me je to iznerviralo jer sam cula da je bas ta komsinica trazila od moje majke da joj pokloni Kety sto bi moja majka rado ucinila...:( puno se plasim da Kety ne ode od mene...:(

Nažalost, mislim da mi ne možemo mnogo da ti pomognemo oko ovog problema. Možemo da ti pružimo podršku, ali to, čini mi se, ništa neće značiti ni tebi ni maci. :( Tako da se ja slažem sa onim što ti je na prethodnoj strani napisala Mimi's mom. Ako je već situacija takva da su roditelji neumoljivi, najbolje bi bilo da je pokloniš nekome ko će brinuti o njoj. Ovako je samo teško i tebi (svađaćeš se sa roditeljima zato što ne možeš da je držiš u kući), a i ona će patiti (sigurno i ona oseti da je "nepoželjna"). Možda je ta komšinica i dobar izbor, razmisli. Mogla bi da je viđaš i znala bi da joj je dobro. Znam da se tebi ta opcija ne sviđa, ali to je najbolje za macu, jer roditelji neće popustiti (kada sam bila mlađa, oko nekih stvari prosto nije bilo razgovora sa roditeljima, ni da čuju, tako da ti kažem iz iskustva).

ja opet imam problem...bas me hoce u zadnje vreme...:( upravo sam shvatila tj saznala da ja kad god nisam kuci moji roditelji (mrzim ih) izbace Kety napolje...:( danas sam dosla iz skole i nigde je nije bilo...posle pola sata mi je zazvonila komsinica na vrata i rekla "e cao dosla sam da ti vratim macku,znas ona je usla kod nas u kucu i mi smo se malo igrali sa njom mazili i to pa ja sad posla u prodavnicu..." jako me je to iznerviralo jer sam cula da je bas ta komsinica trazila od moje majke da joj pokloni Kety sto bi moja majka rado ucinila...:( puno se plasim da Kety ne ode od mene...:(

Ni meni se ne sviđa što je tako ali ako su ti roditelji stvarno takvi, možda je i najbolje da "deliš starateljstvo" sa komšinicom. Inače, pogledaj na podforumu Psi temu Kako da ubedim roditelje da uzmemo psa, sigurno ćeš dobiti još neku ideju.

Opet imam problem..
Pričala sam vam o nenormalnom komšiji koji se žali da ne može da spava jer "moje mačke trče"..
I pričala sam vam i da sam uzela pod svoje okrilje i brinem se o mački Heri, napuštenoj maci koja živi u dvorištu ispred zgrade...

E primetila sam da je jedna devojčica inače posebno agresivna prema Heri, pokušava da je šutne, gađa je kamenjem.. i danas je na moje i muževljeve oči pokušala da je šutne, dok ju je za ruku vodila baba.
Muž se iznervirao i (povišenim i ljutitim tonom) rekao babi da pripazi malo na to dete, da joj ne padne na pamet da udara mačku...na šta je gore pomenuti komšija sa terase počeo da se buni "kako to on priča sa njegovom ženom".

Dakle, ta mala što maltretira Heru je unuka tog mrzitelja životinja (zašto se nisam iznenadila)?
A pošto smo se sad i otvoreno pobunili (dođe mi da toj maloj agresivki otkinem glavu) bojim se da mi ne otruju Heru :(.
Svo to zlo iz kraja dolazi iz jedne porodice:(.

Sad smo gledali neke kuće za iznajmljivanje, koje su i jeftinije i + imaju dvorište, da se preselimo tao i uzmemo Heru.

Poslednja izmena:
val, stvarno se nadm da ćete naći kuću ubrzo
protiv takvih kretena je jako teško boriti se u ovoj zemlji gde ništa nije uredjeno...
a najgore je što je svoju mržnju preneo na unuku i mala će postati kao on, ako ne i gora...
najbolje bi bilo da probaš da ga iskuliraš, da ga ne vidiš, da ne ulaziš u rasprave sa njim
možda čak i da odeš i da mu kažeš da se selite uskoro i da ga zamoliš da "izdrži" još malo : (
tužno je što moraš takvom kretenu da se obraćaš, koji zaslužuje mnogo gore, ali mislim da će to jedino u ovom trenutku zaštiti heru...
ne znam, možda neko ima bolju ideju
prvo sam mislila da ga prijaviš policiji, ali to bi samo izazvalo još veći gnev kod njega, a hera je nezaštićena... ne znam...

