Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A, ne verujem ja da je bez razloga džangrizava :per:
Mada, možda je to i mačeći klimaks :hahaha:

E, na to sam i mislila :lol:
Znači sedi na krevetu, ja se nešto raznežila, krećem da je pomazim po glavi a ona spušta glavu da je ne dodirnem ni slučajno uz zvuk ''mnjeeee'', znači ne ''mjau'' nego ''mnjeee'' :hahaha: užas! Samo što mi nije rekla ''skoni mi se, ne mogu očima da te gledam!'' :eek: :mrgreen:

:hahaha:
Mnogo je slatka, baš je medena. Kako samo spava....
A tačno imaju različite intonacije tog svog mjaukanja, u zavisnosti šta ŽELE da kažu.

Meni je ovaj moj bio pre neki dan toliko smešan, ja mu nosim klopu a on ne može dočekati i naravno ide ispred mene i mjauče. Na podu je bilo nešto, da li od igračaka dečijih ili nešto drugo, ne sećam se, uglavnom ide on i uopšte ne gleda kud hoda već samo u moju ruku i hranu, i kad se sudario sa predmetom koji je stajao na podu, prosto je odskočio jer se uplašio a ja sam crkla od smeha. :hahaha:

E pa kumo (Pussycat) Mica ti je baš slatka. :heart:
Napokon da i ti smestiš njene fotografije na jedno mesto. :worth:

A snimak je odličan. :klap: (tako i moja mačka ponekada spava ili još bolje, ponekad je zateknem sa isplaženim jezikom i u takvoj poziciji zna da se zadrži duže vreme :hahaha:)

Evo i ovde da postavim moju prinovu, macak sa nadamcima Garfild, Pufnica, Njuskica, Maza.... :hahaha: Neko je cak predlozio i Burence :p

Prilozi

• garfild.jpg
    garfild.jpg
    81,1 KB · Pregleda: 11
Ne znam da li se ranije pisalo o ovome ali VAs molim za malu pomoc! Imam macu Juliju koja zivi u stanu i obozavamo je! Ali postoji problem, nas stan ima terasu koja ce uglavnom biti otvorena na prolece, i zivimo na devetom spratu. Da li je neko imao iskustva sa mackama koje zive tako visoko i sta bi trebalo da uradimo? Da ogradimo celu terasu? U svakom slucaju cemo staviti neku mrezu iza ograde koja vec postoji, da ne bi glavu provlacila i slucajno se okliznula, ali bojim se da bi mogla da skoci na ogradu kasnije? Da li macke imaju osecaj za tako veliku visinu?
Bas se dvoumimo, a znamo da se macka ne moze dresirati kao pas. Moze u nekoj meri, ali je svojeglava,to sam saznala iz raznih enciklopedija koje sam procitala kad smo je dobili!
MOlim Vas za neko resenje, ako ste imali slicna iskustva!
Hvala!

Ne znam da li se ranije pisalo o ovome ali VAs molim za malu pomoc! Imam macu Juliju koja zivi u stanu i obozavamo je! Ali postoji problem, nas stan ima terasu koja ce uglavnom biti otvorena na prolece, i zivimo na devetom spratu. Da li je neko imao iskustva sa mackama koje zive tako visoko i sta bi trebalo da uradimo? Da ogradimo celu terasu? U svakom slucaju cemo staviti neku mrezu iza ograde koja vec postoji, da ne bi glavu provlacila i slucajno se okliznula, ali bojim se da bi mogla da skoci na ogradu kasnije? Da li macke imaju osecaj za tako veliku visinu?
Bas se dvoumimo, a znamo da se macka ne moze dresirati kao pas. Moze u nekoj meri, ali je svojeglava,to sam saznala iz raznih enciklopedija koje sam procitala kad smo je dobili!
Hvala!

Ви ћете морати да направите нешто на тераси како вам маца не би пала, јер чак ни мачка не може да преживи
пад са деветог спрата.
Готово сваком ко живи на спрату, мачка падне и то углавном са терасе, не са прозора.
И наша маца је својевремено пала, као сасвим млада мачкица од 6-7 месеци, срећом (ми смо на 5-ом спрату)
преживела је тај пад без икаквих последица, касније је имала мачиће и срећно проживела свој мачији живот.
Занимљива је једна ствар, да њена ћерка, до сада (а има 15 година), није испољавала такву "акробатику" на
ивици терасе, као да ју је мајка упозорила на то своје искуство с падом.
Значи све што је више од петог спрата, мора обавезно да буде обезбеђено.

Pa mom komsiji je pala sa petog i to na travu i poginula. Mislim da je sve sto je vise od treceg sprata opasno a i taj treci moze da bude opasan u zavisnosti sta je dole...da li trava ili beton a uglavnom je beton.

Hvala!

