Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Radoznale su do bola!
Jednom se desilo da smo imali miša u podrumu... i Cic se uvukla unutra niko ne zna kako... i naravno provlačila se kroz rešetke i vašarila po svim odeljcima... i dolazi pok. komšinica, zvoni i kaže mojoj mami nešto tipa ''crna ti, kakav ti je džumbus u podrumu!''... mama je bledo gleda u fazonu ''ti ćeš mi kažeš, 20 god. svoj nisi raspremala!'' :mrgreen: mama se uljudno zahvali na informaciji a ipak odluči da siđe dole... A dole :sad2: :sad2: :sad2: Mica se igra sa ižvakanim mišem u jednom ćošku, a konkretno u našem delu :sad2: razbijeno nekoliko flaša i tegli, od domaćih marmelada, ajvara pa sve do sokova.... sa sve srčom do kolena :sad2: :besna: :besna:
I šta ćeš... sredimo sve to, bitno je da miša više nema, ekološki je uklonjen :roll:

Mogu misliti soka na vasim licima kad ste shvatili da ste ostali bez domace radinosti:rotf::rotf::rotf:

Koliko maca dnevno treba da ....

Ako sumnjas na neki zdravstveni problem zbog kojeg, mozda, pije vise vodice nego sto mislis da treba, uvek mozes proveriti kod veta, analizom krvi.

Ne znam kakav to ima problem sa trecim kapkom. Znam da ga mace obicno koriste kada im oko nije u redu, da ga valjda zastite time. Kapi koje pominjes su i za ljude, inace. Koristila sam ih kod najmanjeg maceta uz razne druge medikamente.

To sto mace trupka po tebi z:lol: ? Moja teorija je da obelezava svoju teritoriju tj. tebe, mirisom sa sapica, tj. kaze - mala, ti si moja od sad pa zauvek z:lol:. Voli te, prihvata i svojata sto je divno :zaljubljena:.

Da vas pitam jos, to sam zaboravila veta... Kako da joj stavim kapi i koliko one pastice protiv glista da joj dam?

Imala sam srecu da sam solidno mom najmanjem macetu davala kapi. Drugo je problematicno kada su kapi u pitanju z:shock:.

Stavim je u krilo sa telom okrenutim na moju levu stranu, unhvatim je l. rukom za glavicu, a palcem i srednjim prstom te l. ruke rasirim malo okce i ukapljem kapi. 3 x dnevno kao sto ti rece MM. Glavu obicno malo nagnem polu levo, na dole, tako da samo iskosa vidi flasicu i spustim kap u kraj oka, a ona se otkotrlja do kraja. Koliko sam mogla da ti docaram intrevenciju davanja kapi - ne znam z:mrgreen:.

Pasta se daje u odnosu na tezinu. Kupila sam je, ali zagubila u kuci pa sad ne znam da ti kazem detalje, j-bg-a..

z:lol: i svi se lepo slažu. Znaš zašto pitam, planiram kad budemo završili sprat na kući i budemo imali više mesta da uzmem još jedno mače a ne bih da mi se ovaj oseća ''ugroženo'' pa da bude neprijateljski raspoložen prema novoj maci.

Pa, bilo je guzve onoliko... z:shock:, ali sam smisljala taktike sta i kako dok nije prosao onaj prvi sok i jedno vreme je najstariji macor pokazivao znake istraumiranosti da sam bas bila u panici da je ozbiljno bolestan. E, onda je krenulo moje slihtanje njemu z:mrgreen:, tako da su sada vrlo pristojna druzina i stalno prate jedni druge :lol:. Dobri su i volim ih :zaljubljena:. Mislim da smo srecni sto smo nasli jedni druge :heart:

Hvala Tanja :D Inace napokon smo zavrsili sa kapima(kakvo je to mucenje bilo, cim je uzmem u krilo pocinje srceparajuca zalopojka i otimanje). Oko je u redu a nadam se da ce tako i ostati.