Da, policija nije rešenje, baš ih briga za tamo neku mačku..znam kako razmišljaju..
Selidba je skupa opcija, sad bi bilo najbolje da se sledeća selidba odnosi na - našu kuću, ma koliko skromna bila, nego na iznajmljenu.

Inače, ne ulazim ja u rasprave, ali mm se užasno iznervira kad vidi te nasilnike i nije izdržao da im ne očita bukvicu (veoma oštrim tonom).

Tako da, cile, tara, u pravu ste, dobro je otići što pre, no sad treba naći kuću...na pola oglasa se niko ne javlja danas npr :eek: .
Sad, opcija da mu se ja obratim - mislim da nije rešenje, jer dok sam u početku bila fina prema njemu, stalno m je lupao na vrata i žalio se zbog ovog i onog. Tek kada ga je mm oterao s praga, smirio se. Dakle ima tu nasilničko-kukavičku prirodu, kod njega pali pretnja i povišen ton.

Ma uzas! Taj tip vas maltretira, a vi se ne dajte, samo ostro prema njemu!! Neka se on malo primiri... Vi njega ne ugrozavate ni u jednom smislu, tako da nema prava nista da vam govori. Ne verujem da ce nesto uraditi Heri, on je starac koliko sam razumela, pa mislim da bi Hera bila mnogo brza od njega! :D I stvarno bi bilo porazavajuce da se dogodi da se odselite iz stana samo zbog jedne porodice skotova, koja ne zasluzuje da im se pokloni ni mrvica paznje a ne takav gest (mislim na selidbu). Kada bude dosao trenutak da predjete u VASU kucu, onda selite, a do tad- :D nema predaje, odustajanja, samo napred u borbu protiv ludaka! :per:

Hvala Nensika, kako stvari stoje (danas smo se malo raspitivali) izgleda da će ipak morati tako.

Stvar je jednostavna. Takvi agresori su notorne kukavice kada se nađu ispred fizički/psihički jače osobe. Sledeći put kada se pobuni, reci mu da je maca tvoja i da, ukoliko joj se nešto dogodi, strugače ga sa betona ispred zgrade. Kroz razgovor mu napomeni da si psihički labilna (eto i životinje čuvaš, za takvog bolida to je razumno objašnjenje) i da si skolona agresiji ako ti neko dira kućne ljubimce.
Znam da zvuči ludo ali poznajem nekoliko ženskih persona koje su na ovakav način rešile problem sa komšijama-agresorima. :D

Inače, juče na ulici tri dečaka su krenula da maltretiraju psa. Okružili su ga i gurali. Jedan je uzeo motku da ga udari. Nisu me videli tako da sam im prišla, istrgla motku dečaku iz ruke i dobio je je vaspitnu po dupetu istom tom motkom. Nisam za to da se tuku deca (posebno ne tuđa) ali ovo je bilo jedino rešenje. Možda bi se i pobunili da nije istrčao komšija iz susednog dvorišta čuvši mene kako ih grdim i pripretio im da će im uši iščupati ako ih još jednom vidi da maltretiraju životinje. U pomoć je priskočila i komšinica, koja čak poznaje roditelje jednog od dečaka, tako da mi je obećala da će porazgovarati sa mamom dečaka i reći joj za incident. Komšiluk je zaista divan, i znaju me od pelena, tako da mogu da se oslonim na njih. Ne znam šta bi bilo da se sve to dogodilo u nekoj drugoj ulici.
Inače, malopre sam srela komšinicu i rekla mi je da je razgovarala sa dečakovom mamom i da je žena šokirana. Dobio je grdnju i planiraju da a odvedu u azil za životinje da vidi kako žive psi lutalice.
Hvala bgu da ima normalnih roditelja.

iskreno ne znam gde ima, znam samo da vidjam reklame po gsp-u i na još par mesta, gde se naširoko priča o tome
bilo bi stvarno super da je taj program počeo, jer retko koje dete će dobiti odgvorajuće informacije na tu temu(primer koji si navela je stvarno izuzetak ali baš raduje)

iskreno ne znam gde ima, znam samo da vidjam reklame po gsp-u i na još par mesta, gde se naširoko priča o tome
bilo bi stvarno super da je taj program počeo, jer retko koje dete će dobiti odgvorajuće informacije na tu temu(primer koji si navela je stvarno izuzetak ali baš raduje)

Da, ali problem je što roditelji ne shvataju da je nasilje nad životinjama u stvari nasilje nad nekim ko je nemoćan da uzvrati i da vrlo lako pređe u iživljavanje nad slabijim drugom/drugaricom i tako se nastavi do trenutka kada dobijemo ozbiljnog sociopatu.
A tada je kasno da se išta učini.
Zato treba reagovati odmah. Nisu sva deca koja maltretiraju životinje potecijalne ubice, neki to čine jer su povodljivi, učiniće bilo šta da ih društvo prihvati. Ali onda treba reagovati i obavestiti roditelje.