Pa macke se ne boje visine i samim tim to je najveci rizik. Kod komsije koji iam macku i zvivi na petom spratu ista stalno bleji na terasi i prozorima....inace terasa je zastakljena a a sa spoljne strane postoje neke zardinjerice za cvece i ona izlazi sa spoljne strane i sedi u tim zardinjerama....cak je letos uhvatila vrabca tu.Sto znaci da je ona sa te spoljne strane skakala da bi uhvatila vrabca sto je bio nevidjeni rizik.

Hvala! Znam i ja slucajeve kad je maca padala sa terase i prozora, ali verujem da je to zato sto se okliznu a ne zato sto su nespretne, a pritom nemaju prikladnu povrsinu da se zadrze noktima. Postoji jos jedna stvar, mi na terasi imamo laste, dvoumim se da li da srusim gnezdo, mada mi je to bas zalosno ali ne bih volela da Julija strada zbog toga! Smislicemo nesto, u svakom slucaju hvala!

Znam za dva slučaja-Mica, sijamka moje školske drugarice je pala sa drugog sprata (merkala je gugutke) i pocepala gornju usnu a Đole, mačak mojih rođaka je pao sa 9. i, nažalost, stigli su liftom do dole taman na vreme da im ugine na rukama. Obavezno nekako obezbedi terasu i prozore, naročito ako u kraju ima dosta ptica. (I Đole je lovio golubove na simsu. :sad2:)

Hvala, hoću čim ga vidim. On je u radnji, navodno da bi se obračunavao sa miševima. :roll: Za sad se obračunava samo sa granulama i svaki put kad ga vidim, on je sve veći i u visinu i u dužinu i naročito u širinu! :lol: Eto, mimi's dad neće da prizna da je mačkar, a ovamo, da jadni Bili ne bi morao da se mrzne u magacinu, kupio Green protect! :hahaha: Mačak je stvarno blesav, obožava da se igra i mazi, ne boji se ljudi a mislim da bi Gizma sa lakoćom savladao kad bi se upoznali. (Naravno, za im ne bi bilo potrebe, Gizmo ga ne bi ni pipnuo, samo, eto, mali je huligan!)

Znam za dva slučaja-Mica, sijamka moje školske drugarice je pala sa drugog sprata (merkala je gugutke) i pocepala gornju usnu a Đole, mačak mojih rođaka je pao sa 9. i, nažalost, stigli su liftom do dole taman na vreme da im ugine na rukama. Obavezno nekako obezbedi terasu i prozore, naročito ako u kraju ima dosta ptica. (I Đole je lovio golubove na simsu. :sad2:)

Imam ja druga on na prvom spratu zivi i macak mu pada dnevno bar 2-3 puta sa terase posto se navadio da spava na sipci i malo -malo pa sklizne i kako padne odmah pravac ulaz i grebe na vrata i onda opet pravac dremka na sipci do sledeceg pada.Mada to samo kad je lepo vreme sada zimi ne.

I moja je maca baka Tina pre 4 godine (kad je imala 11) pala sa terase... drugi sprat, al' je komsinica ispod imala otvorenu tendu pa je maca kliznula niz nju i pala sa manje visine na travu ispod. Kad sam sisla po nju, bila je izbezumljena, donela sam je u stan i spustila na pod, odmah se upiskila i ukak..., oci su joj bile ko kafanske solje velike... Kad se primirila, zaspala je i nije se pomerila skoro 12 sati, uplasili smo se jer nismo bili sigurni da li je uopste ziva:sad2:

I sve to joj nije smetalo da veoma brzo opet izlazi na sims od terase i da ganja golubove...:)

Imam nekoliko pitanja. Važno mi je pa vas molim da mi što pre odgovorite i da me posavetujete.
Mačka mi je u teranju, ali nikad ranije nije se ovako ponašala u ovolikoj meri...

1. Može li mačka biti u teranju mesec dana i duže?
2. Da li je normalno da se sve to vreme užasno "dere", mjauče kao da tužno zavija?
3. Ako to sve nije normalno, šta mi je činiti?

Hvala unapred!

I moja je maca baka Tina pre 4 godine (kad je imala 11) pala sa terase... drugi sprat, al' je komsinica ispod imala otvorenu tendu pa je maca kliznula niz nju i pala sa manje visine na travu ispod. Kad sam sisla po nju, bila je izbezumljena, donela sam je u stan i spustila na pod, odmah se upiskila i ukak..., oci su joj bile ko kafanske solje velike... Kad se primirila, zaspala je i nije se pomerila skoro 12 sati, uplasili smo se jer nismo bili sigurni da li je uopste ziva:sad2:

I sve to joj nije smetalo da veoma brzo opet izlazi na sims od terase i da ganja golubove...:)

Ma ona se vise sokirala sto se odjednom nasla u nakoj novoj nbeobicnoj sredini nego od pada.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back