Ali imam drugi problem, bas problem. Maca neprestano mjauce po ceo dan. Narocito noco:dash: Sinoc je recimo bila uzasno nervozna, setala se dva sata po stanu, skakala po nama, po namestaju, kao da nije mogla da nadje mesto, povremeno mjaukala. Oko 3 se smirila da bi u 5 pocela tako da mjauce, bukvalno bez prestanka do 9. U 9 sam je odnela napolje ne bih li se bar malo naspavala. Kad sam je spustila, nastavila je da mjauce:eek: I otrcala negde... Uopste ne znam koji je razlog tolikog mjaukanja. Hranu i vodu ima, pesak cist. Da ne mjauce zatos to hoce napolje mi je potvrdila time sto je i napolju mjaukala.

Tako da imam dve teorije pa bih volela da mi pomognete u tumacenju. JEdna je da joj je dosadno. To zakljucujem po tome sto je prestane da mjauce cim se obrati paznja na nju. A druga da je u teranju:dash: CItala sam nesto na netu, medjutim ona se ne valja po podu ali zato mjauce i non stop se lize... Jel postoji neki siguran nacin kako da znam da je u teranju, kod pasa su to krvarenje i otecena vagina, sta je kod maca?

Vidi Tanju, što je promenila nik!!!!!!???

LOOK, MACE KOJE SU NAVIKLE DA BUDU NA SLOBODI, ODN. NAPOLJU DA NISU ISKLJUČIVO U STANU, NE MOGU SE ODMAH PRIVIĆI SAMO NA STAN, MOŽDA JE I TERANJE ALI JOJ MOŽDA TREBA VREME DA SE NAVIKNE NA ZATVOREN PROSTOR.

Nema potrebe da vices. Kao sto rekoh, maca je i napolju mjaukala, sto ranije nije radila...

Joj, ma nisam vikala, nego su mi čačkali kompjuter i ostao je caps lock uključen. Kad sam sve iskuckala vidim, pa me je mrzelo da brišem i ponovo ispisujem isto.

A koliko je maca stara? Onda moguće sasvim da je teranje jer znaju da budu nepodnošljive u tom periodu. Naša je znala tako da dreči po kući, par dana iako nikad nije izlazila napolje.
Izvini još jednom zbog onih velikih slova.

Joj, ma nisam vikala, nego su mi čačkali kompjuter i ostao je caps lock uključen. Kad sam sve iskuckala vidim, pa me je mrzelo da brišem i ponovo ispisujem isto.

A koliko je maca stara? Onda moguće sasvim da je teranje jer znaju da budu nepodnošljive u tom periodu. Naša je znala tako da dreči po kući, par dana iako nikad nije izlazila napolje.
Izvini još jednom zbog onih velikih slova.

Nema problema:) Maca ima izmedju 8 i 10 meseci i definitivno je u teranju. Napolju je od juce, ja je zovem, uopste nece da mi se odazove i napolju mjauce onim bebecim glasom zajedno sa jos jednom a ima i 3 muzjaka napolju. Srecom nije hladno napolju. Koliko traje teranje?

Hvala Tanja :D Inace napokon smo zavrsili sa kapima(kakvo je to mucenje bilo, cim je uzmem u krilo pocinje srceparajuca zalopojka i otimanje). Oko je u redu a nadam se da ce tako i ostati.

Ali imam drugi problem, bas problem....

Molim i drugi put :). Ni moje ne vole cim nesto pocnem da intervenisem, a sta cu. Moram. Ili ja ili vet.

Da joj je dosadno, prosto ne verujem. Pretpostavljam da je teranje. Ocajno se dernjanju kad ih spopadne. Moja se i valja (jos nije sterilisana) ali ima i dvojicu dasa pred kojima moze da drami :lol:. E, sad, to sto oni ne mogu u stetu jer su sterilisani, ona ne zna, ali mislim da je malo i nerviraju zbog toga, kao sto je i njima muka od njenog nasrtanja. Kad vidim najstarijeg tokom torture, kao da kaze: Jao bre, Zule, dokle vise !!! Ja moram da odem odavde, majke mi... Upropasti me ova zenska... Sta, bre, hoce vise od mene ?!? :eek: :hahaha:

Nema problema:) Maca ima izmedju 8 i 10 meseci i definitivno je u teranju. Napolju je od juce, ja je zovem, uopste nece da mi se odazove i napolju mjauce onim bebecim glasom zajedno sa jos jednom a ima i 3 muzjaka napolju. Srecom nije hladno napolju. Koliko traje teranje?