Inače, juče na ulici tri dečaka su krenula da maltretiraju psa. Okružili su ga i gurali. Jedan je uzeo motku da ga udari. Nisu me videli tako da sam im prišla, istrgla motku dečaku iz ruke i dobio je je vaspitnu po dupetu istom tom motkom. Nisam za to da se tuku deca (posebno ne tuđa) ali ovo je bilo jedino rešenje. Možda bi se i pobunili da nije istrčao komšija iz susednog dvorišta čuvši mene kako ih grdim i pripretio im da će im uši iščupati ako ih još jednom vidi da maltretiraju životinje. U pomoć je priskočila i komšinica, koja čak poznaje roditelje jednog od dečaka, tako da mi je obećala da će porazgovarati sa mamom dečaka i reći joj za incident. Komšiluk je zaista divan, i znaju me od pelena, tako da mogu da se oslonim na njih. Ne znam šta bi bilo da se sve to dogodilo u nekoj drugoj ulici.
Inače, malopre sam srela komšinicu i rekla mi je da je razgovarala sa dečakovom mamom i da je žena šokirana. Dobio je grdnju i planiraju da a odvedu u azil za životinje da vidi kako žive psi lutalice.
Hvala bgu da ima normalnih roditelja.

:worth::worth::worth:
Ti si moj idol:)
Nema mnogo osoba koje bi ucinile ovo sto si ti uradila,a za komsiluk bravo,vecina bi osula paljbu po tebi sto udaras "jadno dete".

Stvar je jednostavna. Takvi agresori su notorne kukavice kada se nađu ispred fizički/psihički jače osobe. Sledeći put kada se pobuni, reci mu da je maca tvoja i da, ukoliko joj se nešto dogodi, strugače ga sa betona ispred zgrade. Kroz razgovor mu napomeni da si psihički labilna (eto i životinje čuvaš, za takvog bolida to je razumno objašnjenje) i da si skolona agresiji ako ti neko dira kućne ljubimce.
Znam da zvuči ludo ali poznajem nekoliko ženskih persona koje su na ovakav način rešile problem sa komšijama-agresorima. :D

Mislim da bi to upalilo, jer ko što rekoh, dok sam bila fina, skakao mi je po živcima, a kad je mm odreagovao agresivno i preteće, primirio se. Inače, Hera je živa i zdrava, juče me je čak i pustila da je uzmem u naručje :heart:, a našla je i dečka, neki veliki žuti macan ...
Tebi svaka čast što si odreagovala na onu scenu!!!

Juče sam našla majušno žuto mačence, i nisam imala blagoslov mm da ga donesem kući (realno, i stvarno ne bih mogla da se brinem o njemu, sva sam u haosu i ne pamtim kad sam otišla s drugaricom na kafu u zadnje vreme - problemi i obaveze su me stilsli), i znajući da su u zgradi u blizini ljubitelji životinja, ja ga odnesem tamo, i ko manijak sam merkala hoće li ga neko uzeti, na svakih pola sata.. I na kraju ga i uzeše dve devojke iz zgrade. Valjda će mu biti ok, izjeda me što ga nisam kod mene uzela :(.

Kako god ta edukacija izgledala, sigurno je bolja nego nikakva. To je tek početak. Muka je što treba edukovati i roditelje, a često i babe i dede, jer će edukovano dete u divljačkoj porodici štrčati kao bela vrana.

Kako god ta edukacija izgledala, sigurno je bolja nego nikakva. To je tek početak. Muka je što treba edukovati i roditelje, a često i babe i dede, jer će edukovano dete u divljačkoj porodici štrčati kao bela vrana.

Polako, od nečega mora da se počne... mislim da je edukacija roditelja malo problematična... ne bi to išlo onako organizovano, jer nekad je teško roditelje dovući na roditeljski a kamo li na neku edukaciju.
Mene npr. nervira jedna stvar - na RTS-u vikendom idu emisije Svet životinja (ako se ne varam) koja se bavi kinologijom i u svakoj emisiji su neke izložbe pasa, od najmanjeg seoceta u Srbiji do boga pitaj gde... Ok, to poštujem, ali mislim da je zanimljiva samo za odgajivače, ne za širu populaciju. Isto tako postoji ona emisija Klinika Vet (opet nisam sigurna za naziv) gde se bave pričama iz vet. ambulante, koje su opet zanimljive samo ljudima koji već imaju ljubimce.
Možemo da pljujemo Studio B koliko hoćemo, ali mislim da je ono udomljavanje i dovođenje životinja u studio prava stvar, da prosečni građanin vidi da neka društva nešto rade, da lutalice ne jedu ljude, da mačke ne kopaju oči itd.
Izvinite što sam se raspisala ovoliko :roll: nerviraju me ove stvari...

Jaooooo, moram da se izjadam na jučerašnji događaj!:dash:
Oko 10 do 6 ujutru počela je ona kišurina sa gradom. Grmelo je i sevalo pa smo i ja i suprug skočili da zatvaramo prozore. Obe mačke su srećom bile unutra, ali Maja je bila malo mokra, kao da je upravo pobegla od kiše.
Poležemo mi opet, kad odjednom - čuje se neko strašno mjaukanje, nešto nenormalno i bolno, kao da plače jako, jako povređena mačka...:sad2: ali glas je bio jak, reklo bi se da nije u pitanju mače nego odrasla maca koju je zadesilo nešto užasno. Ja se pokrila po glavi, ali ne vredi, kako ono mjaukne - tako ja dobijem aritmiju a pritisak samo skače. Mačka se čuje kao da je u kući, a onda sve dalje. Suprug isto ne spava, kaže - da nije to neka od naših mačaka zbrisala na terasu pa sad plače što je šiba led?:sad2:
Vidim ja da je đavo odneo spavanje, ustanem, a naše mace obe sede na prozoru i osluškuju mačije plakanje. Pošto je kiša skoro prestala, uzmem suvi peškir i činiju sa granulama i izletim napolje (naravno u pidžami). Tražim po dvorištu, nema ga, izađem na ulicu, nema ništa, pa krenem do trećeih komšija. U međuvremenu počeli su kod komšije privatnika da pristižu i radnici i stranke (6 i 10 ujutru...), pa me svako redom belo zagleda i misli da li sam normalna (roze pidžama na bele tufne = gljiva ludara, u cik zore nosi peškir i zavlači se pod kola ispred komšijskih kuća...:eek:). Ugledam samo jednog sivog mačka, zovem ga, ali je on suviše preplašen i beži od mene. Uspela sam samo da snimim da nije povređen jer hoda pravo i sve 4 šapice su mu u funkciji.
Vratim se u sobu, skuvam kafu i čekam. Uskoro se opet čuje mjaukanje i to ispred naše kuće i kroz prozor vidim tog istog mačora. Što je najgore, počeo je da arlauče i tek tada mi je sinulo - nije povređen, njemu je do seksa!
Verovatno je ašikovao sa Majom pa je ona ušla unutra, a kad se kiša stišala on ju je zvao da nastave!
Molim lepo, njemu je naišlo, i zbog toga sam ja dobila aritmiju, ispala debil pred komšilukom i još mi je i muž rekao da nisam baš normalna!:besna::azdaja:
Takva dreka i uzbuna samo zato što se gospodinu hoće! :dash:
jao, koliko god da volim životinje, da sam ga tad dograbila gadno bi se proveo... :evil::vudu::poludeo::kletva::mafijas::azdaja:
A ledi Maji tako svejedno - sedi u toploj sobi i posmatra s prozora kako luda gazdarica i njen naivni dečko izvode egzibicije...
Posle je ceo dan provela sa njim i kada je uveče došla kući samo se trzala i skakala, grizla se i lizala - onaj dripac joj je presadio buve...:dash:

Poslednja izmena:
Kajo, mnogo si me nasmejala... i moram da ti kažem da sam mislila da će priča ići u potpuno suprotnom smeru, jer si gore spomenula arlaukanje a dole vidim gomilu besnih smajlija... na trenutak sam htela da prestanem da čitam jer sam očekivala najgore :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back