U pravu je LOLYPOP. Racunaj da ce je drzati oko 7 dana. Toliko traje kod ovog mog malog zutog terminatora sto nas sve dovodi u red, ali i u ludilo... :D

E dobra si, žuti terminator :hahaha:.
Ja sam sasvim slučajno došla do ovog nika. Probala gomilu i sve je bilo zauzeto, ukucam ovo i on bude prihvaćen. I onda sam pomislila, uh, mogao je biti i neki drugi, ali neka ga za sada. U svakom slučaju, lep je ovaj tvoj novi, baš interesantan.

Moja se i valja (jos nije sterilisana) ali ima i dvojicu dasa pred kojima moze da drami :lol:. E, sad, to sto oni ne mogu u stetu jer su sterilisani, ona ne zna, ali mislim da je malo i nerviraju zbog toga, kao sto je i njima muka od njenog nasrtanja. Kad vidim najstarijeg tokom torture, kao da kaze: Jao bre, Zule, dokle vise !!! Ja moram da odem odavde, majke mi... Upropasti me ova zenska... Sta, bre, hoce vise od mene ?!? :eek: :hahaha:

Tako je to u zivotu-jadni, siroti, nemocni muskarci:hahaha:

E dobra si, žuti terminator :hahaha:.
Ja sam sasvim slučajno došla do ovog nika. Probala gomilu i sve je bilo zauzeto, ukucam ovo i on bude prihvaćen. I onda sam pomislila, uh, mogao je biti i neki drugi, ali neka ga za sada. U svakom slučaju, lep je ovaj tvoj novi, baš interesantan.

Ma mala je opasna k'o i svako zensko :D. Kad god se ne ponasam kako treba, je l' te, ona me ugrize za nos, mozes li verovati... :eek::lol:. Sta cu kad nisam dobro vaspitana pa je brukam s vremena na vreme, a za to mi sleduje nonja pod kaznom :besna:. Za sad jos nije postao crven i baburast :lol:.

Hvala za kompliment za nick. Mislila sam se sta cu, palo mi na pamet da bude nesto vezano za stari Egipat, kopala po netu, videla figuru cica mace koja se prodaje, skratila deo naziva statue i...eto novog nicka...:D

Ma mala je opasna k'o i svako zensko :D. Kad god se ne ponasam kako treba, je l' te, ona me ugrize za nos, mozes li verovati... :eek::lol:. Sta cu kad nisam dobro vaspitana pa je brukam s vremena na vreme, a za to mi sleduje nonja pod kaznom :besna:. Za sad jos nije postao crven i baburast :lol:.

Hvala za kompliment za nick. Mislila sam se sta cu, palo mi na pamet da bude nesto vezano za stari Egipat, kopala po netu, videla figuru cica mace koja se prodaje, skratila deo naziva statue i...eto novog nicka...:D

Vidi ti nju, opasnica!!! :manikir:
Da, baš je super nik. Nego imam mali problem sa ovim blesavkom. Svaki put kad mu dam mleko on dobije proliv. Sve prethodne mace su normalno pile, ovaj kako popije mlekance, a baš ga voli, tako napravi problem sa stomačićem? :confused:

Vidi ti nju, opasnica!!! :manikir:
Da, baš je super nik. Nego imam mali problem sa ovim blesavkom. Svaki put kad mu dam mleko on dobije proliv. Sve prethodne mace su normalno pile, ovaj kako popije mlekance, a baš ga voli, tako napravi problem sa stomačićem? :confused:

Ja sam citala da bas zbog toga mace ne smeju da piju mleko-navodno neke mace ne mogu da svare mleko, dal gube neke enzime ili tako nesto al sve u svemu to je normalna reakcija kako kazu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back